Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăTransport aviatic

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

85 posts, 55535 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Sursa: COMPANIA NAȚIONALĂ AEROPORTURI BUCUREȘTI
http://www.bucharestairports.ro/cnab/ro/
COMUNICAT DE PRESĂ

BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2018

• BIAS: sâmbătă, 28 iulie;
• 150 de aeronave civile și militare, în evoluții aeriene și expuse la sol;
• 100 de piloți și parașutiști de elită;
• participanți din 13 țări.

Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sâmbătă, 28 iulie 2018, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–„Aurel Vlaicu” și Romaero şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.
Cea de-a zecea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România este dedicată Centenarului României și se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei. BIAS 2018 reuneşte 150 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 100 de piloţi şi paraşutişti.
BIAS 2018 este un spectacol de forță aeriană, în care așii aviației civile și militare din România, Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria, Italia, Spania, Cehia și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.
Invitați speciali în acest an sunt ”supersonicii” Turkish Stars - reprezintă Forţele Aeriene ale Turciei şi este unica formaţie din lume care evoluează cu 8 avioane de luptă supersonice.
În premieră pentru România, la BIAS 2018 vor participa ”magicienii” White Red Sparks, formația de acrobație a Forțelor Aeriene ale Poloniei, care evoluează cu 6 aeronave PZL TS-11 Iskra.
Spectatorii vor putea urmări în evoluții aeronave supersonice F 16 Fighting Falcon, Saab Jas 39 Gripen, F 15 Eagle și Eurofighter Typhoon. Printre avioanele expuse pentru public pe Aeroportul Băneasa, va fi și aeronava Boeing E-3A Sentry AWACS, aflată sub comanda NATO.
Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2018 cu o participare de excepție, care constă într-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon. De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian.
Spectacolul este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.
Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.
De asemenea, la BIAS 2018 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian TAROM.
Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.
La BIAS 2018, participă și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide, pentru experți și specialiști în aviație, expoziţia de aviaţie generală - General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.
Spectatorii vor putea vizita General Aviation Exhibition în cursul zilei de sâmbătă, 28 iulie.

bias 2018.jpg (90.41 KB; downloaded 7285 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

După succesul din anul curent cu zborurile directe spre Montreal, respectiv Toronto, compania Air Canada Rouge are de gând să revină și în 2019, cu o frecvență în plus:
https://www.google.com/amp/s/t2t.ro/air-canada-rouge-mareste-numarul-de-zboruri-pe-rutele-din-bucuresti-spre-montreal-si-toronto-in-2019/amp
Compania aeriană Air Canada Rouge, subsidiară a companiei Air Canada, a oferit pentru prima dată anul acesta zboruri pe rutele București – Montreal și București – Toronto. Zborurile au fost operate de două ori pe săptămână, în perioada 9 iunie – 7 octombrie.

Având în vedere că rutele au avut succes, compania aeriană canadiană va oferi și în sezonul de vară aceste rute și va introduce pe fiecare zbor câte o frecvență nouă săptămânală. Astfel, vor fi 3 zboruri săptămânale din București atât spre Toronto cât și spre Montreal. Inițial zborurile vor debuta la începutul lunii iunie cu câte două frecvențe săptămânale, iar spre sfârșitul lunii compania aeriană va introduce pe ambele zboruri și a treia frecvență.

În 2019 zborurile Air Canada Rouge din București vor fi operate însă o perioadă ceva mai scurtă, din 7 iunie și până în 8 septembrie.

Zborurile sunt disponibile spre rezervare și vor fi operate după următorul orar.

AC1928 Montreal (YUL) 16:50 – 08:45(+1) București (OTP) / marți, joi și duminică.
AC1929 București (OTP) 13:40 – 16:20 Montreal (YUL) / luni, miercuri și vineri

AC1964 Toronto (YYZ) 17:35 – 09:55(+1) București (OTP) / luni, miercuri și sâmbătă
AC1965 București (OTP) 13:40 – 17:05 Toronto (YYZ) / marți, joi și duminică

Toate zborurile sunt operate cu aeronave de tip Boeing 767-300 cu două clase de călătorie – economy și premium economy. Capacitatea avioanelor Air Canada Rouge variază în funcție de configurație și au între 254 și 280 scaune.

De menționat că Air Canada Rouge este singura companie aeriană care operează din România zboruri directe spre America de Nord.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Si daca merge bine posibil sa si ramana si pe programul de iarna.

 


Re: Stiri, noutati, perspective 1689

Eu cred ca sint putine sanse.... Nu cred ca va doriti sa incercati experienta Canada intre noiembrie si martie-aprilie :D
Schimbul de nepoti si bunici, vara, da, e o afacere profitabila.
Daca pina la urma Taromul se hotaraste sa-si arate muschii cu o cursa intercontinentala (JFK sau Newark), e posibil ca Air Canada sa renunte. In sezonul de vara 2020..
Totul e o chestiune de pret...
Ah, da, si de regimul vizelor SUA.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Mă nedumerește faptul următor: Budapesta are zboruri directe spre Canada zilnic, tot timpul anului.
Și, din câte știu, comunitatea de români e mai mare decât cea de unguri.
În plus, directorul Air Canada e român.
Concluzie: ce se întâmplă?

 


Re: Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Tocmai. Vara asta au facut un studiu de piata. Acum daca si vara urmatoare totul merge la fel de bine de ce nu. Sa nu uitam, Canada urmeaza sa ridice vizele pentru romani incepand cu 2020. Tarom are in vedere doua trasee de lung curier. Catre JFK si catre Beijing.

 


Re: Stiri, noutati, perspective subway guru

Cu noul aeroport Istanbul Havalimani ISL in functiune e posibil ca sa se schimbe raporturile de forte in regiune mai ales inspre directia est...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Nu uitati un aspect foarte important: majoritatea pasagerilor nu vor ramane in Montreal sau Toronto.
Vor continua calatoria catre alte destinatii din America de Nord mai ales in cele mai multe cazuri cu Air Canada sau United ( membru Star Alliance).

 


Re: Stiri, noutati, perspective 1689

Chev Celios wrote:
[...]. Vara asta au facut un studiu de piata. [..]Sa nu uitam, Canada urmeaza sa ridice vizele pentru romani incepand cu 2020. [...].


Vizele de Canada s-au ridicat din vara asta, aproape simultan cu aparitia zborului de YUL/YYZ.
Asa ca n-a fost chiar un studiu de piata ci s-a mizat pe un trafic sporit pe relatia Romania - Canada.
O comunitate de +/- 300.000 nu o sa genereze suficient trafic sa justifice un zbor zilnic (fie el si un 767 in configuratie W24Y256).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Chev Celios

Nu unul zilnic, dar la iarna doua zboruri pe saptamana unul de Toronto si unul de Montreal, ar avea clienti. Sa nu uitam ca ei vin si cu cargo si posta, nu doar cu pasageri.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Un avion Blue Air nu a mai reușit să aterizeze la București, așadar s-a oprit la Constanța. Articolul se găsește aici:
https://m.stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php?article_id=3807840
Un avion al companiei Blue Air cu 109 pasageri la bord, care venea de la Larnaca şi se îndrepta către Bucureşti a solicitat aterizarea pe Aeroportul Mihai Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

 

Aeronava a reușit să aterizeze în condiţii de siguranţă, relatează news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Mihail Kogălniceanu, o aeronavă a companiei Blue Air, cu 109 pasageri şi 6 membri ai echipajului a solicitat aterizarea de urgenţă pe aeroportul din judeţul Constanţa din cauza unor probleme tehnice.

Avionul a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă, fără a se înregistra vreo problemă.

Compania urmează să decidă ce se va întâmpla mai departe cu pasagerii şi cu aeronava.

”Aeronava Blue Air care opera zborul 0B138 a decolat astăzi de pe Aeroportul din Larnaca (Cipru) cu destinația Otopeni, a aterizat în condiții de siguranță pe aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Decizia a fost luată de comandantul aeronavei, ca urmare a unei semnalizari la bord. Din motive de precauție și ca urmare a vremii nefavorabile de pe Aeroportul Otopeni, respectiv aer cețos cu condiții de vizibilitate redusă, s-a decis aterizarea pe aeroportul din Constanța.

În niciun moment, siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol și nu a fost vorba despre o aterizare de urgență.

În acest moment se realizează o verificare tehnică a aeronavei, iar echipa Blue Air se asigură ca pasagerii să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil”, precizează Blue Air într-un comunicat.

 


Re: Stiri, noutati, perspective subway guru

Cica l-ar fi <saltat> pe Titea! Intr-o ancheta declansata la Romatsa.
Update
Dl Titea dezminte si spune ca s-a prezentat din proprie initiativa.

 


Re: Stiri, noutati, perspective 1689

Din ciclul "si-nca sapte de la fratele socrului mare", Ministrul Fiantelor isi propune (pe persoana juridica) sa cumpere 29 (douazecisinoua) de avioane pentru Tarom. Bine, ca sint ca steagurile lui Pristanda (s-au luat patru si s-au contractat noua, mai vin cinci si se iau 29), asta nu mai conteaza.

As vrea insa sa vad cum isi propune sa le foloseasca (nu alta, dar astea nu-s niste Otokar C 10 pe care intii le iei si dupa te gindesti ce faci cu ele...).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Deja si rimeaza suna a melodia aia populara "uite 4, uite 9, uite douazeci si noua" :lol:

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Transport aviatic  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use