De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1884 posts, 400342 views
 
Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente barbuandrei

Cristi N wrote:
Legat de campanie electorala, din pacate nu cred ca el va fi propus drept candidat la PMB, poate cel mult la S6.

Ciprian Ciucu este candidatul Partidului National Liberal pentru functia de primar al sectorului 6.  Buna remarca cu campania electorala  :lol:

 


Re: Accidente / incidente aztec

Eu credeam ca e campanie la ....Euroind...ca prea e "potrivita".
Deci -1 o perioada...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Cea mai mare dezinformare este vehiculata de oameni nevinovati, sau de catre cei care urmaresc interese absconse:
1- "in Romania nu a fost comunism."
Mii de carti (critice - si nu - la adresa comunismului!) si de reviste vorbesc clar de o ideologie marxisto-comunista care a pus stapanire(pana azi!) pe o buna bucata din Terra.
Zeci de mii de intelectuali din intreaga lume (istorici, filologi, jurnalisti, sociologi, criminolog chiar) au scris (despre) si descris comunismul est-european, comunismul in lume.
Concluzie:
daca in intreaga lume politologii(germani, din Scandinavia, francezi, italieni, polonezi, cehi, spanioli si multi altii) vorbesc de comunism si ravagiile umane pe care le-a facut, cum putem da crezare la o mana de ideologi(toti din tarile foste comuniste!!!) care nu au nici ocrezare in plan mondial? Oricine poate spune ca dacii stau la baza culturii Romane si a Greciei Antice, dar putini vor fi cei care cred astfel de ineptii...

2-"Toti oamenii sunt corupti si nu doar de la noi din tara"...ca sa se ajunga la "toate partidele sunt corupte, stati acasa cand se voteaza..."si "romanii nu sunt singurii corupti...."
O idee absurda care arata ca, ori omul respectiv are o parere oribila despre omenire(bolnavicioasa parere), ori acolo unde conduce/munceste are un rol aparat de un sistem dictatorial-inuman, sistem autocrat.

In acest context, preiau un citat :
"Am pierdut tot ce iubeam mai tare in viata asta, mi-au murit pe rand copiii, nevasta, parintii...M-am stins treptat in lacrimi si durere, cu gandul la ei. Insa demnitatea inca traieste in mine si-mi zice ca, orice as primi in schimb(aviz bugetarilor!!!)sa nu-mi tradez neamul. Cum sa votati ma PSD, partidul unui comunist ce a omorat mii de romani in goana dupa putere? Chiar nu aveti pic de demnitate, romanilor?"
Florin Calinescu

https://www.youtube.com/watch?v=NN2fRyZI2hc

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Stimate coleg, în România sigur nu a fost Comunism, ci Socialism. Ar fi trebuit să vă documentați minim de la unele surse credibile și nu de la Florin Călinescu, un actoraș de mâna a III - a cu idei limitate despre lume și viață. Sau de la alții.
Iar occidentalii să nu ne mai dea nouă lecții de principii democratice  fiind scutiți de cotropirea rusească de după WW2.
Dacă stimabilii occidentali erau copleșiți de idei democratice ar fi stabilit granițele Europei Democrate la granițele Rusiei la sfârșitul WW2.
Deci mai ușor cu pianul pe scări !
A, noi românii avem o zicală, <<După război mulți viteji se arată !>>

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Domnule andrei11,
bine ca nu m-ati cenzurat.
In rest, nu doresc sa intru intr-o eterna polemica.  Un renumit sociolog german, Niklas Luhmann spunea ca tot ce stim este din mass media, iar tot ce este subiectiv, "trait de mine"(spun eu) urmeaza a fi probat prin concluziile specialistilor.
"Socialismul multilateral dezvoltat", "primele orase comuniste"(pe cale de a fi, de ex. orasul Brasov, sau acele cladiri uriase care se numeau  "circul foamei", etc.), ideologia comunista, tezele comuniste, disparitia proprietatii private, lagare de munca si apoi vanatoarea totala si permanenta a "tradatorilor de tara", toate fac parte dintr-un intreg care - sugestiv - s-a numit "comunism". Comunismul ca atare nici nu avea cum sa existe pentru ca este o utopie, dar "tarile comuniste" si regimurile dictaturii comuniste" si aproape disparitia proprietatii private legate direct prin teroarea cenzurii totale, au facut uriasa diferenta intre lagarul comunist si socialismul occidental. Diferentele sunt atat de uriase incat este total eronat a se numi "socialism" sistemul din Suedia in acelasi timp cu teroarea sistemului intr-o tara din lagarul comunist (de pana in 1989)
Nimeni nu incearca sa dea lectii altora, sa impuna o idelogie sau alta intr-o democratie, dar dupa scrierile lui Luhmann important este sa citim o stire din cat mai multe surse...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

:lol:  :lol:  :lol:
Asta ar fi culmea să vă cenzurez !
În Suedia NU e Socialism, spuneți-i cum vreți, dar NU Socialism...Parcă și patidul lui Hitler avea ceva în componența denumirii cu referire la socialism, n-am stat să caut.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Pai la Adolf este simplu... El era Nazist...
Nazismul sau național-socialismul (în germană: Nationalsozialismus) a fost ideologia și politica totalitară naționalistă, rasistă, antisemită și anticomunistă a Germaniei naziste, care au fost aplicate în timpul dictaturii lui Adolf Hitler în statul german între 1933 și 1945. Cuvântul "nazism" provine de la prescurtarea numelui național-socialism (Nationalsozialismus, prescurtat în germană Nazi. În 1921 Hitler a devenit liderul Partidului Muncitoresc Național-Socialist German (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei...)

De remarcat Arbeiterpartei... Partid al muncii/muncitorilor... Cat pe ce sa crezi ca Hitler era un fel de lider sindical... :lol:

Aaaa, stai...
Poate asta venea de la ”Arbeit macht frei”... Asa scria la intrarea in toate lagarele....

PS
Despre socialismul din Suedia nu vreau sa comentez...
Il respect prea mult pe colegul Goldmund...

Doar imi permit sa repet bancul romanesc din anii 80:
Care este diferenta dintre democratie si democratie socialista?...
Cam ca diferenta dintre un scaun si un scaun electric!

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire aztec

Tot aud ca se vrea aducerea aurulu in tara.
Initial credeam ca e depozitul de aur de la rusi, tezaurul...depozitat la ei....furat si nerecuperat...
Adica o valoare enorma...atat in aur, obiecte cat si documente...
Cand colo..nu.
Aurul de la BNR,  tinut in cele mai sigure locuri...
Acum vad ca se zice ca platim enorm ca il avem depozitat acolo si...nu produce.
Nu stiu cum sa produca aurul alt aur, ca nu poti sa il pui cu dobanda...dar asta e alta discutie.

Apoi suma ca il avem acolo...
S-a pornit de la 300.000 euro pe an ...pana la urma erau lei...deci 68.000 euro.
Exceptand costurile de repatriere..ca nu le punem in calcul...daca il aducem, trebuie pazit, nu?
Pai cine il pazeste...trebuie angajati oameni suplimentari, ca doar nu te poti baza pe aceiasi numar de paznici daca au grija de 1 tona sau 60 tone...zic si eu.
Daca angajezi un paznic nu poti avea paza doar 8 ore pe zi, 5 pe saptamana...deci 3 pe zi, plus cu libere, pt un post..trebuie 5 oameni.
Pai...nu poti pune un batranel...sa rotunjum costurile la 1000 euro cu tot cu taxe. Salariu bun, de angajat la stat..
Deci avem 12 luni x 1000 euro..12.000 de angajat x 5 angajati...60.000 euro..pt un post paznic, fara bonuri de mancare, vacanta..si fara asigurarea suplimentara a bunului.
Plus ca trebuie si spatiul...dar sa zicem ca il avem.
Daca mai apar si investitii suplimentare in spatiu plus aparatura antiefractie.
Dar daca trebuie ma multe posturi de paza?

Nu mai bine facem scandal pt cel de la rusi... Si recuperam de acolo tezaurul si banii si toate cele...de care nu vor sa spuna nimeni nimic...si mai amanam pe cel recunoscut de toata lumea din Anglia?

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

De la ruși nu o să mai vezi nimic niciodată.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire BIGRED1984

De la rusi nu mai vezi nimic, evident. Poate doar daca te duci dupa el, dar s-au mai dus si altii iarna si nu le-a mers bine.
Este clar (sper) ca tot scandalul asta n-are legatura cu aurul efectiv, pana la urma este vorba de ~3 mld euro, pe cand rezerva Romaniei de valuta e de 10 ori mai mare.
Ca doar nu s-o trece acum brusc la etalonul aur; ca daca se intampla asta, o sa fie razboi. Si nu o sa mai conteze asa mult 100 tone de aur.
Este vorba de imagine, de putere, de semnalul politic dat.

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Oricum e clar că în caz de Apocalipsă ( cade meteoritu' ) nu o să facă nimeni schimb aur / mâncare. Ăla cu mâncarea și-o păstrază pentru el, ăla cu aurul o să se uite la el, că de mâncat nu poate să-l mănânce...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Dragi colegi, sa o luam sistematic....

DE CE este aurul la Banca Angliei?...
Pentru ca existenta lor in seifurile din Londra este confirmata de Banca Angliei!
Nu o mai fi atat de mare Imperiul Britanic, dar Banca Angliei este institutia in care intreaga lume are incredere...

Si de ce este importanta increderea?
Pai pentru ca rezerva de aur este ultima rezerva a statului... Solutia NU de avarie, ci de catastrofa.
Razboi, molima, cataclism...
(Andrei spune ca aurul nu il poti manca in caz de Apocalipsa. Este adevarat, dar nici bancnotele nu au un gust mult mai bun... Daca se va ajune vreodata la nivel planetar in stadiul in care numai mancarea sa mai conteze, atunci nici miliardele de dolari/euro ale rezervei valutare din conturi nu vor mai valora nici cat o ceapa degerata... Nici legile oamenilor, nici macar cele 10 porunci )

Rezerva asta este asadar pentru situatii extreme, si reprezinta dovada ca poti plati pe loc orice necesitati urgente ai avea (de la tunuri la vaccinuri).
Iar plata nu ar presupune nici un efort. Pur si simplu ar veni Banca Angliei si ar schimba eticheta cu numele proprietarului de pe N lingouri... Lingourile ar ramane pe loc. Tot la Banca Angliei.
Faptul de a tine rezerva de aur la tine acasa NU este de nici un ajutor, mai ales cand ai belele mari la tine acasa...

Exemplul clasic este al Poloniei, in WWII, cand Romania a avut un rol hotarator in salvarea rezervei de aur a polonezilor.
Atacati oficial de germani in vest si neoficial de rusi in est, polonezii si-au evacuat aurul si l-au dus la Londra.
Nu prin Baltica (Kriegsmarine era cam tare acolo...) ci prin Marea Neagra, pornind din portul Constanta.
Uimitor este ca in 39 trenul a ajuns de la granita (pe vremea aia exista granita istorica Romania-Polonia, nu exista Ucraina inventata de Stalin) cam in 2/3 din timpul in care un tren parcurge acelasi traseu astazi, in 2019... Operatiunea ar fi meritat un film...
Cu o parte din aurul ala guvernul polonez in exil (tot la Londra) a platit echiparea Brigazii Poloneze care a luptat in WWII... Alaturi de Royal Army, dar NU in subordinea oficiala a englezilor...

Asadar, rezerva de aur NU trebuie sa o tii acasa, mai ales cand ti-a luat foc acoperisul....

Tampitii spun ca ”vai, ne costa x sute de mii sa tinem aurul acolo”...
De fapt, Romania plateste  x sute de mii ca sa cumpere credibilitate in valoare de 3 miliarde.

Singurul avantaj al detinerii aurului in tara ar fi ca este mai la indemana oamenilor lui Livache.
Este mai simplu sa furi de pe str. Doamnei/Smardan/Lipscani decat de pe Threadneedle Street, London, UK....

Am fost in tezaurul BNR, printre primii 25 de oameni invitati oficial de BNR in vizita.
Este imposibil sa ”contrafaci” un lingou de aur. Cand il iei in mana, iti dai seama ca este facut dintr-un material pe care nu l-ai mai intalnit. Nu este ceva ”metafizic”, ci pur si simplu o chestiune de densitate. Am lucrat muuuuulti ani in fabrica, stiam cam cat ar trebui sa cantareasca o bucata de metal (otel) de dimensiunea aia. Stiam gresit!... Aurul efectiv te dezechilibreaza.... ;)

@aztec
O singura eroare ai avut...
Paza aurului nu va costa nici un leu mai mult.
Tezaurul BNR are suficient loc si pentru cele 60 de tone de la Londra, pe langa cele 40 de tone care sunt in tara. Si este pazit la fel indiferent daca sunt 2 tone sau 100 de tone...
Plus saci cu bani... Nu este o ”fomula clasica”. Sunt sute de saci mari (poate mai multi, eu atatia am vazut), etichetati, cu fiecare cupiura in circulatie (de la 5 lei la 200 de lei). Tot pentru cazuri de forta majora. Cum a fost in 2000, la caderea FNI, cand sute de mii de oameni au vrut sa isi retraga - efectiv peste noapte - banii din depozite de la BCR. In saptamana aia, dubele blindate ale BNR au carat bani non stop in toata tara...

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire orex

Inca de pe vremea lui Ceausescu aurul Romaniei era depus si la Banca Angliei. Aflase, pana si EL, importanta unui astfel de demers! E o tampenie fara margini sa vrem sa insistam in a ne "repatria" aurul, atat timp cat acesti "Rottweileri" se comporta ca Chihuahua(chiwawa) in a ne recupera TEZAURUL din EST!

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire TibiV

Ai dreptate...

Am uitat sa spun ca a fura lingourile de aur de pe Threadneedle Street, London, UK, este o joaca de copii fata de a recupera tezaurul ROMANIEI de la Kremlin... Pentru asa ceva trebuie sa fii barbat, nu politician...

 


Go to page:  1  ... 74 75 76 77 78 79 80  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420775 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use