Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești

 

Topic: Stiri si articole din presa

134 posts, 52139 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa TibiV

Mai clar de la Hotnews...
https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-22358996-proiect-modificat-pasaj-domnesti-prelungirea-ghencea-tramvai-intarziere.htm
Proiectul Pasajului de la Domnești, una dintre cele mai solicitate lucrări de infrastructură atât de către locuitorii din Capitală și zonele Ghencea-Domnești, cât și de șoferii de pe Centură, va fi modificat pentru a permite introducerea unei linii de tramvai cerute de Primaria Capitalei. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat în urmă cu aproape un an, după ce licitația a durat mai bine de doi ani. Vezi în text ce presupune modificarea proiectului.

"Proiectul pasajului de la Domnești va fi modificat pentru a putea acomoda o linie de tramvai care să întoarcă în acel loc, sub pasaj. Rampa de urcare dinspre Prelungirea Ghencea va fi practic 'spartă' în două și va fi un spațiu de șapte metri pe unde să treaca liniile de tramvai", a confirmat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvânt al Companiei de Drumuri, Alin Șerbănescu.

Astfel, linia de tramvai va veni de pe Prelungirea Ghencea, va ajunge până la Șoseaua de Centură, iar tramvaiele vor întoarce pe sub pasaj.

"Am calculat ce înseamnă aceasta modificare de proiect și probabil va fi o întârziere de șase luni și o creștere cu 5% a valorii contractului", a mai declarat Șerbănescu.
(...)

Deci am gresit in postarea precedenta.
Tramvaiele nu vor intoarce intre calea ferata si culeea rampei, ci prin rampa, unde vor face o "spartura" de 7 metri.
Asta daca Serbanescu nu a bagat textul "de la el"....

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/%C3%AEncep-demol%C4%83rile-imobilelor-aflate-pe-traseul

Încep demolările imobilelor aflate pe traseul Pasajului Domneşti
27 Apr 2018

CNAIR va începe din data de 3 mai 2018 demolarea construcţiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti, aflate pe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Bragadiru, în conformitate cu autorizația de desființare nr. 331/25.04.2018.

Activitățile de demolare vor continua și pe raza UAT Clinceni, Domnești și Sector 6 București, după obținerea autorizațiilor de desființare pentru construcțiile aflate pe viitorul amplasament al pasajului Domnești.

Proprietarii construcțiilor au fost notificați încă de anul trecut că sunt supuși procedurii e expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii.

În cazul în care anumiți proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite.

Astfel de situații ar duce însă la perturbarea construcției Pasajului Domnești, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei și pe ruta Prelungirea Ghencea-Domnești.


Informații suplimentare:

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit  la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București și are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcția acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri va costa  peste 91 de milioane de lei, fără TVA și are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor.

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

CNAIR chiar s-a apucat de demolari. Au pus si poze pe pagina lor de  Facebook.



























 



Re: Stiri si articole din presa subway guru

Uraaa!
La demolari inainte...la constructii mai apoi?
P.S.
Valabil peste tot...ce mama ma-si de tampenie e chestia aia cu demolarea unei parti/jumatate dintr-o constructie???
E ca si cum ai spune ca demolezi doar o jumatate dintr-un pod sectionandu-l la mijlocul deschiderii ori ca retezi juma’ din piramida lui Keops si mai si speri sa ramana ceva in picioare...ori pui totul la pamant dintr-o cladire ori o lasi naibi in pace si o ocolesti...astia de propun asemenea aberatii ori sunt tampiti...ori sunt tampiti...din aceasta dilema nu exista iesire decat la spitalul de urgenta...
:evil:

 


Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

CeNeAiReul e mama tampitilor, in caz ca nu stiai. E o atmosfera absolut patologica acolo, trust me.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Stiu mai multe decat iti imaginezi...ca sunt <din bransa> aia buna de la Saligny citire...patriarhul nostru si presedintele cel mai de pret al Academiei Romane ce a existat vreo data...nu ca tampitii astia de pripas...aciuiti pe acolo din <intamplare intamplatoare>...
:twisted:
Sa amintesc doar terasamentele sub forma de musuroi care se prabusesc sub propria greutate, de debleurile care se pravalesc peste sosea, de toate idioteniile cu <caderi de stanci> Impreuna cu <torenti> nedomesticiti, de inzapezirile stupide, inundarile la orice ploicica pe drum si pe de laturi, terasamentele si fundatiile necompactate si nedrenate, podistile ce stau sa cada daca bate vantul, straturile rutiere cu mult subdimensionate si manjite cu smoala in loc de bitum, de bordurile din macinis, marcajele cu <lavabil>, de razatura <reciclata gratis> si revanduta ca de noua, etc, etc, etc???
Despre ce vorbim???
Astia chiar ne iau de prosti gramada aidoma lor?
:twisted:

 


Re: Stiri si articole din presa t530

https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... a-zile.htm

Despre lărgirea străzii Prelungirea Ghencea

”Studiul de fezabilitate, realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A., va fi predat pe 6 septembrie 2018. Costurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectare  și asistență tehnică sunt de cca  320.000 euro. Proiectul presupune lărgirea  și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de  6 km, începând de la capătul tramvaiului 41  și până la  Șoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de  6 m, spații verzi între trotuar  și partea carosabilă (3m). Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului  și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze  și microbuze ale liniilor preorășenești)  și o parcare   de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară. Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de  la Domnești  care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București”, a declarat primarul Gabriela Firea.

În acest moment s-au realizat:
-               Studii Topografice;
-               Studii Geotehnice;
-               Studii de Trafic;

 



Re: Stiri si articole din presa TibiV

Pasajul Domneşti

Referitor la Pasajul Domneşti, în urma discuţiilor purtate între Primăria Generală şi CNAIR, a fost elaborată o foaie de parcurs privind responsabilităţile pe care urmează să le îndeplinească fiecare dintre participanţi, în vederea schimbării soluţiei de proiectare şi realizării pasajului în conformitate cu solicitările făcute de PMB, potrivit ministerului Transporturilor.

”După 6 luni, s-a reliefat faptul că proiectul stagnează, pentru că Primăria Generală nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind elaborarea şi avizarea documentaţiilor tehnico-cadastrale aferente exproprierilor suplimentare, rezultate ca urmare a introducerii în proiectul tehnic al liniei de tramvai. Acest fapt a pus în dificultate obiectivul de investiţie”, se arată în comunicat.

La întâlnirea din 30 august, de la Ministerul Transporturilor, ministrul Lucian Şova a înmânat Primarului General un tabel însoţit de documentele pe care PMB trebuia să le refacă, urmând ca acesta să le analizeze şi să le retransmită CNAIR rectificate, astfel încât să poată fi promovată Hotărârea de Guvern pentru exproprierile suplimentare.

https://stirileprotv.ro/stiri/social/ministerul-transpoturilor-ii-raspunde-gabrielei-firea-privind-transferul-centurii-capitalei-la-pmb.html

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

"Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți studiului de fezabilitate a obiectivului de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41”:
11_20180926.pdf
11_20180926.pdf (413.98 KB; downloaded 481 times)

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

Primăria Capitalei a stabilit culoarul de exproprieri pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea
de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:49

Primăria Capitalei mai face un pas pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Instituția a stabilit culoarul de exproprieri și a stabilit sumele necesare despăgubirilor, urmând să treacă în domeniul public 465 de imobile, cu o valoare estimată de 56.040.000 lei, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.

Proiectul presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 și până la Șoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă (3m). Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară. Valoarea totală a investiției este de 559 milioane lei, aproximativ 122 milioane euro.

”Proiectul privind aprobarea culoarului de exproprieri va fi supus votului Consiliului General al Municipiului București în ședința din 30 ianuarie. După aprobarea culoarului de exproprieri și consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului București va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare - desființare și va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A. a finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se lucrează la documentația privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor.

După elaborarea acestui document, la sfârșitul lunii martie, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje va elabora oferta tehnico- economică, apoi urmează semnarea contractului și predarea amplasamentului pentru execuția lucrărilor, la sfârșitul lunii aprilie.

”Termenul pentru finalizarea obiectivului de investiții este de doi ani de la demararea procedurilor de expropriere, iar pentru că termenul de execuție a lucrărilor să fie cât mai scurt, acestea vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București”, spun reprezentanții Primăriei Capitalei.

Proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea se va derula etapizat. Astfel, în prima etapă, care va fi demarată în această primăvară, vor fi relocate și modernizate toate rețelele de utilități din zona. După finalizarea acestei etape, vor fi demarate lucrările de lărgire a drumului de la 2 la 4 benzi pe sens, precum și pregătirea șantierului pentru realizarea trotuarului și a pistelor pentru biciclete.

Cea de-a două etapă presupune, de asemenea, construirea unei linii de tramvai pe care să poată circulă tramvaiul 41 și a buclei de întoarcere a acestuia, pentru a încuraja cetățenii să folosească transportul în comun în defavoarea autoturismelor proprii.

În cea de-a treia etapă, va fi realizat nodul intermodal care ar putea include și o stație de tren, în funcție de rezultatul discuțiilor care se derulează în prezent între reprezentanții PMB și cei ai CFR.

De asemenea, Primăria Municipiului București a prevăzut în proiecția bugetară pe anul 2019 și elaborarea unor studii de fezabilitate, pentru care va organiza licitație, pentru un număr de trei lucrări conexe acestui proiect pentru fluidizarea traficului în toată zona Prelungirea Ghencea, respectiv Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Sos. Alexandriei, Străpungere Valea Cascadelor - Prelungirea Ghencea și Supralărgire B-dul Preciziei între V. Cascadelor și Bdul. Iuliu Maniu.

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22906791-primaria-capitalei-stabilit-culoarul-exproprieri-pentru-largirea-bulevardului-prelungirea-ghencea.htm

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

”Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 138/30.06.2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești” în vederea continuării lucrărilor de interes public local”
http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 190131.pdf
01_20190131.pdf
01_20190131.pdf (556.69 KB; downloaded 293 times)

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

S-au aprobat expropierile!

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lărgire Prel. Ghencea și pasaj peste DNCB spre Domnești  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use