Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

305 posts, 140303 views
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Nu stiam ca mai e si remorca :) misto. Dar vorba ta, are zilele numarate, cat sa tina si tabla aia.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

342 (ex. 323) + 342. Într-adevăr arată din păcate destul de rău.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gaby

Parada tramvaielor tematice - Centenarul Marii Uniri

Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, vă invităm să descoperiți Parada tramvaielor tematice.

Între orele 12:00 - 14:00, parada alcătuită din șase vagoane reprezentative pentru identitatea Iașului: Tramvaiul de epocă AEG, „Tramvaiul Unirii”, Tramvaiul „Iași - orașul meu”, „Tramvaiul Iei”, „Tramvaiul Literaturii”, Tramvaiul Centenarului - „Iași, capitala renașterii naționale” urmează itinerariul:

Gara Iași - Piața Unirii - Târgu Cucu (fără oprire)

Târgu Cucu - Piața Unirii (stație) - Universitate (stație) - Rond Copou (staționare - moment artistic)

Rond Copou - Universitate (stație) - Piața Unirii (stație) - Târgu Cucu

Călătorii vor fi întâmpinați de personaje istorice precum Regele Ferdinand, Regina Maria, Nicolae Iorga, dar și de oameni din popor, îmbrăcați în straie populare.

Începând cu ora 13:00, în rondul din Copou, ieșenii vor putea vizita tramvaiele incluse în paradă și vor putea admira expoziția „Pe urmele memoriei”, realizată de studenții Specializării Pictură din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Cartea pe bancă va fi prezentă cu 100 de cărți destinate ieșenilor, în #TramvaiulLiteraturii.

Simigeria Petru va fi alături de ieșeni cu covrigi calzi!

Evenimentul este organizat de Compania de Transport Public Iasi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, cu sprijinul instituției Ateneul din Iași, Cartea pe bancă, Atelier Spre, Universitatea Națională de Arte "George Enescu" Iasi și Simigeria PETRU.


AEG - Nr. de parc 1




GT4 - Nr. de parc 135 ”Tramvaiul Unirii”




GT4 - Nr. de parc 108 ”Iași, orașul meu”




GT4 - Nr. de parc 141 ”Tramvaiul Iei”




GT4 - Nr. de parc 125 ”Tramvaiul literaturii”




GT4 - Nr. de parc 312 ”Tramvaiul Centenarului”


 


Re: Stiri, noutati, perspective alliens

La fel de slaba ca in Bucuresti parada, numai tramvaie de epoca nu su fost

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

Dacă tramvaiele tematice au devenit tramvaie de epoca, atunci într-adevăr putem spune că nu a fost o paradă a tramvaielor de epocă.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Parada s-a numit a "tramvaielor tematice" deci nimic nelalocul lui. Ba chiar au lipsit tramvaie, probabil la traseu. Si faptul ca a fost si AEG-ul, f bine. Daca se continua investitiile in directia asta poate in cativa ani avem o parada ca lumea a tramvaielor de epoca.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gaby

Exact, parada a fost numită ”Parada Tramvaielor tematice”, iar ele, tramvaiele, au fost alese într-o oarecare măsură în ton cu ceea ce se aniversează.
Mi s-ar părut ok parada, cel puțin în Rond Agronomie unde s-a stat și s-au realizat diverse chestii ce țin de eveniment, per total a fost ok.
Au fost câteva probleme organizatorice, pe ici-colo, dar a fost frumos, totul a decurs bine.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Anul 2018 se incheie cum se incheie la Iasi dar in 2019..... mama mama ce ne asteapta  :lol:
Nu-mi fac mari sperante, la tramvaie probabil o sa castige iar Astra. Stiind cam ce conditii ofera depourile din Iasi (a caror reabilitare nu e prevazuta pe nicaieri, ca doar asa ii sta bine unui lucru nou, in turkish delight), sincer, mai bine Astra.
In schimb la autobuze poate pupa si Iasul o marca mai ca lumea, avand in vedere ca la electrice momentan e cam Solaris si atat...mai ales ca au vandut deja la Cluj si probabil urmeaza sa castige licitatia recent lansata de MDRAP. Om vedea.
Lucrarile la linie sa zicem mersi daca incep in toamna/iarna 2019, cel mai optimist. Pesimist: primavara 2020. Sa ne prinda alegerile cu dom' primar pe santier  :twisted:

cele mai avansate proiecte sunt două iniţiative prin care vor fi reabilitate 9,06 km linii de tramvai şi vor fi achiziţionate 10 tramvaie: primul proiect constă în reabilitarea a trei tronsoane (Cinci Drumuri - str. Pădurii - str. Nicoriţă, Piaţa Podu Roş - intersecţie bd. Primăverii şi bd. Virgil Săhleanu şi achiziţia a 3 tramvaie, valoare totală de 114,2 milioane lei), iar al doilea vizează tronsonul Bucşinescu - str. Tudor Vladimirescu - Calea Chişinăului şi achiziţia a 7 tramvaie (113,7 milioane lei).

Ambele proiecte sunt în evaluare tehnică şi financiară, alături de un proiect ce constă în înfiinţarea unui sistem de „bike-sharing“ la Iaşi (achiziţia a 850 de biciclete, amenajarea a 62 de staţii de îmbarcare, 10 staţii de depanare şi 35 de parcări, valoare 22,1 milioane lei) şi reabi­litarea sistemului de iluminat public (21,8 milioane lei).

Într-un stadiu avansat este şi proiectul în care Primăria este partener al MDRAP, iniţiativă prin care ar urma să fie achiziţionate 44 de autobuze electrice şi 16 tramvaie (circa 350 milioane lei).


https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/proiectele-de-un-miliard-ale-municipiului-iasi-unde-se-vor-duce-bani-daca-vor-veni--207992.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective micutzu

Cam putin 16 tramvaie pentru Iasi.Este nevoie de mai mult,tinand cont de vechimea parcului actual.

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Alea 16 sunt cele prin MDRAP, pe langa alea se mai cumpara inca 20.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Eu stiu ca sunt 32 prevazute dar orice e peste e binevenit. 16 MDRAP si inca 16 faramitate prin licitatiile de la linii (5+7 in cele avansate +4 la linia din Dancu). Ar fi cam o treime din parcul circulant actual. Pe urmatorul exercitiu european (desi se pot accesa si credite, Iasul nu are cica un grad de indatorare foarte mare acum) se pot lua inca pe-atatea tramvaie daca nu mai multe. Cu autobuzele la nivel teoretic Iasul va sta bine si chiar daca vor mai trebui, nu vor mai fi asa de multe. Si tot teoretic liniile vor fi ok la momentul ala (unora totusi le va fi venit scadenta la renovare, cele din Centru, din Dacia..). Deci se poate investi in tramvaie daca se va vrea.

Insa sincer, acolo unde Iasul nu sta bine e la capitolul depouri. Depourile nu sunt pregatite pentru tramvaie noi, halele trebuie reconditionate, spatiile marite (daca se vor luate tramvaie lungi de mare capacitate). Si SH-urile care vor fi disponibile in viitor tot din gama lunga vor fi, asa ca va trebui loc pentru ele. Ok, se vor casa GT4 si altele dar si asa.. Si din pacate nu e niciun proiect pentru reabilitarea depourilor.

Oricum, partea pozitiva dupa reabilitarile astea -care mai mult ca sigur se vor intinde pana prin 2021- e ca Iasul va avea linia din oras reabilitata 100%. Si cum alaturi de Timisoara si Arad reprezinta ca sa zic asa grupul imediat de dupa Bucuresti ca si marime a retelei de tramvai, va fi poate primul oras din cele 3 cu reteaua refacuta 100%. E adevarat ca unor portiuni le va fi venit scadenta dar nu e nici pe departe situatia din anii 90.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Ca noutate intre timp:
http://reporteris.ro/iasi/administratie ... HlkpagppDk
Iașul a pierdut 12 milioane de euro de la Ministerul Mediului, motivul fiind uluitor: copiile nu erau conforme cu originalul! De la Primărie trebuie să cadă un cap. Cu acești bani se puteau lua zeci de autobuze electrice sau hibride, în timp ce ieșenii stau acum zeci de minute în stații. Brașovul, cu primar liberal, cu dosare penale, a făcut un proiect „beton”, primind bani pentru 32 de autobuze electrice și 20 de autobuze hibrid. Iașul mizează doar pe 60 milioane de euro de la UE, care fusesera oricum rezervați orașului. Chirica o ține numai în petreceri, făcând-o pe lăutarul prin Fratelli.


Lasand la o parte partea cu Fratelli, e pacat ca Ministerul n-a fost mai flexibil putin si nu a acceptat ca respectiva documentatie sa fie corectata mai ales ca greseala (existenta fara indoiala) nu era una de substanta si de netrecut. Dovada ca au mai facut-o si alte orase, Constanta sau Timisoara. Deci totusi niste orase care macar asa la prima vedere nu sunt niste sate mai rasarite. Pana si tie la ghiseu ti se mai da o sansa daca ai uitat nu stiu ce act si sa revii. Dar na, scria negru pe alb, aia e.

La fel de adevarat e ca si cineva din PMI va trebui sanctionat pentru treaba asta. M-as mira sa aflu despre asta. Presa insa tace. Chirica la fel. Deci e clar :evil:

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Avand in vedere ca Primaria Brasov a luat 24 de milioane de euro iar PMB a luat jackpotul de 74 de milioane de euro nu cred ca se mai putea baga cineva, bugetul total era de 100 de milioane de euro.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Pai daca s-au rejectat restul de candidaturi normal ca banii s-au impartit la ceilalti. Altfel ce sens avea sa ai orase cu proiecte daca n-aveai banii pt ele? Macar sa faca ceva orasele astea de banii respectivi. Dar nu e chiar corect (moral ma refer) ca pentru motive de genul ala sa anulezi total o candidatura. Mai da o sansa prostului daca e prost. E 100% corect, dar total inflexibil si de banii aia se puteau bucura si altii. Asta e. Prostia se plateste.

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419392 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use