MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Știri și articole din presă

803 posts, 221725 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Prima parcare din Capitală cu acces direct la metrou

Aflată la nici 100 de metri de staţia de metrou Străuleşti, parcarea de tip Park & Ride este terminată şi va fi livrată la cheie companiei Metrorex după ce vor fi montate aparatele de taxat.

Constantin Mustăţea, reprezentant Metrorex: “Vom definitiva procedura de recepţie, după ce vor fi obţinute autorizaţiile de funcţionare pentru că nu poţi funcţiona cu acest terminal fără autorizaţie, probabil că în jurul, jumătatea lunii octombrie. În momentul de faţă se realizează politica tarifară.”

Amenajarea parcării de 23 de mii de metri pătraţi a început în 2016 şi este prima de acest fel din România, spune constructorul. Suprinzător, dar acesta a livrat clădirea la timp, pe 18 iulie, fără nicio zi de întârziere. Parcarea a costat 35 de milioane de euro.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualita ... ferii.html

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Discuțiile despre subiect le găsiți ( și eventual le continuați ) la topicul dedicat.

 



Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Parcarea modernă de la Străuleşti a fost inaugurată azi chiar dacă a fost finalizată în urmă cu patru luni. Aici, şoferii îşi pot lăsa maşinile la marginea Bucureştiului şi pot lua metroul sau autobuzul spre centrul oraşului. Chiar dacă panglica a fost tăiată, depoul unde ar putea fi reparate trenurile nu poate fi folosit. Valoarea investiţiei depăşeşte 360 de milioane de lei, notează REALITATEA TV.

...

În timp ce conducerea dă asigurări că aici vor fi reparate curând inclusiv trenurile de pe Magistrala spre Otopeni, pentru care s-a găsit deja finanţare europeană, sindicaliştii susţin că depoul nu poate fi folosit.

https://www.realitatea.net/parcare-moderna_2169982.html



 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Desi cu mare intarziere mai pun si eu un filmulete:

Terminalul multimodal, parcarea de tip Park&Ride și Depoul Străulești - ...
https://youtu.be/285Fakx5w5w

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

O stire ciudata... Cuc asta face minuni, inaugureaza M5 si schimba trenurile pe M4... :)
Cine are cont ZF este rugat sa puna continuarea stirii, poate ne dumirim. Or lua trenuri de pe M2, pentru ca daca se apuca de modernizare, nu va mai fi nevoie de atatea trenuri acolo.

https://m.zf.ro/auto/cele-mai-vechi-met ... 0-18429401

Cele mai vechi metrouri din Bucureşti, care leagă Gara de Nord de Străuleşti, dispar în 2020
 
Trenurile care circulă astăzi pe Magistrala 4 sunt fabricate de Întreprinderea de Vagoane Arad în perioada 1980-1992 şi au fost reînnoite în perioada 2011-2014, pentru a fi în continuare utilizabile.

Bucureştenii care circulă pe Magistrala 4 din Bucureşti, cea care face legătura între Gara de Nord şi Străuleşti, ar putea avea de anul viitor trenuri noi, în condiţiile în care, în prezent, sunt în funcţiune metrouri vechi, deşi pe celelalte magistrale au fost introduse unele mai recent construite.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Alstom a fost nevoit sa le <ferchezuiasca> un pic, altfel nu ar mai fi avut cum sa le mentina in circulatie si sa-si impuste francul...orice joaca e pe bani, nimic nu e <moka>...

 


Re: Știri și articole din presă Adrian Rosca

Parcare gratuită oferită de Metrorex în Terminalul Străulești

Metrorex va implementa un proiect pilot începând din luna martie, prin care va oferi parcare gratuită șoferilor care vor să își lase mașina în parcarea de tip Park & Ride din Terminalul Multimodal Străulești.

"Suntem preocupați de reducerea numărului de mașini în trafic în Regiunea București-Ilfov. De aceea, am solicitat Metrorex să analizeze posibilitatea ca parcarea de la Străulești să fie folosită gratuit de bucureștenii, ilfovenii și de alți călători care vor să folosească metroul pentru a se deplasa în Capitală. Parcarea va fi gratuită pentru toți cei care achiziționează abonamente lunare sau anuale de metrou. Acest lucru va fi posibil începând din luna martie, pentru o perioadă de 3 luni, dar va putea fi permanentizat, dacă măsura se va dovedi eficientă”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.
...
Parcarea a fost dată în folosință în noiembrie 2018, însă momentan este folosită la doar 10% din capacitate.

Evmarket.ro

 



Re: Știri și articole din presă subway guru

In sfarsit le-a venit mintea la cap!
:yes:

 


Re: Știri și articole din presă Florinds

Pai bineinteles... 0.5 lei suna ca si cum mai jos nu poti merge pentru ca nu exista diviziuni, insa doar pentru o ora nu e foarte avantajos. Nu lasa nimeni doar o ora masina, cei care vin acolo, vin pentru o zi intreaga, deci 5 lei/zi. Iar calculul pe luna, an etc. nu mai da bine... 100 lei parcarea, 70 lei metroul, 50 lei RATB-ul. :) Oamenii prefera sa mai puna putin (in functie de cat e lung e traseul) si sa aiba confort + timp castigat, asa ca parcarea de asta a fost goala...

 


Re: Știri și articole din presă misterr

Singura parcare cu acces la mijloacele de transport în comun, nefolosită. Ce spun oficialii

Click pe imagine pentru video:





Dată în folosință de un an, singura parcare de tip “Park and Ride”, cu acces la metrou, troleibuz și autobuz din România este mai mult goală.

Nu oferă avantaje financiare și este prost poziționată, explică oficialii, care le oferă parcare gratuită șoferilor cu abonament la metrou. Tot acolo va fi amenajată și o parcare de biciclete după modelul celor din Vestul Europei.

Parcarea intermodală de la Străulești a fost deschisă în 2018, la sfârșitul anului. În continuare este pustie, deși se ajunge lejer la metrou, iar ora de parcare costă 50 de bani. Doar primul etaj este ocupat în proporție de 60-70 la sută de mașini.

Statistica Ministerului Transporturilor confirmă că parcarea nu își atinge scopul. Doar 10 la sută din locuri sunt ocupate de șoferii care își lasă mașina și își continuă drumul din nordul Bucureștiului cu metroul, autobuzul sau troleibuzul.

Surprinzător este că străzile din jur sunt pline de mașini.

Femeie: „Este pentru prima dată când venim aici.”

Reporter: „Știați de parcare?”

Femeie: „Nu știam. Petrec foarte multe ore plecată și nu-mi convine să dau o sumă de bani destul de măricică. Într-o lună se adună.”

Teoretic, pentru o zi, plata pentru parcare ajunge la cinci lei, iar într-o lună la peste 120 de lei.

După ce au analizat situația, reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că vor să ofere parcarea gratuit celor care prezintă un abonament lunar sau anual la metrou.

În plus, vor să amenajeze o parcare de biciclete și să dezvolte și parteneriate cu firme de transport ca să atragă mai mulți pasageri.

Apare, totuși, o problemă: poziționarea proastă a parcării intermodale, care se află în interiorul Bucureștiului și nu în afara lui, așa cum ar fi fost normal.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor:„Viena. Uitați câte park & ride-uri sunt în afara orașului, în afara centurii, a zonelor care crează congestie.”

Reporter: „Și atunci când a fost construită nu s-a gândit nimeni la asta?”

Ionel Scrioșteanu: „S-a gândit nu s-a gândit, așa a fost realizată. Este un plus că a fost gândită. Poate reduce numărul de mașini pe nordul Capitalei.”

Gratuitatea va fi introdusă de la 1 martie și va fi testată trei luni. La final, Ministerul Transporturilor și Metrorex vor lua o decizie dacă o păstrează sau introduc alte facilități.

 


Re: Știri și articole din presă survola

Ce au și ăștia, e foarte bine plasată, e la capătul metroului.
Unde voiau să fie, în câmp? Lângă Viena?

 



Go to page:  1  ... 52 53 54 55 56 57 58
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419386 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use