MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2050 posts, 555835 views
 
Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 147
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Depinde ce intelegi prin "vechi",  unele Bombardiere au deja peste 15 ani....

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

O nouă bătălie la metrou, între conducere și sindicate. Spațiile comerciale, lăsate fără curent

Click pe imagine pentru video:





S-a lăsat cu un scandal de pomină, marți, în subteran, unde a avut loc o nouă bătălie între conducerea metroului și sindicate.

La cererea directorilor, spațiile comerciale din stații, deținute până nu demult prin contract de sindicaliști, au fost decuplate de la utilități.

De pe urma acestui meci, primii care suferă sunt comercianții, cărora li se strică marfa în frigiderele rămase fără curent.

La ora 10.30 a fost dat ordinul de deconectare a spațiilor comerciale de la apă și curent. Până la 12 însă nu s-a întâmplat nimic. Șeful Metrorex spune că atunci le-a comunicat angajaților că vor fi sancționați dacă nu se supun.

Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex: “Am sunat până la nivel de șef de secție. Încă mai așteptăm de la sindicat să primească undă verde. Lucru inacceptabil. Cei care nu se supun riscă desfacerea contractului de muncă”.

Primii care au avut de suferit au fost comercianții din stația Piața Victoriei.

Vânzător: “După prânz au început să fie deconectate de la utilități și chioșcurile din stația Piața Unirii. Din păcate, la mijlocul acestui conflict fără precedent de la metrou sunt oamenii, care în drumul lor prin subteran spre casă sau spre muncă obișnuiesc să-și cumpere mâncare.”

Imediat, la ușile sindicatului Metrorex, cel care administrează în prezent spațiile prin firma Sindomet s-au adunat comercianții. Aceștia au cerut să stea de vorba și cu directorul.

Directorul Metrorex susține însă că acești comercianți ar fi fost avertizați că s-a încheiat contractul pe care Metrorex îl are cu Sindomet. Mai mult, a avertizat că s-ar putea ajunge până la evacuări forțate și la demolări.

Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex: “Sunt pe fluxul de evacuare, acelea vor fi demolate, nu le vom scoate la licitație. Comercianții au refuzat să părăsească spațiile comerciale, mai mult, Sindomet a încheiat contracte comerciale ilegale”.

Scandalul a afectat și negocierile privind greva generală de la Metrou, pentru că, spun sindicaliștii, reprezentanții Metrorex nu s-au prezentat marți la discuții. Sindicatul susține că ar renunța de bună voie la contract, dacă ar primi despăgubiri. Deocamdată, suma cerută este contestată în instanță.

Artimon Marian, lider sindical Metrorex: “Considerăm un abuz de la Sodolescu, a fost pus de Șova. Domnul director cunoaște bine și se exprimă prost. Metrorex trebuia să plătească 3 milioane de euro.”

Directorul general susține că suma corectă ar fi puțin peste 2 milioane de lei, iar ministrul Șova nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor aduse.

Miza acestei bătălii sunt cei aproape 6.000 de metri pătrați de spații comerciale prost administrate, conform Metrorex. Venitul pe care îl aduc este de 600.000 de euro anual, dar ar putea fi mult mai mare, conform conducerii.

Contractul prin care sindicatele au ajuns să administreze spațiile a fost semnat în 2003 și a expirat în septembrie anul acesta. Banii din chirii ajung în proporție de 64 % la sindicate și 36 % la metrou.

Contractele pentru spațiile de publicitate din subteran pot constitui motivul următoarei bătălii. Miza ar fi cei 800.000 de lei, venit împărțit acum în mod egal între cele două părți.

Sindicaliștii spun că au nevoie de acești bani, pentru că îi ajută cu ei pe angajații bolnavi, dar și pentru a întreține un complex de odihnă din Brașov.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Magazinele de la metrou urmează a fi redeschise în cel mai scurt timp. Metrorex, obligată să dea drumul la apă și curent

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/ma ... nt-2470470

Magazinele de la metrou urmează a fi redeschise în cel mai scurt timp, după ce Metrorex a fost obligată să reia alimentarea cu apă și electricitate. Decizia aparține Judecătoriei Sectorului 1, în cadrul unui proces judecat în condiții de urgență. Spațiile comerciale din subteran aparțin unui din cele mai puternice sindicate ale Metrorex, care încasează chiriile, iar conflictul a explodat între Regie și sindicat în urmă cu câteva zile.
Alimentarea cu apă şi electricitate în cele 300 de magazine din subteran a fost reluată. Compania Metrorex a fost obligată să facă acest lucru, potrivit unei hotărâri emise de Judecătoria Sectorului 1. Contractul dintre Metrorex și societatea care gestionează spațiile de la metrou, „Unitatea – Sindicatul Liber Metrou' (U.S.L.M.) a expirat. Cu toate acestea, firma sindicatului, Sindomet Servcom, a continuat să dea în administrare micilor comercianţi spațiile de la metrou. Metrorex a recționat și a tăiat apa și curentul, relatează Digi24.

La mijloc au fost prinși călătorii care timp de două zile nu au avut de unde să îşi facă micile cumpărături.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Sova: Santajul sindicalistilor lui Radoi scumpeste calatoria cu metroul

Bucurestenii vor plati mai mult pentru o calatorie cu metroul, incepand din 2019, sustine ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Sova. Aceasta arata ca scumpirea va fi consecinta directa a majorarilor exagerate de salarii de la Metrorex S.A.

Lucian Sova spune ca majorarile salariale de la metrou sunt exagerate si s-au facut din cauza santajului la care conducerea companiei de stat Metrorex a fost supusa de "sindicatul condus de Ion Radoi".

"Apreciez ca ceea ce s-a intamplat la Metrorex a fost o activitate care tine de artificial. Nu a existat motiv de greva acolo. Sindicatul condus de Ion Radoi a santajat administratia companiei (...) Conflictul a fost stins, dar cu pretul unor majorari de salarii pe care eu le consider nejustificate. Legale, dar nejustificate.

Aceste costuri suplimentare se vor transfera in costurile platite de utilizatorii de metrou incepand cu anul viitor", a declarat, joi, Lucian Sova.

In dupa amiaza zilei de joi, 6 decembrie, premierul Viorica Dancila a declarat ca la ora 17.00 umreaza sa aiba o intalnire cu Lucian Sova pentru a discuta despre situatia de la metrou.

Reamintim ca, dupa expirarea contractului colectiv de munca (CCM) pentru anul 2017-2018, Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a cerut majorari salariale in cuantum de 42% pentru toti salariatii. Metrorex a oferit initial 18%, crestere considerata inacceptabila de sindicalisti.

A urmat o perioada de procese in instanta si tensiuni intre USLM si Metrorex SA. Pana la urma, s-a ajuns la o intelegere: salariile angajatilor din subteran cresc cu 20%. In plus, angajatii vor primi si prime anuale in valoare totala de 2.000 de lei.

http://www.ziare.com/stiri/metrou/sova- ... ul-1541071

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Discuțiile la articol le găsiți la << Grevă >>

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Magistrala 2
http://www.fonduri-ue.ro/presa/comunica ... istralei-2
MFE a transmis Comisiei Europene pentru aprobare proiectul major pentru modernizarea Magistralei 2
   28 Decembrie 2018


Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene pentru aprobare proiectul major “Îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 de metrou Berceni – Pipera”. Proiectul, în valoare de 114,83 milioane euro, va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Proiectele majore, cu o valoare totală eligibilă mai mare de 50 milioane euro, în cazul investițiilor pentru creștere economică și locuri de muncă, prevăzute în cadrul programelor operaționale, sau cu un cost total eligibil de peste 75 milioane euro pentru domeniul transporturi, se transmit Comisiei Europene pentru aprobare, conform prevederilor Regulamentului UE 1303/2013.

Modernizarea va permite reducerea duratei călătoriei cu metroul și creșterea confortului pasagerilor uneia dintre cele mai aglomerate magistrale de metrou care traversează Capitala de la Nord la Sud. Magistrala 2 este utilizată de aproximativ 38% dintre pasageri.

Proiectul va finanța:
• înlocuirea întregii lungimi de 18,68 de km de linie dublă;
• reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare;
• finalizarea lucrărilor la noul acces al stației Tineretului.

Conform estimărilor, contractul de lucrări principal, care vizează înlocuirea liniilor de metrou, va fi atribuit la mijlocul anului 2019, iar efectuarea lucrărilor va dura 4 ani.

P.S.
Ce facem, bagam topic nou?...sau asteptam sa ne anunte d-na Cretu ca s-a blagoslovit...

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Modernizarea va permite reducerea duratei călătoriei cu metroul și creșterea confortului pasagerilor
Asta e formulare standard capitalistă fără valoare, e soră bună cu cel puțin alte două :
- Unde te vezi peste cinci ani.
- Dacă-ți place să lucrezi într-o echipă tânără și dinamică.
Recycle Bin parcă-i spune în capitalismul electronic, nu ?
Să fie limpede, nu sunt contra modernizărilor, dar nu cred în formularea cu care am  început postarea !
Reducerea duratei călătoriei este strâns legată de reducerea timpilor la rebrusment  și cum  rezolvi întoarcerea la cap de traseu ? Iar liniile parcă s-au schimbat acum ceva ani, nu prea mulți. Schimbăm liniile din două în două cincinale ?
reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare
Singurul WC pe care-l știu e la Victoriei. La Unirii e și departe de M 2 și trebuie să și taxezi încă odată. A fost deschis destul de recent. Nu cred că s-au uzat pișoarele și nici că conductele de  pe traseu sunt uzate în asemenea hal.
A, da, mai e un WC pe traseu, dar tot cu plată, e la Universitate. Dar e închis de vreun an de zile cel puțin.
Nu știu cu cât pot crește viteza de exploatare a traseului, poate câștigi 2 minute la 18 km, nu se poate mai mult. Cât o jumătate de melodie pe care o asculți în căști.
________________
Deschid  acum topic nou, să vedem ce iese...
Aveți topic de discuții / Știri despre proiect Aici. Succes. Intervenția mea rămîne în schimb aici.

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Ce facem, vorbim de kakastori sau despre lucruri serioase???
Zau asa, uneori ai un talent sa duci lucrurile intr-un derizoriu, de nu-ti povestesc!
:o

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Vorbim de lucruri serioase,  dar la topicul nou, citatul e luat din comunicat :
reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Daca ai pitit subiectul la <dezvoltare> atunci trebuie sa adaugi si <modernizare>!
Parerea mea!

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Oameni buni, NU mai postați aici discuții despre modernizarea magistralei M 2 ! Aveți topic dedicat !!!!!!!!!!!

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Angajări masive și creșteri de salarii cu 20% la metroul bucureștean. Călătoria cu metroul s-ar putea scumpi

https://www.g4media.ro/angajari-masive- ... cumpi.html

Metrorex și-a schițat deja bugetul pentru 2019, chiar dacă nu știe câți bani va primi de la stat drept subvenție, deoarece Ministerul de Finanțe întârzie definitivarea și trimiterea către Parlament spre aprobare a bugetului de stat. Marile noutăți sunt creșterile de salarii și angajările programate.

Una dintre marile presiuni pe bugetul companiei de stat anul acesta va veni din zona salariilor. Șefii companiei estimează că anul acesta fondul de salarii va ajunge la 535,92 milioane lei. Este cu 36% mai mare ca anul trecut, când cheltuielile cu salariile s-au ridicat la circa 400 de milioane de lei.

De luna aceasta, cei aproape 4.600 de angajați ai companiei vor avea venituri mai mari pentru că sindicaliștii au obținut în decembrie o majorare a salariilor cu 20% după ce au amenințat cu greva generală. Sindicatul ceruse inițial o majorare salarială de 42%.

Astfel, începând cu 5 decembrie, potrivit Metrorex, salariul mediu brut lunar în cadrul companiei a ajuns la circa 8.600 de lei (include contribuțiile pe care fiecare salariat le plătește reprezentând cca 45% din salariu mediu brut, precum și sporurile aferente condițiilor specifice de muncă).

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, declara încă din decembrie 2018 că majorările salariale vor fi acoperite din creșterea prețului cartelelor de metrou.

„Orice creştere salarială se va reflecta în preţuri. Nu avansez preţuri. Ce ştiu precis este că această creştere salarială nu poate fi dusă în bugetul Metrorex altfel decât printr-o creştere a preţului biletului”, a declarat luna trecută la finalizarea negocierilor cu sindicatele de la metrou oficialulul de la Transporturi.

Oficialii Metrorex au declarat pentru G4media.ro că au în vedere o posibilă creștere tarifară, dar că nu finalizat încă analiza. Ultima majorare a tarifelor pentru călătoria cu metroul a fost în 2015. Atunci prețurile au crescut cu procente cuprinse între 16%-33%.

:!:  :!: Metrorex vrea să angajeze 1.300 de persoane în 2019 :!:  :!:  :shock:

Compania care administrează rețeaua de metrou a Capitalei și-a propus să facă angajări masive în 2019.  „Pentru anul 2019, Metrorex are în vedere punerea în funcțiune a unei noi magistrale – Magistrala 5 Eroilor – Drumul Taberei, astfel că numărul de personal la finele anului 2019 va ajunge la 5.861 salariați. La momentul actual Metrorex are 4.560 salariați”, au transmis oficialii Metrorex.

Pe magistrala 5 de metrou s-ar putea circula, însă, cel mai devreme spre finalul anului în condițiile în care instanța va tranșa curând disputa dintre Siemens și Metrorex legată de contractul de automatizare și control al traficului. După soluționarea problemelor din instanță și semnarea unui contract pentru realizarea sistemului de automatizare, lucrările vor dura cel puțin 9 luni.

Planurile Metrorex ar putea, însă, să sufere modificări. Bugetul Metrorex se aprobă prin hotărâre de guvern după adoptarea bugetului de stat de către Parlament și publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

 


Re: Stiri si articole din presa misterr

Metroul va avea panouri de siguranță, însă nu în toate stațiile

Click pe imagine pentru video:





Metroul din Bucureşti va avea panouri de siguranţă în staţiile subterane.

Vor fi montate pentru a-i proteja pe călători atunci când peroanele sunt aglomerate, dar şi pentru a-i opri pe cei care vor să facă un gest necugetat. Directorul Metrorex a declarat pentru Știrile ProTV că investiţia se va face cu bani europeni.

Aglomeraţia de la orele de vârf din staţii ca Piaţa Victoriei şi Unirii, dar şi incidentele din subteran, când unii pasageri au căzut, au sărit ori chiar au fost împinşi pe linia metroului, au convins conducerea Metrorex să investească în panouri de protecţie. Aşa cum există de multă vreme în Tokyo sau Paris.

Pentru început, va fi făcută o licitaţie pentru un studiu de fezabilitate.

Studiul de fezabilitate ar trebui să răspundă la întrebarea dacă în stațiile aglomerate se vor pune panourile de protecție de 1.8 metri sau până în tavan. Dacă vor rămâne la prima variantă, aceste instalații vor costa 10 milioane de euro pe o singură staţie.

Conducerea Metrorex spune că va şti costurile totale doar când va fi gata studiul de fezabilitate şi e posibil ca investiţia pentru fiecare staţie să fie chiar mai mică decât poate părea iniţial.

Dumitru Șodolescu, directorul Metrorex: ”De termen de implementare nu putem vorbi decât după studiul de fezabilitate. Nu instalarea propriu-zisă este complicată, dar după ce avem studiul de fezabilitate, trebuie să pregătim documentaţia pentru scoaterea la licitaţie a proiectării şi execuţiei.

Nu avem o experienţă ca să putem spune durează 3 luni sau 5 luni. Riscul care există nu doar pentru cei care încearcă să îşi pună capăt zilelor sau cum s-a întâmplat acum un an, când acea femeie a împins o fată. Este un risc accidental, oamenii să se înghesuie şi să se întâmple accidente nedorite.”

Panourile vor fi montate în staţiile în care oficialii vor considera că pasagerii sunt supuşi unor riscuri sporite. Este însă foarte important ca în staţiile respective să oprească doar acelaşi tip de garnituri, pentru ca uşile din panouri să se deschidă în dreptul uşilor vagoanelor.

În staţiile foarte mici, cum este cea din Piaţa Romană, este aproape imposibilă montarea panourilor.

 


Re: Stiri si articole din presa punmeister

Bani aruncati pe fereastra. :popa:

 


Go to page:  1  ... 114 115 116 117 118 119 120  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use