⚠️ Încearcă noul forum!

Autobuz VanHool pe hidrogen la expozi?ie in Bucuresti

Diverse vehicule testate de operatorii din regiune

Autobuz VanHool pe hidrogen la expoziție in Bucuresti

Mesajde Albert » Vin, 07 Iun 2019, 19:28

Săptămâna viitoare, bucureştenii vor avea ocazia unică de a vedea un autobuz alimentat cu hidrogen. Acest tip de autobuz nu poluează atmosfera, deoarece celula de combustibil generează doar emisii de apă, a anunţat, vineri, Ministerul Energiei.
„Compania belgiană Van Hool va prezenta autovehiculul cu hidrogen în cadrul Conferinţei Comune la nivel înalt Set-Plan & ENVE, cu tema „Realizarea procesului de tranziţie energetică la nivel local”. Conferinţa este organizată de Comisia Europeană împreună cu Asociaţia Municipiilor din România, Comitetul European al Regiunilor şi Ministerul Energiei, în perioada 12-14 iunie 2019, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.
Autobuzul care va fi prezentat la Bucureşti utilizează o tehnologie dezvoltată recent, bazata pe celule de combustibil alimentate cu hidrogen dar şi pe baterii. În această arhitectură hibridă, celula de combustibil furnizează toată energia pentru funcţionarea vehiculului, în timp ce bateriile asigură puterea de vârf a motoarelor pentru a putea face faţă acceleraţiei rapide. Realimentarea unui astfel de autobuz durează astăzi aproximativ 7 minute pentru umplerea obişnuită a rezervorului. În scurtă vreme însă, va fi disponibilă tehnologia necesară unei umpleri, adica a unui „plin” în mai puţin de 5 minute.
Având în vedere că celula de combustibil generează doar emisii de apă, aceste autobuze nu poluează atmosfera. Astfel de vehicule care transportă persoane sunt folosite deja în câteva oraşe mari din Europa precum Londra, Amsterdam, Hamburg, Koln, Frankfurt, Rotterdam sau Milano.
Tot în cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate şi două autoturisme alimentate cu hidrogen: Toyota Mirai şi Hyundai Nexo”, se specifică în comunicatul transmis de Ministerul Energiei.
Conform Ministerului Energiei, la Conferinţa SET Plan 2019 (Planul strategic european privind tehnologiile energetice) şi Reuniunea Comisiei ENVE (Comisia pentru energie, schimbări climatice şi mediu) din cadrul Comitetului European al Regiunilor vor participa reprezentanţi ai Comisiei Europene şi peste 600 de lideri locali şi regionali aleşi, preşedinţi de regiuni, primari din cele 28 state membre ale Uniunii Europene, membri ai guvernelor, cercetători, precum şi reprezentanţi ai companiilor active în domeniul energetic.

Se pare ca de saptamana viitoare vom putea vedea autobuzul VanHool pe hidrogen in Bucuresti. De asemenea, observ ca firma VanHool a devenit brusc interesată sa facă afaceri si in România. Pacat ca nu il vom putea testa, dar asta e, ne multumim si cu o simpla vizionare. ;)
Avatar utilizator
Albert
Membru Bronze
 
Mesaje: 881
Membru din: Mie, 07 Mar 2018, 00:04
Localitate: Bucuresti

Re: Autobuz VanHool pe hidrogen la expoziție in Bucuresti

Mesajde Albert » Mie, 26 Iun 2019, 08:02Avatar utilizator
Albert
Membru Bronze
 
Mesaje: 881
Membru din: Mie, 07 Mar 2018, 00:04
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Diverse vehicule în teste în București / Ilfov


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori