Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

 

Topic: Reamenajare str. Emil Racoviță

58 posts, 18603 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi ByOnu

Andrei, nu pricep. Ce ai de reprosat mai precis? Omul este RIVERAN si ar fi trebuit sa fie consultat, impreuna cu restul cetatenilor din zona.

Chiar nu inteleg ce ai sa ii reprosezi. Si in Sectorul 3 a fost cel putin un episod similar vara trecuta, iar zeci de locatari au coborat si au protestat pana a venit Negoita la fata locului, a "discutat" cu oamenii si a schimbat proiectul: a redus nr. locurilor de parcare. Daca era ora potrivita, puteau sa fie acolo chiar sute de persoane. Atentie: niste LOCATARI/PROPRIETARI si nimic mai mult. Ei au tot dreptul sa fie consultati.

Iar faza cu Delta Vacaresti... ha? Si eu am parcul de la Unirii la 1km distanta. Andrei, exista legi si regulamente. Daca colegul greseste, lucrarile vor continua. Nu esti de acord cu aplicarea legii?

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi aztec

Intreb, pt ca nu stiu.
Telefon politia locala.
Reclamatie constructie ilegala...lipsa infirmatii santier.
Nu este ilegala, ce autorizatie are.

Asa ar trebui sa afli, daca sitele primariei nu ofera informatia.
Apoi ....

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi Salvați Cartierul Berceni

Aztec,

Am depus deja azi:

- o cerere către Primăria Sector 4, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public; numai că ei mă pot amâna 10 zile lejer cu un răspuns, posibil chiar 30...

- o sesizare către Poliția Locală / Serviciul Disciplina în Construcții prin care am cerut sistarea imediată a lucrărilor, făcând apel la prevederile art. 3 din Ordinul nr. 63/1998 al Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului – „Neafișarea panoului de identificare se va sancționa cu sistarea imediată a lucrărilor”. La telefon și nici mergând personal la sediul lor nu am reușit să obțin nicio informație, nici un inspector nu era prezent, toți erau aparent pe teren, potrivit spuselor lor :D

Iar muncitorii nu au știut să-mi spună pentru ce firmă lucrează...

Noroc cu cei de pe utilaje, care mi-au spus că este vorba despre Alpenside SRL.

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi punmeister

Salvați Cartierul Berceni wrote:
Apelez la bunăvoința unui moderator pentru a-mi activa și mie mesageria. Mulțumesc!

MP-ul este activat de la rangul Bronze in sus :wink:

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi Salvați Cartierul Berceni

În acest caz, rog pe cel care a trimis mesajul să-mi scrie la SalvatiCartierulBerceni@gmail...

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi andrei11

By Onu, tipul acesta  de << consultare populară >> așa cum propui tu NU MERGE.
De aceea alegem consilii locale, primari, parlamentari, președinte. Pe ei i-am ales, ei decid în numele nostru.
A, că putem contesta o așa presupusă ilegalitate, da, de acord.
De ce nu ni se răspund la petiții ? Treaba asta cred că nu ține de tine nici dacă partidul pe care l-ai votat ar avea majoritate.
Treaba cu unanimitatea ai văzut bine că n-a ținut, mă refer aici la Partidul Comunist Român ( sau din alte țări Socialiste )

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi ByOnu

andrei11 wrote:
By Onu, tipul acesta  de << consultare populară >> așa cum propui tu NU MERGE.


Andrei, dar EU nu propun nimic. Asta este LEGEA! Cetatenii au dreptul LEGAL de a asista la sedintele de Consilii Locale. Este un DREPT!

Iarta-ne daca vrem sa ni-l exercitam.

Iar constructorul, fie el Constructorita Leana SRL sau Primaria Sectorului 4, are OBLIGATIA de a informa persoanele din zona.

Colegul, indiferent cat este de bine intentionat sau nu, are dreptul ca locuitor al zonei sa stie ce se intampla.

Cetatenii pot participa la diverse intalniri si dezbateri publice in procesul de luare a deciziei publice (diverse acte normative: hotarari, legi, etc.), fie ca ele tin de nivelul local (primarie, consiliu local), fie ca ele tin de nivelul central (ministere, agentii de reglementare). Legea 52/2003 este legea transparentei decizionale si se aplica "autoritatilor publice centrale si locale, alese sau numite, precum si altor institutii publice care utilizeaza resurse financiare publice". Anumite aspecte ale procesului decizional la nivel local sunt de asemenea reglementate prin Legea 215/2001, legea administratiei publice locale.

Astfel, la nivel local:

ai dreptul sa participi la sedintele consiliului local. Ei trebuie sa te anunte cu cel putin 3 zile inainte;
ai dreptul sa participi la dezbateri publice, audieri sau evenimente publice pe marginea unor subiecte de interes public, fie ca sunt organizate de primarie, fie de organizatii neguvernamentale. Ei trebuie sa te anunte cu 10 zile inainte;
ai dreptul sa participi la intalnirile publice organizate periodic de consilierii locali;
ai dreptul sa faci propuneri scrise pe marginea unor proiecte de hotarare cu privire la modul de rezolvare a unei probleme a comunitatii. Ei trebuie sa anunte cu 30 de zile inainte de a adopta orice proiect de hotarare;
ai dreptul sa ceri primariei sa fii inscris pe o lista de persoane interesate de hotarari ce urmeaza a fi luate intr-un anumit domeniu (sau mai multe!). De exemplu, poti cere primariei sa te informeze atunci cand urmeaza a lua o decizie in legatura cu spatiile verzi din oras.


http://stiri.tvr.ro/vor-parc--nu-parcar ... 32377.html

Nu vor locuri noi de parcare, ci doar să fie păstrat micuțul spațiu verde dintre blocuri. Zeci de locuitori din zona Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3 sunt revoltați că primăria le-a luat o bună bucată din parc pentru a construi parcări, dar și un trotuar lat de doi metri și jumătate. Oamenii se tem că, în curând, nu vor mai avea unde să se plimbe: parcul, și așa mic, va fi sufocat de betoane.

Zeci de locuitori susțin că "primăria le mutilează spațiul verde" construind trotuare și parcări în micul parc.


Tu chiar crezi ca acesti oameni NU au dreptul sa decida despre cum vor sa arate zona in care locuiesc?

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi andrei11

Ba da, aveți și voi dreptate. Oricum aștept cu interes să văd dacă Băluță e sau nu acoperit de hârtii. Poate o să ne informeze colegul cum au evoluat lucrurile.  :bere:

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi CosminP

Si eu locuiesc in zona ... sincer sunt de acord cu Andrei , vad doar "bete puse in roate ". Te legi de lucruri de nimic cand de altfel , altele sunt problemele. Nu vad nici o problema daca se asfalteaza alti cativa metri.

Cei ce "nu au stiut" pentru cine lucreaza i-ai crezut ? Ma gandesc ca poate nu au vrut sa iti zica.

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi Costin

In acest moment nu discutam daca ne place sau nu lucrarea - evident vor fi pareri impartite si nu va sta nimeni sa vada cine are mai multa dreptate, la urma urmei sunt optiuni personale, chestiuni de gust etc. Lipsa panoului de informare este o ilegalitate, asta e tot ce conteaza. Si la lipsa de transparenta a primariei de sector, care nu publica nici o informatie oficiala despre ce lucrari face, e destul de suspect ca panoul lipseste.

Un exemplu: vedem cum face de toate, apoi le desface si le reface din nou (am vazut asta atat pe Berceni cat si pe Turnu Magurele. Nu era mai usor pentru toata lumea sa fi avut un proiect public de la inceput, sa vedem unde s-a gresit? Eventual sa ii atentionam ca au gresit inainte sa avanseze in greseala? Asa, nu putem decat sa presupunem ca lucreaza fara proiect, ca public nu e si la cate greseli fac, pare ca nici ei nu stiu ce au de facut exact.

Mi se pare corect, in contextul acesta, sa fie atentionati cat mai mult. N-a zis nimeni sa nu faca nimic. Dar sa fac legal si transparent.

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi Salvați Cartierul Berceni

CosminP,

Lucrarea nu este legală deoarece se betonează spațiul verde, atât cât mai era, fiind deja redus prin montarea de dale înierbate...

Pentru că locuiești în zonă, cunoști cât de groși sunt pomii respectivi. Cum vor mai rezista ei când li s-a mai lăsat doar câte un metru pătrat fiecăruia și restul s-a betonat? Au nevoie de apă și rădăcinile trebuie să se oxigeneze.

Vom ajunge în situația dintre Racoviță și Apărători. Era un cordon frumos de copaci acolo, care vara îți umbrea drumul spre/dinspre metrou. Acum nu mai este nimic și vom merge în plin soare.

Cu banii pe lucrarea inutilă de pe Emil Racoviță ar fi putut să exproprieze pe Turnul Măgurele suficient ca să lărgească și trotuarul...

Aici e problema, pe Emil Racoviță dalele înierbate tot drept loc de parcare erau folosite și nu avea niciun sens să le scoată. Nu s-a câștigat niciun loc de parcare în plus, tot atâtea rămân, dar pomii vor suferi.

_____________

Iar drept noutăți, deși am depus două sesizări (telefonică și scrisă), Disciplina în Construcții nu a făcut niciun progres, nu am reușit să intru în contact cu vreun inspector (din centrală îmi dădeau un interior la care nu răspundea nimeni), vineri e zi scurtă, iar în weekend nu se lucrează...

Mai mult noroc am avut sunând direct la constructor și lăsând un mesaj responsabilului de lucrare, care nu a dorit însă să mă contacteze direct și a sunat la primărie, rugându-i pe cei de acolo să mă contacteze, ceea ce s-a și întâmplat. Mi s-a promis că se va afișa panoul...

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi andrei11

Până ce nu vezi actele care stau la baza lucrării vorbim vorbe.
1) Dacă lucrarea are toate aprobările este perfect legală. Poate fi absurdă, imorală, evident mânărită, dar dacă sunt toate semnăturile pe hârtii e legală.
2) Numai dacă n-are toate semnăturile lucrarea este ilegală, ceea ce mă îndoiesc. Băluță nu e căzut din pom.
Treaba cu lipsa panoului este neesențială.  Ok, am înțeles că o să apară și panoul, acolo o să scrie un număr de autorizație și așa o să poți ( dacă te lasă ) să controlezi actele de la dosar.
Dacă-s toate, asta e, avantaj ei.
Lucrarea nu este legală deoarece se betonează spațiul verde
Cum am precizat, asta e părerea ta, dacă are semnăturile e perfect legală.
Băluță poate invoca de exemplu că acum  50 de ani acei copaci au fost plantați ilegal, nu există în arhivă actul respectiv de plantare, deci poate să-i taie fără probleme. Ți-am dat o idee cum o lucrare care nu convine unuia sau altuia e perfect legală. N-ai act de plantare, arborele nu există.
Un exemplu din sectorul 2.
Str Doamna Ghica.
1-18-2019 7-07-22 PM.jpg (250.72 KB; downloaded 3321 times)
Vezi scuarul din mijloc cu pomi ? Acolo cică trebuie să fie linie de tramvai. Dar un primar s-a apucat să planteze pomi. Când o să se construiască linia de tramvai să te ți ceartă cu ecologiștii.
Revenim.
Poate acolo la Emil Racoviță în actul inițial era prevăzută parcare, ( habar n-am, acum 50 de ani când s-au făcut lucrări acolo). Fix ca la Doamna Ghica, din diverse motive nu s-a mai făcut parcare atunci, s-au plantat arbori, acum i-a venit rândul și parcării. Trebuie văzut ce a găsit și Băluță în acte, poate acolo inițial era prevăzută parcare.
Cum inițial sunt sigur că s-a prevăzut Inelul Median pe acolo pe la voi cu 2 / 3 benzi sens + linie de tramvai, după aceea nu s-a mai făcut, au apărut copacii, etc, etc.
Îți mai dau exemplu de tăiere masivă de copaci, șos Mihai Bravu între Piața Iancului și Ferdinand ( pe dreapta, blocul în zig - zag ). Ce vedeți voi acum este trei sferturi din spațiul verde, un sfert a dispărut, șos Mihai Bravu avea alt traseu acolo. Nu se mai știe, nu se mai face scandal.
E o observație personală, nu mi-o lua în nume de rău, aștept cu interes să văd dacă Băluță are dosarul beton.

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi Salvați Cartierul Berceni

Se repetă, aproape la indigo, scenariul de pe Obregia.

Nici acolo parcările nu sunt legale, deoarece nu au avizul Brigadei Rutiere, care este obligatoriu pentru a amenaja locuri de parcare pe trotuar, așa cum reiese din acest răspuns oficial: viewtopic.php?f=16&t=4123&start=70#p290001

 


Re: Parcări în spic pe strada Emil Racoviță, pe model Obregi andrei11

Lămurește-mă te rog cu un aspect, repet, nu știu zona.
Deci:
Parcările sunt pe trotuar ca la mine în Piața Iancului ( mașinile din rândul 2 sunt parcate în spic pe trotuar )
1-18-2019 10-42-14 PM.jpg (249.03 KB; downloaded 3290 times)

Sau a fost tăiat din trotuar ( îngustat ) și amenajate locuri  de parcare ( cum e acum în Pantelimon )
1-18-2019 10-42-14 PM.jpg (260.96 KB; downloaded 3288 times)
În acest ultim caz nu mai putem vorbi despre locuri de parcare amenajate pe trotuar !  Dacă Băluță are aprobare pentru  îngustarea trotuarului, aleluia, lucrarea e legală.
________________
Și dacă e cum e la mine la Iancului ce înseamnă că a amenajat locuri de parcare ? Sunt închiriate ? La mine la Iancului sunt la liber, găsești loc, te sui pe trotuar și-l ocupi, nu găsești dai ture până ce se eliberază unul sau cauți în altă parte.
________________
Autoturisme parcate în spic pe trotuar sunt pe toată lungimea șoselei Mihai Bravu acolo inclusiv în fața secției 8 de Poliție. În fața secției și-a rezervat poliția 6 locuri, scrie << Rezervat Secția 8 >>. În rest cine apucă parchează

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2257 forum members have written 418811 posts in 5221 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use