Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

 

Topic: Parcare subterana - Bd. Decebal (finalizată în 2021)

272 posts, 98084 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 
 

📖 Pagination options
  • clt
  • Posted:
  •  

Parcare subterana - Bd. Decebal (finalizată în 2021) clt

Începând cu 20 martie 2019 vom demara lucrările pentru parcarea subterană de pe Bulevardul Decebal

Pe 20 martie 2019 vom începe execuția lucrărilor la obiectivul „Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto în zona Bulevardului Decebal – construire parcaj subteran cu două niveluri – tronson cuprins între Strada Dristor și Piața Muncii, Sector 3”, conform contractului nr. 279631/14.12.2018 și a autorizației de construire nr. 75/07.02.2019.

Parcarea propusă va fi amplasată sub Bd. Decebal, între strada Dristorului și Piața Muncii.

Parcarea va avea lungimea de aproximativ 550 m și lățimea curentă de aproximativ 17,50 m, exceptând zonele de rampe și de scări, unde lățimea crește corespunzător. Prin proiect se propune un număr de 718 locuri de parcare, din care 30 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 6 locuri pentru motociclete. Atât accesul auto în parcaj, cât și ieșirea din acesta se realizează din ambele sensuri ale Bd. Decebal, prin intermediul a două rampe de acces principale, cu câte două sensuri fiecare (un sens de intrare și unul de ieșire) care coboară în ambele subsoluri și două rampe cu câte un sens pentru ieșirea de la subsolul 1 în Bd. Decebal. În cele două capete ale parcării sunt prevăzute rampe circulare ce coboară de la subsolul 1 la subsolul 2.
Execuția lucrărilor va începe cu blocarea parțială a benzii 1 de circulație pe partea dreaptă a sensului de circulație dinspre Piața Muncii spre strada Dristorului, ocupată în prezent de mașini parcate, după care vor demara lucrările de execuție a grinzilor de ghidaj pentru pereții mulați.

După execuția perețior mulați pe partea dreaptă se va trece la închiderea celeilalte părți de bulevard și transferarea circulației pe sensul închis inițial, iar lucrările se vor repeta.

După executarea pereților mulați pe ambele părți ale bulevardului, a grinzii de coronament precum și executarea în totalitate a devierilor de rețele se va închide definitiv circulația, se va executa o excavație la 3 m adâncime și apoi se vor monta grinzile prefabricate ale planșeului superior.
Odată cu montarea grinzilor prefabricate se va reface sistemul rutier și circulația va putea fi reluată în totalitate.
Lucrările de execuție a parcării vor continua în subteran fără afectarea circulației de pe bulevard.

Ne cerem scuze anticipat pentru disconfortul pe care îl vom crea, dar la finalizarea lucrărilor circulația pe acest bulevard aglomerat se va descongestiona, ceea ce va fi mai bine pentru noi toți.


Sursa: https://www.facebook.com/199669378702653 ... rmPage=1

Ce parere aveti? In momentul de fata Bd. Decebal este un dezastru total, o delimitare noua si corecta a trotuarelor, teraselor si a spatiului verde dupa constructia acestei parcari ar fi de bun augur. Cu aceasta ocazie sper ca toti cei care sunt parcati pe primele benzi ale bulevardului sa se duca in subteran.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal andrei11

Trotuarele mi se par ok și la ora actuală...Da, ar fi cazul să dispară automobilele parcate la suprafață. Dar stai să înceapă lucrul, parcă promiseseră parcare și în Piața Alba Iulia. Nu asta, una tot așa, pe 2 - 3 niveluri sub pământ. Una și în Piața Constituției, Piața Dorobanți, la Charles de Gaulle, etc.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal survola

Frumos. Ar putea fi un model de urmat și pe / sub alte bulevarde.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Cristi N

Nu am reusit sa gasesc pretul intregii lucrari. Incerc sa imi fac o idee cat costa un loc de parcare sub/suprateran si daca ar fi fezabil asa ceva la nivelul intregului oras.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal punmeister

Cica 120 de milioane de lei costa parcarea.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Cristi N

La cursul de azi asta inseamna 25 de milioane de E, per loc inseamna aproximativ 35k de E. Sincer mi se pare foarte mult.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal survola

Din contract deduc că ar costa cca. 91 milioane (plus TVA).

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal Cristi N

Cu TVA inseamna 22.75 mil de E, rezulta 31.7 de mii de E locul de parcare.
La o verificare rapida asta pare sa fie pretul corect.
Parcarea subterana de la Universitate a costat aproximativ 14 mil de E si are in jur de 400 de locuri - asta inseamna 35 de mii de E locul
Pe de alta parte pretul unui loc intr-o parcare supraterana (in Ploiesti, zona centrala, Sindicate) 1.8mil de E, 272 de locuri. Rezulta un pret de 6750 de E pentru un loc.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal andrei11

N-ai cum să faci parcare supraterană între Dristor și Piața Hurmuzachi  :!:

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal zapacitu

Sincer, Andrei, ai cum. Transformi primele doua nivele ale tuturor imobilelor in spatii comerciale, construiesti parcarea din bloc in bloc, la "parter" lasi patru benzi si acces catre nivelele superioare, iar pe actualul trotuar si la nivelele superioare faci culoare pietonale si spatii comerciale, exact ca la mall.

La suprafata parcarii (sa zicem la nivelul etajului 3-4) faci o mare terasa. Si uite aia ai creat Mall Decebal. Doar ca la cat trafic vei atrage, trebuie sa te duci pana la Alba Iulia cu "paro-mall-ul"

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal lecter

andrei11 wrote:
Dar stai să înceapă lucrul, parcă promiseseră parcare și în Piața Alba Iulia. Nu asta, una tot așa, pe 2 - 3 niveluri sub pământ. Una și în Piața Constituției, Piața Dorobanți, la Charles de Gaulle, etc.


Toate parcarile mentionate de tine sunt promise de Gabitza, asta de pe Decebal se face de catre PS3.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal andrei11

Au început lucrările pe sensul spre Alba Iulia. Cred că lucrează la grinda de ghidaj. Oricum nu mai e nicio mașină parcată pe sensul acesta.

 


Re: Parcare subterana - Bd. Decebal andrei11

Ieri ( miercuri ) și azi ( joi ) se lucra la grinda de ghidaj de pe sensul Hurmuzachi - Alba Iulia. Pe anumite porțiuni deja era turnată.

 


  • clt
  • Posted:
  •  

Re: Parcare subterana - Bd. Decebal clt

Sa inteleg ca par promitatori cu ritmul de munca?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use