Zona metropolitană BucureștiTraseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov

 

Topic: Discuții despre transportul local din București (partea I)

6215 posts, 1321667 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 281 282 283 284 285 286 287  ... 444
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Gabi23

Ieri au fost repartizate #4621, cu afișajul funcțional, dar fără linie memorată și #4910. Cândva, cu ani în urmă actualizările se faceau automat la afișaje, dar în prezent multe au sistemele ”defecte”, prin care se comunica, fără intervenția directă în vehicul.  

4621 - 196 - 02.01.2019.JPG (309.7 KB; downloaded 2554 times)

4910 - 196 - 02.01.2019.JPG (255.15 KB; downloaded 2558 times)

Gara Basarab - 02.01.2019.JPG (250.2 KB; downloaded 2561 times)

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB adrian buda

Pe placuta de la Piata Chirigiu a fost trecuta linia 196 intre timp.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB PaulIP

Gabi23 wrote:
Cândva, cu ani în urmă actualizările se faceau automat la afișaje

Cum anume? Dintr-un soft central al autobazei, sau prin GPS?

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Gabi23

Se făcea prin echipamentele de pe acoperiș.

Citaro Euro 4 11.04.2018.JPG (136.06 KB; downloaded 2393 times)

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Valentin

Am folosit in ultimele zile liniile 24/45/42(am avut norocul sa fie primul tramvai care a venit) si mi-au venit in minte mai multe intrebari..

Nu stiu daca e asa doar pentru ca au fost sarbatorile, dar in majoritatea cazurilor nu erau prea multi calatori. Prima intrebare care mi-a venit in minte a fost daca e asa chiar si la orele de varf atunci cand nu sunt sarbatori.
A doua intrebare e de ce cineva ar opta pentru un 45/42 ca sa ajunga la gara in detrimentul metroului? (sau 282 pentru cei de pe Ion Mihalache)
A treia intrebare pentru 24 : Exista un interes al calatorilor din B.Noi de a continua de la Victoriei si a ajunge la Vasile Parvan?

Mi se pare curios modul de organizare a retelei in Bucurestii Noi, un cartier pe care nu prea l-am vizitat pana de curand in amanunt.  Ca o mica atentionare, eu vorbesc strict de liniile existente ca trasee nu si ca frecventa si timp de parcurgere (in mare pentru ca nu ajung mereu in cartierul respectiv).

Pajura - Gara de Nord via Calea Grivitei mi se pare cel mai bine deservit de STB (se putea si mai bine cu un 97 la Romana) si de Metrorex. Daca exista si o statie a lui 41 pe pod cu coborare pe Calea Grivita si o statie a troleibuzelor/autobuzelor era bine de tot.
Clabucet - Ion Mihalache imi e greu sa apreciez pentru ca am calatorit in mare parte cu tramvaiele si in mare erau cam goale, nu stiu de autobuzele 300/205/282 pe care totusi le-am vazut destul de pline in zona Piata Victoriei
Clabucet - Pod Constanta - Mezes - un tramvai la aprox. 15 minute e suficient? N-ar fi util un 86/65 cu capat la Mezes? Avand in vedere ca reteaua oricum se bifurca la Pajura si linia 45 ar fi inlocuita cu troleibuze (adica nu se adauga poluare), iar tramvaiele ar putea fi mutate pe 24 si cred, ar putea sa creasca frecventa ? Poate concomitent cu niste garduri pe Mihalache tip 41 ar putea sa o faca atractiva pe tronsonul Piata Victoriei - Ion Mihalache - Clabucet ..

Postarea mea e mai mult o curiozitate de a vedea ce parere au cei care locuiesc de ceva timp in zona si cum vad ei configurate traseele .

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB florin

Tramvaiele se golesc pe Mihalache și din cauza metroului, dar și din cauză că au ajuns să circule foarte rar, stai și 10-15 minute la oră de vârf, în rest e dezastru. Merg și încet că linia e praf, nici nu știi când vin, așa că lumea nu le mai așteaptă, se duce la autobuze, pe jos sau cu mașina personală. Programele de circulație sunt atât de prost făcute că pe porțiunea comună 24 și 45 merg de cele mai multe ori unul după altul, după care 10-15 minute pauză. Dacă erau deștepți le intercalau, dar sunt proști și n-au înțeles nici când le-am explicat. 300 are mai mulți clienți tocmai pentru că are frecvență mai bună, plus că te lasă mai aproape de metrou la Victoriei, mai sunt și studenții din cămine care merg la ASE. Tramvaiele după Victoriei merg spre nicăieri, deci sunt goale. La gară ai soluții mai bune de oriunde, la Cișmigiu cine se mai duce, Matache nu mai e ce-a fost. La cât și-au bătut joc de liniile astea nu m-aș mira să apară vreun idiot cu ideea genială să le desființeze, că doar merg goale, nu?

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Puss in Boots

Nu e exclus. Pana la urma la ce minti luminate sunt pe-acolo nu m-ar mira sa ia decizia mai simpla. Inca de la desfiintarea intregii linii de tramvai de pe Grivita de la Gara de Nord incolo mie personal mi s-a parut o prostie. Si se vede si acum la ce full e pe-acolo in trafic ca n-ar fi stricat sa fie un tramvai (decat troleul, de exemplu). Daca nu o regandesc ca lumea (zona respectiva) e foarte posibil sa vina unul care sa zica: nu e cerere? pai atunci hai sa desfiintam si sa "castigam" o banda auto pe sens. Inclusiv zona Garii de Nord ar putea fi regandita din punctul asta de vedere, mai inteligent dpdv transport.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

N-avea ce să mai caute tramvaiul pe Griviței ! Combinația metrou / 97 e ideală acolo ! Iar capătul tramvaiului de la Catedrala Catolică n-avea nicio noimă !
Puss in Boots wrote:
Inclusiv zona Garii de Nord ar putea fi regandita din punctul asta de vedere, mai inteligent dpdv transport.

Așteptăm cu interes sugestiile !

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Puss in Boots

Le-am mai prezentat si n-are sens sa le repet, le-am inaintat la RATB si probabil s-au sters cu ele la fund. Macar n-am ramas la nivel de forum. Iar combinatia metrou 97 e parerea ta, fara suparare eu o am pe a mea (preferam un mijloc de transport care sa aiba banda dedicata si toti stim ca asta in Bucuresti in stil "auto" nu se poate). De ce a avea tramvai nu e acelasi lucru cu a-l avea pe 97? Nu vorbeam de tot traseul pana la catedrala Sf.Iosif. Ma refeream mai ales la portiunea 1 Mai- Gara de Nord. Dar de ce ma rog n-avea nicio noima? Ajungea binisor in centru prin varianta respectiva. Iti dai seama ca noi -fiecare din noi- vorbim vorbe ca in viitor nu o sa vedem mare lucru din ce povestim noi pe aici asa ca nimeni n-are cum sa vada concret daca varianta propusa are si succes. Oricare varianta. Si oricata dreptate credem ca avem.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

Cum spunea un clasic în viață, <<Ghinion >>, adică ghinionul meu, nu mai țin minte propunerile tale referitor la traseele de la gară, asta e.  :(
Referitor la dilema troleu / tramvai prin Bucureștii Noi / Griviței.
La ora actuală rețeaua ( toată rețeaua ) de metrou te recuperează indiferent unde ești în oraș și te lasă în cartier. Dacă stai la oarece distanță de gurile lui M 4 și având în vedere faptul  că distanțele dintre stații pe M 4 sunt de tip ceaușist  localul 97 te "distribuie" fix unde ai nevoie. Bașca la stația de metrou 1 Mai ai legătură cu Cartierul Chitila și cu Bulevardul Gloriei...
Puss in Boots wrote:
... Ma refeream mai ales la portiunea 1 Mai- Gara de Nord.

Eu îl iau pe 86 de multe ori de la Basarab sau de la Gară. Crede-mă că troleele care vin  pe Griviței ( inclusiv 86 ) fac față cu brio numărului de călători. Iar pe Griviței (  de la gară spre periferie ) chiar se circulă, nu sunt ambuteiaje.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Puss in Boots

Foarte bine atunci, eu trec rar si mereu prind inghesuiala pe acolo. Poate in viitor atunci. Depinde de cum evolueaza "demografic" zona.
La Gara de Nord pe scurt ma gandisem la o linie pe Maltopol la dus si pe dr.Felix la intors care sa duca pe 46 direct la Gara (si sa-l si scoata de acolo) fara artificiul de acum. Si dublarea liniei pe portiunea Gara - Berzei (si poate nu numai; pe I.G. Duca si bucatica de pe Cuza) pe unde s-ar face returul si reincadrarea apoi pe Dr.Felix via cei 100-150m existenti de pe Cuza. Macaz suplimentar acolo unde e nevoie etc. Ma rog, e doar o idee. Iar 45 ar veni invers la Gara cu acces la botul calului la noul The Mark iar 46 pe traseul mentionat (Maltopol-Grivita-Berzei-Cuza-Felix-Titulescu la pasaj).

Dar poate cea mai importanta chestie care ar trebui facuta in zona (zona extinsa) ar fi prelungirea tramvaiului de la Vasile Parvan dincolo de Casa Poporului, lucru care momentan nu e prevazut.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB andrei11

Parcă mai e o linie care întoarce la gară, îmi scapă acum numărul...
46 habar n-am ce-i cu el, dar nu e o opțiune pentru gară...Cu 46 riști să pierzi trenul...Oricum când îl văd prin Piața Iancului ( acolo stau ) îmi fac cruce, e o << pasăre rară >>.
45 ? Ăsta unde duce ? Aha, în Chitila.  :lol:  :lol:  :lol: E fix ca 46, dacă vrei să pierzi trenul ia-l din Chitila pe 45. Cum e linia acum pe Mihalache...merge cu mai mult  de 10  km/h ?
Văd că ai postat după mine...Da, refacerea legăturii Gară - Giurgiului ar fi benefică, dar NU se va face. Peste  ... ( nu știu câți ani, da oricum mulți )  se va face M 4 Sud cam pe același traseu. Nu o să se complice și cu linie de tramvai și cu metrou în paralel...

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB Puss in Boots

Mai intoarce si 45, am pomenit de el. Si cred ca si 42. Dar aia e fantoma rau. Daca la 46 iti faci cruce la 42.... Nu zic ca e o optiune traseul 46 asa cum e el azi pentru ca traseele in Bucuresti sunt unele din ele departe de a fi gandite ca lumea (ceea ce se vorbea si mai inainte) dar nu doar 46 merge pe-acolo. Mai merge si 34 de exemplu. 1 si 10 nu intra la socoteala dar la o adica in momentul in care vor incepe lucrarile pe Vasile Milea pot intoarce lejer la Gara. Ipotetic vorbind. Locul ar fi fost mai amplu decat rondul de la Banu Manta. La cum se dezvolta zona Garii si cum e prevazuta a se dezvolta nu e musai sa mergi la Gara in zona respectiva. Mai sunt si alte statii, alte locuri de interes. Gara de Nord e ultima statie nu ultimele 10.

Tu te gandesti la situatia curenta. Avand in vedere ca ideea mea e doar o idee de viitor, iti dai seama ca intr-un viitor atat de luminos incat cuiva sa-i dea prin cap sa faca ceva (orice) cu zona de la Gara de Nord, 45-ul nu va mai merge cu 10%, linia va fi reabilitata etc etc.

 


Re: Discutii despre traseele si indicativele RATB / STB georgica2704

Linia 45 Mezes- sos Chitilei - Gara de Nord. La gara pe lângă 45 si 46 mai vine si fantoma de 42 de la Piața Presei.

 


Go to page:  1  ... 281 282 283 284 285 286 287  ... 444
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Traseele de transport public și evoluția mobilității în Bucuresti și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use