Regiunile RomânieiDobrogeaJudețul Constanța

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

231 posts, 121796 views
 
Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 17
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Macar de-ar lua niste articulate.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

Articulatele ar fi bune doar la orele de vârf, și doar pe anumite linii, să zicem 15 maxim 20 de bucăți, in rest ar circula aproape goale. Maz-urile 107 (alea lungi) fac față cât de cât onorabil aglomerației,dar ar trebui sa le suplimenteze măcar in anumite intervale ,când lumea se calcă in picioare, mai ales pe linia 100,( și pe 102, de ce nu?). Cam de un an încoace, 3 sau 4 dintre ele circula pe linia 48, și nu zic ca e o idee rea, dar conducerea ar trebui să știe/să învețe cum sa “jongleze” cu autobuzele la orele de vârf. Poate se vor reorganiza puțin treburile, cu ocazia reînnoirii parcului auto ,dar și cu a transformării in SC :roll: .
punmeister wrote:
O veste buna, pe lange cele 41 de autobuze electrice care vor fi cumparate prin MDRAP, Constanta mai cumpara inca 27 de autobuze electrice prin fondurile de mediu :bere:
Deci in total 68 ,suna grozav, daca s-ar organiza licitația in anul următor ,le-am putea vedea abia in “Sfântul An Electoral 20-20”, ar fi cel mai nimerit moment pentru Fagădău.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

In aceasta vara, a inceput montarea panourilor informative in cateva dintre statiile principale din Constanta.

Una peste alta, ideea nu este rea, dar poate ar fi o idee sa fie raspandite in mai multe puncte din oras, iar placutele de statii/panouri - care ii anunta pe calatori ce statie si ce linii opresc- sa fie inclouite si adaptate la nivelul anului 2019. Toate acestea ar duce la o mai bune informare a celor care utilizeaza transportul in comun.

Oricum, e promovata intens ideea de a trimite SMS la numarul 7475 ...

Cateva poze realizate recent.

Panou informativ.JPG (175.92 KB; downloaded 4980 times)


Panou informativ (2).JPG (167.02 KB; downloaded 4979 times)


Perla Statie.JPG (204.66 KB; downloaded 4976 times)


Starea initiala - 10 August 2018: https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/st ... 67507.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

Cei de la RATC au spus ca anul acesta se vor mai monta alte 10 panouri de acest tip.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Un alt aspect pozitiv pe care am omis sa vi-l povestesc: la capetele importante de linie (din cele vazute de catre mine) - Gara Constanta, Poarta 1 Port - se afla cate un angajat al regiei care se ocupa de curatenia autobuzelor o data sau la 2 curse.

Practic, autobuzul cand ajunge la capat este luat in primire, maturat si dupa se da cu mopul. Totodata, "ritualul" se repeta si cand autobuzul se retrage la garaj pentru a reduce timpii de asteptare la intrare. Problema e ca la Gara Constanta nu exista o sursa de apa, aceasta fiind transportata de catre o alta persoana -  aduce butoaie mari de apa.

Indiferent de vechimea sau tipul autobuzelor, acestea sunt spalate.

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Si la Cluj e practica cu spalatul zilnic, insa acolo se duc la garaj, iau alta masina cat timp este curatata cea murdara... La Constanta e mai bine ca nu se pierde prea mult timp intre curse.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Regia Autonomă Transport în Comun prelungește traseul autobuzelor 42, până la Dana Militară

Măsura intră în vigoare de luni, 1 aprilie 2019 și face parte dintr-o campanie menită să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun în locul autoturismelor care aglomerează din ce în ce mai mult orașul.

Astfel că, de luni până vineri, în intervalul orar 06:30 – 08:30 și 14:30 – 17:30, autobuzele 42 vor pleca din Tomis Nord și vor circula pe ruta: Centru - Poarta 2 - Poarta 1 - Incinta Port (până la Cuibul Reginei - Dana Militară) și retur pe același traseu, acoperind astfel orele de vârf din perioada începerii și încheierii activității instituțiilor și operatorilor portuari.

Primăria Municipiului Constanța și Regia Autonoma Transport în Comun împreună cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța îi invită pe cei care muncesc în port să meargă cu autobuzul până la serviciu, în loc să își folosească mașina personală.

O călătorie costă 1,5 lei, iar un abonament pe o linie, 55 de lei.

Bilete și abonamente nominale pot fi achiziționate și prin aplicația mobilPay Wallet, disponibilă pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau IOS.

Sursa: http://www.ratc.ro/comunicate/#20190329-0

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Angajații Primăriei Constanța, în frunte cu primarul Decebal Făgădău, vor merge la serviciu cu… autobuzul!

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul Decebal Făgădău și viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu aleg autobuzul!

Mai precis, aceștia se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun la și de la sediile instituțiilor unde își desfășoară activitatea, demersul încadrându-se în campania cu același nume, demarată la începutul acestei săptămâni.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) – Dezvoltare durabilă prin inovare“, care are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.

alege-autobuzul-constanta.jpeg (175.46 KB; downloaded 5738 times)


„Campania este parte integrantă a obiectivului general al actualei administrații constănțene, care vizează aerisirea bulevardelor și a străzilor principale prin fluidizarea întregului flux de transport, după conceptul – „omul înaintea mașinii”.Amintim tuturor persoanelor care se vor alătura campaniei „Alege autobuzul“ că tariful pentru o călătorie este de 1.50 lei, cost care poate fi achitat fie prin achiziționarea unui bilet de la punctele de vânzare situate în vecinătatea stațiilor, fie prin SMS cu textul L (pentru linie), ORA (valabil pentru o oră), ZI (valabil pentru o zi) sau S (valabil pentru o săptămână), pentru titlul de călătorie dorit, la numărul scurt: 7475”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa text si poza: Tomis News ---> https://tomisnews.ro/angajatii-primarie ... autobuzul/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

MAZ-ul colantat este CT 08 TKU iar articolul a fost publicat luni, 15 aprilie... :lol:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

Astăzi, se pare ca a fost ultima zi in care linia 42 a circulat prelungita pana la Cuibul Reginei (incinta port). Autobuzele vor circula de luni pe vechiul traseu, pana la Poarta 2, aceasta decizie fiind luată <<din motive de securitate portuară>> :roll: .

 


Re: Stiri, noutati, perspective Dragos31

Sincer, parca am mers sambata cu un 42, si imi aduc aminte ca la Poarta 2, soferul mi-a zis ca daca vreau sa ajung la Poarta 1, sa ma dau jos si sa iau 51-le din fata... :?

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

NEVERSEA (04 – 07 iulie 2019)

Pentru perioada desfășurării festivalului NEVERSEA (04 – 07 iulie 2019), Regia Autonomă Transport în Comun Constanța va suplimenta oferta de transport cu o linie SHUTTLE BUS “NEVERSEA”, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis.

Traseul NEVERSEA este următorul: Mamaia (Hotel Caraiman), B-dul Mamaia, B-dul Tomis, Str. Traian, Poarta 2 Port, Str. Termele Romane, B-dul Regina Elisabeta, Str. Remus Opreanu, Port Tomis și retur, Str. Remus Opreanu, Port Tomis, B-dul Regina Elisabeta, Str. Termele Romane, Str. Traian, Str. Mihai Viteazu, B-dul Mamaia, Stațiunea Mamaia.

Autobuzele care deservesc această linie vor circula începând de joi, 04 iulie 2019, ora 08:00, până luni, 08 iulie 2019, ora 09:00.

Intervalul de succesiune este de 10 minute, în intervalul orar 08:00 – 24:00 și de 16 minute, în intervalul orar 24:00 – 08:00.

De asemenea, pentru această perioadă se vor prelungi liniile 42, 44, 48, 51, 101C, până în portul Tomis, iar în intervalul 04 iulie 2019, ora 09:00 și 08 iulie 2019, ora 09:00, programul de transport va fi non-stop.

În această perioadă liniile 2 - 43 și 5 - 40 vor circula în intervalul orar 24:00 – 05:00, cu o succesiune de 30 minute.

Recomandăm participanților la eveniment să achiziționeze bilete la prețul de 5 lei pentru 24 de ore și bilete la prețul de 30 lei pentru 7 zile. De asemenea pot achita contravaloarea călătoriei prin SMS conform indicațiilor de pe afișele din autobuze sau de la punctele de vânzare R.A.T.C.

În Portul Tomis va fi amplasat un punct de vânzare bilete R.A.T.C., cu program non-stop.

Sursa: www.ratc.ro/comunicate/#20190701-0

 


Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

Chiar acum un etajat Volvo este pregatit sa o plimbe pe Simona Halep prin Constanta, pentru a prezenta trofeul de la Wimbledon.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Vatmanul constanțean

Este vorba de CT 09 XWJ :D .

 


Go to page:  1  ... 4 5 6 7 8 9 10  ... 17
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Constanța  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use