Regiunile RomânieiCrișanaJudețul Sălaj

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

16 posts, 8243 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Știri, noutăți, perspective Gabi23

Cinci autobuze noi pentru transportul public din Zalău

Parcul auto al operatorului de transport public se va mări săptămâna viitoare cu încă cinci autobuze noi, marca Mercedes, modelul BMC Procity. Achiziția a fost făcută de Primăria Municipiului Zalău. Cetățenii se vor putea bucura de ele, în următoarele zile, când, însă, se ma majora și biletul de călătorie la 4 lei.
Cele cinci autobuze publice noi promise de autoritățile locale cu aproximativ trei ani în urmă vor sosi în această săptămână. Informația a fost confirmată de Biroul de comunicare al Primăriei Zalău.
Manuela Ghiuruțan, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău, a declarat că este vorba despre cinci autobuze noi, modelul BMC Procity, produse de Mercedes, care au în total 100 de locuri. Valoare totală a investiției este de 3.610.495 lei, fiind suportată din bugetul local.
Autovehiculele vor fi date în folosința SC Transurbis Zalău, zălăuanii urmând să beneficieze de ele pentru tarnsportul public din această toamnă.
Parcul auto al Transurbis Zalău are în prezent șapte autobuze Mercedes Conecto- ultimele achiziții, cinci Man, șase Isuzu 12 Irishbus Iveco (autobuze și microbuze), 13 ROCAR 112 UDM și șapte ROCAR 117 UD.

Sursa: Adevarul.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

E oficial: bilete de autobuz din Zalău se scumpesc cu 33 la sută

Consilierii locali au aprobat, în urmă cu câteva momente, majorarea prețului la biletele și la abonamentele pentru transportul în comun. Majorarea, care depășește în cazul biletelor 33 de procente, se va aplica începând cu 1 octombrie - susține primarul Radu Căpîlnașiu.

Un bilet va costa 4 lei, de la 3 în prezent
Consilierii locali au aprobat astăzi cererea operatorului de transport în comun, Transurbis, de majorare a tarifelor la biletele și abonamentele pe autobuz. Pe un bilet cu două călătorii vom plăti, astfel, începând cu 1 octombrie, 4 lei, față de trei lei în prezent, asta însemnând o majorare cu 33,34 la sută. Un abonament va costa 60 de lei, față de 53 acum, iar elevii și persoanele cu handicap vor scoate din buzunar pentru abonamente 50 de lei (de la 41, respectiv 40 până acum).

Consilierii PDL au votat împotrivă
Pentru majorarea prețului călătoriilor cu autobuzul în Zalău au votat 17 dintre cei 20 de consilieri municipali prezenți la ședința de astăzi. Împotrivă au fost doar trei, toți de la PDL. Cel mai înverșunat combatant al proiectului propus de conducerea primăriei a fost Gabriel Margin, care a cerut socoteală directorului Transurbis cu privire la motivele acestei majorări atât de accentuate, cu atât mai mult cu cât a crescut cu 60 la sută și subvenția acordată de Consiliu Local operatorului de transport în comun. Margin a sugerat că această majorare nu ar face altceva decât să alimenteze fondul de salarii al societății, care a crescut cu 25 la sută în ultimii doi ani. El a propus ca biletele și abonamentele să se scumpească cu cel mult 17 la sută, procentul de inflație dat de Institutul Național de Statistică penru domeniul servicii.
Retorica lui Margin a fost susținută și de colegii săi de partid Vasile Filip și Silviu Mureșan. În zadar, însă, pentru că reprezentanții primăriei și ai Transurbis i-au convins pe ceilalți consilieri că majorarea de preț este justificată de creșterea TVA și a prețului carburantului, astfel că proiectul a fost abrobat cu majoritate de voturi.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/zalau/E_o ... 66932.html

 


Re: Știri, noutăți, perspective Gabi23

Accident groaznic în Zalău. O fetiță în vârstă de 12 ani a murit după ce a căzut dintr-un microbuz.

O fetiţă în vârstă de 12 ani a decedat marţi, 19 februarie, în jurul orei 16.10, după ce a căzut din microbuzul care asigură transport regulat de persoane pe ruta Zalău-Badon. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ISU ”Porolissum” Sălaj, la ora 14.36 SMURD Zalău a intervenit la un accident rutier rutier soldat cu o victimă (un copil de sex feminin -12 ani) care a căzut dintr-un microbus în municipiul Zalău, zona Astralis. Victima era inconștientă și în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar la ora 16.10 s-a declarat decesul de către medicul Serviciului de Ambulanță Județean.
Potrivit polițiștilor, şoferul microbuzului, un bărbat de 57 de ani din Zalău, nu a asigurat închiderea uşilor din spate ale autovehiculului, moment în care pasagera minoră s-a dezechilibrat şi a căzut în spatele autovehiculului, pe partea carosabilă. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Sursa: https://realitateadesalaj.net/zalau-o-f ... -microbuz/
Autor: Tesinschi Augusta

 


Re: Știri, noutăți, perspective Razvan021

S-a publicat in 07.02 un anunt de participare pentru 20 de autobuze electrice (10 de 12 m, 10 de 10 m)+sisteme de e-ticketing si statii de incarcare.S-a inscris doar Anadolu Automobil Rom.Daca oferta e conforma, urmeaza 20 de SOR-uri la Zalau.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Ai și un link?

 



Re: Știri, noutăți, perspective Razvan021

Evaluarea s-a terminat, probabil in curand se va semna contractul cu Anadolu pentru cele 20 de autobuze.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

10 zile e perioada legală până la semnarea contractului, pe 18 iulie s-a terminat evaluarea, deci probabil duminică sau luni, dacă nu lucrează duminica, se va semna contractul.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Razvan021

Asta daca au finantarea asigurata.Nu stiu daca au semnat contractul de finantare inca.

 


Re: Știri, noutăți, perspective CiprianTRB

Licitația este atribuita de pe 2 Octombrie.

 


Re: Știri, noutăți, perspective CiprianTRB

Am găsit acest articol legat de achiziția celor 20 de autobuze electrice:
Primul autobuz electric ajunge la Zalău pe 16 februarie

După vizita făcută recent de primarul Zalăului Ionel Ciunt, aflăm că primul autobuz electric este gata construit şi deja a intrat la teste, urmând a fi livrat la Zalău în data de 16 februarie. Tot de la Primăria Zalău aflăm că această vizită va fi urmată de etapa de instruire, în perioada 10-13 februarie, când 5 specialiști din cadrul SC Transurbis SA vor pleca în Cehia.

În paralel, începând cu luna martie vor firma Ianus SRL va demara lucrările de montare a staţiilor de încărcare în autobază – 20 de staţii încărcare lente şi 2 staţii încărcare rapide; iar la capăt de linie în Brădet – 4 staţii de încărcare rapide.
Potrivit graficului de livrare a autobuzelor electrice, până la finalul lunii februarie ajung la Zalău 3 autobuze din gama 10 metri, iar în luna martie vor fi livrate alte 4 autobuze. Până la sfârşitul lunii aprilie vor fi livrate alte 3 autobuze, astfel că la Zalău vor ajunge toate cele 10 autobuze electrice din gama de 10 metri.

Livrarea autobuzelor se va relua începând cu luna septembrie când vor fi livrate 3 autobuze din gama 12 metri, 5 autobuze vor fi livrate în luna octombrie, iar ultimele două autobuze ajung la Zalău în luna noiembrie. Potrivit graficelor de lucru, primul autobuz electric va fi dat în trafic în Zalău cel mai repede la mijlocul lunii aprilie, începutul lunii mai.
http://www.sportulsalajean.ro/articol-1 ... februarie/

Aveți idee dacă a ajuns pana acum vreun autobuz în Zalău?

 


Re: Știri, noutăți, perspective cris_m

Din poze mi se par ca sunt cele de la Turda...

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Sunt șanse să fie de aceeași culoare, dacă nu s-a cerut în mod expres una personalizată deoarece asta e culoarea de bază, de prezentare a acestui autobuz.
Filmulețul e din 3 februarie, dată la care circulau deja toate autobuzele SOR din Turda.
Ironia sorții este că autobuzul avea afișată a noastră linie 16, din Brașov.  :lol:

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Sâmbătă a ajuns primul EBN la Zalău:
Zalaul are primul autobuz electric
Acesta a ajuns sambata in oras, adus pe platforma, si va circula dupa finalizarea lucrarilor la statiile de incarcare

Primul autobuz electric din cele 20 promise de administratia publica zalauana a ajuns sambata, 23 mai, in municipiu, iar in prezent autoritatile se ocupa de receptia noii achizitii. Acesta face parte din proiectul finantat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport in comun din Municipiul Zalau si este din gama celor de 10 metri. Din cele 20 de autobuze, zece au o lungime de 10 metri, iar celelate zece, 12 metri.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Primariei Zalau, in momentul de fata se lucreaza si la amenajarea celor 20 de statii de incarcare pentru autobuzele electrice. O parte dintre acestea vor fi amplasate in zona sensului giratoriu din cartierul Bradet, iar altele in incinta societatii Transurbis. Echipamentele din statiile de incarcare, precum si celelalte autobuze electrice, urmeaza sa ajunga in Zalau ‘in perioada imediat urmatoare', spune municipalitatea.

Proiectul mai include, pe langa autobuzele electrice si statiile de incarcare, sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, sisteme informare calatori si monitorizare calatori.

Sursa: graiulsalajului.ro
zalaul-are-primul-autobuz-electric01_69241.jpg (40.43 KB; downloaded 3746 times)

 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Sălaj  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use