MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1218654 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 540 541 542 543 544 545 546  ... 613
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

:?:
Îmi pare rău să o spun, dar proiectarea unei stații de metrou e un lucru extrem de complex. Faptul că se cunoaște traseul, tehnologia și amplasamentul cred că nici 0,5 % din dosarul de proiectare nu reprezintă.

 


Re: Stiri despre proiect aztec

Corect...dar au mai fost proiectate de cateva ori, pana la nivel de detaliu cred....
Discutam noi acum ani de zile de variante de amplasare statie la Universitate si accese are n zona..
Nu s-au luat decizii...si poate vor alt proiectant..
Idem si pt metroul spre Rahova...
La fel si studile de pregezabilitate si fezabilitate facute ..spre expirare..

 


Re: Stiri despre proiect andrei11

N-au fost proiectate, au fost creionate la nivel de idee / intenție. Așa cum am creionat eu Pasajul Colentina  -  Petricani.

 


Re: Stiri despre proiect George

Nu contest în sine ce spui, dar remarc că proiectarea şi execuţia au fost scoase la pachet atât la M5 tronsonul actual (Dr. Taberei), cât şi la M6! De aceea spun că e doar o tergiversare şi o fugă de...munca efectivă!
Iar ideea că tronsonul e atât de greu...nu mi se pare în sine convingătoare, întrucât din ce tot spunea guru de fiecare dată când vreunul venea cu câte o propunere îndrăzneaţă, rezulta clar că totul a fost cântărit şi, în esenţă, deja decis!....

 


Re: Stiri despre proiect Cristi N

Sunt doua tipuri diferite de proiect/contract. Cel mai simplu e asocierea cu tipurile de contracte definite de FIDIC.

FIDIC „rosu” [„Condiţii de contract pentru construcţii pentru clădiri şi lucrări inginereşti proiectate de către beneficiar”] (contractul de construire), a carui prima editie a fost elaborata in anul 1956, este utilizat pentru lucrari in care proiectarea (aproape in intregime) este asigurata de catre beneficiar.
Riscurile asumate de catre parti sunt echilibrate, iar plata lucrarilor se realizeaza in functie de declaratiile lunare de cantitati sau pe baza unor sume forfetare stabilite in functie de tipurile de lucrari agreate.
FIDIC „galben” [„Condiţii de contract pentru echipamente şi construcţii inclusiv proiectare pentru echipamente electrice şi mecanice, şi pentru clădiri şi lucrări inginereşti proiectate de către antreprenor”] (contractul pentru echipamente si proiectare-construire).
Acest tip de contract este utilizat in cadrul lucrarilor in care proiectarea este asigurata de catre antreprenor, acesta asumand, totodata, un nivel crescut al riscurilor contractuale. Reprezinta un contract cu suma forfetara in care platile sunt efectuate pe baza situatiilor de lucrari certificate de catre inginer (ca si in cazul FIDIC „rosu”, administrarea contractului este asigurata de catre inginer).


Sunt mult mai multe tipuri de contracte dar cam astea doua se folosesc la noi.

Sursa: link

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

George wrote:
La M4 avea sens că măcar s-au studiat variante de traseu, aici între Eroilor 2 şi Iancului ce variante de traseu să studiezi?!

Ala a fost SPF+SF, nu licitatie de proiectare, este cu totul altceva.

 


Re: Stiri despre proiect catalinp

Nici nu știu ce să spun ceea ce-mi trece acum prin cap...Domnul Sodolescu zicea in urma cu 1-2 săptămâni că își dă demisia în decembrie daca nu călătorim cum metroul! Azi 02 iulie îi expira mandatul....nu a mai fost prelungit , a fost numit nenea Aldea! Deci știa că îi expira mandatul peste câteva zile ,dar făcea pe omul responsabil punandu-si demisia pe masa!

 


Re: Stiri despre proiect punmeister

Aldea (alaturi de Buse) ne-a promis ca ne putem plimba pe M4 Bazilescu - Straulesti pe 19 decembrie 2016, deci am incredere in el :twisted: :twisted:

 



Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului satanistu

Se astepta cineva chiar sa se munceasca acolo zi si noapte? Se asteapta cineva ca pe 1 sept sa se dea drumu la 41?

Nici gand !

Iar tramvaiul 41 va avea soarta tramvaiului 5.  :popa:

 


Re: Stiri despre proiect Puss in Boots

Totusi s-au deschis in martie aprilie 2017 nu? Hai ca nu e mare diferenta, macar de-ar fi unul care cand promite o chestie sa devieze cu 3-6 luni. Dar atat. Am sti si noi o treaba.

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

”Înțeleg de la Consiliul de Administrație că a fost numit în funcție Marin Aldea. Nu numește ministrul directorul la Metrorex. Conform legii, Consiliul de Administrație face asta. În cazul metroului, trebuie să terminăm Magistrala 5. Mâine o să am o discuție cu domnul director proaspăt instalat în care îi voi spune ce i-am spus și directorului Șodolescu: Lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie, deschidem Magistrala 5. La sfârșitul lui decembrie, se va circula pe Magistrala 5", a declarat Răzvan Cuc, pentru B1Tv.

Cucul are o logica imbatabila: directorul general Metrorex nu este numit sau demis de ministru, insa lucreaza cu mandatul pe masa? Cum vine asta?

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

misterr wrote here:
Ministrul Transporturilor: În luna decembrie deschidem Magistrala 5 de metrou





Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că în luna decembrie a acestui an va fi deschisă Magistrala 5 de metrou.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că miercuri va avea o discuţie cu noul director de la Metrorex căruia îi va spune ce i-a transmis şi predecesorului acestuia şi anume că lucrează cu mandatul pe masă.

“Eu ştiu că trebuie să fac ceea ce am spus, în cazul metroului să terminăm Magistrala 5 pentru că mâine o să am şi eu o discuţie cu domnul director proaspăt instalat în care îi voi spune ce i-am spus şi directorului Şodolescu, lucrează cu mandatul pe masă. În luna decembrie deschidem Magistrala 5. La sfârşitul lui decembrie se va circula pe Magistrala 5, va fi deschisă", a declarat Răzvan Cuc.

Pai asa gandesc astia. Daca nu pot sa te demit cand vreau eu, scrie tu la instalarea in functie o demisie in alb si o "activez" cand vrea "muschiul" meu. Tot aia este...

 


Re: Stiri despre proiect survola

Ministerul (sau guvernul) controlează Consiliul de Administrație. Statul e acționarul acolo, nu?

 


Go to page:  1  ... 540 541 542 543 544 545 546  ... 613
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420528 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use