De toate pentru toțiComunitatea Metrou Ușor

 

Topic: Clubul "Flacara Rosiatica"

4352 posts, 888719 views
 
Go to page:  1  ... 217 218 219 220 221 222 223  ... 311
 
 

📖 Pagination options
Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Firma unde lucram eu era particulară, nu de stat ! 100 % particulară.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Corect. La firme private de obicei este inca rentabil sa fie totul "in house" .
Si moda externalizarilor este relativ noua.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Depinde cum ieși mai ieftin ! Trebuie să faci un calcul economic.
În cazul meu evident că nu eram plătit cu salariul minim pe economie, dar nici nu-mi dădeau 5 salarii, pentru că practic țineam locul la 5 oameni !

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Costin

Cautati despre fenomenul "outsourcing" si cum >25% din angajatii din zona Pipera/ Aurel Vlaicu fac asta (pt alte companii decat cele care i-au angajat efectiv). Si mai vorbim dupa ;)

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Da, ai și tu dreptate, depinde însă de situația concretă.  Noi eram firmă de aprovizionare cu piese de schimb pentru utilajele din agricultură, vânzări utilaje, asigurare Service în perioada de garanție, pesticide, îngrășăminte / semințe. Știu că profilul după care vă ghidați majoritatea este IT sau firme de birou, nu era cazul nostru. În Pipera nu o să găsești Service pentru tractoare agricole, combine, semănători, etc nici Azotat de Amoniu la nivel de sute de tone, nici pesticide / semințe, tot așa, la nivel de sute de tone.
Deci mai vorbim după ce asimilezi și aceste activităi care se desfășoară în afara calculatorului.  Nu toată lumea muncește în Pipera / Aurel Vlaicu în costum și la căldurică iarna / AC vara / 8 ore / zi și în weekend liber.
N-ai răspuns la o întrebare apropo de externalizare, gătitul și spălatul rufelor  sunt activități externalizate în cadrul unei familii sau nu ? După părerea mea uitându-mă la vânzările de aragaze superperformante / frigidere / mașini de spălat n-aș spune. Nu știu cum stăm la fiarele de călcat.
Hai să-ți mai spun o treabă în ceea ce mă privește, aveam calificările la zi în ceea ce privește protecția muncii / PSI - inclusiv curs postuniversitar, cursurile pentru persoană desemnată mărfuri generale / mărfuri periculoase și adiacent și transport de persoane / și în plus pentru Service mașini și utilaje agricole eram supercalificat, terminând Universitatea Politehnică / secția Mecanică Agricolă cu ceva ani experiență în astfel de reparații.
Deci  dacă ai fi patron și ai avea un astfel de angajat ai mai apela la firme conexe pentru protecția muncii / PSI / transport persoane / mărfuri, inclusiv mărfuri periculoase / șef Service reparații ?

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Costin

Un exemplu concret: curatenia la sediu (indiferent de sediu, ca e birou sau depozit). Asta e un serviciu ce este 90% externalizat acum, aproape nimeni nu are om de serviciu angajat la firma. Ci are o firma care presteaza serviciile respective, cu cativa oameni, atat la sediul respectiv, cat si in multe alte parti. Este fix exemplul pe care l-am dat initial. Fix la fel cu serviciile de contabilitate.

Ai dreptate cand duci discutia in zona obiectului de activitate. De acord ca obiectul de activitate principal nu se externalizeaza. Dar cele conexe - da. Cam asta e tendinta.

Daca duci discutia in zona vietii private, acolo nu se mai aplica :) e vorba de niste obiceiuri / stil de viata / lucruri personale care se schimba greu, iar unele sunt specifice in grup restrans (familie), iar altele in grup mai larg (popor). Desi ai sa razi, dar sunt popoare care isi spala rufele la spalatorie si care nu gatesc deloc acasa, dar vezi ca aici e vorba strict de obisnuinta / obiceiuri, nu de profitabilitate (ceea ce discutam de fapt).

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Pentru ca sunt firme care nu au nimic in spate. Azi sumt, maine pleaca unde este mai ieftin.
Nu au sediile lor, sunt inchiriate cu tot cu servicii...
Nu au mijloace fixe, au doar cativa oameni angajati ce pot fi disponibilizati urgent, au inchis usa si au diaparut.
Zona Pipera poate murii rapid prin relocarea firmelor in alte zone mai putin costisitoare si ramane doar praf....  :shock:
Macar o firma care are mijloace fixe si produce ceva ar fi clar un avantaj...
In curand se va descoperii ca indienii pot invata sibrana si atunci cam dispar multe cladiri de birouri ...

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" andrei11

Ce-i aia sibrana ?

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" aztec

Si eu ma intreb ce a vrut sa spuna autorul..
Si romana este corect in text...dar e autocorectarea mai emancipata ..cred ca e externalizata.

 


Re: Clubul "Flacara Rosiatica" Cristi N

@Andrei raspund eu la povestea cu externalizarile din familie. La generatiile pana in 40 de ani (cu aproximatie) este destul de serioasa mai ales partea cu gatitul. Sunt foarte multe persoane care mananca la un impinge tava in cursul saptamanii, iar in weekend-uri merg la vreun restaurant, nu neaparat ceva cu prea multe pretentii. Gatitul acasa a devenit mai mult o exceptie decat regula. La partea cu spalatul rufelor se vede si acolo o schimbare desi mult mai timida, mai ales la articolele care presupun calcat, spalatul efectiv nu e mare chestie. Chiar si curatenia de acasa a inceput sa fie externalizata, majoritatea doamnelor care fac curatenie la firma unde lucrez au drept clienti casnici pe multi din colegii mei.

 


Re: Semafoare și indicatoare rutiere andrei11

AdrianD wrote:
DIICOT preia cazul semafoarelor accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem

DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Pe  cuvântul meu de onoare că NU vă înțeleg. De ce repetați o frază de două ori ? ( Cel puțin ).
Voi nu citiți articolul pe care-l recomandați și nu filtrați prin propria rațiune ceea ce postați ?
De reporteri tâmpăți sunt sătul,
zice ăla de la știri În satul x soția și-a prins soțul cu amanta, amănunte avem de la vaca din teren.
Vaca din teren În satul x  soția și-a prins soțul cu amanta.
Stăm de  vorbă cu precupeața  nuștiucare ( tot Vaca din teren ), doamnă, suntem în satul x precum v-am informat în exclusivitate ( treaba asta mă amuză enorm, deși sunt y televiziuni care relatează același lucru, toți o fac în exclusivitate ), reluăm, deci suntem în satul x, soția ( acum îi spune și numele )  și-a prins soțul cu amanta.
În încheiere vine ăla cu minte creață din studio și ne mai spune odată,
În exclusivitate v-am informat că  În satul x soția și-a prins soțul cu amanta.
_______________________
AdrianD și restul care mai postați pe aici cred că m-am exprimat coerent și logic, când postați ceva știri pe forum triați și voi știrea și evitați să spuneți în 3 rânduri de 4 ori aceeași informație. Vă mulțumesc.
N-am scris cu albastru / cu roșu deci a fost o postare a unui user oarecare, andrei 11.  :bere:

 


Re: Semafoare și indicatoare rutiere AdrianD

Se cheama titlu si lead. Informatia din titlu se reia mai detaliat in lead. Asa se scrie o stire. E postata o stire, nu un text personal.

 


Re: Semafoare și indicatoare rutiere andrei11

Fals,
Dacă vroiai să informezi cititorii forumului formulai în felul următor :
DIICOT preia cazul semafoarelor accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem
Și postai linkul, pentru cei care vor să și citească.
Nu voi fi influențat de << revoluția media >> mondială care reia în 3 rânduri de 4 ori aceeași știre.
Ok ?
Sau
DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.
Nu amândouă.
E clar ?
Oricum dacă mai văd formularea aiaidioată
S-au votat legile pe justiției
Sunt decis să o șterg instant. Pe aici aș prefera formularea
S-au votat legile justiției
Nu sunt dispus să-mi înșusesc noile așa spuse reglementări ( dacă or fi ), mie mi-e destul să mi se dea o singură dată informația, nu sunt bătut în cap să mi se repete de 3 ori în 3 rânduri același lucru.
Nu cred că ziarele de referință sunt Can Can  / Click / etc nici  că Andreea Esca / habar n-am cine prezintă știrile la A 1  ar fi  etalonul prezentatorilor în televiziune. Stai că sunt și ăia de la Romania Tv unde pe burtieră totul e Șoc și groază, nimic nu mai e normal.
Toate edițiile sunt Ediții Speciale și dacă o mașină calcă o găină apare imediat  ca breaking news

Repetarea știrilor de 3 ori în 3 rânduri face parte din același trend.
Ok, asta e părerea mea ca și simplu user, de aceea postarea mea e cu scris normal, nu cu albastru. Nu am cum să impun unor oameni cum să-și structureze informațiile, este alegerea fiecăruia. Totuși ca și  moderator o să-mi permit dreptul ca dublările / triplările să  le << cenzurez cumva >>. Crede-mă, sunt supărătoare,  e ca și cum ai citi un roman, o nuvelă,  ceva și și se repetă unele fraze de 3 ori la rând.
_______________
Rodica privi cerul și i se umeziră ochii pe loc
Rodica privi cerul și i se umeziră ochii pe loc
Rodica privi cerul și i se umeziră ochii pe loc
Apoi  intră în râul limpede și făcu o baie
Apoi  intră în râul limpede și făcu o baie
Apoi  intră în râul limpede și făcu o baie
____________________
Băăăăăăăă,cititorule incult, ai priceput că Rodica a plâns când a privit cerul și apoi a făcut o baie într-un râu limpede  ?
Putem trece mai departe cu acțiunea romanului ?

 


Re: Semafoare și indicatoare rutiere AdrianD

Inteleg ca ti-e lene sa citesti. Pune mana pe un manual de jurnalism inainte sa vorbesti.

 


Go to page:  1  ... 217 218 219 220 221 222 223  ... 311
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Comunitatea Metrou Ușor  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420781 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use