Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Tarifele transportului public din București

206 posts, 68469 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14 15
 
 

📖 Pagination options
Re: Tarifele transportului public din Bucuresti PTMZ

Din 10 februarie, transportul devine gratuit pentru elevi, printr-o hotărâre generală din 12.12.2018.
H838_18.pdf
H838_18.pdf (111.56 KB; downloaded 248 times)

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti ByOnu

Masura mi se pare OK avand in vedere ca se adreseaza elevilor (adica celor care fac dovada anual, banuiesc, ca sunt inscrisi la scoala/liceu). Daca vrem sa vedem partea plina a paharului: chipurile se descurajeaza abandonul scolar si se incurajeaza frecventarea cursurilor. :roll:

Dar explicati-mi ceva: se vorbeste la modul general despre operatorii de transport public de pe raza Mun. Buc. Deci inclusiv Metrorex si firmele private? Va plati PMB abonamentele de metrou catre MT? :shock:

Curatenie insa trebuie facuta neaparat la pensionari: nu neaparat elimitata subventia 100%, pe cat obligati sa detina si sa valideze cardul nominal de calatorie. Idem si pentru celelalte categorii similare beneficiare de gratuitate.

Cand vezi ca vine controlul iar toti se apuca sa scoata chilotei cu acte indoite. Tot ce ar trebui sa verifice agentul de control este: valabilitatea cardului si daca numele de pe card este acelasi cu cel din buletin. Atat. Restul, fiecare sa isi rezolve problemele inainte la sediul STB.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Tarifele transportului public din Bucuresti Tom

Metroul nu ține de PMB sau de vreo autoritate de transport B-IF. Dacă nu se specifică faptul că au discutat și cu ei (și cu siguranță n'au acceptat dacă s'a discutat), hotărârea nu e valabilă pentru ei.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti ByOnu

Pai tocmai, atunci formularea este gresita. Este vorba despre UN SINGUR operator: STB, nu toti operatorii.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti Andrei98

Mi mi se pare o masura buna, pana la urma invatamantul obligatoriu la noi e considerat obligatoriu dar tot ajungi sa dai sacosa de bani ca sa tii un copil in scoala.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti ByOnu

Nu cred ca e chiar asa. Pana la urma, fiecare isi creste copilul. Acum multi ani aveam o femeie de serviciu pe scara care ne-a zis ca isi scoate fata, aflata in clasa a V-a, de la scoala deoarece "e prea scump". Noi ne-am oferit sa o sustinem cu tot ce tinea de scoala: haine, rechizite, ghiozdan si ce o mai fi. "Nu, ca o iau sa munceasca cu mine!". Asta in centrul Bucurestiului. Transportul nu era o problema deoarece locuiau la 5-7 min de mers pe jos de scoala.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti aztec

”Să-i spună cineva primarului dreptei unite că există deja bilet unic în Bucureşti, de vreo 3 ani, cu ajutorul căruia se poate circula şi cu metroul, şi cu autobuzul etc. A zis azi că el va «implementa biletul unic imediat»”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

Bun de pus la glume...
Tanti asta a fost primar și mai visa la un mandat...

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti orex

@aztec
Functioneaza asa ceva? Unde-l validezi la metrou?
1Bilet unic, inseamna acelasi tarif!
2 De cativa ani, STB n-a mai ”marcat” la Metrorex ce avea sa-i achite, si incasa prin chioscurile proprii de la noi, cei care am considerat, pe buna dreptate, o realizare! De aici, pe buna dreptate, galceava care face ca si-n anul de gratie 2020 sa nu mai putem folosi cardul STB SI la Metrou! Viceversa n-a fost niciodata valabila! ;)

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti Stefan28

orex wrote:
@aztec
Functioneaza asa ceva? Unde-l validezi la metrou?


La validatorul Kapsch apropii cardul unic si ti se deschide "poarta" in secunda următoare. Merge si cardul bancar in acelasi timp, pe exact acelasi principiu.




Dar este vorba sa fie un abonament valabil si la express+ regionale si nu numai de o ora sau o zi...

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti orex

Asa sa fie!
Numai ca nu ma dumiresc...
STB card combinatM.png (36.47 KB; downloaded 2913 times)

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti BGP2597

Actualul bilet unic e mai mult o glumă. Pornind de la faptul că se emite doar pe carduri de unică folosință, pe care ești obligat să le plătești de fiecare dată, biletul unic costă cât 1 călătorie la metrou + 1 călătorie la suprafață + preț card (2.5 + 1.3 + 1.2 cardul = 5 lei), ceea ce în 60 de minute e fix cât poți să călătorești. Cu greu cred că se poate încadra cineva ca în 60 de minute să facă o validare la metrou și măcar 2 la suprafață cât să facă acel bilet să-și merite banii.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti zapacitu

Nu e o gluma, e o "bifa". Au "biftat" biletul unic.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti zapacitu

Ca fapt divers, mi se pare mie sau tarifele transportului in comun sunt fixe de acum 12 ani? Atunci, o calatori cu RATB-ul era (tot) 1.3 lei, una cu metroul 1.1 lei (2.2 cartela de 2, dar am impresia ca M3 era inca racord, fara LdC), euro era 3.7 lei iar dolarul 2.4. Aurul 68 lei. 12 ani mai tarziu euro e 4.85 (+31%), dolarul e 4.15 (+72%), aurul 250 lei (de 3.67 ori mai mult). Putem sa ne raportam la 2019 ca sa nu fie efectele pandemice in discutie, rezultatul va fi acelasi: costuri incontestabil mai mari, insa tarife identice.

 


Re: Tarifele transportului public din Bucuresti rosetti61

Parca din 2004 sau 2005 nu au mai crescut, la denominare calatoria era 13.000 lei.

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use