Regiunile RomânieiMunteniaJudețul PrahovaIstoria transportului public în municipiul Ploiești

 

Topic: Autobuze Ikarus (19xx - 2021)

334 posts, 119582 views
 
Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 24
 
 

📖 Pagination options
Re: Autobuze Ikarus Cristian P.

#2152





#2120



 


Re: Autobuze Ikarus WT_fan06

Despre retragerea unor articulate se mai cunoaşte ceva?

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Ikarus ADK

Ar trebuii retrase în principiu autobuzele a căror remorcă este mai joasă decât ”autobuzul motor” :lol:, să nu se mai întâmple precum cu 2178. Dacă vă uitați atenți la 2147 ar fi una dintre mașini. Bine, teoretic dar practic ar trebuii toate retrase deoarece au un grad de uzură foarte ridicat (de 300% citisem undeva), chiar dacă-s fan Ikarus dar ăsta-i adevărul. :cry: Mașinile astea au rămas în mare parte cum au venit, cu norma de casare îndeplinită teoretic de peste 20 de ani, :shock: încă cu inscripții și trasee tipărite în nemțește doar tapițeriile la scaune, tăblăria și podeaua ce s-a mai schimbat și dată o vopsea... nu știu cât s-a umblat pe la motoare că huruie unele de nu mai Ikarus nu zici că sunt... cel puțin 2152 sigur nu mai are motorul de Ikarus, are cred că de DAC 117 după cum sună. Mie îmi pare rău că au rămas foarte puține 260-uri, erau o groază acum ceva ani dar majoritatea erau foarte depășite. Apropo, pe 2120 aveți idee lucrează cumva fostul titular lui 2280? Nu cel care a trecut pe urmă pe 2292, venise altul.

 


Re: Autobuze Ikarus Cristian P.

Era vorba ca de la începutul lunii mai să fie retrase 6 ikarusuri articulate, însă nu am mai ajuns prin garaj...voi reveni cu detalii în curând. ;)

 


Re: Autobuze Ikarus Cristian P.

În vizita de azi de la TCE Ploiești, am aflat ca au amânat momentan retragerea unor ikarusuri articulate.
Vestea proastă este că o parte din ele nu au mai luat ITP-ul,deci nu le vom mai vedea prea curând la traseu (unul dintre ele ar fi #2179).
Ikarusurile din țarc au ajuns sa fie dezmembrate pe zi ce trece ,folosindu-se de tot ce e util de pe ele.

15.05.2019 - TCE Ploiesti



















 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Ikarus ADK

Așteptam de un timp bun să văd câteva cadre din parcul rece. :P Îmi pare foarte rău de 2289 că nu i s-a mai dat o șansă, când mă uit nu-mi vine aproape deloc să cred că pozele sunt de actualitate. Mă uit la 2144 că acum un an pe timpul ăsta era 2280, ce mașină e cea de lângă 2119? pare 219x. Cât despre 2179 ai idee cu ce a picat la ITP?

 


Autobuze Ikarus Andrei Andraș

Oameni buni. Epavele astea trebuiau casate de foarte mult timp. Foarte bine că nu au luat unele ITP-ul pentru că sunt un pericol public pentru ploieșteni și nu numai. În momentul de față trebuie ca primăria să găsească bani și să plătească încă un lot de EBD-uri. De erau modernizate și răs-modernizate ca cele din Budapesta, mai ziceam. Dar în momentul în care sunt "modernizate" doar cu cârpeli de autobază numa' de trecut ITP-ul nu-s bune. Astea trebuiau să fie de mult timp furculițe, oale și tigăi.
Unul la muzeu (de se vrea) și gata, ne facem update la gândiri de genul că "mă bucur că mai circulă Ikarus-ul x, este un autobuz bun", "ce păcat că Ikarus-ul y nu a luat ITP-ul, era un autobuz super", etc.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Ikarus ADK

Mă doare să spun dar e adevărat că trebuiau casate, sau măcar să fi fost întreținute corespunzător. Dar crede-mă că nici EBD-urile de care zici nu le văd prea strălucite, de-acord iarăși că e nevoie de autobuze pentru reînnoirea parcurilor și retragerea autobuzelor buclucașe. Evident, mașini specific timpurilor actuale, dar nici ceva să țină doar cât sunt în garanție. :roll:

 


Re: Autobuze Ikarus cris_m

Hai sa vedem ce o fi si de capul EBD-urilor, e prematur sa ne pronuntam cu privire la fiabilitatea lor. La Ploiesti si Iasi inteleg ca au fost luate cele mai multe autobuze de acest fel, nu? Daca da, atunci acum sunt cu adevarat testate si, cel mai probabil, ulterior, vor fi imbunatatite unde s-au constatat probleme. Revenind la Ikarus, este clar ca acestea au depasit de departe orice asteptari in ceea ce priveste fiabilitatea. Sa faci un ansamblu sa mearga aproape 40 de ani este o adevarata performanta inginereasca. :ugeek:
Intr-adevar, aici au imbatranit mai urat decat cele din tara natala, Ungaria, astfel ca nu prea mai ofera siguranta calatorilor (sa nu uitam ca la articulate ploua efectiv pe langa burduf :!: ).

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Ikarus ADK

Și totuși burdufurile au fost acoperite și tot ajunge apă... Asta e, recunosc și eu, sunt autobuzele mele de suflet dar dacă nu au fost îngrijite au ajuns de-a dreptul niște hârburi. Ce nu eram și nu o să fiu niciodată de acord, sunt improvizațiile, spun asta deoarece la o mașină veche  ajungi să faci cu timpul unele improvizații, ceea ce la Ploiești sunt sigur că există cel puțin la partea electrică. Problema nu e de așa-zisele improvizații, ci de cum sunt trase firele respective. Eram într-un 101 cu un Ikarus 280 prin anul 2015 și firul care acționa ușa 2 atârna bine-mersi... E posibil să fi fost în 2172, mașină care acum e retrasă și propusă spre casare. Într-o altădată, în 2142 (mașină casată anul trecut) 2 scaune erau fixate cu o fierătanie găsită prin atelier. Nu mai zic de Ikarusurile 260... Când m-am dus în spatele depoului unde au fost casate Ikarusurile acum un an, am găsit împreună cu plasticul, capacul (nu știu cum să-i zic altfel) care vine deasupra ușii, însoțită de lampa de iluminat, un mănunchi de fire improvizate și foarte multă vaselină. Nu știu de ce aveam impresia că erau de la 2075, deoarece găsisem un detaliu care doar la 2075 îl văzusem. În fine, totuși ce îmi vine să râd sunt validatoarele electronice din Ikarusuri care plătești cu cardul. Măcar cel puțin la 2175, parcă, sunt trase fire prin copexuri. :mrgreen:

 


Re: Autobuze Ikarus Cristian P.

În ton cu peisajul  8-)
#2176



 


Re: Autobuze Ikarus Cristian P.

Reactivat în iulie anul trecut,#2288 este cel mai îngrijit ikarus din parcul TCE Ploiesti.
Șoferul a investit bani permanent în el (atât cat ii permite bugetul),iar asta l-a salvat de la casare.
Câteva cadre cu acesta surprins recent :






















P.S. : Sper ca de data asta pozele sa fie vizibile  :)

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Autobuze Ikarus ADK

Mă încântă tare mult faptul când aud că un vehicul a fost salvat de la casare, datorită unei persoane. :) Nu o fi mașina dânsului, dar datorită lui i-a fost ”prelungită” viața și poate în același caz se puteau afla (mai mult ca sigur) și 2128 sau 2289, dar nu au avut același noroc pot spune. Cred că și cu fostul 2291 se putea întâmpla la fel, o mașină de care și la ora actuală îmi pare extrem de rău că a fost casată în starea aia superioară multor Ikarusuri. Sunt depășite, e foarte adevărat, dar eu personal sunt ”sătul” de tot ce e după anul 2000 fabricat și cred că nu le stătea undeva multor orașe să mai fi avut măcar 2-3 exemplare în circulație (fie că e vorba de DAC sau Ikarus), schimbau enorm de mult imaginea fiecărui oraș. În Buzău sigur mai circulau autobuze DAC dacă nu exista fostul primar ”lacom” după averi (să înlocuiească treptat autobuzele cu microbuze particulare, și să termine încet-încet Transbusul în ciuda parcului reînnoit la timpul său cu BMC-uri, unde tot el a avut de câștigat), care a prăpădit la propriu orașul (foarte prost dezvoltat din toate punctele de vedere, locuri de muncă aproape imposibil de găsit, în 2016 când m-am mutat era foarte, foarte inferior din toate punctele de vedere, nu știam cum o să mă descurc, drumurile erau vai și-amar, îți rupeai mașina pe aici, autobuzele veneau foarte rar, dar lucrurile au luat o schimbare datorită noului primar). În fine, cred că suntem (cel puțin în Europa) singura țară în care fiecare are ”propriile” puteri... de la un simplu paznic până la președintele țării.

 


Re: Autobuze Ikarus WT_fan06

Postez și ultimul set de fotografii cu Ikarus #2147





















Pătrundem și în cabină...



















 


Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 24
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Istoria transportului public în municipiul Ploiești  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420532 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use