MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Greva la metrou

292 posts, 103022 views
 
Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa cris_m

Probabil se vor reorienta oamenii. Sincer si eu as face asta daca as sta ca sardina si as da o poala de bani pe abonament...

 


Re: Greva la metrou Puss in Boots

Oamenii stau ca sardinele si acum. Si in trecut cand abonamentul era mai ieftin. De multe ori e dificil si alteori imposibil aproape sa te reorientezi fara a pierde timp suplimentar duium sau sa trebuiasca sa pleci pe la 5 sau 6 de acasa ca sa ajungi unde ai nevoie. De ex cei din Berceni si Leonida fara metrou sunt fiii ploii. Daca am avea un transport coerent la suprafata (cu tot ce presupune el, luati orice oras din Vest si stiti despre ce vorbesc) atunci da, poate vor fi alternative chiar daca vor dura ceva minute in plus. De asta si consider ca disparitia tramvaiului din zone unde e metrou doar pt ca e metrou nu se justifica, cand vezi cata lume si cate masini sunt si la suprafata (sos Berceni, Calea Grivitei...acolo am inteles ca dispare Griro si apar blocuri? Super inca cateva sute de masini). Metroul nu face fata si nu va face in continuare, orasul se mareste, trebuie alternative si sper sa le obtinem candva.

 


Re: Greva la metrou andrei11

Dacă fac 100 lei abonamentul în loc de 70 ( parcă atât e acum ) asta înseamnă nici 3 pachete de țigări. Fumați mai puțin, tovarăși ! Sau - că tot era o discuție între mine și Costin la << Club >> luați-vă pachețel de mâncare de acasă, e mult mai ieftin decât fast - food ul de la parterulmultinaționalei.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Este clar ca 100 lei nu este mult, mai ales ca unora le-au crescut salariile binisor in ultima vreme. Iar alternative la metrou NU EXISTA.

 


Re: Greva la metrou aztec

Au crescut salariile  daca esti angajat la stat si stai si mai decontezi si pretul abonamentului...
La privat...

 


Re: Greva la metrou TibiV

andrei11 wrote:
Dacă fac 100 lei abonamentul în loc de 70 ( parcă atât e acum ) asta înseamnă nici 3 pachete de țigări. Fumați mai puțin, tovarăși ! Sau - că tot era o discuție între mine și Costin la << Club >> luați-vă pachețel de mâncare de acasă, e mult mai ieftin decât fast - food ul de la parterulmultinaționalei.

Si nu mai cumparati pantofi/gegi/canadiene noi in fiecare an...
Ganditi-va ca donati banii aia sarmanilor angajati Mrex, pastoriti de inegalabilul senator PSD Radoi...

Imi pare foarte rau ca nu construieste PMB bulevarde cu cel putin 8 benzi/sens, ca sa ii putem ”sunta” pe nesimtitii care au monopolul subteran (monopol de la trenuri pana la chioscurile cu ziare sau cu merdenele....)

Cei care lucrati in mediul privat...
A avut cineva crestere de salariu mai mare de 20-25% in ultimii 10 ani ?!...
Eu am avut pe la vreo 5% intr-un deceniu...
Ei (sindomet) scot +20% de pe un an pe altul.
Restul gandurilor le pastrez pentru mine, caci publicarea lor ar contrazice flagrant regulamentul forumului...
:(

 


Re: Greva la metrou Puss in Boots

Nu tuturor le e asa simplu sa dea 100 lei. Nu toti fumeaza ca sa aiba la ce renunta. Nu toti sunt corporatisti bine platiti care mananca la mall. Nu inteleg de ce priviti atat de "la bara din fata". Nu alora le plang de mila. Ma enerveaza doar ca tot noi suntem cei care suportam mizeriile astea si trebuie sa decontam pt ca NU avem variante. 100 poate e putin pt voi dar pt multi altii nu e deloc. Si pana la urma, nu sunt banii "mei"? Nu trebuie sa pot eu decide ce sa fac cu ei? Ii dau pe tigari daca vreau, e placerea mea daca fumez, poate in rest nu fac nimic altceva, nu merg in vacante, mananc putin am mica placere a fumatului. Ar trebui sa ma pot bucura de ea nu sa ma simt prizonierul unora care maresc mereu tarifele ca sa le fie lor bine. Si pt ca se stiu cu sacii in caruta indiferent cum ar fi.
Inlocuiti tigarile din exemplul de mai sus cu orice. Pana si o merdenea. Sau familiile cu 2-3-4 copii. Ar fi cam 4-600 lei pe luna. E chiar asa putin? Si nu fumeaza nimeni sa zicem. Caz ideal.
Mi-as dori ceva utopic la noi si anume o companie de transport de suprafata ca in Vest, cu tot ceea ce presupune si sustinuta de infrastructura stradala. Nu va egala niciodata metroul la viteza dar bine organizata ar putea constitui o alternativa viabila si mai ieftina pt multi. Metroul nu ar intra in faliment dar macar multi dintre aia care ii platesc acum abonament si care nu isi permit cresterile astea ar putea trece la suprafata fara sa simta ca acum ca trece viata pe langa ei blocati in cine stie ce ambuteiaj creat de vreun dobitoc cu covrig.

 



Re: Greva la metrou misterr

Metroul București s-ar putea închide. Mecanicii iau în considerare intrarea în grevă





Mecanicii de reparaţii de la metrou iau în considerare intrarea în grevă, ceea ce ar duce la închiderea metroului.

Angajaţii Uzinei de Reparaţii pentru metrou au mandatat conducerea sindicatului din care fac parte să ducă până la capăt conflictul de muncă declanşat cu angajatorul Alstom, inclusiv intrarea în grevă general.

Anunțul a fost făcut miercuri de preşedintele sindicatului de la uzina care efectuează lucrările de reparaţii pentru ramele de metrou, Cristian Budu, conform Agerpres.

În cazul declanşării grevei de către mecanicii de reparaţii, întregul sistem al metroului va mai funcţiona o zi sau două, după care metroul se va închide, a adăugat preşedintele Unităţii - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

„Metroul va circula o zi-două, după care, ca urmare a faptului că nu se fac intervenţiile, reparaţiile şi toate celelalte, vom trage trenurile pe dreapta şi se închide metroul.

Să nu uităm că în conformitate cu legea, nu numai ei, ci şi noi toţi ceilalţi avem dreptul la grevă de solidaritate, care, ce-i drept, nu poate să depăşească opt ore, dar o facem cu brio”, a comentat Ion Rădoi.

Lucrătorii de la uzina de reparaţii pentru metrou sunt angajaţi ai companiei Alstom, a precizat, preşedintele USLM.

„Suntem în conflict cu dânşii (cu Alstom - n. r.), avem tabele de semnături, avem dosare depuse la ITM, prin care solicităm concilierea. Mandatul încredinţat de angajaţii noştri este acela de a merge până la capăt, inclusiv cu greva de avertisment, inclusiv cu greva generală, dacă vineri, adică pe data de 13 decembrie, nu ajungem la un consens cu dânşii în ceea ce priveşte câteva propuneri de modificări ale prevederilor contractului colectiv de muncă, cât şi a salariilor”, a menţionat preşedintele sindicatului de la Uzina de Reparaţii pentru metrou, Cristian Budu.

Acesta a precizat că vineri va avea loc discuţia cu reprezentantul ITM, iar în cazul lipsei obţinerii unui consens există posibilitatea declanşării grevei.

„Vineri avem programată concilierea cu reprezentantul ITM, conciliere care ar putea să se termine cu un acord, în situaţia în care vom ajunge la un consens - solicitările noastre, plus acceptul dânşilor.

Din efectivul de 360 de angajaţi pe proiectul Metrorex, 273 şi-au exprimat opţiunea (de declanşare a conflictului de muncă - n. r.) prin semnătură, vorbim de membri de sindicat. Diferenţa până la 360 nu sunt oameni care nu au dorit să facă pasul acesta, ci la momentul sondajului erau în concedii de odihnă, concedii medicale, deci la revenire ei vor avea posibilitatea să opteze.

Dar vă spunem că suntem hotărâţi să mergem mai departe pentru a ne apăra drepturile, drepturi pe care în decursul acestor 15-17 ani (Alstom - n. r.) a avut grijă să ni le diminueze, menţionând că sunt o multinaţională şi au alte principii”, a explicat Cristian Budu.

El a susţinut că lucrătorii de la Uzina de Reparaţii pentru metrou sunt foarte stresaţi, deoarece nu ştiu ce îi aşteaptă în viitor, în contextul în care drepturile angajaţilor au fost diminuate treptat de către compania franceză care asigură mentenanţa sistemului de la metrou.

„Starea de stres a angajaţilor din locaţia mea e foarte avansată, datorită faptului că nu ştim ce viitor ne aşteaptă. Încă din 29 noiembrie, Contractul Colectiv de Muncă este expirat, am făcut demersuri în nenumărate rânduri să ajungem la o înţelegere, nu s-a ajuns la niciun consens (cu angajatorul Alstom - n. r.).

Chiar dacă acest contract de mentenanţă avea un capitol special numit acord special, prin care aceşti angajaţi preluaţi de firma franceză urmau să îşi păstreze drepturile cu care au fost preluaţi de la Metrorex, prin schimbarea legislaţiei, prin rea voinţă la nivelul societăţii, am fost obligaţi în decursul vremii să acceptăm nişte compromisuri, care au dus la pierderea unor drepturi.

Dânşii (compania Alstom - n. r.) au preluat o forţă de muncă de la metrou înalt calificată şi nu au mai făcut nimic în calificarea acestor angajaţi, au venit cu sisteme de transport noi, ramele Bombardier şi ramele CAF, la care a trebuit să ne şcolim singuri, în comparaţie cu sistemele de pe rama Astra”, a adăugat Budu.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a avertizat că dacă mecanicii de la reparaţii intră în grevă toţi angajaţii de la metrou se pot alătura acestui protest.

„Dacă se face grevă, bineînţeles că există riscul să se oprească metroul. Urmează greva de avertisment şi greva propriu-zisă (dacă nu se ajunge la un acord - n. r.), cu nişte zile diferenţă de aşteptare de la una la alta, la 7 zile (după greva de avertisment - n. r.) se poate declanşa (greva generală - n. r.). Poate intra în grevă tot metroul”, a precizat Ion Rădoi.

 


Re: Greva la metrou Florinds

Francezi zgarciti, nu e boieria de la stat la ALSTOM.  :lol: Dar dl. Radoi simte nevoia de solidaritate ca sa tot puna de greve.

 


Re: Știri și articole din presă punmeister

Articolul se găsește aici.
Si probabil ca marele radoi se va pregati de greva. Drula ar trebui sa fie pregatit de propaganda care v-a urma ca sa nu aiba parte de soarta lui Lucian Sova.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Daca baga controale la sange si recuperarea furaciunilor e perfect posibil ca dialogul sa se poarte intre Dinicu Golescu etajul unu si Dilibau subsol...desi nu mi-as dori un astfel de rezultat ci doar o punere in ordine a lucrurilor...
In rest astept doar ca si ND sa faca aceleasi lucruri la STB ca sa insanatosim total capitala...altfel o luam in freza toti!

 


Re: Știri și articole din presă punmeister

Ideea este ca daca Drula informeaza din timp ce planuri are radoi, concomitent cu greva o sa fie si un boicot al bucurestenilor impotriva Metrorex/USLM.

 


Re: Greva la metrou Stefan28

Nu-și permit să mai facă nicio grevă, îi au sub mânecă cu acel raport...

 


Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use