Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Despre controlorii STB

492 posts, 189064 views
 
Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
 
 

📖 Pagination options
Re: Despre controlorii RATB / STB Nicu24

Ce vorbiți voi de controlori eficienti la STB când majoritatea provin de la țara și nu au nici măcar liceul ,cine sa aplice amenzi drastice pentru cei care nu validează cardul ?? Controlul este așa sa treacă orele de munca ...,

 


Re: Despre controlorii RATB / STB Andrei98

Dacă nu au curajul și știu ca nu pot face față riscurilor meseriei sa își găsească alt job, ca nu sunt plătiți degeaba.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB MikeT

Ei duc un numar multumitor de amenzi la sediu, duc o spaguta multumitoare acasa, deci toata lumea e multumita. Mai putin cei care platesc si care sufera neajunsurile unui sistem de transport varza.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB subway guru

Ma bucur ca ati retinut regula numarul unu, nu exista drepturi fara obligatii! Pentru nimeni...
Hai sa va povestesc si eu doua <istorioare>...
Prima, din Canada, Vancouver, British Columbia:
Eram acolo cu un coleg de serviciu in <delegatie> la congresul mondial de tunele. In ziua precedenta gazdele organizasera o <vizionare tehnica> la linia lor de metrou ultramoderna M2, dar a doua zi ne-am propus noi doi sa ne <documentam> pe cont propriu cum e cu metroul <pe picioroange> pe linia lor M1, ceva mai vechisoara dar care avea multe lucruri interesante. Drept pentru care ne-am cumparat un abonament de o zi si pe aci ti-e drumul, cu aparatele de fotografiat de gat. Zis si facut pana ce apare o <controloare> (fara tente rasiste sau sexiste, o negresa isterica) ce a inceput sa <zbiere> la noi ca nu stiu ce i-a parut ei <suspect> la noi, cum ca <freeze>, refuz de orice <dialog>, pretextand ca suntem ceva <shpioni ori teroristi ori hotomani chinezi (ca si seamana romanii cu chinezii la freza) ce vor sa le fure lor secretele> si fara sa accepte vreo explicatie pana ce nu vine politia sa ne <ancheteze>!.  Mai tarziu ne-am lamurit ca nu facea parte din personalul autoritatii de transport public, nu era decat o amarata de fomista de angajata de la o firma de bodyguarzi cu chirie, o <necalificata>...dar oarecum explicabila reactia pentru noi si pentru ei, ca era dupa nebunia cu 9/11...
Ne-a cam durut in freza ca ne-a <arestat> nebuna aia in tren, ne-am pastrat calmul ca doar nu calcasem nicio lege (in metroul lor e permis fotografiatul) si oricum noi voiam sa mergem cap-cap si retur.
Surpriza a fost ca nu la prima, dar la a doua statie au aparut doi rangers canadieni, din aia cu palarie eleganta si pistol la brau ce au venit drept la noi, au trimis <proasta> la plimbare si am inceput sa discutam cavaleresc, civilizat si rational. Le-am explicat ce si cum, cine suntem si ce facem, le-am aratat <dovezile> in sustinerea spuselor noastre si ce ne-am propus sa facem in continuare, de unde venim, incotro ne indreptam si mai ales ca nu suntem dusmani ci aliati, ba chiar am ajuns sa impartasim teme culturale ei spunandu-ne ca au vizionat un film artistic romanesc ce le-a placut care povestea despre ceva incident in metroul nostru iar noi informandu-i ca alea din film sunt trenurile noastre romanesti vechi dar ca de atunci a trecut timpul si ca acum ne mandrim cu noile trenuri <canadiene> si ca nu am venit sa <furam> Bombardiere ci cel mult poate sa <cumparam> mai multe, ne-am oferit sa le aratam tot ce fotografiaseram si i-am asigurat ca ne-am ferit sa <imortalizam> orice detaliu <sensibil> privind sistemele lor de supraveghere, monitorizare si siguranta ca adevarati <profesionisti onesti> ce ne aflam!
Drept pentru care ne-am despartit cordial dar nu inainte de a ne prezenta ei <scuzele de rigoare> pentru ca o <idioata> ne-a inoportunat fara motiv sederea in minunata tara numita Canada si cu asigurari ca acolo asemenea <neplaceri> nu sunt o regula ci o exceptie regretabila...dar au mentionat ca vor fi si ceva <consecinte> pentru impricinata deoarece <imbecila> nici macar nu ne-a cerut sa-i prezentam un titlu de calatorie <valabil>!!! Abia mult mai tarziu am inteles ce greutate specifica <majora> a avut acest minor <detaliu aparent neglijabil>.
Dar mai distractiv a fost la intoarcere, deoarece am coborat la statia unde era cel mai mare super-mall din urbe pentru ceva <suveniruri> iar cand ne-am urcat din nou in metrou...surpriza maxima, cu cine dam nas-in-nas???...cu cei doi rangers canadieni!!!
Pupaturi, imbratisari, aplauze!
Ce ati facut, cum v-a placut orasul nostru, amabilitati...Ei si acum incotro?...pai eu sunt gradinar amator si as vrea sa vizitez faimoasa voastra gradina botanica ce la vremea asta ar avea cea mai mare colectie de rhododendroni in floare din intreaga lume si apoi sa mergem si noi sa <halim> ceva cu specific local la un mic restaurant...ah, sa te tii, explicatii, indrumari si recomandari...ba la un moment dat au zis baietii ca daca nu credem ca ne putem descurca s-ar oferi sa ne insoteasca!?!?!
Le-am multumit frumos cat am putut de mult dar consideram ca oricat ar fi ei de gazde si noi de musafiri e totusi...cam mult!
Ce ziceti, ar fi de imaginat o astfel de sceneta la Bucuresti?...nu in zilele noastre, ci intr-un eventual film sf despre amintiri din viitor cu extraterestri?...care sa mearga <la concurenta> cu filmuletul ala despre incidente autohtone nasoale din trecutul recent si inca prezent?
Ce-a de-a doua sceneta v-o povestesc separat ca momentan ma dor destele de atata scris...
:bere:

 


Re: Despre controlorii RATB / STB MikeT

Sper ca in a doua sceneta v-a luat negresa isterica la ea acasa.  :lol:

 


Re: Despre controlorii RATB / STB PTMZ

Alt control precum cel pe care l-am menționat anterior, cu poliție, s-a petrecut azi, tot între Bd. Lacul Tei și Circul București, dar de data asta pe ambele sensuri. Călătorii sunt în mare parte serioși, au fost luați la rând toți pasagerii și doar doi călători n-au avut card validat, într-un autobuz 80% full.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andrei11

Azi megacontrol în tramvaiul 10, zona de West a Bucureștiului, băieții și fetele s-au urcat pe la ușa I, au blocat validoarele, s-au dus agale spre ușa V fără să controleze pe nimeni și au coborât la următoarea stație. Bravo ITB ! Upss, STB.  Să tot fi fost 150 de călători în total.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB Puss in Boots

Nu i-a controlat nimeni pe calatori in pantaloni, sigur erau multi scapati pe ei.  :roll:  Trebuia observat si numarul de cruci de la prima biserica de dupa control.  :lol:

 


Re: Despre controlorii RATB / STB alexxd_31

Azi sotia si fetita mea in varsta se 5 ani jumate au asistat la scene de lumea a-3-a intre o doamna controloare si o doamna care calatorea fraudulos pe linia 311. Noi platitori de bilet nu pre mai avem chef sa vedem astfel de scene. Nu las copilul sa se uite la tv sau pe internet la chestii violente si vede in 311.  
Sper ca e cineva de la STB sa citeasca postarea. Data viitoare sotia o sa faca filmulet.

Azi in 70 aceeasi faza cu validatoarele blocate. Statia Constantin Brancusi sens spre Nicolae Grigorescu.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB alexxd_31

In jurul orelor  7:45 in statia Bulevardul Carol (Linia 21) echipa de control era cu politia. Deci se poate!
Sa speram ca nu a fost doar un caz izolat si o sa devina obisnuinta.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB Linia 43

Ce imi place stirea:
O româncă de 28 de ani a fost arestată pe aeroportul din Frankfurt, la coborârea din avionul cu care se întorcea din ţară, împreună cu fiica ei de un an. Ş Femeia a fost ridicată în baza unui mandat de arestare emis de autorităţi. Va sta după gratii 95 de zile, pentru că a circulat cu mijloace de transport în comun din Frankfurt fără să plătească bilet, informează postul Digi24, citând un comunicat al Poliţiei Frankfurt. Românca a fost prinsă fără bilet de mai multe ori în ultimii ani, primind mai multe amenzi în valoare totală de 1.900 de euro, sumă pe care însă nu a putut să o plătească. Astfel, amenda s-a transformat în zile de închisoare. Femeia i-ar fi telefonat partenerului de viaţă şi i-a spus să-i achite amenda, însă acesta nu a făcut-o, motiv pentru care autorităţile au solicitat transformarea amenzii în zile de închisoare. Fetiţa de un an a fost preluată e Protecţia Copilului, întrucât partenerul de viaţă al femeii nu şi-a putut demonstra paternitatea pentru a o putea prelua .

https://adevarul.ro/news/eveniment/o-ro ... index.html

Nu ca la noi unde televiziunile il plang pe bietul cetatean "agresat" de controlori cand prind acestia pe vreun nesimtit fara bilet care tot el face circ.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB MikeT

Poti sa iei ghilimelele de la agresat. Chiar sunt agresivi si probabil doar cateva procese pierdute pentru acuzatii de vatamare corporala si distrugere de bunuri le-ar baga mintile in cap. Sau mai sunt si alte variante, dar nu prea legale.
Calatorilor le-ar baga mintile in cap exact un sistem ca in Germania, cum a patit femeia aia.

 


Re: Despre controlorii RATB / STB 1689

Atentie ! Amenda e de doar 60 de EUR.
La care, insa, se adauga taxe de procesare, penalizari si - intr-un final -  sint "vindute" unor firme de recuperare.
Puneti la socoteala si cheltuieli de judecata (ca firma sa obtina o hotarire judecatoreasca de executare), si sint suficiente 2-3 "greseli" d-astea (poate nici atit...) ca sa se ajunga la astfel de situatii...
Mai bine 2-3 EUR la vremea potrivita...

 


Re: Despre controlorii RATB / STB andrei11

Azi m-am lămurit definitiv. Fraier e ăla care mai plătește călătoria ! Sau controlorii să-și facă meseria cu mascații sau să nu și-o mai exercite deloc. Ori militarizăm această meserie ori facem economie prin desființarea ei.
Cel mai bine ar fi subvenționarea 100 % a serviciului de transport public în capitală. Repet, fraier e ăla care-și mai plătește călătoria în București !

 


Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419397 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use