MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Stiri despre proiect

1308 posts, 516687 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 94
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect andrei11

Inelara ?  :rofl:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Un macaz se poate monta intr-o noapte. Asa au facut si la Eroilor.

 


Re: Stiri despre proiect punmeister

Asta poate la calea de rulare cu prisma din piatra sparta, nu stim insa cat dureaza la Feste Fahrbahn.

 


Re: Stiri despre proiect aztec

Mai repede intra un tren in perete daca face macazul surprize decat sa avem inelara.
Sau mai bine zis...or sa se schimbe sinele iarasi pana se face inelara aia...

 


Re: Stiri despre proiect andrei11

Va fi un macaz fals - dacă va fi - adică blocat total. Practic nu va fi niciun macaz, nu va exista nicio comandă cum ar veni. Dar eu tot nu pricep ce-i cu linia aia acolo...

 


Re: Stiri despre proiect survola

Blocat cu șuruburi, cum a fost (încă este?) pe M4.
Hai să nu ne speriem de drobul de sare, cu trenuri strivite de perete.

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Corect.
In ceea ce priveste stilul arhitectonic nu va mai tot strofocati atata, e absolut normal ca statiile construite intr-o anumita perioada sa fie oarecum asemanatoare ca sa nu zic unitare...n-ai de ce sa faci la 2019 statii ca la 1919.

 


Re: Stiri despre proiect punmeister

Plus ca macazul nu va fi bagat in sistemul de interlocking.

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Pe derivatia aia asa scurta vor putea totusi parca un vagonet de intretinere cred...fara sa incurce circulatia.

 


Re: Stiri despre proiect TibiV

Magistrala 5 de metrou va scoate din trafic, zilnic, 9.600 de vehicule

La doi ani de la reactualizarea studiului de fezabilitate pentru Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții, precedenții indicatori datând din 2008. Speranțe mari provenite de la Magistrala 5 de metrou în condițiile unui trafic de suprafață sufocat și a angajamentelor României de a reduce cu 50%, până în 2030, numărul automobilelor cu propulsie convențională până în 2030 și dispariția lor până în 2050. Deschiderea Magistralei 5 de metrou va scoate din trafic nu mai puțin de 9.600 de vehicule zilnic, speră oficialii guvernamentali, care au aprobat, zilele trecute, noii indicatori tehnico-economici ai acestui proiect. Documentul legislativ include și o prezentare a beneficiilor care noua legătură le va aduce bucureștenilor.

Traversarea Bucureștiului pe axa vest-est, respectiv Drumul Taberei – Pantelimon se va face în doar 25 de minute.  Obținerea acestei durate de parcurs va fi posibilă deoarece viteza comercială a trenurilor de metrou este de 36 de kilometri la oră, față de 14 kilometri la oră, cât este viteza mijloacelor de transport la suprafață în prezent.

Actul legislativ aduce și modificări minime ale indicatorilor fizici ai acestui proiect. Lungimea Magistralei scade de la 17 kilometri (o secțiune de nouă kilometri, alta de opt kilometri) la 16,2 kilometri. Întreaga magistrală 5 va avea 16,2 kilometri, 22 de stații, două depouri și o capacitate maximă de transport de 50.000 de călători pe oră și sens.

Investiția totală se va cifra la 9,16 miliarde euro, inclusiv TVA. Predările in funcțiune se vor face astfel:

   În 2019, Râul Doamnei – Eroilor (P.S. Operă) inclusiv Galeria de legătură, Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei – 7,0 km, 10 staţii, 1 depou;
   În 2025, Eroilor (P.S. Operă) – Universitate – Piața Iancului – 5,4 km, 6 staţii;
   În 2032, Piața Iancului – Pantelimon – 3,8 km, 6 staţii, 1 depou

Tronsonul Universitate – Pantelimon trebuia deschis în 2018 potrivit studiului de fezabilitate inițial, realizat în 2014. Metroul va urma direcția Vest-Est traversând cartierele Drumul Taberei, Centru şi Pantelimon, și legând următoarele puncte de interes: Parc Drumul Taberei, Piaţa Moghioroş, Piaţa Danny Huwe, Parcul Eroilor, Piaţa Universităţii, Piaţa Iancului, Stadionul Naţional, Piaţa Vergului.

Stațiile Magistralei 5 după Eroilor, vor fi: Operă, Cişmigiu, Calea Moşilor – Universitate (interstație), Traian, Victor Manu, Naţional Arena, Chişinău, Sfântul Pantelimon, Vergului, Depoul Pantelimon.

“Cea mai așteptată investiție este Magistrala 5 – secțiunea Drumul Taberei – Eroilor – și suntem foarte determinați și motivați și vă asigurăm că așa se va întâmpla, în luna decembrie a acestui an” , a spus Șodolescu, la evenimentul INFRATRANS 2019.

Magistrala 5, continuarea de la Eroilor la Iancului – a fost lansată licitația pentru proiectare și asistență tehnică.

Sursa: ClubFeroviar.ro

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

9600 autovehicule..cand va fi completa, nu?
Oricum, sunt erori in articol. De ex lipseste statia Iancului, Universitate este in viata reala inainte de Mosilor, iar statia Opera nu exista, poate Hasdeu a vrut sa spuna autorul. Detalii..

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Fara acest HG de actualizare a SF-ului deja vechi de doi ani n-ar fi putut lansa in deplina legalitate licitatia de proiectare PT pentru sectiunea centrala. De asemenea investitia e cuprinsa in totalitate intr-un singur act normativ si nu in doua ca pana acum, sectionata la Universitate.
P.S.
Ultima <actualizare> pe site-ul MT e din 19.03 ac.

 


Re: Stiri despre proiect CataOT

"Directorul spune că lucrările sunt finalizate în proporţie de 99,5%, iar finisajele în proporţie de 90%. Luna viitoare va fi realizată alimentarea cu energie electrică, iar lucrările de automatizare vor fi finalizate la 23 noiembrie, a precizat directorul la un eveniment privind marile proiecte de investiţii ale anului, realizat de DC Media."

https://www.mediafax.ro/social/metrou-in-drumul-taberei-sodolescu-pe-magistrala-5-se-va-circula-cu-certitudine-in-decembrie-18166773

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

DC Media sunt aia platiti de CNAIR pentru a difuza stiri pozitive. Nu m-as mira ca si Metrorex sa fi contribuit cu ceva.  :bleah:

 


Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 94
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420712 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use