Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Brașov

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

653 posts, 261675 views
 
Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 47
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective alex83

In curand pe SICAP:

Primăria a finalizat caietul de sarcini pentru licitația privind achiziția de autobuze electrice și electric-hibride.
Săptămâna aceasta a fost predat, către Serviciul Achiziții Publice, caietul de sarcini pentru lansarea licitației în vederea achiziționării a 32 de autobuze electrice, a 20 de autobuze electric-hibrid și a 13 stații de încărcare. Acest proiect se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu, în valoare de 109.600.000 de lei, contribuția municipalității fiind de 27.550.000 lei. În perioada următoare, după ce serviciul de specialitate va pregăti documentele aferente licitației, acestea vor fi trimise pentru verificare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), după care anunțul va fi postat pe SICAP.

http://newsbv.ro/2019/03/07/primaria-a- ... c-hibride/

 


Re: Știri, noutăți, perspective sorinache96

Primăria așteaptă până în 3 mai ofertele pentru achiziția a 52 de autobuze electrice și hibrid. Are pregătiți aproape 125 de milioane de lei pentru acestea

Primăria Brașov a trimis spre publicare anunțul de licitație privind achiziția a 32 de autobuze electrice, a 20 de autobuze electric-hibride, a 13 stații de încărcare rapidă pentru autobuze (9 stații pentru cele electrice și 4 stații pentru cele electric-hibride) și a 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuzele electrice. Data limită pentru depunerea ofertelor este 3 mai, ora 15.00.

,,Astăzi, după ce am primit validarea de la Agenția Națională a Achiziților Publice, am trimis spre publicare anunțul de licitație pentru achiziția celor 52 de mijloace de transport ecologice și a stațiilor de încărcare aferente. Având în vedere valoarea aceste achiziții, anunțul va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar în 2-3 zile va apărea și pe SICAP (Sistemul informatic colaborativ pentru un mediu performant de desfășurare a achizițiilor publice, n.n.). Sper ca această procedură să se desfășoare în condiții optime, cu oferte bune, și să reușim să derulăm contractul de achiziție cât mai repede. Brașovul are nevoie de un transport în comun modern, care să ofere condiții pentru călători foarte bune, iar mijloacele de transport să fie cât mai puțin poluante. După cum am spus-o de nenumărate ori, din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Aceste 52 de autobuze ecologice reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 4 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru.


Valoarea achiziției este de 124,85 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Proiectul se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu, în valoare de 109.600.000 de lei, contribuția Municipalității fiind de 27.550.000 lei, din bugetul local.

http://www.bizbrasov.ro/2019/03/19/primaria-asteapta-pana-in-3-mai-ofertele-pentru-achizitia-a-52-de-autobuze-electrice-si-hibrid-are-pregatiti-aproape-125-de-milioane-de-lei-pentru-acestea/

 


Re: Știri, noutăți, perspective SPA29

Nu ma pot abtine sa nu remarc analfabetismul celor care se cred gazetari. Primaria are pregatiti milioane... Pe bune?

 


Re: Știri, noutăți, perspective sorinache96

Se lucreaza la partea estetica a autobuzului turistic etajat donat de Consiliul Judetean catre RATBV:



 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

In Poiana Brasov, potentialii calatori sunt invitati sa isi achizitioneze titlurile de calatorie de la casa de bilete.

Din pacate, programul este de 8 ore, in intervalul 10:30 - 18:30 ...

DSC_0625.JPG (163.47 KB; downloaded 7684 times)


Din cate observ, urcarea calatorilor in autobuzele de pe linia 20 se doreste a se realiza pe la prima usa.

DSC_0623.JPG (283.69 KB; downloaded 7686 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective punmeister

Sa inteleg ca s-a suparat duamna pe Scripcaru? :))))
Screenshot_20190406-002136_Chrome.jpg (114.43 KB; downloaded 7601 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective Beaver_27

Hm, nu e una dintre companiile municipale ilegale care ar fi trebuit desființate? Oricum mi se pare foarte random.

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Despre ce licitație e vorba?

 


Re: Știri, noutăți, perspective punmeister

Habar n-am. Presupun ca una pentru ceva SPF+SF.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Gabi23

La Făgăraș se înființează Serviciul de Transport Public Local. Un articol pe această temă:

Sursa: https://www.bunaziuafagaras.ro/pa-codre ... ort-local/
Primăria a decis în ședința ordinară de joi să nu mai închirieze autobuze de la compania brașoveană Codreanu și, totodată, să renunțe la serviciile firmei AXI. Municipiul Făgăraș va achiziționa autobuze (foto la finalul articolului) și va avea propriul Serviciu de Transport Public Local, astfel că vor fi înființate și câteva noi locuri de muncă. Tarifele și reducerile pentru bilete și abonamente au fost stabilite.
Consilierii au votat favorabil pentru achiziționarea a două autobuze second-hand cu 116.000 de lei, bani de la bugetul local, de la o firmă din județul Hunedoara. S-a renunțat la ideea de a închiria unele de la compania de transport Codreanu, în urma consultărilor publice pe care primarul Gheorghe Sucaciu le-a avut cu cetățenii pe parcursul acestui an, făgărășenii prezenți preferând ca primăria să cumpere astfel de vehicule, în detrimentul închirierii lor.
De asemenea, în expunerea de motive a hotărârii luate se arată că este mai avantajos: „cu preţul de închiriere a două autobuze pentru o perioadă de 7 luni se pot achiziţiona două autobuze second-hand care râmân ale municipiului”.
„E vorba de acel studiu de piață pe care l-au făcut de cei desemnați din primărie, de a cumpăra autobuze sacond-hand pentru o perioadă de un an, un an și jumătate, până vin autobuzele electrice noi. Acelea pe care dânșii le-au găsit sunt pentru curse interne urbane, dotate cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități (…) și credem că aceasta este cea mai bună soluție, atât din punctul de vedere financiar, cât și din punctul de vedere al activității”, a declarat Gheorghe Sucaciu.
Serviciul Public de Transport Local va funcționa după ce vor fi ocupate cel puțin trei posturi de șoferi, unul de controlor și unul de coordonator. Înființarea acestuia vine după ce municipalitatea a decis să renunțe la serviciile companiei AXI, în urma mai multor probleme sesizate de făgărășeni, dar și din cauză că operatorul a cerut majorarea tarifelor de călătorie.

Autobuzele vor circula pe următoarele trasee:

Traseul 1

Luni – Vineri

între orele 5:45 – 17:35, din oră în oră

între orele 18:00 – 22:00, din două în două ore

KAUFLAND – CATEDRALĂ – RADU NEGRU – 13 DECEMBRIE – MULTIPOL – GARĂ – UPRUC – ION CREANGĂ – POARTA 50 – COLONIE POD – POARTA PRINCIPALĂ – AUREL VIJOLI – Str. TRANDAFIRILOR POD – SPITAL – B-dul. UNIRII Nr. 55 – ROMARTA – T. VLADIMIRESCU (fost sediu RDS) – KAUFLAND

Traseul 2

Luni – Vineri

între orele 7:00 – 14:35, din oră în oră

KAUFLAND – CÂMPULUI NOU (Unitatea Militară) – CÂMPULUI NOU (aleea spre grădiniţă) – CÂMPULUI NOU (bloc nr. 11) – NEGOIU (Liceul Teologic) – NEGOIU (GARĂ) – NEGOIU (nr. administrativ 1) – VASILE ALECSANDRI (Generală nr. 2) – CATEDRALĂ – Dna. STANCA nr. 50 – D-na. STANCA (Spital) – Dr. IOAN ȘENCHEA (Liceul Tehnologic) – Dna. STANCA (Spital) – B-dul. UNIRII (bloc nr. 55) – ROMARTA – Cart. GALAŢI – VASILE ALECSANDRI – NEGOIU (nr. administrativ 1) – CIMPULUI NOU (bloc nr. 11) – CÂMPULUI NOU (aleea spre grădiniţă) – CÂMPULUI NOU (Unitatea Militară) – KAUFLAND

Tarifele pentru biletele de călătorie

O călătorie va costa 2 lei, iar biletele vor fi eliberate de către șoferul autobuzului. Cel care nu eliberează bilete, dar încasează banii de la călători, va fi sancţionat. La următoarea abatere, va răspunde disciplinar și i se poate desface contractul de muncă.

fagaras (1).jpeg (457.49 KB; downloaded 7100 times)
fagaras (2).jpeg (544.27 KB; downloaded 7099 times)
fagaras (3).jpeg (450.32 KB; downloaded 7102 times)

 


Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Începând de astăzi, RATBV pune la dispoziția doritorilor de drumeții suporturi de biciclete (capacitatea este de 3 biciclete/autobuz/cursă) pe autobuzele liniei 20. Serviciul este gratuit și este disponibil în fiecare zi a săptămânii până în septembrie.
IMG_9498.JPG (388.03 KB; downloaded 7055 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective alex83

Incepand cu 1 iulie va aparea linia 210 ce va lega Brasovul de Ghimbav.
Detalii: https://brasovmetropolitan.ro/2019/06/d ... fli7FOIink

 


Re: Știri, noutăți, perspective cris_m

Super! Demult nu mai era linie de stat intre Ghimbav si Brasov. Fiind un traseu destul de intortocheat, am decis sa fac si un desen cu traseul+statiile, stiind foarte bine Ghimbavul.  :)
Ca avantaje, pot mentiona faptul ca acopera extrem de bine orasul, zona veche, cat si zona noua (cartierul Florilor), pretul fiind mult mai atractiv decat cel practicat anterior de privati. Ca dezavantaje ar fi faptul ca unele strazi sunt foarte inguste, de aceea timpul de succedare este mare (30-40 de minute) si faptul ca are capatul la Hornbach, nu putin mai incolo, la autogara Bartolomeu unde intorc si alte linii RATBV. Din cate tin minte, la Hornbach nu intoarce nici o linie RATBV care sa asigure legatura cu Brasovul. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Traseu autobuz Ghimbav - Brasov (linia 210).jpg (383.17 KB; downloaded 6896 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective SPA29

Hornbach are statie de autobuz si opresc liniile 24 si 28.

 


Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 47
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brașov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420552 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use