MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Titluri de călătorie și sisteme de acces

1828 posts, 399907 views
 
Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 131
 
 

📖 Pagination options
Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces andrei11

# essco, vezi că  te contrazici singur...
essco wrote:
Presimt ca nu ne vom intelege pe acest subiect asa ca nu mai continui.

Văd căcontinui în continuare. Poate ai de gând să-ți respecți propriile afirmații și să nu mai dezvolți subiectul...
Oricum și ceilalți colegi de forum sunt contra amânării plății abonamentului.
Deci 100.000 elevi au aboanament Metrorex ?
:lol:  :lol:  :lol:
Habar n-am câte case speciale sunt alocate, dar după părerea mea dacă toți o sută de mii dau buzna în ultima zi de vacanță să-și ia abonament nu prea văd cum pot casele să-i rezolve pe toți...După logica ta la sfârșitul fiecărei luni ar trebui să fie același lucru...
Pe mine NU mă interesează subiectul pentru că nu mai sunt elev.
Pe tine văd că te interesează dar emiți judecăți eronate.
E cazul să concretizezi cumva raționamentul...
____________
De unde a rezultat cifra asta de 100.000 aboanamente școlare ?

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces cris_m

Bun, deci dupa parerea majoritara ar fi trebuit sa ma duc in 14 decembrie (ultima zi de facultate la Poli) sa imi iau abonament ca sa il validez luni cand a fost prima zi de facultate... Misto! Ok, nu zic sa lasi pe ultima suta chestii care se pot face din timp, dar nu mi se pare normal sa cumpar abonamentul cand nu am nevoie de el si sa il tin aproape o luna de decor (timp in care il pot pierde, deteriora, se poate demagnetiza involuntar etc). :roll:

Ce vreau sa subliniez este faptul ca aceste abonamente se pot vinde si la cabinele normale din statii, situatie pe care am regasit-o astazi la pranz la Politehnica, situatie aparuta din cauza aglomerarii. Atentie, aproape a trecut prima saptamana de facultate si inca sunt cozi, nu vreau sa stiu cum va fi saptamana viitoare cand incep si scolile activitatea...

Azi minune mare, dadeau abonamente de studenti si la ghereta...
20190110_161107-1512x2016.jpg (729.21 KB; downloaded 2287 times)


Astazi coada era doar in statie, luni era de afara...
20190110_134815-2016x1512.jpg (617.73 KB; downloaded 2286 times)


Inteleg ca Mrex lucreaza cu tehnici din Evul Mediu timpuriu (foaia si pixul) si ca se va incapatana sa le foloseasca mult timp de acum incolo, dar nu ar strica mai multe registre din astea in mai multe statii. Sa justifice si casierele alea salariile pe care le primesc, pentru ca in momentul de fata activitatea lor poate fi realizata cu brio doar de catre automate...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces sab

Aici ai dreptate, numai ca lumea prefera sa cumpere inca de la casier, nu de la automat.
Tu care propui sa fie solutia ?
Dupa 14 decembrie, oricum majoritatea studentilor sunt plecati, iar cei care raman in Bucuresti pot sa evite aglomeratia cumparand de la cele 3 case deschise. Repet, nu am vazut aglomeratie la aceste case, astfel incat sa spunem ca "nu fac fata".
Intotdeauna va exista un "varf" in perioada in care incep scolile, dupa care cozile se diminueaza ca valul foarte mult, deci care ar fi solutia ?

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces essco

Din burta am scos 100.000, evident!
Hai, ca m-am documentat intre timp: peste 70.000 in liceu, din care, sa zicem ca jumatate au abonament. 30.000, na! E mult? E putin?
Acum, intreb si eu: daca tot spuneti ca nu sunteti interesati de subiect, de ce vorbiti? Ati stat vreodata la coada aia?
Sa nu va aud la vara ca e aglomerat pe la Campina - Comarnic... Duceti-va primavara, ca e mai liber.
Nu vrea nimeni sa vada esentialul? Problema aia exista, sunt cozi de o ora si ceva. Nu trebuie rezolvata?

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces punmeister

sab wrote:
Aici ai dreptate, numai ca lumea prefera sa cumpere inca de la casier, nu de la automat.

Sa stii ca de cand au marit numarul de AVM-uri in statii mai multi au inceput sa cumpere de la automat, partea proasta e ca de la automate nu se pot cumpara cartele de o calatorie si cele de "grup".
cris_m wrote:
Ce vreau sa subliniez este faptul ca aceste abonamente se pot vinde si la cabinele normale din statii, situatie pe care am regasit-o astazi la pranz la Politehnica, situatie aparuta din cauza aglomerarii. Atentie, aproape a trecut prima saptamana de facultate si inca sunt cozi, nu vreau sa stiu cum va fi saptaman viitoare cand incep si scolile activitatea...

Tocmai azi mi-am cumparat si eu abonament de la casa normala :lol:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces sab

Cred ca este o scapare, de nu se pot cumpara respectivele cartele de la AVC. O fi nevoie de actualizare de soft...

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces andrei11

essco wrote:
... Ati stat vreodata la coada aia?

Ca să te ajut, eu sunt născut în anul 1960. Am prins din plin cozile anilor 1980...1989. ( Calculează și tu ce vârstă aveam atunci ) Așa că sunt călit.  :D  ( Ca să-ți faci o părere corectă, erau cozi "babane" și la pastă de dinți, lame de ras, detergenți, etc. Ar fi mai ușor să-ți spun la ce nu era coadă. Muștarul parcă era la liber.  :lol: )
cris_m wrote:
... (timp in care il pot pierde, deteriora, se poate demagnetiza involuntar etc).

Colega, remarca ta e de  :lol: .
1) Buletinul nu-l poți pierde ? Teoretic trebuie să ai buletinul asupra ta în permanență...Abonamentul îl poți pierde chiar în prima zi în care-l folosești...
2) Nu pot să-mi explic cum se poate deteriora un abonament pus la păstrare...Îl pui și tu într-o carte, poftim, sau în plicul cu chitanțele de întreținere. Lăsând la o parte faptul că abonamentul se poate deteriora fix în prima zi în care vrei să-l folosești...
3) Asta cu demagnetizarea mergem la varianta  pct 2, se poate dezmagnetiza fix în prima zi de folosință...
__________________
Revenind, vorba lui # essco, ce propuneți ?
Așa, dacă e să mă întrebați pe mine, pe fiecare carnet de student / elev ar trebui atașat un cod de bare, scanat la orice automat de vândut bilete și eliberat abonamentul.
Dacă se pierde carnetul anulat codul de bare respectiv.
Deci zăpăceala mare ar fi numai la început, când se eliberează carnetul de elev / student să se știe ce cod de bare revine unui carnet...
Habar n-am, e o idee așa, la repezeală, neelaborată.

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces Valentin

Sincer, eu mai folosesc de cateva ori aparatele insa sunt dezamagit de faptul ca nu exista posibilitatea de contactless si pierzi timp sa-l introduci - sa astepti sa apara mesajul - sa introduci pin - astepti sa dea cartela si chitanta.  De aceea se prefera casele pentru ca e mai rapid, scoti 5 lei pac ai si intrat. Sincer, as prefera tehnologia contactless direct la porti.

Cat despre abonamente as merge pe ideea lui Andrei^intrucat legitimatia de student e un fel de buletin al studentului si se pot gasi masuri de siguranta.

Acum daca e sa ma gandesc prea optimist, ar fi trebuit sa avem carduri strict pentru abonamente si/sau pentru calatorii cu incarcare de la autonomat / online / ghiseul pentru abonamente.

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces punmeister

Pai da, pentru ca cititoarele pentru contactless de AVM-uri sunt defapt pentru cardurile Mifare.

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces andrei11

Azi am păcălit aparatele ! Mi-am luat o cartelă cu 10 călătorii de la automat cu 2 bancnote deteriorate ( lipsă părți din ele ) de 10 lei.  :bere:

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces misterr

cris_m wrote:
Bun, deci dupa parerea majoritara ar fi trebuit sa ma duc in 14 decembrie (ultima zi de facultate la Poli) sa imi iau abonament ca sa il validez luni cand a fost prima zi de facultate... Misto! Ok, nu zic sa lasi pe ultima suta chestii care se pot face din timp, dar nu mi se pare normal sa cumpar abonamentul cand nu am nevoie de el si sa il tin aproape o luna de decor (timp in care il pot pierde, deteriora, se poate demagnetiza involuntar etc). :roll:
Culmea, eu (tot student la Poli) exact așa am făcut în fiecare an! Nici nu mi-am pus problema că aș putea să-l pierd. De fapt nu în ultima zi, ci cam în ultima lună. Oi fi eu mai organizat...

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces andrei11

Apropo de codul de bare, mai simplu, fiecare elev / student ce solicită abonament să i se elibereze de două ori / an ( se poate modifica numărul ) de către școală / facultate  un carnețel cu 2, 3,4,...habar n-am câte file, fiecare filă având tipărit un cod de bare.
Un cod de bare ( corespunzător unei perioade ) poate fi folosit o singură dată. Sau nu un cod de bare, un număr, ca la cartelele telefonice.  Codul de bare / numărul respectiv îl tastezi la orice automat și-ți eliberează ( evident contra cost ) abonamentul respectiv.
Parcă e mai logic așa decât cu  legitimația de student.

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces subway guru

Nu sunt de acord!!!
Legitimatie gratis, rambursata de ministerul (ne)educatiei doar pentru cei integralisti ce promoveaza toate examenele (la fel si la cfr), puturosii...la plata integrala!
Altfel e un fel de pomana nejustificata pentru pomanagii chiulai...pe banii nostri, ai parintilor platitori de taxe din munca cinstita si onesta stropita din belsug cu sudoare pentru beizadelele altora...sau pentru loazele proprii...
Iar loaza daca dovedeste ca nu merita n-are decat sa mearga la plimbare pe jos...
:popa:

 


Re: Titluri de călătorie și sisteme de acces BGP2597

Dacă tot suntem la capitolul ce am putea să facem ca să îmbunătățim, haideți să vă arăt cum se procedează în țările care au descoperit apa caldă, în acest caz Cehia.

Mai jos, pentru cei care nu cunosc, este un card ISIC (International Student Identity Card). După cum îi spune și numele, este un card cu poză prin care se recunoaște calitatea de student, teoretic oriunde, nu doar în țara de baștină. Cu acest card RFID îmi cumpăr abonament la compania de transport din Praga, cu el mă legitimez în tren, pentru care pot să-mi cumpăr online bilet pe răspunderea mea (chiar și la casă, nu stă nimeni să-ți ceară și să verifice acte ca să se facă coadă în spatele tău - ți se eliberează biletul pe care îl ceri pe răspunderea ta - adică suprataxă în tren dacă nu poți face dovada). Tot cu el plătesc la cantină și intru în sălile de clasă care au încuietori electronice, merg la film și am toate reducerile de student pe care mi le oferă statul prin lege sau vreo societate comercială care vrea să-și atragă clienți. Valabilitatea standard a cardului este de >1 an și poate fi prelungită la cerere.

Haideți acum să vedem ce avem noi. O legitimație de hârtie scrisă cu pixul și o poză capsată pentru care an de an trebuie să-mi pierd 2 săptămâni din viață să o vizez pe anul curent. A se vedea cât este de deteriorată, în condițiile în care o am din Octombrie 2017 și nu am mai folosit-o deloc din Septembrie 2018 de când mă aflu în Cehia. Și aici nu e problema că nu am grijă de ea, pentru că o țin la loc sigur în portofel ci despre faptul că este o amărâtă de hârtie care se rupe/îndoaie cu fiecare ocazie cu care o scot din portofel pentru a o prezenta la casa de bilete (că duamna trebuie să vadă și poza de pe față și viza de pe spate).

În RO dacă te duci la vreo instituție de stat cu un card ISIC (fie el și emis în RO) ți se dă cu el în cap, nu știe nimeni ce este și ce face. În timp ce al nostru Minister al Educației împreună cu operatorii de transport ne privează de orice modalitate de a ne lua un bilet / abonament fără să stăm zeci de minute la cozi în timp ce niște doamne care nu pot ține pasul cu tehnologia care lucrează la niște operatori care au aceeași problemă cu progresul, în Cehia îmi cumpăr bilete de tren online de acasă fără să trebuiască să mă întrebe cineva de sănătate de 6 ori (doar pentru asta există control în tren - să verifice și dacă am dreptul la reducere, nu doar dacă am bilet), iar abonamentul de transport public durează maxim un minut să-mi fie emis, fără să îmi treacă cineva CNP-ul în mii de tabele.

Ca fapt divers, vreau să menționez de la început că reducerile de care beneficiez ca student ceh sunt 75% atât la CF cât și la transportul public local.
Ah, și ca să nu uit, ca să nu fac cozi și drumuri inutile lună de lună, am posibilitatea să-mi iau un abonament pe 3 luni sau 1 an. Evident că în final ies mai ieftin decât să-l schimb lună de lună.

Dacă cumva mesajul nu își are locul aici, rog să fie mutat într-un subiect potrivit.
Card ISIC emis de Universitatea Tehnică din Praga
49787278_302344177123909_2846877969316577280_n.jpg (93.06 KB; downloaded 2204 times)
Abonament transport public Praga
49530615_353024005282163_7317054165484568576_n.jpg (51.95 KB; downloaded 2202 times)
Legitimație obosită a Ministerului Educației RO
49711513_274304703262973_1845950538361864192_n.jpg (139.97 KB; downloaded 2203 times)

 


Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 131
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420536 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use