Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Ideile voastre de petiții și proiecte din partea Asociației

48 posts, 28712 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat Valentin

Sincer, daca un muzeu are o locatie buna (prin buna ma refer accesibila cu transportul public fie el STB-Metrorex - bine ar fi sa fie ambele) si apare si pe traseul turistilor (un fel de "must see" in Bucuresti) atunci sigur se vor gasi vizitatori. De asemenea, dupa realizarea lui se pot trimite scrisori catre diverse unitati de invatamant ca un fel de invitatie in timpul "scolii altfel" sau pentru a se realiza "excursii" cu cei mai mici pentru a-l vizita. Pana la urma, toata lumea se intersecteaza la un moment dat cu transportul in comun.

Bine ar fi sa strangem semnaturi printr-o campanie de informare si sa le trimitem autoritatilor - poate poate..

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat shoppy

O idee de petitie ar fi ca toate sectoarele sa aiba aplicatie de Alerta urbana, la noi parca doar sectorul 4 are(bine si Negoita le zice tuturor sa scrie pe pagina lui de FB).

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat Cristi N

As plusa putin la ideea ta. O singura aplicatie pentru tot orasul si in functie de problema raportata, de categorie si locatie sa o trimita direct catre primaria competenta. Bineinteles ar trebui sa poti sa vezi starea sesizarii si toate actualizarile introduse de angajatii responsabili.

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat ByOnu

Sectorul 3 are aplicatia lui oficiala de aproape un an, stiu pentru ca o am pe Android, desi nu mi-am batut capul sa o folosesc, preferand adresele oficiale.

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat misterr

Ce-ți dorești pentru București? Alege cele mai importante proiecte de modernizare a orașului





Zonele metropolitane și aglomerările urbane sunt motoarele economice ale unei economii. De-a lungul istoriei, nicio regiune sau țară nu a reușit să se dezvolte fără a se urbaniza în paralel.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Astfel, până pe 22 martie, cetățenii și actorii locali din București sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașului lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, realizată în parteneriat și cu Urbanize Hub.

Ce trebuie făcut? Fiecare cetățean este încurajat să acceseze linkul către chestionar - kwiksurveys.com/s/e7k9afsk, să aleagă orașul București și să ierarhizeze (prin drag & drop) proiectele generate pentru oraș, de la 1 la 10, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

Cele 10 proiecte propuse pentru București-Ilfov sunt:

1.Modernizarea la 4 benzi a Centurii Bucureștiului - Tronsonul Sud și Tronsonul între A2 și DN2
2.Spitalul Metropolitan București
3.Laser Valley Măgurele
4.Modernizarea căii ferate București - Pitești
5.Extinderea și modernizarea rețelei de metrou: Extindere Magistrala 2 (M2), Extindere M3, Realizare M4, Extindere M5, Realizare M6 (Otopeni), Realizare M7 (Bragadiru-Voluntari), Depoul Alexandria-Colentina
6.Modernizarea căii ferate București - Craiova
7.Realizarea centurii feroviare a Bucureștiului și conectarea Aeroportului Internațional “Henri Coandă” la rețeaua feroviară
8.Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional “Henri Coandă”
9.Realizarea Autostrăzii de Centură A0
10.Reabilitarea integrată a centrului vechi (alei pietonale, spații verzi, piețe, piațete, piste pentru bicicliști)

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană pentru București.

Prin implicarea în această inițiativă, cetățenii ajută la construirea viziunii de dezvoltare urbană și metropolitană a Bucureștiului. Odată existentă această viziune, autoritățile publice pot continua procesul de dezvoltare și urbanizare, într-un mod strategic si sustenabil, ce are mai multe șanse să ofere cetățenilor calitatea vieții dorită.



 



Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat shoppy

Pai astia nu au treaba cu primaria sau cu MT, astia sunt "Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România", puteau sa bage acolo orice, si electrificarea Constanta - Mangalia.

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat Valentin

Propun o petitie din partea asociatiei pentru acces la mai multe informatii asupra urmatoarelor 2 subiecte:

1. Aplicatia STB
- cum va arata aplicatia in final (ma refer ca structura, ce facilitati,etc) pentru a ne da seama exact cum vede STB acest proiect.
- daca au in vedere o posibila corelare cu presupusa aplicatie metrorex (desi ma indoiesc)..
- daca tot parcul rulant este dotat cu sistem GPS pentru aplicatie la momentul de fata.
- a se adauga..

2. Modificarile liniilor de tramvai 8,35,56, etc.
- cum s-a ajuns la decizia de a suspenda aceste linii (daca a existat un studiu, sau ce argumente au..)
- ce se v-a intampla cu parcul rulant eliberat de pe aceste linii (mai exact, cum se vor distribui tramvaiele desi intuim cum, pot aparea surprize).
- cand se va implementa decizia.
- ce frecventa teoretica vor avea tramvaiele dupa implementarea desfintarii (pe liniile 25, 1/10, 11, 16, etc.).
- a se adauga daca mai veniti cu idei..

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat cris_m

Legat de 2, am initiat niste discutii in randul membrilor asociatiei, urmeaza in perioada imediat urmatoare sa iesim cu ceva la "atac".

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociat Cristi N

La punctul 1 as mai adauga sa le trimitem si un set de sugestii pentru modificarea aplicatiei pe baza discutiilor din topicul dedicat.

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociatiei CiprianTRB

Nu știu daca e topicul potrivit dar, am văzut ca azi a fost prima rundă de consultări între PMB și ONG-uri.
Asociația are de gând sa trimită un reprezentant la următoarea rundă de consultări?

https://www.facebook.com/750349898436390 ... 3828064/

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociatiei cris_m

Din cate inteleg s-a discutat problematica mobilitatii si transportului la prima intalnire, noi neprimind vreo invitatie de a participa... La urmatoarea runda nu stiu daca se reiau subiectele deja discutate. Cu siguranta vom trimite puncte de vedere, eu cel putin ma gandesc la pasajul ER, printre altele.

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociatiei Valentin

Grupul de lucru e coordonat de MT. Este ceva nou. O listă exemplu legat de reprezentanți care au prezentat: CFR, Bucharest Airports, TPBI, Metrorex etc. Participanți au fost mai mulți (cam tot ce ține de mobilitate în zona București-Ilfov). Din societatea civilă avem ONG-uri, Universități etc. cu expertiză în domeniu. Ședințele sunt programate din timp (următoarea nu e fixată). Accesul e pe bază de invitație.
http://forum.peundemerg.ro/index.php?top ... lastPost

Avem si noi din partea asociatiei pe cineva in acest "grup de lucru"? Daca nu, as sugera sa facem efortul de a ajunge acolo, e vorba de diverse proiecte pentru regiune si n-ar strica sa venim noi sa punem putin accent pe transportul public (ex: pentru diverse prelungirii, etc.) pentru ca printre randuri, cel putin momentan, pare o axare prea mare doar pe rutier.
#Pareri?

 


Re: Ideile voastre de petitii si proiecte din partea asociatiei cris_m

Suntem deja membri in acest grup prin subsemnatul si colegul @Trole. In urmatoarea perioada voiam sa venim cu marele anunt, ne-ai luat-o putin inainte :)

 


Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use