Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1310024 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 312 313 314 315 316 317 318  ... 444
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) cris_m

Zvonurile nu sunt tolerate conform regulamentului suplimentar!

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

Dupa cum spunea mai sus colegul V2A, linia 236 a fost suplimentata odata cu reducerile de parc.  In aceasta dupa-amiaza am fost pe teren pentru a vedea cum se prezinta situatia la orele in care locuitorii Bucurestiului aleg sa puna capat distractiei si sa se indrepte catre casa, iar ceea ce am constatat voi scrie mai jos.

In jurul orei 18:15, am coborat dintr-un autobuz al liniei 137 in statia de la complexul comercial West Park, cu gandul de a fotografia cateva autobuze ale liniei. Dupa ce am pozat doua dintre ture in drumul lor spre Divertiland, ma gandesc sa vad si care este situatia pe sensul de mers catre Bucuresti, alegand sa iau cursa cu plecare la ora 19:00 de la parcul acvatic, autobuzul in cauza fiind 4881. Numai ca, in momentul in care autobuzul opreste in statia din fata magazinului Hornbach, realizez ca nu am unde.... sa ma urc. Intr-un final, reusesc sa ma fac mic intr-un colt si sa permit inchiderea usilor. Autobuzul era plin ochi, drept dovada nici nu mi-am putut valida titlul de calatorie pana la Autogara Militari, unde marea majoritate a calatorilor a optat pentru metrou.

Nu stiu cum se prezinta situatia dimineta intre orele 9:00 si 10:00, dar in anii trecuti autobuzle nu mai aveau mult pana dadeau cu podeaua de asfalt... Dar voi afla joi, cand am de gand sa fac o vizita la cel mai mare parc acvatic din Romania. :D

Pana una alta, am aflat ca linia are 4 ture in zilele lucratoare, respectiv 3 in zilele de weekend si sarbatori legale. Traseul liniei se intinde pe aproape 12 kilometri la dus, respectiv 13 kilometri la intoarcere.

Mai trebuie sa mentionez si ca drumul dintre complexul comercial West Park si Divertiland (Str. Comertului) e ca-n palma... :applause:

Sa urmarim graficele de circulatie, harta traseului, respectiv doua autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 4.  :D









TUR




RETUR




4672 - Linia 236 - Str. Comertului - 17 Iunie 2019





4881 - Linia 236 - Complex Comercial West Park - 17 Iunie 2019



 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) cosminduru

Conform unui comunicat DGPMB, începând cu data de 19 iunie a.c., începând cu ora 10.00, vor fi continuate lucrările la parcarea subterană de pe Bd. Decebal, sector 3, Mun. Bucureşti, având ca efect închiderea totală a Bd. Decebal, între Str. Dristorului şi Piaţa Muncii, precum şi a străzilor ce acced în acest tronson. Deși STB nu a dat nici un comunicat încă, probabil linia 104 va fi deviată prin Calea Călărașilor și Delea Nouă, deja sunt semne noi pe stâlpi de schimbare a priorității.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Utilizator anonim

330 la Ikea e doar un zvon de garaj. Nu e nicio discutie legata de treaba asta.  :roll: Daca vreodata va fi cazul se va merge si pe o linie de autobuz in zona, dar deocamdata nimic.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Victor92

Astazi am avut dupa pranz cateva drumuri prin Capitala si am sesizat ca s-a trecut la parcul de vara.

Asadar, s-a "taiat" din ture de pe unele linii, inclusiv in randul celor importante.

De exemplu, linia 282 a pierdut 5 ture, ajungand la un interval de 7 minute la orele de varf (fata de 3 inainte) si 12 la pranz - daca se mai strica un autobuz, timpul de asteptare se dubleaza ...

In fine, am avut de mers si in zona de vest a orasului, iar de la gara am ales 178. Am tot vazut pe forum ca s-a scris ca e linie inutila, ca sunt blocaje. M-am gandit sa vad care-i adevarul ...

Am luat autobuzul putin dupa ora 15:30 cand incep sa iasa oamenii de la serviciu si am calatorit pana in zona Militari Residence/Metro Militari.

Constatari:
- timpii de succedare s-au marit incepand de astazi, fiind program de vara;
- desi linia are un interval de 6-12 minute, autobuzele vin cam la 8-10 minute;
- gradul de incarcare variaza intre 3-5: am testat cum se prezinta autobuzele in zona garii, Pascal Cristian (cel putin 10 calatori la Tibles care asteptau 178  :shock: ), Crangasi, Uverturii, Apusului, Iuliu Maniu;
- in unele statii, exista un val de schimbari intre calatori (unii coborau in cele importante, altii urcau), dar cei care erau pe scaune de la Tibles - de unde am urcat pana la Apusului - 80-85% din ei nu s-au ridicat;
- Autobaza Militari a trimis un parc aproape 100% alcatuit din autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 4.

Nu are sens sa mai spun ca duminica aproape toti locuitorii din Militari aleg 178 cand se intorc in Capitala si merg in zona Uverturii - Apusului - Militari Residence.

Poate mai sunt alte aspecte care mi-au sarit, de ceea ce se trebuie facut urgent cu aceasta linie: banda unica  :!: , precum se intampla la Cluj-Napoca, Brasov ... de Budapesta si alte orase europene pe care le-am vizitat in ultimul an nu mai spun ...

S-ar putea face foarte usor pe Iuliu Maniu, Uverturii, Virtutii, Stirbei Voda ...

Doar aceasta ar fi unica solutie prin care aceasta linie ar putea fi valorificata si mai mult, respectandu-se niste timpi decenti de succedare.

Separat, daca s-ar repecta cele de mai sus si s-ar asigura un interval 3-5 minute, sigur multi locuitori vor renunta la masina personala.

Presimt ca in weekend o sa fie jale cu noile intervale ...

Linia 178 -CM.jpg (172.19 KB; downloaded 2759 times)


4367 - Linia 178 - Strada Apusului





4665 - Linia 178 - Strada Apusului





4668 - Linia 178 - Soseaua Orhideelor





4670 - Linia 178 - Strada Apusului





6202 - Linia 178 - Strada Pascal Cristian



 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) WAYNEN

Ce ziceți de următoarea modificare a liniei de autobuz 178 după terminarea lucrărilor la podul hobanat de la Ciurel?De la intersecția Șoseaua Virtuții/Splaiul Independenței,autobuzele să circule prin Splaiul Independenței - Șoseaua Orhideelor apoi traseul de bază.
Beneficile ar fi următoarele:
1) S-ar crea o legătură între cartierele Militari și Regie cât și dintre Regie și Gara de Nord.
2) Ar scurta traseul,ceea ce înseamnă intervale mai mici de succedare.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) linia 69

Cateva opinii despre linia 268.

Avand in vedere:

- intervalele de succedare (date de stb pe site) de circa 30 de minute si faptul ca nimeni nu cred ca sta sa astepte in mod special aceasta linie, existand variante mult mai bune/utile (linia 69 sau linia 168) pentru a merge in centru;
- faptul ca are aproape acelasi traseu cu linia 168;
 
Linia 268 s-ar putea desfiinta fara probleme iar autobuzele sa fie distribuite in linia 168, linie ce este cu mult mai importanta pentru ca leaga Cartierul Constantin Brancusi (zona cu densitate de locuitori considerabila) si ramura nord din Drumul Taberei de Piata Romana.
Sa nu uitam ca cei din ramura nord vor beneficia in curand de metrou iar cine nu vrea sa-l foloseasca poate lua linia 168, imbunatatita.
In alta ordine de idei linia 221, cu inca un tur chiar doua in plus, ar putea sa circule si in sensul spre CET VEST MILITARI tot prin ramura nord.

Alta varianta pentru linia 268 ar fi Valea Ialomitei - B-dul Vasile Milea - P-ta Leul - Gara de Nord (ca tot se zicea pe aici ca ramura nord nu mai are legatura directa cu Gara de Nord).

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) barbuandrei

Si nu pot lua 168, 268 sau 668 si apoi sa schimbe cu 105 sau 93? Trebuie sa le facem o linie pentru fiecare parte a orașului? Ideea cu desființarea si introducerea turelor in 168 este una foarte buna. :think:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

Incepand cu data de 19 Iunie 2019, autobuzele liniei 104 circula deviat de la intersectia Bd. Decebal/Str. Dristorului, pe Str. Dristorului, Str. Delea Noua, Cal. Calarasi, Piata Hurmuzachi, apoi traseul de baza. Devierea are loc in contextul construirii unei parcari subterane pe Bd. Decebal(tronsonul cuprins intre Str. Dristorului si Piata Hurmuzachi).

La fata locului, cele constatate m-au surprins in mod placut: indicativul liniei 104 a fost trecut pe placutele de statii comune cu troleibuzele liniilor 70 si 79, respectiv au fost montate placute noi in statiile nou-infiintate, iar autobuzele turate au suferit un mic "update" la firma, fiind afisat, pe langa "Opera Nationala - Cora Pantelimon", si mesajul "Circula pe Cal. Calarasi - Str. Delea Noua", ba chiar noile statii sunt mentionate si pe ecranele LCD din interiorul autobuzelor Otokar Kent C-12. :D

Sa urmarim cateva cadre :yes:





















6593 - Linia 104 - Str. Delea Noua - 22 Iunie 2019





6609 - Linia 104 - Str. Delea Noua - 22 Iunie 2019





6611 - Linia 104 - Bd. Decebal/Str. Dristorului - 22 Iunie 2019





6618 - Linia 104 - Str. Dristorului - 22 Iunie 2019





6627 - Linia 104 - Sos. Mihai Bravu - 22 Iunie 2019



 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) andrei11

A doua și ultima poză NU fac parte din deviere ! :bere:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

De ultima știam și eu că nu e din deviere, dar a doua poză e cea cu șantierul...

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) andrei11

Upss,  a treia !!!! Scuze.  :headbash:

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) Dragos31

A, păi în a treia poză e plăcuța cu stația reamplasată. Cum vii dinspre Cora Pantelimon, înainte de virajul la dreapta pe Călărași este poziționată. Înainte era pe Decebal.

 


Re: Discuții despre traseele locale ale STB (din București) adrian buda

Iar cele doua fotografii cu 6593 si 6609 sunt facute pe Strada Matei Basarab, nu pe Delea Noua.  :bere:

 


Go to page:  1  ... 312 313 314 315 316 317 318  ... 444
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419374 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use