MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5430 posts, 1063552 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 388
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex Dominatrix

andrei11 wrote:
Semaforizarea nu are legatura cu prelungirea tunelului catre Antilopa. Statia Republica - cu tot cu remiza tine aproximativ pana in dreptul strazii Deltei. Acolo este montata poarta care sigileaza statia in caz de bombardament atomic si practic incepe tunelul spre Antilopa cu o curba puternic spre stanga ( sensul Republica - Antilopa ).
Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui. Linia (simpla) intre Republica si Pantelimon a fost re-semnalizata cu ATP? Fiindca inainte linia era semnalizata in dublu sens cu sistemul clasic BLA si in acel caz pozitia semnalelor este dictata in primul rand de distantele minime de separare permise intre trenuri (plus multe alte variabile). La ATP, e alta mancare de peste, fiindca blocurile de linie nu au "lungimi fixe". Ma cam indoiesc ca pozitia semnalelor  asa cum apare in desenul tau cu incrucisarea de la Republica era aceeasi inainte de deschiderea statiei Pantelimon, deci nu prea poti sa spui ca semaforizarea nu are legatura cu prelungirea tunelului. Sau am inteles eu gresit ce ai vrut sa spui?

@3mil: O alta posbilitate s-ar putea sa fie pastrarea "orarului" asa cum apare in "livret". Fiecare tren are un numar (intern) de tura si are un orar fix, trebuind sa plece de la capete la anumite ore si sa se execute nu numar oarecare de trase/zi. Daca dintr-un motiv sau altul trenul ajunge intr-un punct mai devreme cu 1-2 minute, e oarecum logic sa stationeze putin pentru a "reveni" la orarul prestabilit.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex mindmasster

Astazi la Piata Victoriei 2 din nou a aparut pe ecran " PROBE DE FUNCTIONARE"

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Utilizator anonim

Ieri sistemul nu a mers aproape deloc, azi era cu probe de functionare. Modifica ei ceva, probabil le coreleaza cu noile grafice de mers.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex Chev Celios

Iar o chestie pe care am observat-o este ca Bm-urile de pe M1 circula pe verde (nu pe rosu cu alb) intre Timpuri Noi si Nicolae Grigorescu,posibil chiar pe toata zona comuna M1-M3.Oare ce sa intamplat cu sistemul automat?

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex mitzu21

Am constatat de curand si nu stiu daca cineva a mai avut problema asta, dar poate ma puteti lamuri. Am un abonament lunar iar de curand am avut parte de o neplacere. Un aparat mi-a stricat (nu stiu cum se numeste aparatul) abonementul, si anume la urmatoarea taxare mi-l refuza. Am constatat cu stupoare ca tot am fost plimbat de la o casierita de la statia de metrou C. Georgian la Titan apoi la Unirii etc. Desi dupa multe discutii preferau mai degraba sa fiu bagat prin spate decat rezolvarea problemei. Abonamentul mai avea cam 20 de zile de functionare. Intr-un final a trebuit sa imi cumpar alt abonament pierzand practic banii si abonementul anterior. Desi evident acel aparat nu stiu exact mi l-a demagnetizat nu stiu exact ce ia facut. A mai patit cineva asa ceva? Si cum as putea sa o rezolv? Am constatat prin aceasta problema ca angajatii Metrorex lasa de dorit.....

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Ai avut tu ghinion de o cartela defecta. Nu e aparatul de vina, ci cartela. "Norocul" tau, nu stiu cate cartele la 10.000 vandute or avea defect de fabricatie. Totul este sa nu fie prea multe. E treaba de statistica. In nici un domeniu de activitate nu poti avea erori  0 ( zero ).

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

Trebuia să te duci la ele și să faci scandal. Regulamentul spune că dacă ți se strică abonamentul lunar, Metrorexul trebuie să îți dea altul pentru zilele rămase. În cazul tău, trebuia să plătești cele 10 zile folosite și restul de 20 nefolosite să ți le dea ei.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex cornel001

Ca se mai strica cate o cartela e una, ca doreii/dorelele de la metrorex sunt prastie e alta.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex Highlander

Eu ii aratam casierei abonamentu si imi deschidea ea. ce-i drept nu era cu "calatorii". Angajatii statului sunt prastie in general...
La ITB e mai rau. Mi s-a stricat cardul, a trebuit sa platesc pentru el si sa stau si 3 zile fara. ca cica atat dureaza nu stiu ce. Alea 3 zile mi s-a zis sa circul cu bonul; pe care nu il mai aveam. Si au refuzat sa imi mai dea altul, desi pe sistem apaream cu abonament. Am apelat la OPC; care nu a facut nimic...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

S-au montat in cateva statii aparate care folosesc exclusiv la verificarea cartelelor (la aflarea numarului de calatori ramase). Sunt aparate rosii (ca cele montate pe tronsonul NG-AS sau in alte locuri unde s-au schimbat turnichetii), numai ca nu se pot folosi la acces, find montate in afara zonei turnichetilor.
De ex la Gorjului exista un astfel de aparat montat la nivelul intermediar (cel unde da iesirea A, dinspre piata), pe peretele de langa langa bancomat.

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex mitzu21

Ideea e ca nu am fost singurul.....am cunoscuti cu aceeasi problema si nici la ei nu s-a rezolvat. Daca nu ma insel a fost si un reportaj la TV in legatura cu chesti asta...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

De ce o  fi insistand Metrorex ca M1 sa fie D2-Pantelimon si nu D2-Republica,  avand in vedere ca intre Republica si Pantelimon se circula pe o singura linie si majoritatea trenurilor se opresc la Republica? Senzatia mea , ori de cate ori ajung la Pantelimon, este ca acolo "ruleaza alt film" decat pe M1.
Apropo, exista vreun tren care face traseul D2-Pantelimon ?

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex Dr2005

sab wrote:
Apropo, exista vreun tren care face traseul D2-Pantelimon ?


Trenurile care se retrag.

Nu înțeleg de ce pe Pantelimon - Republica plimbă o IVA completă... acum vreo 8 ani mergea doar o ramă (2 vagoane).

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Deci cu calatori, in mod normal, nimic direct ? Cu atat mai mult nu are logica ca M1 sa fie pana la Pantelimon..
Iar asta cu IVA de 6 vagoane nici asta nu este de inteles. Probabil lenea tipic romaneasca. De ce sa faca un tren "special" doar pentru aceasta ruta ? Maine-poimaine trenul poate sa ajunga pe M3 si de ce sa mai stau atunci sa-l recompuna ? Probabil ca intervine si ideea de stocare a vagoanelor ramase.
Nu mai spun ca erau vremuri cand foloseau si sacrificau un BM pe ruta asta...
Apropo de IVA, un tren este format obligatoriu din aceleasi vagoane pana la casare ? Sau pot sa decuplez si sa cuplez ulterior cum doresc ?

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8  ... 388
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420769 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use