De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire

1883 posts, 399402 views
 
Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 135
 
 

📖 Pagination options
Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Amuzant, intr-adevar cum englezii isi traduc ce si cum este  UE prin bancuri(englezii isi traduc doar siesi! nu polonezilor; Polonia absoarbe din fondurile comunitare in cativa ani sute de miliarde euro de la...europeni si au construit de ex. autostrada cu opt benzi ...acoperita - antipoluare si fonica! - si care trece prin Varsovia, din bani UE!) Apreciez umorul englez

Ceea ce se intampla in Romania, politic, nu mai este deloc amuzant. Este foarte grav!
Poate cineva, la modul serios, sa-mi explice ce, sau cine este "statul paralel"?
Luni de zile am urmarit tot ce s-a scris despre asa-zisul stat paralel si zau ca nu am inteles. Nu cred in fantoame.



PS
O eventuala explicatie(logica) pentru ce este "statul paralel":
https://www.youtube.com/watch?v=szCyPmL1xn0

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Adrian Rosca

Ati uitat, nu? LMA! :mrgreen:



 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire punmeister

Anul trecut nenea a sarbatorit centenarul :lol:


 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire andrei11

Voi sunteți absurzi, hai să sărbătorim și data de 8 Noiembrie !
Câți ani ar fi avut acum Ceaușescu ? 100 ? Cine  :twisted:  trăiește cu diabet 100 de ani ?
Sau de ce nu 2 Noiembrie ?

 



  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Legat de discuția despre incidentul cu rama de metrou, voi face aici un comentariu legat de afirmația de mai jos, pe care acolo nu-l puteam face, fiind de politică:
shoppy wrote:
Multi uita ca in peninsula Iberica a fost comunism si au mai avut si un imperiu colonial, asa ca aici au aparut niste firme, CAF in Spania, Efacec in Portugalia, care actionau asa cum actiona ElectroPutere la noi, adica le facea pe toate pe plan local si intr-un mediu neconcurential, acum ca sunt la concurenta cu toti din UE, cu alde Siemens si BM, exista niste lipse de experienta, care se vad.

Pentinsula Iberică a avut regimuri naționaliste, teoretic spus, de dreapta: Francisco Franco în Spania și Antonio de Oliveira Salazar în Portugalia. Poate că în unele privințe s'au asemănat cu regimul lui Ceaușescu, care nici el nu a fost comunist, așa cum nu a fost comunism nici în URSS, nici în estul Europei și nici măcar în Cuba, China sau Coreea de Nord. Comunismul era pentru unii un ideal de care habar n'aveau că daca ar fi încetat o clipă să-l înjure pe cel care pretindeau că l-a instaurat, ar fi văzut că de fapt el a scăpat Europa de comunism și că acest comunism nu l-ar fi adus Ceaușescu nici dacă trăia 150 de ani, dar dacă ar trăi astăzi, ar fi fericit să-l vadă venind, nu de la răsărit, ci de la apus. Dacă ar fi câștigat clintonoaia, ar fi ajuns chiar și mai repede. Așa-zisele regimuri comuniste au fost socialiste sub numele de comunism, iar represiunea a fost mare acolo unde s'au scurs zoaiele comuniste fugite de la răsărit, precum Pauker, Neulander, Roller, Vass, Bruckner, Tisminevski &c. Stalin i-a alungat pe comuniști din URSS, iar aceștia în frunte cu Troțki au fugit pe unde au putut. Unii s'au oprit pe aici, iar nepoții lor ne țin astăzi lecții de democrație, deși unii dintre ei au făcut parte din regimul represiv de dinaintea lui Ceaușescu, despre care nu se prea vorbește. Iar comunismul acesta va decide cât trăim, cât muncim, ce mâncăm, ce medicamente (trebuie să) luăm și tot așa. Dar nicio grijă, dacă stați cuminți, vă puteți bucura în liniște de tehnologie nelimitată... poate și în domeniul transportului.
Ca să nu spuneți că am spus-o eu, cum ar zice Elena Ceaușescu, mai jos este DOVADA. De la minutul 26.


 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

"Ziar elvețian: Teama politicienilor față de Kovesi poate fi un indicator de eficiență în fruntea DNA

Vara trecută, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a fost forțată să-și părăsească postul. Acum este preferată pentru funcția de Procuror General UE, în ciuda opoziției guvernului, scrie Neue Zurcher Zeitung."(n. cel mai celebru cotidian elvetian!)
”În guvernul României s-a răspândit teama. Politicienii sunt îngroziți de amenințătoarea revenire a unei “răzbunătoare”. Laura Codruța Kövesi, șefa Autorității Anti-Corupție din România (DNA), care a fost demisă în iulie, este cel mai promițător candidat pentru noul post de Procuror General al UE. Lista scurtă mai cuprinde și candidați francezi și germani. Dacă va câștiga concursul ar putea continua de acolo de unde a fost oprită în iulie anul trecut: urmărirea penală a cazurilor mari de corupție, spălarea banilor și deturnarea subvențiilor UE – nu numai în România, țara sa de origine, ci în întreaga Uniune Europeană."
https://revista22.ro/actualitate-intern ... runtea-dna

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Tom,
am mai auzit de la cineva cum ca in Romania, RDG, Polonia, etc. nu a fost comunismul la putere, adica,
1- nu a existat partidul comunist
2--clasa politica nu a fost "de stanga extrem", adica nelasand capitalismul si religia, inlocuindu-le pretutindeni prin tiranie
3- daca nu au fost partidele comuniste la putere si NU dadeau citate din Marx, Lenin, Engels(in scoli, gradinite, facultati, pe santiere), atunci din cine dadeau citatele respectivii, si ce erau ei ca ideologie? Acea persoana care tot mi-a turuit absurda idee ca la noi nu a fost socialismul si nici partidul comunist la putere, era venita din iadul comunist-ceausist, traise relativ bine in el, iar acum era speriat, nesigur de Revolutie, Putsch si nelinistea de dupa....



Norocul nostru ca toti marii intelectuali care au vizitat URSS intre 1924-1939, si care au incercat sa traiasca in "raiul comunistilor", s-au intors acasa in Vest destul de rapid si au scris carti care au uluit intelectualitatea "de stanga" occidentala...

PS
Atunci cum ne explicam ca toate partidele comuniste din Occident(f. puternice in Franta, Italia, Grecia, atat de puternice incat in Italia a fost aproape sa conduca singur!)cand au vazut cum s-a prabusit comunismul in lume la 1989, s-au "resapat" in partide "de stanga", in "socialiste", "social-democrate"! Ar fi inexplicabil, daca in est nu ar fi existat comunismul, socialismul condus de comunisti, teroarea rosie...

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Tom

Nu eu am spus-o ci părintele comunismului:
"Comunismul va apărea în cea mai dezvoltată ţară capitalistă a lumii, în mod paşnic, prin concentrarea la vârf a capitalurilor în transnaţionalele care depăşesc statul, statul devenind un duşman." (Karl Marx)

Este mult de vorbit despre subiectul ăsta, dar comunism nu a existat. Partidul se putea numi oricum. PSD e un partid de dreapta sub titulatură social-democrată. PNL a devenit un partid de stânga sub titulatură liberală.
Iar pe șantiere strigau lozinci niște neica-nimeni, care citau ce le convenea lor sau celor de deasupra lor. Nici din Marx, nici din Lenin și nici din Stalin nu citau decât dacă dădea bine. Iar în România au venit o mulțime de comuniști fugiți până și din calea lui Stalin, instalați comod aici, iar nepoții lor umblă azi prin parlamente, prin "onegheuri", sunt 'telectuali, scriitori și mari profesori de democrație.
Dictatură și teroare a fost din 1945 până în 1989, dar vârful acesteia a fost până în 1965 și după 1985. Iar ce s'a întâmplat înainte de răsturnarea lui Ceaușescu e altă poveste. Ceaușescu putea să înfometeze țara la infinit, dacă asta era agreat de FMI. Dacă nu, era de porc și trebuia răsturnat. De asta în 1986, reviste occidentale publicau poza lui Iliescu cu titlul "viitorul președinte al României".
Pinochet, Somoza, Videla, Nikolaides, au fost criminali mult mai mari decât Ceaușescu, dar au servit intereselor cui trebuia, iar crimele lor au fost șterse cu buretele. Teroare nu a fost doar în România sau în est, ci și în state tolerate de "democrațiile occidentale".
Sunt convins că în occident găsesc mai multă civilizație materială, o educație în sensul civic superioară celei de pe aici și mai ales un nivel mult mai ridicat de trai. Dar nu văd doar în asta mai multă libertate în sensul pur al termenului. Iar într'o uniune europeană condusă de o "comisie" nealeasă de nimeni, nu văd diferența între un Stalin, Hitler și o adunătură de marionete anonime controlate din spate de niște grupări infracționale financiare, care reglementează cantitatea de apă din cadă, din veceu, din duș, cantitatea de chimicale și oganisme modificate genetic din mâncare, vaccinurile obligatorii indiferent de efectele secundare, educație lîgîbîtă, pro-imigrație, pro-refugiați, copii care învață să se îmbrace în hainele sexului opus, Barnevernet și alte structuri criminale de stat, taxe peste taxe, îndatoararea pe un sfert de secol și mai mult, îndatorarea statului la grupări infracționale care controlează emiterea de monedă. E cam ca Em City din Închisoarea Oz. Celulele sunt din sticlă securizată, deținuții se pot îmbrăca în haine normale, au confort sporit, televizor, tot ce le trebuie. Dar tot Închisoare este și acolo. Fie că sunt lanțuri și gratii, fie că sunt uși elegante și luminoase, tot incuiate sunt.
Lumea este o închisoare împărțită în două, acum în 3, poate mai multe: două mari puteri, plus încă vreo două care se ridică acum, plus una acaparată de corporații și care ar vrea să le acapareze pe toate. Că într'o parte trăim mult mai civilizat si mult mai bine ca nivel material, nu contest. Dar comunismul care vine, chiar dacă nu se va numi așa, va fi tot o dictatură. Frumos ambalată, cu o mulțime de opțiuni care vor da impresia de libertate.
P.S. Dacă o dăm exemplu pe madam Covesi, ca mare titan al anticorupției, atunci fără îndoială sentințele tribunalelor comuniste din anii '50 sunt perfect legale, oamenii au stat în pușcărie pe drept, pentru că existau "suspiciuni rezonabile" că sunt agenți anticomuniști, trădători de neam &c. Scuze, domnilor, dacă asta e zeița voastră, mă duc să mă închin la Șoim ca Borat, la Pisică sau la Pinguin. Trăim în lumi total diferite și mulțumesc lui Dumnezeu că m-am născut în lumea mea. Sper să nu vă văd la televizor în documentare reale în stilul filmelor de ficțiune Equilibrium, 1984 sau Metropolis.
De fapt discuția despre comunism începuse când cineva a spus de o țară din vest (par'că Spania) că a fost comunistă. Altfel nu mă băgam în discuția asta.

 



Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Puss in Boots

Bine zis. Nasol e ca daca nu te inchini, esti automat tradator de tara si pesedist. Dragute sunt si declaratiile belicoase ale opozitiei care asteapta sa ajunga la putere ca sa le-o traga celor de la pesede. Asta e schimbarea? :popa:

 


  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire sss

Tom, esti un motan tare intelept!  :bere:

 


Re: Politica, istorie, natiuni, curente de gandire Goldmund

Tom, nu pot lasa confuzii, sau neadevaruri istorice in acest dialog amiabil:
Tom wrote:
Nu eu am spus-o ci părintele comunismului:
"Comunismul va apărea în cea mai dezvoltată ţară capitalistă a lumii, în mod paşnic, prin concentrarea la vârf a capitalurilor în transnaţionalele care depăşesc statul, statul devenind un duşman." (Karl Marx)

E adevarat, dar primii comunisti care intr-adevar au condus tari au scris si explicat ca ceea ce Marx credea ca se va intampla, a fost o prezicere falsa si primul stat care a trecut la dictatura rosie, comunista, a fost Rusia, apoi URSS. Nici un istoric serios de pe glob nu poate spune ca in Rusia si estul Europei nu a fost comunismul la putere, nici unul! Noi, da, putem fi de o parere sau alta, dar exista un adevar universal, recunoscut de experti, de istorici...

Tom wrote:
Este mult de vorbit despre subiectul ăsta....
... Ceaușescu putea să înfometeze țara la infinit, dacă asta era agreat de FMI. Dacă nu, era de porc și trebuia răsturnat. De asta în 1986, reviste occidentale publicau poza lui Iliescu cu titlul "viitorul președinte al României".
Pinochet, Somoza, Videla, Nikolaides, au fost criminali mult mai mari decât Ceaușescu, dar au servit intereselor cui trebuia, iar crimele lor au fost șterse cu buretele. Teroare nu a fost doar în România sau în est, ci și în state tolerate de "democrațiile occidentale".


Nu FMI a infometat tara si nici un moment nu a fost de acord cu acest fapt petrecut, nu intr-o tara africana sub razboi civil, ci in Europa:foamete!
Revistele occidentale erau bine informate dupa ce revistele sovietice(!)doreau o continuitate a comunismului in Europa de Est, dar cu "Perestrioka si Galsnost" lui Gorbaciov,spre exemplu pentru Romania era prevazut ..."Ilici"-Iliescu. Revista "Der Spiegel"(am numarul acasa)a publicat un amplu reportaj despre mizeria, despre lipsurile si despre dictatura din Romania dupa care au prezentat parerea sovieticilor si au pus printre altele si o poza cu...Iliescu.

Ai amintit de Pinochet, Somoza si alti dictatori de dreapta, dar lupta atunci se ducea intre Pol Pot, Mao, sau Brejnev(un comunist opac, agresiv, cu idei imperiale despre lagarul comunist), oameni care pe langa Stalin si Lenin au pe constiinta in jur de 100 milioane de victime pe timp de pace!
Lupta in lume nu se ducea daca comunismul va acapara intreaga planeta, cu consecintele de riguare(daca intr-un sfert de planeta au fost omorati atatia oameni pe timp de pace, ce s-ar fi intamplat daca USA nu ar fi fost si comunismul ar fi acaparat intreaga lume?), lupta de ducea pentru a incetini inaintarea comunismului in lume(respectiv si in America Latina)
Da, dictatorii latino-americani au omorat mii de comunisti(6000 doar in Chile!), dar socialismul a fost invins, Chile este pana azi cea mai dezvoltata tara din America de Sud, cu o democratie relativ stabila)


In a doua parte la ce ai scris, e doar parerea ta: totul e doar o puscarie, acolo se traieste poate mai bine, civilizatia e superioara, dar tot o puscarie este. Bun, ai o parere pesimista despre aceasta lume, dar daca tot avem de ales unde sa traiasca copiii, eu as preferea locul unde e civilizatie, iar calitatea vietii net superioara. Dar ai dreptate, daca era sa ma gandesc doar la mine, preferam sa raman in tara mea...

PS
Diferentele uriase intre democratie si dictatura de stanga, comunista
-in comunism(dupa carte!) toate fortele de productie apartin statului. In afara de comunism, in nici o alta oranduire politico sociala nu exista asa ceva!
- in comunism (dupa carte!) marile ferme sunt in mana statului, chiar si taranii lucreaza in CAP-uri fortati! - in nici o alta oranduire politico sociala nu exista asa ceva! Confuzii nu exista.
Doar in democratie exista separarea puterilor in stat, iar omul se bucura intr-adevar de drepturile omului.

PPS
Eu nu am scris nicaieri ca doamna Kövesi ar fi pentru vreun piedestal, am dat acest citat:
"Ziar elvețian: Teama politicienilor față de Kovesi poate fi un indicator de eficiență în fruntea DNA"...
Dar ca roman, as fi mandru daca aceasta doamna ar conduce un DNA la nivel de UE.

 


Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 135
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420557 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use