Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing)

982 posts, 294748 views
 
Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 71
 
 

📖 Pagination options
Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing andrei11

Era defect aparatul. Faptul că nu ți-a luat din portofel înseamnă că aparatul ți-a citit cardul și a văzut că ai abonament dar  din diverse motive nu a reușit să  afișeze informția  pe display.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing CA 205

De aproximativ o luna au intrat in circulație cardurile de călătorie cu noul design(cel care apărea in autobuzele Otokar).

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

punmeister wrote:
^
Contractul a fost atribuit ieri, dar nu pot sa vad anuntul de atribuire. Posibil sa fi castigat tot Kapsch Carriercom.

Se mai stie ceva de ele? :popa:

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing punmeister

Au schimbat afisul pentru plata prin SMS, nu mai au Galaxy S8-ul ca model ci un Galaxy A6 :)))
Din pacate imaginea are peste 2MB, deci o sa pun linkul la ea:
http://www.stbsa.ro/mobile/images/Afis_SMS_nou.png

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing sethsteeman

Am si eu o intrebare . Ce abonament ar trebui sa achizitionez sa il pot folosi atat pe liniile urbane cat si pe cele regionale si expres? :geek:

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing PTMZ

Există un abonament lunar la 125 de lei valabil pe toate liniile din București - Ilfov.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Andrei98

Este valabil si pe liniile express abonamentul de 125 lei?

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing PTMZ

Da, doar cele pentru exclusiv regionale sau urban + regional nu sunt valabile. Cel puțin, așa deduc din exprimarea "valabil pe toate liniile din zona București - Ilfov". Abonamentele doar pentru regionale sau urban + regionale nu sunt valabile, așa se menționează în nota de subsol, cu toate că e cam vag.
Screenshot_20190131-201240.png (215.23 KB; downloaded 3864 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing V2A

STB SA emite abonamente reduse și gratuite pentru elevi după data de 11 februarie 2019

Referitor la informațiile difuzate în spațiul public, pe rețele de socializare sau prin sisteme de mesagerie, potrivit cărora elevii bucureșteni ar trebui să se prezinte, până la data de 10 februarie 2019, la centrele de vânzare ale STB SA pentru a obține abonamente gratuite, STB SA face următoarele

PRECIZĂRI

STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019. în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018.

Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate - în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani - cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).

De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.


Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale.

Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=996

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing V2A

Detalii privind eliberarea abonamentelor gratuite pentru elevi

Conform HCGMB nr.838/12.12.2018, votată de Consiliul General la inițiativa Primarului General Gabriela Firea, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA acordă gratuitate pentru toți elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/ autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Capitală.

Astfel, elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, care au domiciliul în Capitală, beneficiază de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Și elevii care învață în București dar locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu.

Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru  elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere. Pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs şi copie după actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât elevilor care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal.

La prima emitere, cardul de călătorie nominal, este gratuit.

Elevii care au deţinut carduri nominale de călătorie şi nu se mai află în posesia acestora, au posibilitatea achiziţionării unui nou card la tariful de 4,7 lei.

Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA.

http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=998

Primaria Capitalei: STB SA începe procedura pentru eliberarea cardului de transport gratuit destinat pensionarilor

Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Astfel, în prima etapă, persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor legitimaţii călătorie, instrucțiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de copia talonului de pensie şi a actului de identitate).

După completarea formularului tip, împreună cu o copie a talonului de pensie şi a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reîncărcare Carduri al STB SA.

În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Naţională de Pensii Publice pentru verificare şi validare. După validare, STB SA va emite cardurile electronice şi le transmite, prin corespondenţă, către beneficiari, la adresele indicate de aceştia.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor şi 65 de ani, în cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie destinat însoţitorilor. Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în Bucureşti și sunt însoţitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului Bucureşti.

Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia.

Persoanele însoţitoare beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioadă de 12 luni.

http://stbsa.ro/comunicat1.php?nrcom=999

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing koala1712

O prostie, elevii pentru ce sa se mai duca lunar sa isi reincarce abonamentul daca oricum e gratis? Si daca elevul nu are incarcat abonamentului GRATUIT, este sanctionat? Pentru o gratuitate?
Pierdere de timp atat pentru elevi, cat si pentru cei ce elibereaza titlurile de calatorie.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing andrei11

Da, stă elevul odată pe lună 10 minute la coadă să-și încarce abonamentul. În schimb nu vede nimeni că pierde la nesfârșitore zilnic pe rețelele de socializare discutând numai  prostioare. De orele astea nu te iei. Sau că-i bubuie muzica în căști non stop.
Regulamentul spune că trebuie validat cardul la fiecare călătorie. Aveți un stil să  contraziceți regulamentele numai așa că acum putem spune NU. Ne dă voie partidul. Poate Regia vrea să știe abonamentul respectiv pe unde circulă și între ce ore. Deși fac km aproape zilnic cu mașina am abonament general. De foarte mult timp. Și-l validez de fiecare dată. Chit că e aglomerat respectivul mijloc de transport în comun.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing GPS

koala1712 wrote:
O prostie, elevii pentru ce sa se mai duca lunar sa isi reincarce abonamentul daca oricum e gratis? Si daca elevul nu are incarcat abonamentului GRATUIT, este sanctionat? Pentru o gratuitate?
Pierdere de timp atat pentru elevi, cat si pentru cei ce elibereaza titlurile de calatorie.

Nu este cu nimic mai special acest abonament, decât prin faptul ca pe bon apare reducerea de 100% și valoarea 0,00 lei. După validare apare același anunț ca și pana acum.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Daddy

Poate nu o sa fie multi de acord cu mine. Gratuitatea pentru elevi/studenti trebuia limitata pentru parcursul intre domiciliu si unitatea de inavatamant. Unii din voi probabil veti spune ca ei mai au si alte activitati educative, muzee, etc.. dupa scoala. Dar aceste lucruri au caracter optional si nu ar trebui subventionate, singurul lucru obligatoriu si gratuit este invatamantul. O alta masura populista, ca si cea de acum doi ani cu studentii la CFR.

 


Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 71
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use