Această interfață a forumului va fi în scurt timp retrasă definitiv și înlocuită cu una nouă.
Noua versiune este în prezent în teste și disponibilă aici:
https://beta.forum.metrouusor.com/
[X] Închide

 

⚠️ Încearcă noul forum!

Sectorul 4

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Re: Sectorul 4

Mesajde misterr » Mar, 15 Ian 2019, 18:19

Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Băluță: Licitația a fost câștigată de Rosal

Imagine

Primăria Sectorului 4 revine la un operator privat de salubrizare după ce aproape 2 ani a făcut curățenie cu propria firmă. Astfel, în următorii 4 ani compania Rosal va presta acest serviciu, a anunțat primarul Daniel Băluță, procedura de licitație fiind finalizată. Edilul nu a precizat valoarea acordului-cadru, însă la demararea procedurii de achiziție acordul era estimat între circa 200 și 390 milioane lei. Începând din aprilie 2017, după încheierea contractului cu REBU, serviciul de salubrizare a fost prestat de firma Primăriei Sector 4 - Amenajarea Domeniului Public 4 - iar de atunci costul serviciilor de salubrizare a crescut foarte mult.

Rosal prestează serviciul de salubrizare și deszăpezire și în Sectorul 5 al Capitalei. Acordul-cadru a fost semnat în august 2018, valoarea acestuia fiind de maxim 55 milioane lei pentru 12 luni.

”În acest moment este pe biroul meu, la semnat, acordul-cadru pentru serviciile de salubrizare, procedura este practic finalizată, ceea ce înseamnă că într-un interval de maxim trei luni, noua societate de salubrizare care este Rosal Grup, îşi va începe activitatea în Sectorul 4. De asemenea, doresc să precizez că în această lună se împlinesc exact doi ani de când am început procedura de achiziţie publică. Este un interval ... mi s-a părut extrem de lung, însă am ajuns şi în acest punct. Este vorba despre un acord-cadru de prestări servicii pe patru ani de zile", a anunțat Primarul Daniel Băluță la ultima ședință de Consiliu local.

Contactat miercuri de HotNews.ro, primarul a declarat că încă nu a semnat contractul și va face publice toate informațiile supă semnare.

Din 2017, de când serviciul de salubrizare a fost preluat de compania Primăriei, bugetul pentru salubritate a ajuns la 88 milioane lei, iar în 2018 la circa 70 milioane lei. De exemplu, Primăria Sectorului 4 a plătit către Amenajarea Domeniului Public 4 circa 17 milioane de lei pentru a face curățenie timp de 3 luni, potrivit unui contract încheiat pe 12 iulie 2018, se arată în sistemul electronic de achiziții publice. Pe 18 octombrie, instituția a mai încheiat un contract în valoare de circa 14 milioane lei, cu aceeași firmă, pentru a presta serviciul de salubrizare pentru încă 74 de zile, până va începe Rosal să presteze serviciul. Sumele sunt foarte mari, raportat la bugetele din anii trecuți alocate pentru salubrizare: 31 milioane lei - 2016, 46 milioane lei - 2015 și 53 milioane lei 2014.

Mai mult, de anul acesta Primăria Sectorului 4 a majorat și taxa de salubrizare plătită de cetățeni, de la 5 lei de persoană cât era înainte până la 9,6 lei/lună/pentru persoane fizice și 80 lei/lună pentru persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale.

În luna iunie, Tribunalul București a admis cererea de chemare în judecată a consilierilor PNL Sector 4 și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin Hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018 și 2/2018, a declarat Răzvan Sava, consilier PNL Sector 4, pentru HotNews.ro. Încasarea taxei este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii, potrivit sursei citate.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani sunt scutiți de taxa de salubrizare, potrivit unei hotărâri adoptate la începutul lunii noiembrie de Consiliul Local Sector 4.

Primăria Sectorului 3 a încheiat contractul de salubrizare cu firma Rosal pe 14 septembrie 2018, după aproape 20 de ani. Despărțirea a fost una cu scandal, după ce în ultimele zile de contract gunoiul din sector nu a mai fost ridicat după grafic. În plus, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță s-a declarat nemulțumit de prestația firmei și costul ridicat al serviciului și a decis ca serviciul să fie făcut de Primărie. Astfel, pe 14 august 2018, Consiliul Local Sector 3 a aprobat la propunerea Primarului Robert Negoiță înființarea Direcției Generale de Salubritate în cadrul Primăriei. Aceasta are 367 de angajați. În aceeași zi s-a aprobat și darea în administrare a prestării serviciului de salubrizare către această Direcție nou înființată. Până la urmă, primarul s-a împăcat cu reprezentanții Rosal și a scutit firma de o datorie de 70 milioane lei.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Sectorul 4

Mesajde Daddy » Mar, 15 Ian 2019, 21:35

misterr scrie:Model contestație împotriva Deciziei de impunere pentru anul 2019 privind stabilirea taxei de salubrizare.

Nu aveau voie sa emita noi decizii pe baza hotararii suspendate si apoi anulate, a primit cineva asa ceva?!
Daddy
 
Mesaje: 290
Membru din: Lun, 18 Iul 2011, 23:46
Localitate: Bucuresti

Re: Sectorul 4

Mesajde Mihaitza07 » Mie, 16 Ian 2019, 10:00

Sincer ma asteptam sa castige Rosal. Majoritatea autospecialelor de curatenie stradala au fost cumparate sau imprumutate ( nustiu ) de la ei, asta dupa nr de inmatriculare RSL, iar pe unele se observa inca scrisul Rosal in urma decolantarii si deasemenea am observat la unele pick-up noi si parca si Sprinter noi, erau inmatriculate tot cu RSL.
Cine salveaza o viata, salveaza o lume intreaga.
Avatar utilizator
Mihaitza07
 
Mesaje: 89
Membru din: Dum, 04 Mar 2018, 18:12

Re: Sectorul 4

Mesajde misterr » Mie, 16 Ian 2019, 10:37

Daddy scrie:
misterr scrie:Model contestație împotriva Deciziei de impunere pentru anul 2019 privind stabilirea taxei de salubrizare.

Nu aveau voie sa emita noi decizii pe baza hotararii suspendate si apoi anulate, a primit cineva asa ceva?!
Da, am înțeles că sînt PFA-uri cu sediu social la o adresă, dar fără activitate la sediu, care au primit decizii pe 2019 cu sume de plată (deși ar fi trebuit să fie zero).
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Sectorul 4

Mesajde Cristi N » Mie, 16 Ian 2019, 10:42

Ar fi bine daca ar implementa si solutia cu containerele ingropate respectiv colectare selectiva. Trebuie vazut ce scrie in caietul de sarcini.
Cristi N
Membru Silver
 
Mesaje: 1016
Membru din: Joi, 24 Iun 2010, 18:09
Localitate: Bucuresti S2

Re: Sectorul 4

Mesajde misterr » Mie, 16 Ian 2019, 10:45

CAPCANĂ ÎN CERERILE DE RESTITUIRE A TAXEI DE SALUBRIZARE IMPUSE DE CĂTRE DITL SECTOR 4.

Utilizarea formularului pus la dispoziție la ghișeele DITL poate conduce la pierderea dreptului solicitantului la restituirea diferenței taxei de salubritate la care acesta este îndreptățit.

Astfel, în cuprinsul cererii de restituire a fost inserata, cu rea-credință, clauza conform căreia “Am luat la cunoștință că, dacă nu mă voi prezenta la casierie în termen de 3 zile de la data apelului telefonic și/sau SMS – ului primit, nu voi mai putea solicita o nouă reprogramare, urmând ca cererea de restituire să fie clasată.”

În cazul în care contribuabilul nu respectă termenul de 3 zile de prezentare la casieria DITL, ca urmare a unui apel telefonic/SMS, Direcția este absolvită de obligația restituirii sumelor cuvenite.

Această manieră de soluționare a cererilor de restituire contravine tuturor normelor legale în vigoare și chiar a bunului simț.

Potrivit dreptului comun (art. 2.517 Cod civil) termenul în care un creditor poate solicita restituirea unei sume de bani este de 3 ani de la data efectuării plății/data de la care cunoștea că nu datorează suma.

Într-adevăr, dispozițiile legale permit reducerea acestui termen, cu acordul expres al părților, însă, noul termen stabilit nu poate fi mai mic de 1 an (art. 2515 alin. 4 Cod civil).

Astfel că, Administrația Sectorului 4 eludează dispozițiile imperative ale Codul civil și reduce în mod abuziv acest termen la 3 zile.

Apreciem că singura intenție a reprezentanților administrației de sector este aceea ca locuitorii Sectorului 4 să nu își mai recupereze vreodată acești bani.

Precizăm că legea nu instituie vreo formă obligatorie a formularului de restituire, orice susținere/dispoziție legală contrară emisă de către DITL S4 este abuzivă și nelegală.

În concluzie, pentru evitarea CAPCANELOR întinse de către DITL Sector 4, vă sfătuim să utilizați formularul pus la dispoziție pe această pagină sau orice altă cerere ce nu conține rubrica din formular referitor la acordul expres al solicitanților privind pierderea dreptului de restituire.

Imagine
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Sectorul 4

Mesajde TibiV » Mie, 16 Ian 2019, 12:27

Mi s-a parut interesant ce faceau luni la intersectia Nitu Vasile/Brancoveanu...
Imagine

Imagine
TibiV
 
Mesaje: 9907
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20
Localitate: Bucuresti

Re: Sectorul 4

Mesajde MikeT » Mie, 16 Ian 2019, 15:02

Abia asfaltasera acolo, ce faceau?
MikeT
Membru Bronze
 
Mesaje: 725
Membru din: Mie, 28 Sep 2016, 14:31

Re: Sectorul 4

Mesajde Mihaitza07 » Joi, 17 Ian 2019, 10:57

Dar care este motivul pentru care trebuie sa avem firma specializata de curatenie in sector, in afara de cel financiar din cate intelegem din ce a spus primarul, deoarece au crescut costurile foarte mult ?
Eu sunt EXTREM de multumit de cum isi face treaba adp-ul in zona mea. Nu a fost niciodata, in niciun mandat asa program de curatenie / intretinere.
Cine salveaza o viata, salveaza o lume intreaga.
Avatar utilizator
Mihaitza07
 
Mesaje: 89
Membru din: Dum, 04 Mar 2018, 18:12

Re: Sectorul 4

Mesajde Puss in Boots » Joi, 17 Ian 2019, 11:16

Pe Berceni vad ca s-a lucrat cat timp a fost zapada ca am observat de dimineata finalizat santuletul cu borduri de pe mijloc. Marginile, evident, dar toate borduricile sunt la locul lor. Si cu ocazia asta am confirmat ca va ramane spatiu in dreptul iesirii de la OMV pt accesul masinilor pe sensul opus. Si al altora pe interzis in benzinarie. Ce mai, ca inainte :D

Si o mentiune (inaintata si la ADP): bombonicile alea de pe partea cu OMV pana in Amiro sunt puse asa de largi incat se vad urme de roti de la masini ce poposisera pe acolo. Ba chiar unele sunt mutate strategic. Cam grele bombonicile alea, tre sa te intrebuintezi serios si in doi sau trei ca sa muti una. Evident ca n-am stat sa probez, din mici opinteli cu piciorul de verificare.
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 4188
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Sectorul 4

Mesajde MikeT » Joi, 17 Ian 2019, 18:05

Mihaitza07 scrie:Dar care este motivul pentru care trebuie sa avem firma specializata de curatenie in sector, in afara de cel financiar din cate intelegem din ce a spus primarul, deoarece au crescut costurile foarte mult ?
Eu sunt EXTREM de multumit de cum isi face treaba adp-ul in zona mea. Nu a fost niciodata, in niciun mandat asa program de curatenie / intretinere.

Pentru ca ADP nu facea fata. Poate la tine era bine, dar in multe alte parti din sector era extrem de rau. Si pentru ca exista diviziunea muncii.
MikeT
Membru Bronze
 
Mesaje: 725
Membru din: Mie, 28 Sep 2016, 14:31

Re: Sectorul 4

Mesajde MikeT » Joi, 17 Ian 2019, 18:07

MikeT scrie:Abia asfaltasera acolo, ce faceau?

Azi dimineata lucrau la o gura de canal de pe trotuar si toate “bomboanele” erau impinse pe strada. Probabil reasfalteaza.
MikeT
Membru Bronze
 
Mesaje: 725
Membru din: Mie, 28 Sep 2016, 14:31

Re: Sectorul 4

Mesajde MikeT » Lun, 21 Ian 2019, 13:42

Pentru ca tot intreba cineva acum ceva timp despre statuia Tinerete, de la Cultural, cred ca sunt sanse foarte mari sa fie gasita in depozitul de deseuri al ADP de pe Poagoanele colt cu Orastie. Am zarit intr-un colt bucati dintr-un loc de joaca, probabil cel de la Aparatorii Patriei, distrus pentru a face loc unei parcari.
MikeT
Membru Bronze
 
Mesaje: 725
Membru din: Mie, 28 Sep 2016, 14:31

Re: Sectorul 4

Mesajde Puss in Boots » Lun, 21 Ian 2019, 14:38

Mie ADP S4 la o sesizare ca bomboanele sunt puse la misto mi-au raspuns ca atunci cand vremea o va permite se va relua montarea lor si punerea de lanturi. :lol: La BIG continua demolarile, acus le vine randul magazinaselor de pe aleea spre piata (partea dinspre metrou), unde erau pescaria, macelaria, diverse... Au mai ramas doar peretii momentan.
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 4188
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori