Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiPasaj suprateran Doamna Ghica (parte din inelul median)

 

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

528 posts, 139034 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 38
 
 

📖 Pagination options
Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului andrei11

Cristi N wrote:
Duamna anunta:

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti. Lucrările presupun reconfigurarea circulației pe Șoseaua Doamna Ghica și construirea unui pasaj suprateran peste Șoseaua Colentina.
Primarul General, Gabriela Firea: "Acest proiect de infrastructura este extrem de necesar pentru Bucuresti si va contribui decisiv la fluidizarea traficului intr-o zona foarte aglomerata a Capitalei. La propunerea mea, la inceputul anului, au fost aprobati in Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare si executie. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile si executia lucrarilor, estimata la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A., pasajul va avea cate 2 benzi pe sens".

Costul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro.

Detalii proiect

Proiectul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate ținând cont de noua configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente.

De asemenea, in conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz.

Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri. Astfel se va ține cont de caracteristicile funcționale și de intensitatea circulatiei pietonilor.

Avantajele realizarii acestui proiect sunt incontestabile: se vor elimina blocajele de trafic din zona, va creste viteza de circulatie si accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor masuri de siguranta, realizarea pasajul avand impact si asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.




N-a prevăzut linie de tramvai. E  varză Firea. Tot ea declara că Inelul Median va fi prevăzut cu linie de tramvai.
Simularea aceea e debilă rău de tot. Și eu o făceam mai bine. Moka.
5-16-2019 8-08-49 PM.jpg (143.71 KB; downloaded 8503 times)
De asemenea, in conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz.

:lol:

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Cristi N

N-am vrut sa fiu eu cel care deschide cutia Pandorei, eu doar am adus-o pe topic si o sa mai scot chestii din ea.  :D

Sa incepem lista:
- lipsa tramvaiului
- nu stim daca au tinut cont de M7
- descrierea nu corespunde randarii - e scris ca pasajul va incepe de la intersectia cu Bulevardul Lacul Tei
- arhitectura e demna cel mult de un pasaj in afara orasului
- SF-ul nu e public
- constructorul cu situatie juridica incerta

 


Re: Stiri, proiecte, perspective Andrei98

Hai ca la Basarab si Mihai Bravu a mai mers sa faca arcade/hobane pentru ca era spatiu deschis, dar aici unde sunt blocuri foarte aproape de intersectie si in general este inghesuiala ce sa mai caute si un pasaj cu arcada aia? Asta daca ar fi sa ne luam dupa randare, care pare a fi facuta de un incepator in ale paint-ului.

 



Re: Stiri, proiecte, perspective Costin

Aia e la misto, nu inseamna ca asa va fi in realitate. E o randare doar de dragul de a avea ce sa posteze pe facebook, putea foarte bine sa fie facuta de fi-su. Dupa proiectare vorbim de linie de tramvai si stalpi in mijlocul strazii :)

O sa deschidem imediat subforum nou despre proiectul asta

 


Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Problema e alta, Firea nu pomenește de nicio linie de tramvai.
De pasajul acesta se vorbește de ceva timp, ne tot amenință cu el, eu miros mai degrabă ceva legat de campania electorală și nimic mai mult.
Adriean Videanu în fiecare campanie ( a PD - lului ) pentru  primărie   ne amintea de pasajul de la Cotroceni / 13 Septembrie. S-a ales praful de pasaj din 2005 încoace.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Cristi N

Am dat putin cu sapa dupa informatii dar fara prea mare succes. Am gasit doar HCGMB 4/2019 si anexele pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici ai pasajului - varianta dinaintea aprobarii in consiliu: link. Ce sa zic transparenta maxima.   :roll:

Asta m-a motivat sa pun cateva intrebari primariei:
- cum s-a facut selectarea antreprenorului?
- cum au fost stabiliti indicatorii tehnico - economici?
- SF-ul facut de compania municipala
- cand se va emite ordinul de incepere a lucrarilor?
- care este solutia aleasa pentru traseul viitoarei linii de tramvai Petricani - Dna Ghica?
- care este solutia aleasa pentru intersectia cu M7?

Daca cineva mai doreste sa pun vreo intrebare o sa mai astept cateva zile pana dau send mail-ului. De asemenea daca mai sunt doritori care sa trimita acelasi set dati un semn.  :)

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

A mai promis si pasajele peste CF de pe Petricani si Andronache, ce s-a intamplat cu ele?

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului ByOnu

Cea mai importanta intrebare pentru mine este legata de viitoarea linie de tramvai Petricani / Tei - Doamna Ghica.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Puss in Boots

Subscriu. Daca proiectul se face asa atunci ne cam putem lua adio. Si atunci, de ce s-a lasat peste tot spatiu pentru tramvai inclusiv pe pasajul Grigorescu spre Hateganu?

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Cristi N

Pentru celelalte doua pasaje as prefera sa trimit alta solicitare, nu vreau sa amestec lucrurile.  :D

Situatia liniei de tramvai e acoperita cu penultima intrebare, m-am gandit sa le organizez cat de cat cronologic.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului andrei11

Indiferent cum va fi pasajul, M 7 are loc.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului Cristi N

Am trimis ieri o solicitare de informatii legata de viitorul pasaj. Am folosit template-ul lui Ionut de la benzinari pentru CNAIR si doar l-am adaptat foarte putin. Sunt curios ce raspuns o sa primesc, deocamdata solicitarea a fost inregistrata si mi-au dat nr pentru ea.

Buna ziua,


Conform art. 7 si 9 din Legea 544 / 2001 actualizata, privind liberul acces la informatiile si documentele de interes public, va solicit citeva informatii si documente cu caracter public in legatura cu comunicatul de presa al PMB din 16.05.2019 ( link ) privind semnarea contractului pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti.

1. Care este modalitatea (achizitie directa, dialog competitiv, licitatie publica, etc.) prin care s-a facut selectarea antreprenorului?
2. Cum au fost stabiliti indicatorii tehnico-economici aprobati prin HCGMB nr. 4/2019?
3. Va rog sa imi comunicati daca pentru acest obiectiv a fost realizat vreun studiu de prefezabilitate, numele companiei care l-a livrat si continutul acestuia(parti scrise si parti desenate)  
4. Va rog sa imi comunicati continutul (parti scrise si desenate) studiului de fezabilitate executat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București S.A. privind acest pasaj.
5. Cand a fost/va fi emis ordinul de incepere a lucrarilor de proiectare/executie?
6. Care este solutia aleasa pentru linia de tramvai prevazuta pe inelul median: Petricani - Dna Ghica - Chisinau - Nicolae Grigorescu in raport cu pasajul in discutie?
7. Care este solutia aleasa pentru viitoarea magistrala de metrou M7 Rahova - Colentina avand in vedere ca aceasta va fi executata in lungul sos. Colentina intersectand pasajul?


Mentionez ca doresc aceste informatii si documente in format electronic si editabil, conform art. 15, alin. (3) si alin. (4) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016.
Va rog sa tineti cont de prevederile art. 22, alin. (2-1) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016, care prevede ca "în situația în care informația publică solicitată se află pe un înscris care conține atât informații la care accesul este liber, cât și informații exceptate de la liberul acces, informația publică solicitată va fi comunicată, după anonimizarea informațiilor exceptate, prevăzute la art. 12 din Legea nr. 544/2001, cu modificările și completările ulterioare".

Va rog sa imi comunicati deasemenea sj numarul de inregistrare al prezentei solicitari, conform art. 20, alin. (5) din HG 123/2002 actualizata prin HG 478/2016.


Va multumesc,

 



 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 38
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj suprateran Doamna Ghica (parte din inelul median)  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use