Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul regional din Ilfov (4XX)

2309 posts, 763108 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 165
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Dragos31

In terminalul de la Ghencea avem doar o placuta "actualizata" cu traseele regionale, la mai bine de 2 luni de cand acestea au fost infiintate... Liniile preorasenesti au fost, ce-i drept, sterse de pe indicatoarele ramase :arrow: .
GHENCEA 2.jpg (95.69 KB; downloaded 3265 times)

GHENCEA 1.jpg (68.33 KB; downloaded 3264 times)

GHENCEA 3.jpg (93.89 KB; downloaded 3259 times)


Si un autobuz Mercedes-Benz Citaro euro 3 din zona :D ...

4330 - Linia R426 - Ghencea - 10 martie 2019
4330.jpg (178.77 KB; downloaded 3261 times)



Ca o mica recapitulare, la Ghencea intorc urmatoarele linii regionale:

R421(Ghencea - Dep. Alexandria - Bragadiru - Cornetu);
R422(Ghencea - Domnesti - Darvari);
R423(Ghencea - Domnesti - Teghes);
R424(Ghencea - Dep. Alexandria - Bragadiru - Clinceni);
R425(Ghencea - Olteni - Clinceni - Ordoreanu);
R426(Ghencea - Magurele - Pruni);
R427(Ghencea - Magurele - Darasti Ilfov)

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

Vreo sansa sa mai se infiinteze linii regionale luna asta?

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Dragos31

Dragoscat4609, totul tine de cat de repede intra noile autobuze in circulatie...

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Daniel2000

La Floreasca saracele autobuze se chinuie de o luna sa intre pe traseu...

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Tom

Astăzi am mers prima dată cu R430 (autobuzul 4738). Am fost mulțumit de modul cum a mers. A ajuns la bulevard (intersecția cu Apusului) cam la ora când ajungeam acolo după ce parcam mașina, dar în loc să cobor din el, am mers până la Păcii să văd unde oprește. Am avut noroc că nu a fost aglomerat pe bulevard și a prins și verde la semafor. Indicatorul de la stația "Păcii" nu afișează însă această linie, ci doar una R432. Înainte de stație mai era oprit un otobel cu afișaje funcționale care indicau linia "R429" (nu am auzit de ea) și ceva cu Chitila. Autobuzul acela părea nou, dar nu era al STB și nu am văzut dacă avea validatoare tip STB. Dar după ce a plecat 430, a plecat și el de acolo. Am văzut că până am ajuns la metrou, 430 se întorsese deja. Nu știu însă după-amiaza cum vine din cauza aglomerației de pe bulevard, cel puțin porțiunea Păcii-Apusului e foarte aglomerată în ambele sensuri .
Pentru cursa asta am fost mulțumit de autobuz, s'a mișcat bine pe străduțe, deși în două locuri s'au oprit mașini din sens opus să-i facă loc să vireze dreapta. Ca aspect negativ, am fost singura persoană care a validat cardul. Nu cred că restul aveau abonamente, deși erau ocupate cam jumătate din locuri. Al doilea aspect negativ, dar nu al STB, a fost că intrarea la metrou din intersecție era închisă.

 


Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfov) Andrei Andraș

R429 e deservit de Ecotrans STCM cu midibuze BMC Neocity.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Tom

Am văzut ceva pe internet despre compania aia Chitila-Mogoșoaia, parcă ar avea și niște carduri, dar diferite de STB. Folosesc și ei același sistem de validare sau au altul propriu? Abonamentele acelea pe toate liniile regionale sunt valabile și la ei?
În altă ordine de idei, am încercat R430 și la întoarcere. A respectat orarul, a trecut destul de repede pe bulevard, dar a trebuit să se încadreze pe o bandă de mers înainte, pe care deja o blocase o mașină în față în același scop, pe urmă la Uverturii x Apusului clasica aglomerație de la semafor și pe urmă a mers bine, nu a oprit într'o stație pentru că n'a avut clienți și am ajuns cu bine la destinație. Ca aspecte negative, din nou am fost singurul "fraier" care a validat cardul, deși la metrou au urcat mai mulți, ca și alți câte 2-3 la stațiile celelalte mai importante. Ca timp, a fost cam cât făceam cu mașina dacă urmam același traseu, incluzând mersul pe jos de la metrou până unde lăsam mașina.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Andrei98

Despre liniile de Chitila s-a scris chiar aici.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Tom

Mulțumesc pentru info. acum am văzut. Este un exemplu bun de transport inegrat multioperator. Practic, dacă autobuzul pe care l-am văzut era tot Citaro, aș fi zis că e unul din acelea ale STB care nu mai are număr scris pe el. DIn păcate ceea ce nu văd că s'a realizat este unificarea sistemului de informare a călătorilor, adică să existe undeva harta, orarul și informații despre stațiile unde opresc toate mijloacele de transport din cadrul aceste autorități metropolitane. Deocamdată doar STB face asta în mod corespunzător, restul din ce am citit pe aici este opera unor voluntari, nu o acțiune oficială a celorlalți operatori. Cred că Autoritatea Metropolitană ar trebui să instituie o platformă unică de informare pentru toate traseele disponibile, așa cum are STB. Și cu ocazia asta poate vedem și cum stau lucrurile cu alte companii și cu otobelele de toate mărimile și culorile și care afișează tot felul de indicative din vremea ITB sau din anii '90 și cu tarife de maxi-taxi de lux tot din acea perioadă.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo PTMZ

Validarea cardului îți asigură călătoria doar până la capătul de linie, iar întoarcerea cu același vehicul presupune o nouă validare, fiindcă se resetează validatorul. Stația capăt de linie fiind Păcii, fiindcă așa scrie pe parcurs, vei avea nevoie de o nouă validare, dacă alți șoferi nu v-au spus înainte, treaba lor, dar asta e regula. Iar acei șoferi vă spun să vă dați jos pentru ca autobuzul să poată staționa la capăt de linie, din moment ce stația de plecare e Autogara Militari. Dacă ai portofel electronic, eu zic că e mai bine să nu mai folosești această variantă, ci să aștepți autobuzul pe sensul lui normal.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo CiprianTRB

Pe mine nu ma deranjează sa Validez de 2 ori mai bine asa decât sa stau în frig sau ploaie, dar acum ca vine vara nu o sa mai fac asa decât atunci cand ploua!

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo CiprianTRB

Linia R430 va mai primi o tura? Momentan Luni-Vineri sunt 2 ture și în weekend doar o tura. Când s-au planificat vara trecuta rutele regionale se spunea ca R430 va avea 3 ture.

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo ikarus13

R430 este singura linie importanta din acest topic? Sa propun la moderatorii forumului sa schimbe numele topicului ca sa stim o treaba

 


Re: Discuții despre traseele regionale ale STB (R 4XX - Ilfo Victor92

Mari noutati din ultimele saptamani in privinta liniilor regionale nu sunt.

Locuitorii din Ilfov s-au obisnuit cu autobuzele Mercedes-Benz Citaro, iar calatorii beneficiaza de conditii bune de transport, in special in cazul diminetiilor sau serilor racoroase.

De punctat faptul ca de la 01 Martie 2019, Autobaza Pipera a scos autobuzele Mercedes-Benz Citaro Euro 4 de pe liniile regionale si au ramas doar Euro 3, unele dintre ele fiind in premiera pe astfel de trasee: 4272, 4369, 4502, 4505, 4514 ...

4511 si 4512 ... candva cele doua autobuze si-au inceput viata in Capitala la acelasi garaj...acum se afla la Floreasca si Pipera si circula pe liniile regionale din nord-ul Bucurestiului.



 


Go to page:  1  ... 65 66 67 68 69 70 71  ... 165
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419456 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use