Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Salubritate+deszapezire

113 posts, 45762 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 

📖 Pagination options
Re: Salubritate+deszapezire Cristi N

Problema salubrizarii mi se pare destul de grava si nu numai in Bucuresti, cred ca nu exsta vreo localitate din tara care sa recicleze la un un nivel cat de cat acceptabil. In perioada asta ar trebui definitivat caietul de sarcini pentru serviciul de salubritate din Sectorul 2 si uitandu-ma pe el, am vazut ca nu exista nici o noutate fata de situatia actuala: aceiasi maturatori cu maturi similare nuielelor, aleasi clopote mizerabile pentru gunoiul reciclabil, etc.

Cred ca ar merge un sistem prin care cei care isi sorteaza gunoiul sa nu mai plateasca abonamentul lunar, nu stiu acum daca este fezabila o treaba de genul asta, daca gunoiul reciclabil e suficient de valoros astfel incat sa acopere costul colectarii si al distrugerii celui nereciclabil. In plus ar mai fi de discutat si metoda prin care sa se faca colectarea. La blocuri sunt niste probleme, la case altele.

 


Re: Salubritate+deszapezire 1689

Despre ce vorbesc oamenii astia aici de fapt ?
Mizeria din oras ? Colectare selectiva ? Starea Centrului Vechi ?Incinerarea deseurilor ? Debandada (intimplatoare ?!) provicata de rezilierea contractelor de salubritate (apropo, eu ii regret pe REBU in 4...)?
Un amalgam tipc marca Pro(s)TV.

Referitor la problema colectarii selective, solutii exista - si sint relativ simple. Vointa lipseste.

Cum s-ar putea forta ?
O metoda ar fi taxarea la kg de deseuri ridicate. Fiecare pubela are un cod de bare, cind este colectat gunoiul este cintarita pubela si scanat codul. Vrei sa arunci hirtie, sticle, PET-uri si mai stiu eu ce, platesti.
Pentru reciclabile se poarta pe scara larga sacii speciali (de culori sau denumiri ce variaza de la tara la tara) si care - de multe ori se colecteaza gratuit (sau contra unor preturi modice). Pentru ambalajele de sticla metoda garantiei face minuni :D

Gunoiul este insa o afacere urit mirositoare (la propriu, dar mai ales la figurat) in toata lumea.

 


Re: Salubritate+deszapezire Gabi23

Utilaje ale operatorului din Sectorul 1, așteptând zăpada în Piața Victoriei:

Piața Victoriei - 26.12.2018.JPG (422.7 KB; downloaded 4395 times)

 


Re: Salubritate+deszapezire misterr

Ce se întâmplă de fapt cu brazii de Crăciun după ce sunt aruncaţi la gunoi

Click pe imagine pentru video:





După sărbători, românii fac din nou curățenie și aruncă în primul rând brazii de Crăciun. Firmele de salubritate au strâns mii de pe străzi în aceste zile.

Pe străzile dintre blocuri sau chiar pe bulevardele principale peste tot zărim câte un brad abandonat, până mai ieri luminat şi împodobit cu globuri strălucitoare. Deşi tradiţia spune că bradul de Crăciun se păstrează în casa până la Bobotează, mulţi au renunţat deja la el.

Containerele s-au umplut cu brazi doar în ultimele două zile, dar maşinile încă mai aduc resturi adunate de peste tot. Aceştia vor fi tocaţi şi folosiţi ca valorificare energetică sau biomasă, explică Dan Ceauşescu, Directorul Urban S.A.

În general, după Crăciun şi Revelion cantitatea de deşeuri strânsă de firmele de salubritate de la populaţie creşte cu peste 40% faţă de o perioadă normală. Iar în Bucureşti, după aceste sărbători, responsabilii au adunat cu 10 la sută mai multe resturi faţă de anul trecut. Oamenii au aruncat de la mâncare până la obiecte din casă, geamantane sau jucării.

Acum după sărbători, într o singură zi şi doar prin această staţie de sortare trec peste 1000 de tone de deşeuri care urmeaza să fie reciclate. Adică cu 500 de tone mai mult faţă de o zi normală, când funcţionează o singură banda. Acum se lucrează la capacitate maximă, cu tot personalul şi cu ambele benzi funcţionale.

Deşeurile sunt verificate de angajaţi. Apoi, conservele şi resturile din fier sunt sortate de un magnet, iar în final
tot ce se poate recicla se expediază la fabrici de reciclare şi tot ce nu se mai poate recicla se valorifică energetic, se expediază la fabrici de ciment’.

Din păcate, România sta prost la capitolul reciclare: doar şase la sută din gunoiul produs de noi într un an este prelucrat faţă de alte ţări , unde procentul este şi 70 - 80 la sută.

 


Re: Salubritate+deszapezire TibiV

Astazi am ramas masca...
Desi doar fulguia, pe la ora 11 am vazut o sararita pe Baba Novac, care imprastia de zor material antiderapant, mergand spre parcul IOR/Cuza...
Al doilea soc a fost o a doua sararita, pe Turnu Magurele, de la Racovita spre Giurgiului, facand acelasi lucru.
Mergea atat de repede, ca am avut-o tot timpul in fata mea pana la Poagoanele, unde eu am facut stanga.
Probabil ca primarul general nu mai vrea sa primeasca carne, are deja frigiderul plin...
;)

 


Re: Salubritate+deszapezire misterr

La ninsoarea precedentă, după ce s-au topit zăpezile și s-a uscat asfaltul au rămas albe străzile și trotuarele de la cîtă clorură de calciu se dăduse. Parcă niciodată nu s-a dat așa mult (și nici n-au fost cine știe ce zăpezi).

 


Re: Salubritate+deszapezire andrei11

Brre, dacă nu sunteți serioși încep să șterg din postări. A nins astăzi în București ?? Dacă aia a fost ninsoare eu îmi strâng jucăriile și mă duc în Yakutsk.  Indivizii de acolo cică la minus 20 grade își pun un plover pe ei...Bine, n-are legătură temperatura cu zăpada, dar ați  înțeles ideea... Eu consider că ce a fost dimineață în București nici măcar fulguială nu poate fi numită...
__________________
Mulțumesc PTMZ pentru corecție !  :bere:

 


Re: Salubritate+deszapezire TibiV

Pai de aia am ramas masca!
:lol:  :lol:  :lol:

 


Re: Salubritate+deszapezire subway guru

Partea proasta e ca daca in loc de fulguiala vine doar ploicica se formeaza o mazga lunecoasa deosebit de periculoasa iar anvelopele de iarna nu ajuta deloc pe asa ceva, din contra!

 


Re: Salubritate+deszapezire andrei11

Anvelopele de iarnă / vară se vând în altă parte.  ;)

 


Re: Salubritate+deszapezire Cristi N

Sa revenim la salubrizare, mai exact la sectorul 2.
    Primaria vrea sa mentina operatorul actual (Supercom) desi ar trebui sa organizeze licitatie.

    Se doreste impunerea unei taxe de habitat platite la primarie in locul actualului tarif catre operator.

    In momentul asta se recicleaza in jur de 2% din deseuri. Conform noii propuneri ar urma sa se plateasca o suprataxa daca nu se colecteaza minim 20% gunoi selectat fara sa existe vreun fel de infrastructura pentru asta.

    Nu vor sa investeasca in echipamente pentru muncitori. (de ex: masini de maturat/aspiratoare)


Sursa este o conferinta de presa a celor de la USR S2: link

 


Re: Salubritate+deszapezire misterr

Capitala s-a umplut de apă. Explicațiile Apa Nova pentru bălțile formate după ninsori

Click pe imagine pentru video:





Şi în Bucureşti a căzut joi noapte cea mai puternică ninsoare din această iarnă. Stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri, iar şoferii s-au declarat nemulţumiţi de ritmul de lucru al celor de la drumuri.

Pe lumină, lucrurile au luat o altă turnură. Capitala s-a umplut de bălți pe cât mari, pe atât de murdare, aşa că cei care n-au avut cizme de cauciuc, regretă şi acum.

Primăria Capitalei a anunţat printr-un comunicat că 400 de utilaje au ieşit pe teren. Şi totuşi unii şoferi au fost nemulţumiţi.

Șofer: “Până aici din Pantelimon n-am văzut o maşină să deszăpezească. O maşină. Decât la rond la Alba Iulia. Bătaie de joc. Pentru ce plătim taxe?”

Dimineaţă a venit rândul pietonilor să îşi verse năduful. Troienele s-au transformat în bălți.

Cei mai puternici, au sărit peste. Alţii s-au folosit de tehnica pasului atent ori au mers când pe vârfuri, când pe călcâie în speranţa că nu se vor uda.

Pensionar: Uitaţi-vă mizerie, apă, rigolele care ar trebui desfundate de ei.
Reporter: Cine ar trebui să se ocupe?
Pensionar: Primăria, ADP-ul, eu să mă ocup? Sunt foarte nervos.

Am încercat să aflăm de la un echipaj ApaNova de ce se formează balți. Într-un răspuns oficial pentru reporterii PRO TV, cei de la Apa Nova spun: “Cauza principală a acumulărilor de apă pe carosabil este nedegajarea zăpezii de pe grătarele gurilor de scurgere și de la rigole, de către companiile responsabile.”

Aşadar, au scăpat doar cei care au cizme de cauciuc şi copiii purtaţi pe braţe.

Din cauza poluării zăpada s-a transformat într-o zloată mizerabilă care a ajuns pe autobuze şi pe autoturisme. Pentru că trotuarele au fost necurăţate oamenii au alunecat şi au căzut.

 


Re: Salubritate+deszapezire shoppy

Or fi astia de la PROST TV anti firea si o fi bine, dar nu generalizezi Pantelimonul cu tot orasul, in sectorul 1 s-au miscat foarte bine, cat ningea plugurile au fost pe bulevarde, cand s-a oprit ninsoarea plugurile mai mici au trecut pe stradutele secundare iar de dimineata erau pe trotuare(ca la mine in fata blocului din 4 limitatoare de viteza nu a supravietuit nici unul e alta poveste).

 


Re: Salubritate+deszapezire andrei11

Ce e cu Pantelimonul ? În Pantelimon este totul ok. Revin, până acum considerați că a fost ninsoare în București ? Poate fulguieli, n-a fost ninsoare de adevăratelea !

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8 9
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420985 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use