MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017

 

Topic: Discutii - Terminal multimodal Straulesti

352 posts, 111315 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Adrian Rosca

Parcare de 660 de locuri, ocupată zilnic doar de 19 maşini. Care este motivul

Inaugurat acum două luni, Terminalul Multimodal de la Străuleşti, construit de Metrorex cu peste 320 de milioane de lei din bugetul statului, nu îşi găseşte momentan utilitatea. Potrivit Metrorex, numărul mediu de maşini parcate pe zi este de 19, astfel că mega-construcţia este, în prezent, inutilă.

„Numărul mediu de maşini parcate zilnic în Park and Ride – ul de la Străuleşti este de 19 maşini. Pe măsură ce numărul maşinilor parcate în loc nepermis, în zonă, se va diminua, gradul de ocupare al parcării va creşte semnificativ, având în vedere faptul că Park and Ride-ul de la Străuleşti reprezintă o soluţie unică în Bucureşti care oferă siguranţă şi confort posesorilor de autoturisme la un preţ extrem de avantajos, faţă de preţul pieţei”, se arată într-un răspuns al Metrorex, la solicitarea MEDIAFAX.

Mediafax.ro

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti sab

Da....se mai adauga cele 15 masini parcate in jurul terminalului si gata, s-a umplut parcarea...

https://m.zf.ro/eveniment/facut-metrore ... t-17838625

În realitate, maşinile lăsate de cei care intră în Bucureşti în zona terminalului nu sunt foarte multe, astfel că nu se poate spune că numărul de maşini parcate în „Park and Ride” ar creşte semnificativ, în cazul în care toţi şoferii ar alege această soluţie.

De exemplu, luni dimineaţă, în ziua în care a început şcoala, în zona terminalului nu erau parcate mai mult de 15-20 de maşini, iar potrivit personalului care lucrează la terminal, în parcare erau 15 maşini în jurul orei 09.00.

„Nu sunt foarte multe persoane care parchează aici, în zilele cele mai aglomerate sunt maxim 30-40 de maşini pe aici pe trotuare, şi pe mine personal mă deranjează, pentru că nu am pe unde să merg. Acum văd că sunt din ce în ce mai puţini, pentru că parchează şi pe la celelalte staţii, se duc mai înspre oraş, pe la Jiului sau pe la Bazilescu”, susţine Cristian, un locuitor de pe o straduţă unde, zilnic, cei care vin spre Bucureşti, îşi parchează maşinile.

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti florin

În mod normal s-ar adaugă multe altele parcate aiurea prin tot orașul, regulile de circulație/parcare ar trebui să se respecte în tot orașul nu doar în zona unui terminal park & ride. Așa se întâmplă când faci lucrurile pe sfert, orașul nu are nicio strategie legată de parcări. De fapt are, dar PMUD este doar maculatură făcută pentru UE, nu și-au propus niciodată să-l respecte. Dup-aia ne mirăm că soluția X nu merge și decretăm doct "la noi nu se poate".

Ba se poate, dacă ar avea cine să le implementeze, dar dacă poporul a ales pe cei mai slabi oameni și i-a pus la conducere. Noi punem zugravul cu patru clase (nici măcar un zugrav bun, ci ăl mai prost din oraș) să ne decoreze casa și ne mirăm că nu iese ca la vecinu care a pus un decorator de profesie să facă același lucru.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti sab

Da-i romanului mintea cea de pe urma...

http://m.hotnews.ro/stire/22918636
În parcarea de tip ParkRide de peste 600 de locuri de la Străulești parchează în medie doar 19 mașini pe zi. Metrorex vrea să introducă un abonament lunar

În parcarea de tip Park&Ride de 660 de locuri de la Străulești, la capătul magistralei de metrou 4, parchează în medie doar 19 mașini pe zi. Costul parcării deschise oficial din noiembrie anul trecut este în prezent de un leu pe oră, dar reprezentanții Metrorex au informat pentru Mediafax că vor să introducă un abonament lunar.


Reprezentanții Metrorex spun că instituția lucrează în prezent la un proiect de introducere a abonamentelor lunare la parcarea de la Străulești. În prezent, în acest terminal, deschis în urmă cu două luni, parchează doar 19 mașini pe zi, în medie, în condițiile în care construcția are aproape 700 de locuri, informează agenția Mediafax.

Parcarea de tip Park&ride la Străulești a fost inaugurată oficial pe 12 noiembrie 2018, iar prețul pentru parcare este de 1 leu pe oră.

Reprezentanții Metrorex spun că nu au stabilit încă un preț pentru abonamentul lunar, însă, Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou, spune că acesta nu ar trebui să fie mai mult de 35 de lei pe zi, adică 50% din valoarea unui abonament pentru călătoria cu metroul.

"Dacă ținem cont de prețul din București este puțin (un leu pe oră – n.r.), dar dacă ținem cont de faptul că oamenii care parchează acolo trebuie să-și lase mașinile pentru o zi, este mult, mai ales pentru cei care nu au un venit ridicat. Părerea mea este că piața va regla acest preț. Cred că dacă ne raportăm la circulația cu metroul, prețul parcării nu poate să depășească mai mult de 50% dintr-un abonament lunar la metrou. Adică ar trebui început cu aproximativ 35 de lei, pentru că acolo avem angajați și salariați pentru întreținere, și acolo trebuie să se justifice investiția. Trebuie să începem de jos, decât să stea goală această parcare. Riscăm să nu folosim acest terminal" a declarat pentru Mediafax Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou.

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Adrian Rosca

Ar fi trebuit sa faca ca la mall-uri: parcarea sa fie gratis in primii 1-2 ani, iar apoi cand se obisnuiesc oamenii sa parcheze acolo, pac se baga taxa!

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti andrei11

Reprezentanții Metrorex spun că nu au stabilit încă un preț pentru abonamentul lunar, însă, Ion Rădoi, liderul de sindicat de la metrou, spune că acesta nu ar trebui să fie mai mult de35 de lei pe zi, adică 50% din valoarea unui abonament pentru călătoria cu metroul.

Poate pe lună, stimați ziariști de doi bani care nici articolele proprii nu vi le corectați.  :twisted:

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti cris_m

Degeaba pun abonament lunar daca nu fac reducere substantiala si la cel de metrou... Normal ca ar fi mai atractiv la 70 de lei sa ai metrou si parcare asigurata (sa zic 50 metrou si 20 parcarea pe luna). Of, greu cu marketingul asta, trebuie niste 10 doctorate sa te prinzi de schema asta.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti sab

Si cel care nu parcheaza nicio masina si vine cu microbuzul/ STB-ul pana la Straulesti de ce ar plati tot 70 lei pe abonament  :?:
Pana la urma nu te obliga nimeni sa-ti transporti fizicul cu masina personala, daca nu iti permiti sa platesti parcarea...

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti andrei11

Cei cu mașini ar trebui să plătească 90 lei ( 70 + 20 ), altfel nu e logic. Sau poftim 95 ( 25 lei parcarea 1 leu pentru o zi lucrătoare )

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti shoppy

Accesul in P+R trebuie sa fie 12 ore gratuit cu biletul / abonamentul de la metrou, chit ca este cartela de 2 calatorii, asa este in tarile civilizate, asa trebuie sa fie si la noi.
Masinile parcate ilegal in oras trebuiesc amendate cu amenzi mari, amenzi si mai mari la recidivare, si la recidivare repetata masina ridicata si, in caz de neplata, valorificata pentru recuperarea sumelor datorate.

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti zapacitu

shoppy wrote:
Masinile parcate ilegal in oras trebuiesc amendate cu amenzi mari, amenzi si mai mari la recidivare, si la recidivare repetata masina ridicata si, in caz de neplata, valorificata pentru recuperarea sumelor datorate.

Doamne-ajuta sa apuc eu ziua aia... si in general prin oras sunt sofer :)

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Puss in Boots

N-ai sa o apuci :bere:

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti punmeister

La primavara o sa vedem ceva :)

 


Re: Discutii - Terminal multimodal Straulesti Puss in Boots

E si asta cu primavara tot o expresie :D

 


Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Tronsonul Parc Bazilescu - Străulești • Lucrări în 2013 - 2017  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use