Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

305 posts, 140323 views
 
Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

https://www.bzi.ro/nu-ratati-aceasta-emisiune-seful-ctp-iasi-vine-la-bzi-live-afla-cand-vor-ajunge-tramvaiele-noi-si-autobuzele-electrice-in-iasi-live-video-693377

Un interviu de azi cu directorul CTP. Nimic nou in general si nimic concret legat de zvonul (din Ziarul de Iasi) cum ca Iasul ar fi pierdut autobuzele electrice (dupa cele de Mediu). Dragut e ca dl Director a zis ca pentru autobuzele electrice n-aveam cum sa luam bani pe credit cat timp tehnologia nu e testata. Dar cum s-au dat bani europeni... eheeee. Ceea ce e putin cam aiurea. Adica "testam" 44 autobuze cu bani europeni, bani cu care se puteau lua N tramvaie in plus? Si daca nu merg din varii motive o sa stam cu ele la gard? Nu ca n-am sta ipotetic si cu tramvaiele noi -la cum merg lucrurile in CTP. Ma rog, om vedea.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Mai multe trasee vor fi modificate vineri, 31 mai 2019, începând cu ora 18:00, și sâmbătă, pe parcursul întregii zile, în timpul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc, la Iași.

Pentru a permite derularea evenimentului, #CTPIași face următoarele schimbări în circulația mijloacelor de transport:

▪ tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu, pe itinerariul: Copou – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi – Copou, respectiv Copou – Tătăraşi – Tudor Vladimirescu – Copou;
▪ traseele de tramvai 8 şi 9 vor fi suspendate;
▪ tramvaiele de pe traseele 3, 6, 7 şi 11 vor circula pe itinerariile obişnuite;
▪ autobuzele de pe traseele 5 şi 19 vor circula deviat, pe Bd. Nicolae Iorga, între Podu de Piatră şi Ţesătura, respectiv Cotnari;
▪ traseul de autobuz 29 va avea parcursul modificat: Tomeşti – Baza 3 – Bd. Socola – Ţesătura – Baza 3 – Tomeşti;
▪ traseul de autobuz 41 va circula pe itinerariul: Blocuri Ciurea – Tehnopolis – Podu Roş;
▪ traseele de autobuz 28 şi 47 vor fi suspendate;
▪ autobuzele de pe traseele 20, 27, 30, 30b, 36, 42, 43, 43c, 44, 46, 48, 49, 50, 52 şi microbuzul traseului 18 vor circula pe rutele obişnuite

Sursa: Facebook CTP Iasi - https://www.facebook.com/ctpiasi/

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

De câteva zile s-a inaugurat în Secția 1 CTP Iași, secția autobuze/troleibuze a Muzeului Transportului Public din Iași. Pentru început sunt expuse un microbuz TV, troleibuzul Rocar 212E adus de la Piatra Neamț (ex. 134) și autobuze de tip MAZ 103, Renault R312, Van Hool A 500 şi Berkhof Premier SB 250 Jonckheer.
Mai multe detalii:
https://m.facebook.c...3&__tn__=%2B%3D
http://tramclub.org/...p=201059#201059



 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Expozitie unica in tara? Parca mai erau muzee cu exponate de transport public, Timisoara sigur avea unul. Cat despre autobuze mi-aduc aminte ca atunci cand se mentiona achizitia TV-ului se vorbea de autobuz (era si o poza) nu de microbuz. Din interviu reiese ca e prevazut si autobuzul... vedem.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Andrei Andraș

Se va achiziționa și un autobuz TV, și anume acesta:
FB_IMG_1560243298122.jpg (69.47 KB; downloaded 7159 times)

FB_IMG_1560243314258.jpg (190.98 KB; downloaded 7158 times)

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

Puss in Boots wrote:
Expozitie unica in tara? Parca mai erau muzee cu exponate de transport public, Timisoara sigur avea unul. Cat despre autobuze mi-aduc aminte ca atunci cand se mentiona achizitia TV-ului se vorbea de autobuz (era si o poza) nu de microbuz. Din interviu reiese ca e prevazut si autobuzul... vedem.

Timișoara are un muzeu, destul de mare. Momentan în muzeul de la Timișoara se regăsesc doar tramvaie, urmând ca pe parcurs să mai apară și alte vehicule.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Asa da, TV-ul ala eu credeam ca era cel luat, nu microbuzul. M-am inselat. Thanks.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

https://stireadeiasi.ro/stiri-locale-iasi/exclusiv-in-iasi-apar-traseele-galbene?fbclid=IwAR2gegaV_-yd9IXBAk9lX3pQO-cbjDFHay9BC3jl7sOJ1sQ9D1qj-paimhs
* Comisia de Circulaţie a stabilit că, pe tronsonul Podu Roş – CUG, accesul autoturismelor pe linia de tramvai va fi interzis * Primăria a comandat deja 13 tone de vopsea galbenă cu care va evidenţia banda pe care vor circula numai mijloacele de transport şi taxiurile [..] Concomitent se va interzice în mod drastic parcarea la bordură în intervalul orar 7.00- 20.00. Se va parca la bordură când nu este un trafic deosebit noaptea”


Sunt curios cum or sa rezolve cu masinile care vor parca noaptea la bordura o data cu ora 7. Sunt multe motive pt care o masina parcata noaptea poate nu se va misca in ziua urmatoare (soferul bolnav, masina se strica la pornire etc etc). In orice caz, astept sa vad comportamentul soferilor. De fapt, e previzibil. Sunt curios totusi sa vad daca se va ajunge la gard sau zid sau macar la amenzi pe banda rulanta. Si amenzile ar fi ok, daca ar exista. Camere de supraveghere pe tot traseul si amenzi in plic acasa. Se rezolva si fara gard. Nu stiu daca e vreo lege in sensul asta si daca nu e, ar trebui data urgent. Asa n-ar mai plange nici cei care zic ca gardurile sunt ilegale si vezi Doamne incurca ambulantele. Fara gard si cu 100 de amenzi pe luna pana te potolesti.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Mai nou intr-un interviu in presa locala, vicele Botez isi exprima ingrijorarea in legatura cu obtinerea de fonduri pentru reabilitarea liniei Iasi-Dancu. Si exprima -pentru prima data la nivelul Primariei- ideea de a scoate tramvaiele si a le inlocui cu autobuze (in cazul ca fondurile nu vor fi atrase). Dupa cretinii din PNL iata ca si PMI are planul B. Din partea unuia cu cetatenie germana ma mira teribil ideea asta si probabil nemtii i-ar fi dat in cap cu ea, dar stiind ca are si una romana imi vine inima la loc.

 


Re: Stiri, noutati, perspective micutzu

Si de ce ma rog sa inlocuiasca tramvaiele cu autobuze cand deja urmeaza sa vina 32 de tramvaie noi?Altul care vorbeste sa se afle in treaba...

 


Re: Stiri, noutati, perspective deprodio

Probabil sa inlocuiasca tramvaiele pana se va reabilita acea portiune din cauza starii avansate de uzura a liniei intre Doi Baieti si Dancu...nu definitiv.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Nea Botez o facea sa para definitiva ("renuntare a liniei de tramvai propriu-zise"). Sper sa nu fie cazul. Dar e prima data cand aud asa ceva de la PMI si de-asta m-am sesizat din oficiu.
Tramvaiele noi (momentan 16 si nici alea adjudecate) nu au nicio legatura cu astfel de decizii -daca s-ar lua- linia din Dancu este un dezastru actualmente. Nu poti pune tramvaie noi acolo oricum.
Iar tramvaiele noi vor fi un mare fail la Iasi daca nu se investeste in depouri si in pregatirea oamenilor de acolo. Electronica nu e punctul lor forte. Niste cutii de tabla cu manivela si ar fi excelente pt mesterii ijetelisti (sau re.a.t.cisti) ca mai mult de atat oricum nu au evoluat nici ca mentalitate nici ca pregatire.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Ca o completare la postarea de dinainte, dom Primar a zis azi ca apeleaza in ultima instanta la fonduri BEI ca sa se rezolve situatia cu Dancu. N-ar vinde si el o casa ca sa fie solidar...  :yes:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Traseul 23 va face legătura între municipiul Iași şi comuna Miroslava

Primele autobuze ale CTP Iași vor începe să circule pe această rută din 9 septembrie 2019, ora 05:00, din 30 în 30 de minute.

Locuitorii comunei Miroslava vor beneficia de transport în comun oferit de către Compania de Transport Public Iași, începând de luni, 9 septembrie, în urma deciziei Primăriei Municipiului Iași. Parcursul noului traseu 23 va fi Podu Roș – Pod Nicolina – Tudor Neculai – Șos. Voinești – Centrul Maternal Maternus – Complex Sun City – Str. Viilor – Str. Constantin Langa – Primăria Miroslava și retur.

Autobuzele vor circula din 30 în 30 de minute. Prima cursă, în fiecare zi, va fi la ora 05:00, din stația Primăria Miroslava, iar cea de la capătul de linie din Podu Roș va fi la ora 05:30. De asemenea, ultima cursă cu plecare din Podu Roș va fi la ora 22:00, iar de la Miroslava, la 22:30.

Pe traseul 23 vor fi folosite titluri de călătorie pentru zonele 1 și 2, iar stația de delimitare zonală este Str. Viilor. Tariful unui bilet cu o călătorie (valabil 120 de minute de la momentul compostării), în zona 1, este de 2,5 lei, al celui pentru pentru ambele zone, 3,5 lei, al abonamentului unic, cu valabilitate de 30 de zile, pentru zona 1, este de 80 de lei, iar al celui pentru ambele zone, 110 lei.

Elevii și studenții care urmează cursurile unei instituții de învățământ din municipiul Iași beneficiază de titluri de călătorie cu preț redus (50%).  Până la înființarea unui dispecerat la capătul de linie din Miroslava, titlurile de călătorie clasice pot fi achiziționate de la orice tonetă CTP Iași din municipiul Iași. Însă, utilizatorii care dețin un card bancar pot achiziționa titluri de călătorie la preț întreg chiar din mijlocul de transport, prin intermediul aplicației 24pay (este necesară scanarea codului QR din autobuz) ori al POS-urilor amplasate în fiecare vehicul.

Intervalul de urmărire între unitățile de transport, estimat la 30 de minute, poate varia, în funcție de condițiile de trafic.

Sursa: https://www.sctpiasi.ro/stiri/transport ... mbrie.html

 


Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use