MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Știri și articole din presă

475 posts, 172443 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 34
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa subway guru

O veste mare!
Multumim din inima...JICA
:bere:
Redistribuirea asta a celor doua finantari rezolva de minune <armonizarea> figurilor impuse, europenii pana la Tokyo, japonezii de la Tokyo incolo.
Mai bine de atat nici ca se putea!!!

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Asa este!! :)
Metrorex începe luni discuțiile cu oficialii Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA) pentru prelungirea Magistralei 6 de metrou până la Aeroportul Henri Coandă.

”Avem documentația gata, iar luni avem întâlnire cu JICA. Vom avansa posibilitatea de a folosi 85% din credit pentru tronsonul 2, iar restul de 15% pe tronsonul 1. În iulie putem lansa licitația, iar termenul de finalizare este de 48 de luni. La sfârșitul lui 2023 poate fi gata, dacă nu vor fi contestații, lucru care nu mai depinde de noi”, a declarat joi directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu.

În 2010, Traian Băsescu, la acea vreme președinte al României, semna la Tokyo un acord de împrumut cu JICA tocmai pentru realizarea Magistralei 6 de metrou, care să lege Bucureștiul de Aeroportul Henri Coandă Otopeni. Împrumutul, în valoare de 41,87 milioane de yeni (aproximativ 320 milioane de euro), era destinat proiectării și, parțial, construcției acestei magistrale de metrou.


https://clubferoviar.ro/prelungirea-magistralei-6/

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Azi in guvern s-a aprobat un HG pentru un amendament convenit cu japonezii la acordul de imprumut.
Ar fi util de vazut textul...

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

La asta te referi?
HG-40.pdf
HG-40.pdf (104.34 KB; downloaded 226 times)

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

punmeister wrote:
Asa este!! :)
Împrumutul, în valoare de 41,87 milioane de yeni (aproximativ 320 milioane de euro), era destinat proiectării și, parțial, construcției acestei magistrale de metrou.

https://clubferoviar.ro/prelungirea-magistralei-6/

Rahat... Presa din Romania nu are nici o treaba cu ordinele de marime sau cu valutele... ):)
Poate 41,87 miliarde de yeni (la acel moment)

Consultati site-urile FOREX. 100 Yeni=0,80-1,14 USD (in ultimii 20 de ani).
100 Yeni !

Scriem, dar nu stim ce scriem... :(

 


Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

^^Nota de Fundamentare a proiectului de HG e cea mai relevanta:

Datorită întârzierilor înregistrate în implementarea proiectului, până în prezent, din împrumutul în valoare totală de 41.870.000.000 JPY a fost trasă suma de 817.805.013,00 JPY în cadrul Categoriei B- Servicii de consultanță, în timp ce din Categoria A- Lucrări civile și C- Nealocate nu s-au efectuat trageri.
Având în vedere faptul că rambursarea împrumutului a început în martie 2017, s-a constatat că pentru Categoria B- Servicii de consultanță, la următoarea scadență suma rambursată o va depăși pe cea trasă (suma rambursată până în prezent la care se adaugă rata de capital aferentă următoarei scadențe reprezintă 941.224.000 JPY, depășind suma trasă de 817.805.013 JPY). Prin urmare, prin amendamentul semnat la Tokyo la 5 februarie 2019 și la București la 15 februarie 2019 s-a convenit amendarea graficului de amortizare în vederea redimensionării următoarelor rate de capital în funcție de suma trasă din împrumut.
Modificările menţionate mai sus nu majorează obligaţiile financiare ale României faţă de Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei şi nici nu determină noi condiţionări economice faţă de cele convenite iniţial între părţi.

https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploa ... /NF-39.pdf

Deci e de bine pentru unii, stiti voi la cine ma refer  ;)

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Nu e bine sa-ti dai cu parerea in necunostinta de cauza...
Sumele pentru cheltuieli de consultanta erau prevazute a fi finantate integral din imprumut. In realitate mare parte au fost platite de la buget si de aici <zapacirea> graficului de trageri si rambursari...

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Legat de contestatie:
NGC wrote:
STRABAG a contestat un raspuns interpretabil dintr-o clarificare de la METROREX care se batea cap in cap cu documentatia de atribuire. Nu e vorba de nici un "contestatar de meserie" in cazul asta. Drept dovada, METROREX a anulat raspunsul respectiv si a dat acum un nou raspuns.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Conform zicalei, nicio licitatie fara o contestatie!
:o

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Contestatie retrasa, Strabag <clarificat>, amanare de 20zile anuntata de Mrex.

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

La final de articol despre M5...

https://clubferoviar.ro/mutu-la-metrou/

Magistrala 6 are finanțare. Metrorex s-a înțeles cu JICA

După ce discuția cu Gabriel Mutu s-a încheiat într-o notă oarecum amicală, Dumitru Șodolescu a făcut un anunț important: vineri s-au finalizat discuțiile cu oficialii Băncii japoneze de cooperare internațională și se va da drumul la licitația pentru construcția tronsonului 2 al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroport Henri Coandă, de la stația Tokyo (Băneasa Shopping City) până la Otopeni.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Pana la urma tot japonezii sunt mai inteligenti, mai patrioti si mai <romani verzi>!
:bere:

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Ministrul Transporturilor: a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, conexiunea cu aeroportul.





Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că deja a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, conexiunea cu aeroportul.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, conexiunea cu aeroportul.

“Deja s-a lansat proiectarea şi execuţia pentru Magistrala 6, secţiunea 1 Mai – Tokyo, adică conexiunea cu aeroportul, să înţeleagă toţi românii, că de multe ori mi s-a spus că vorbesc mult prea tehnic. Deci conexiunea cu aeroportul a fost lansată proiectarea şi execuţia pentru primele şase staţii, urmează ca în perioada următoare să se lanseze şi pentru celelalte şase staţii, să se desemneze câştigătorul şi să se apuce de lucru”, a precizat Ministrul Transporturilor.

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

:shock:
Se aproprie  vreo campanie electorală ?

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 34
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419378 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use