MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5424 posts, 1052149 views
 
Go to page:  1  ... 285 286 287 288 289 290 291  ... 388
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex misterr

Da, au umplut stațiile din partea sudică a M2 (deocamdată).

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex survola

Este cerere mare. Oare ramele acelea goale de la Spectacular nu le vede nimeni?

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Nu cumva aceia au contract cu sindicatul Sindomet ? Tocmai aici cred ca este problema....

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Spectacular au castigat pe bune, au investit zeci de mii de euro in infrastructura de publicitate (superioara celei pe care o avea EuroMedia), dar asta a deranjat pe cineva. Ulterior au aparut iar casetele EuroMedia si posterele lor lipite cu scoci.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Daca banii merg la sindicat...nu prea este "pe bune".

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Licitatia nu fusese organizata de Metrorex? De sindicat? Esti sigur? :?

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex florin

Cred că Metrorex, cum se împărțeau veniturile e altceva, dar licitația e logic să o facă Metrorex.

http://www.adplayers.ro/articol/Busines ... -4846.html

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Da, Metrorex a organizat licitatia. Dar ceva este putred, se pare ca exista niste restante nechitate si dimensiunea panourilor a fost mai mare decat trebuia .
http://www.metrorex.ro/_read389-1

Si mai interesant este ca Spectacular are in continuare publicitate la Metrou, dar printr-un alt contract cu celebrul sindicat-sugativa Sindomet, care include stalpii din statii, nu panourile imense.
https://www.paginademedia.ro/2017/03/vl ... a-asociere

Se pare ca unul din motivele neintelegerii este si faptul ca Metrorex a vrut sa incaseze mai multi bani :
http://www.b365.ro/scandal-la-metrou-di ... 32989.html

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

http://mt.gov.ro/web14/transparenta-dec ... 1022019dtf


Proiectul de ORDIN al ministrului transporturilor privind aprobarea încheierii Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București ”METROREX”- S.A.

   Accesări: 39

Data publicării: 12.02.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 23.02.2019



Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.



Scurta descriere a reglementării:



Având în vedere prevederile art. 3(1) și ale art. 4 din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007, potrivit căruia în cazul în care o autoritate competentă decide să acorde unui operator ales un drept exclusiv și/sau o compensație de orice natură în schimbul îndeplinirii unor obligații de serviciu public, autoritatea respectivă face aceasta în cadrul unui Contract de servicii publice, care definește în mod clar obligațiile de serviciu public pe care trebuie să le respecte operatorul de servicii publice și stabilește parametrii pe baza cărora urmează să se calculeze plata compensației, natura și întinderea dreptului exclusiv acordat, modalitățile de alocare a costurilor legate de prestarea de servicii,
și
- ținând cont de faptul că la data de 31.12.2018 Contractul de servicii publice încheiat între Ministerul Transporturilor în calitate de autoritate contractantă și Metrorex S.A. în calitate de operator, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 350/2016 cu modificările și completările ulterioare și-a încetat aplicabilitatea, deși Direcția Transport Feroviar a făcut o serie de demersuri începând cu luna octombrie 2018 pentru prelungirea acestuia pentru anul 2019, prin promovarea actului adițional nr. 3 pe anul 2018 la Contractul de servicii publice de transport cu metroul pentru perioada 2016 – 2018 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A;
- considerând faptul că actul adițional menționat nu a fost aprobat, la acest moment, societatea Metrorex nu are un contract de servicii publice cu Ministerul Transporturilor pentru anul 2019, este necesară încheierea unui nou contract de servicii publice pentru anul 2019 între Ministerul Transporturilor în calitate de Autoritate Contractantă și „METROREX” S.A. în calitate de operator.
În sensul celor prezentate, Consiliul de Administrație al „METROREX” SA a avizat în sedința din data de 22.01.2019 potrivit Hotărârii Consiliului de Administrație nr. 2, în continuare anexată, proiectul de Contract de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A.
Prin încheierea contractului de servicii publice în transportul cu metroul și acordarea de către stat a compensației se asigură:
- continuitatea serviciului de transport public de călători cu metroul și asigurarea mobilității călătorilor în condiții de siguranță;
- rambursarea de către Uniunea Europeană după caz a cheltuielilor aferente proiectelor de dezvoltare și modernizare în transportul cu metroul, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.
Propunerea spre aprobare a proiectului de act normativ se efectuează potrivit şi în sensul art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 şi nr. 1.108/70 ale Consiliului, în coroborare cu prevederile art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.12/2016 pentru modificarea alin. (4) al art. 241 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind aplicarea în domeniul transportului cu metroul a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 şi nr. 1.107/70 ale Consiliului, şi al prevederilor art. 11.10.13, art. 12.1.1., art. 16.2 din Ordinul nr. 350/2016 privind aprobarea Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru perioada 2016-2018.
În concordanță cu de cele de mai sus menționate este necesară încheierea Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A..



Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa



 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.



Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului



Coordonate de contact



Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

   Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

   Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

   Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

   Prin poşta electronică la adresa consultare.publica@mt.ro
   Prin formularul E-consultare

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Nr. 2524/215/AP
                                                                                               Data: 22.01.2019
REFERAT DE APROBARE
al proiectului de Ordin al ministrului transporturilor privind aprobarea încheierii Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A.


Având în vedere prevederile art. 3(1) și ale art. 4 din Regulamentul (CE) nr. 1370/2007, potrivit căruia în cazul în care o autoritate competentă decide să acorde unui operator ales un drept exclusiv și/sau o compensație de orice natură în schimbul îndeplinirii unor obligații de serviciu public, autoritatea respectivă face aceasta în cadrul unui Contract de servicii publice, care definește în mod clar obligațiile de serviciu public pe care trebuie să le respecte operatorul de servicii publice și stabilește parametrii pe baza cărora urmează să se calculeze plata compensației, natura și întinderea dreptului exclusiv acordat, modalitățile de alocare a costurilor legate de prestarea de servicii,
și
-    ținând cont de faptul că la data de 31.12.2018 Contractul de servicii publice încheiat între Ministerul Transporturilor în calitate de autoritate contractantă și Metrorex S.A. în calitate de operator, aprobat prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 350/2016 cu modificările și completările ulterioare și-a încetat aplicabilitatea, deși Direcția Transport Feroviar a făcut o serie de demersuri începând cu  luna octombrie 2018 pentru prelungirea acestuia pentru anul 2019, prin promovarea actului adițional nr. 3 pe anul 2018 la Contractul de servicii publice de transport cu metroul pentru perioada 2016 – 2018 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A;
-    considerând faptul că actul adițional menționat nu a fost aprobat, la acest moment, societatea Metrorex nu are un contract de servicii publice cu Ministerul Transporturilor pentru anul 2019, este necesară încheierea unui nou contract de servicii publice pentru anul 2019 între Ministerul Transporturilor în calitate de Autoritate Contractantă și „METROREX” S.A. în calitate de operator.
În sensul celor prezentate, Consiliul de Administrație al „METROREX” SA a avizat în sedința din data de 22.01.2019 potrivit Hotărârii Consiliului de Administrație nr. 2, în continuare anexată, proiectul de Contract de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A.
Prin încheierea contractului de servicii publice în transportul cu metroul și acordarea de către stat a compensației se asigură:
-    continuitatea serviciului de transport public de călători cu metroul și asigurarea mobilității călătorilor în condiții de siguranță;
-    rambursarea de către Uniunea Europeană după caz a cheltuielilor aferente proiectelor de dezvoltare și modernizare în transportul cu metroul, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate.
Propunerea spre aprobare a proiectului de act normativ se efectuează potrivit şi în sensul art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 21/2015 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport  feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 şi nr. 1.108/70 ale Consiliului, în coroborare cu prevederile art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.12/2016 pentru modificarea alin. (4) al art. 241 din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind aplicarea în domeniul transportului cu metroul a prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 şi nr. 1.107/70 ale Consiliului, şi al prevederilor art. 11.10.13, art. 12.1.1., art. 16.2 din Ordinul nr. 350/2016 privind aprobarea Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru perioada 2016-2018.
În concordanță cu de cele de mai sus menționate este necesară încheierea Contractului de servicii publice de transport cu metroul pentru anul 2019 al Societății de Transport cu Metroul București „METROREX”- S.A..
Având în vedere cele de mai sus, am elaborat prezentul proiect de Ordin al ministrului transporturilor, care, în forma prezentată, a fost avizat de compartimentele relevante din minister şi pe care îl supunem spre aprobare.
Cu stimă,
Director
SIMONA NICOLETA ISTRATE



Șef Serviciu Infrastructură                    Coordonator tehnic
RODICA-MARINELA PETRICĂ                    MIHAELA CARABINEANU

Întocmit
Consilier superior
Alexe Petricu

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Contract:
CONTRACT METROREX varianta 29.01.2019 ora 13.00.pdf
CONTRACT METROREX varianta 29.01.2019 ora 13.00.pdf (2.86 MB; downloaded 186 times)

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

In cazul in care va era dor de Izabela Neamtu :razz:


 


Re: Discutii diverse despre Metrorex ByOnu

Si vocea de pe IVA (de cand inca aveam M2 full-IVA) cine este? Este vocea copilariei mele, iar ca tonalitate si tot, o consider cea mai buna voce de pana acum. :P

Mi-ar placea sa stiu ca inregistrarile acelea exista undeva in arhivele Metrorex.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Nu sunt sigur dar cred ca era vocea doamnei de la teleenciclopedia...ca Izabela inca nu se nascuse!
:lol:
Daca ar fi sa aleg azi as alege-o pe Irina-Margarina cu vocea aia a ei ragusit inconfundabila ar fi un hit absolut!...mai ceva ca vocea baritonala de pe vremuri de la Vocea Americii sau de la <gavarit Moskva>!
:lol:  :lol:  :lol:

 


Go to page:  1  ... 285 286 287 288 289 290 291  ... 388
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419383 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use