Astazi am avut dupa pranz cateva drumuri prin Capitala si am sesizat ca s-a trecut la parcul de vara.
Asadar, s-a "taiat" din ture de pe unele linii, inclusiv in randul celor importante.
De exemplu, linia
282 a pierdut 5 ture, ajungand la un interval de 7 minute la orele de varf (fata de 3 inainte) si 12 la pranz - daca se mai strica un autobuz, timpul de asteptare se dubleaza ...
In fine, am avut de mers si in zona de vest a orasului, iar de la gara am ales
178. Am tot vazut pe forum ca s-a scris ca e linie inutila, ca sunt blocaje. M-am gandit sa vad care-i adevarul ...
Am luat autobuzul putin dupa ora 15:30 cand incep sa iasa oamenii de la serviciu si am calatorit pana in zona Militari Residence/Metro Militari.
Constatari:
- timpii de succedare s-au marit incepand de astazi, fiind program de vara;
- desi linia are un interval de 6-12 minute, autobuzele vin cam la 8-10 minute;
- gradul de incarcare variaza intre 3-5: am testat cum se prezinta autobuzele in zona garii, Pascal Cristian (cel putin 10 calatori la Tibles care asteptau
178 
), Crangasi, Uverturii, Apusului, Iuliu Maniu;
- in unele statii, exista un val de schimbari intre calatori (unii coborau in cele importante, altii urcau), dar cei care erau pe scaune de la Tibles - de unde am urcat pana la Apusului - 80-85% din ei nu s-au ridicat;
- Autobaza Militari a trimis un parc aproape 100% alcatuit din autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 4.
Nu are sens sa mai spun ca duminica aproape toti locuitorii din Militari aleg
178 cand se intorc in Capitala si merg in zona Uverturii - Apusului - Militari Residence.
Poate mai sunt alte aspecte care mi-au sarit, de ceea ce se trebuie facut urgent cu aceasta linie: banda unica

, precum se intampla la Cluj-Napoca, Brasov ... de Budapesta si alte orase europene pe care le-am vizitat in ultimul an nu mai spun ...
S-ar putea face foarte usor pe Iuliu Maniu, Uverturii, Virtutii, Stirbei Voda ...
Doar aceasta ar fi unica solutie prin care aceasta linie ar putea fi valorificata si mai mult, respectandu-se niste timpi decenti de succedare.
Separat, daca s-ar repecta cele de mai sus si s-ar asigura un interval 3-5 minute, sigur multi locuitori vor renunta la masina personala.
Presimt ca in weekend o sa fie jale cu noile intervale ...

- Linia 178 -CM.jpg (172.19 KiB) Vizualizat de 1040 ori
4367 - Linia
178 - Strada Apusului
4665 - Linia
178 - Strada Apusului
4668 - Linia
178 - Soseaua Orhideelor
4670 - Linia
178 - Strada Apusului
6202 - Linia
178 - Strada Pascal Cristian