Regiunile RomânieiMunteniaJudețul Prahova

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

367 posts, 181854 views
 
Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective BGP2597

Ba da, și mie mi se par cam mari în poze. Din ce am înțeles, vor fi doar 2 POS-uri pe autobuz. În pozele făcute în MAN se vede că au fost puse în alte locuri decât cele clasice, dar oricum 5 aparate pe un autobuz de 12m mi se par multe, mai ales că ocupă un volum destul de consistent. Cât despre e-ticketing, suntem amenințați cu el de vreo 10 ani, nu am speranțe că vom ajunge să-l avem prea curând.

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Un accident de-ți faci cruce s-a petrecut ieri la Ploiești! O fată a căzut pe geamul unui autobuz. Articolul se găsește aici:
https://observator.tv/eveniment/tanara-cazuta-geam-autobuz-ploiesti-281095.html
Incident incredil la Ploieşti. O tânără de 17 ani a fost rănită, după ce a căzut, pe geam, dintr-un autobuz al regiei de transport public din municipiu.

Tânăra de 17 ani a căzut pe geamul unui autobuz care circula pe un bulevard din Ploieşti, pe traseul 2.


Primele date de la locul incidentului arată că adolescenta se afla pe un scaun al autobuzului, de unde a căzut în afară pe un geam lateral.

În momentul producerii incidentului, fata s-ar fi aflat pe banchetă.

Autobuzul aparţine companiei Transport Călători Expres SA, care asigură transportul în comun în Ploieşti şi este deţinută de Consiliul Local.

Este vorba despre unul dintre autobuzele vechi care circulă în municipiu.

Mie nu prea îmi vine a crede, prima oară când am văzut știrea am zis că e o glumă proastă. Am căutat pe internet și apărea pe mai multe site-uri despre acest eveniment.
Știe cineva ce tip de autobuz era?

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Cum dracu sa cazi pe geam? mai ales daca esti asezat. Geamul doar nu e pozitionat sub tine ca nivel incat sa pici ca dintr-o tiribomba.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Cristian P.

''Incidentul a avut loc pe traseul 2, la scurt timp după ce autobuzul marca MAN a plecat din stația de pe Bulevardul Independenței''

https://www.observatorulph.ro/viata-pra ... eactia-tce

 


Re: Știri, noutăți, perspective Cristian P.

Veste buna pentru navetisti! CJ Prahova vrea sa infiinteze ADI Transport, pentru localitatile invecinate

Veste buna pentru locuitorii din zonele limitrofe Ploiestiului, care fac naveta in oras. TCE ar putea asigura cursele dinspre si catre Ploiesti din toate localitatile invecinate.

Reprezentantii Consiliului Judetean s-au intalnit, astazi, cu edilii localitatilor limitrofe, pentru a discuta despre infiintarea ADI Transport, care sa asigure curse cu autobuzele TCE pentru locuitorii a 10 localitati invecinate Ploiestiului. Avantajul il reprezinta biletul unic de calatorie pe care calatorii il vor putea utiliza pentru a ajunge in orice zona din municipiu. Pana acum, navestistii aveau nevoie de bilet pana la terminalele intermodale din Ploiesti si, ulterior, de un nou bilet pentru a ajunge in alte zone din oras.

Plopeni, Paulesti, Barcanesti, Valea Calugareasca, Bucov, Blejoi, Berceni, Boldesti, Baicoi si Targsoru Vechi sunt localitatile incluse in proiectul ADI Transport, urmand ca autoritatile judetene sa finalizeze, in perioada urmatoare, toate detaliile pentru implementarea proiectului.

Sursa: http://ph-online.ro/administratie/item/ ... EAADdfImCQ

 


Re: Știri, noutăți, perspective punmeister

Si cu ce o sa le asigure??? :lol:

 


Re: Știri, noutăți, perspective Cristian P.

Fiecare primărie să contribuie cu bani la achiziția de noi autobuze - interurbane.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Vad ca si chestia asta cu transportul in localitatile invecinate a devenit un trend prin tara.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Robert24

Asta inseamna normalitate!

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Da da, nu am zis-o ironic. Doar ca ma mira astfel de normalitati. Important e stabilirea clara a traseelor ca daca o sa fie t.p. cu privatii o sa fie ca inainte.

 


Re: Știri, noutăți, perspective alliens

De ce nevoie de TCE? Nu ar trebui sa conteze operatorul, important e sa existe integrare tarifara si mijloacele de transport sa indeplineasca conditiile dorite, in rest e irelevant operatorul.Subventia poate fi platita la fel de bine si unui operator privat cum se intampla prin alte parti

 


Re: Știri, noutăți, perspective BGP2597

alliens wrote:
De ce nevoie de TCE? Nu ar trebui sa conteze operatorul, important e sa existe integrare tarifara si mijloacele de transport sa indeplineasca conditiile dorite, in rest e irelevant operatorul.Subventia poate fi platita la fel de bine si unui operator privat cum se intampla prin alte parti


Toată această discuție a apărut pentru că în PH anul acesta expiră programul de transport județean, deci implicit și licențele de traseu. Problema e că ani de zile s-a preferat să se meargă pe acest sistem, orașul e oraș deci să-și vadă de treaba lui, iar transportul județean e la CJ și dat în concesiune către privați care 4-5 ani cât au licența fac cam ce vor ei.

Față de București, în PH traseele erau cât de cât organizate, pe site-ul Consiliului Județean chiar se găsesc hărți și orare, problema e însă calitatea serviciului, faptul că realitatea din teren nu prea se pupă cu ce e pe hârtie.

Eu unul sper ca acest ADI pentru transport să se concretizeze și să se formeze o zonă metropolitană de transport. Nu am încredere că TCE ar fi capabil să preia trasee în afara orașului, abia e capabil să asigure transportul în oraș, însă teoria asta că vine CL cu 35%, CJ cu 35% și primăriile cu 5% fiecare sună promițător.

Am insistat pe TCE, deoarece la ora asta, în România autoritățile încă au ochii închiși la ce înseamnă o zonă de transport integrat unde mai mulți operatori prestează un serviciu pe baza unui bilet/abonament unic.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Cristian P.

Primăria Ploieşti depune un proiect european pentru modernizarea depourilor TCE.

Pe principiul "un proiect pe zi", Primăria Ploieşti anunţă, într-un comunicat de presă transmis joi, că va depune la finalul acestei săptămâni o cerere de finanţare de la Uniunea Europeană pentru modernizarea depourilor de transport public situate pe străzile Găgeni şi Cantacuzino. Obiectivul de investiţii, despre care "Telegrama" scrisese din decembrie, vizează, în linii mari, reabilitarea unor clădiri administrative şi hale de întreţinere, modernizarea căii de rulare şi a firelor de contact, dotarea cu aparatură nouă, achiziţia unui utilaj multifuncţional pentru tractare, deszăpezire şi curăţenie, dar şi instalarea unor staţii de alimentare pentru viitoarele autobuze electrice, aşteptate tot din fonduri europene.

Comunicatul transmis astăzi de Primăria Ploieşti nu precizează şi suma necesară pentru aceste investiţii, însă, potrivit informaţiilor obţinute de "Telegrama", vorbim despre aproape 20 de milioane de euro. Cererea de finanţare urmează să fie depusă vineri, în cadrul unei axe dedicate mobilităţii urbane în municipiile reşedinţă de judeţ, în care accentul este pus pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi sprijinirea tranziţiei spre un transport public mai eficient. “Obiectivul major al proiectelor depuse pentru atragerea de fonduri europene pe axa de mobilitate, de către Primăria Ploiești, este reducerea emisiilor de CO2 și implicit reducerea poluării. Vorbim de fluidizarea traficului, modernizarea parcului auto pentru transportul în comun, încurajarea folosirii transportului în comun, elemente care duc la reducerea poluării. Și bineînțeles, de impactul pozitiv asupra aspectului zonei, prin modernizarea depourilor respective”, a declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

"Având în vedere proiectele privind achiziționarea de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, precum și faptul că depoul de tramvaie și autobaza de troleibuze și autobuze nu corespund cerințelor actuale de funcționare și sunt într-o stare avansată de degradare, este necesară reabilitarea și consolidarea acestora", mai explică municipalitatea în comunicatul de presă.

"Reabilitarea bazei materiale și de transport depou tramvaie-Găgeni are ca activități: Modernizare clădire administrativă depou; Modernizare spații de garare/parcare a tramvaielor în incinta depoului; Modernizare hale reparații tramvaie; Modernizare instalații automatizate de spălat tramvaie; Modernizare fir contact Depou-Ieșire Castor; Modernizare cale de rulare Depou-Ieșire Castor; Modernizare stații de redresare (4 buc) și rețea de alimentare; Dotare cu mecanisme de ridicare (ridicătoare, poduri rulante), strung de bandaje, presa de bandaje, strung universal, freza universală; Achiziție multifuncțional pentru tractare, deszăpezire, curățare linie și intervenții la rețeaua de contact; Sisteme de încălzire și ventilație corespunzătoare.

Construirea autobazei pentru troleibuze și autobuze include următoarele activități: realizarea clădirii administrative a autobazei; construirea spațiilor de garare/parcare a mijloacelor de transport din incinta autobazei, inclusiv parcări, rețea de contact pentru troleibuz; instalarea de stații de alimentare pentru autobuzele electrice; achiziționarea/montajul de mașini-unelte și echipamente de diagnostic pentru atelierele interne de reparații ale mijloacelor de transport public; crearea instalațiilor automatizate de spălat vehicule de transport public", a mai comunicat Primăria Ploieşti.


Sursa : http://www.telegrama.ro/administratie/i ... r-tce.html

 


Re: Știri, noutăți, perspective Dragos31

IN ATENTIA CALATORILOR UTILIZATORI AI TRASEELOR 5, 7, 22/22b, 36 si 104


Ca urmare a desfasurarii meciului de fotbal de pe stadionul Ilie Oana din data de 16.08.2019 in intervalul 17:30 - 22:00, traseele 5, 7, 22/22b, 36 si 104 vor circula, astfel:
Traseul 5: Sp. Judetean - Cart. M. Bravu
- pe sensul Sp. Judetean - Cart. Mihai Bravu, traseu normal pana pe str. Stefan Greceanu, dupa care va parcurge strazile: N. Balcescu, Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Batran, Gradinari, stg. Chimiei. Nu se pot utiliza statiile: Postei, Tabacarie, Razboieni, Neajlov.
- pe sensul Cart. Mihai Bravu - Sp Judetean va parcurge strazile: Chimiei, Gradinari, Armasi, Lupeni, Stefan cel Mare, Nicolae Balcescu cu statie la Muzeul de Istorie, Stefan Greceanu, dupa care traseu normal. Nu se pot utiliza statiile: Neajlov, Tanin, Stadion, Postei.

Traseul 7: Dorobantu - B Rudului
-pe sensul Dorobantul - Centru, traseu normal pana la intersectia strazilor Mircea cel Batran cu Armasi, stanga Armasi, Lupeni, Stefan cel Mare, Nicolae Balcescu cu statie la Muzeul de Istorie, dupa care ruta cunoscuta. Nu se pot efectua statiile: Scoala 9 si Biserica Armoniei.
- sensul B Rudului - Dorobantu, ruta nu se modifica
Traseul 22/22b: Auchan/Selgros– Bariera Unirii
- sensul Auchan/Selgros - B Unirii, ruta nu se modifica
- pe sensul Bariera Unirii - Auchan/Selgros, va parcurge strazile Lupeni, dupa care dr. Stefan cel Mare , Nicolae Balcescu cu statie la Muzeul de Istorie, dupa care ruta cunoscuta. Nu se pot efectua statiile: Scoala 9 si Biserica Armoniei
Traseul 36: Centru - UZTEL
- pe sensul Centru - UZTEL va parcurge strazile: Buna Vestire, Mircea cel Batran, Gradinari, Mihai Bravu, dupa care traseu normal. Nu se pot utiliza statiile: Maternitate si Gradinari.
- pe sensul UZTEL - Centru, traseu normal pana in statia FERO, dupa care se vor parcurge strazile: Gradinari, Armasi, Lupeni, Stefan cel Mare, Nicolae Balcescu cu statie la Muzeul de Istorie,. Nu se pot utiliza statiile: Maternitate, Gradinari si Biserica Armoniei

Traseul 104: Armoniei - UZTEL
- pe sensul Armoniei - UZTEL va parcurge strazile: Armoniei, Mihai Bravu, Nicolae Balcescu, Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Batran, Gradinari, Mihai Bravu dupa care traseu normal. Nu se pot utiliza statiile: Maternitate si Gradinari.
- pe sensul UZTEL - Armoniei, traseu normal pana in statia FERO, dupa care se vor parcurge strazile: Gradinari, Armasi, Lupeni, Stefan cel Mare, Nicolae Balcescu, Armoniei. Nu se pot utiliza statiile: Gradinari, Maternitate si Biserica Armoniei.

Toate traseele vor efectua pe portiunea deviata toate statiile intalnite in parcurs.

Fata de cele prezentate, atat ruta cat si intervalul orar de deviere a circulatiei poate suferi modificari la indicatiile agentilor de politie rutiera a municipiului Ploiesti care vor fi prezente in zona.



S.C. T.C.E. S.A. PLOIESTI

Sursa: http://www.ratph.ro/

 


Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Prahova  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use