MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Greva la metrou

292 posts, 104386 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Greva la metrou alexxd_31

Motane incaltat cred ca te-ai inselat. Doamna de care vorbeai se pare ca nu a fost numita ministru. Au dat inapoi datorita faptului ca greva de avertisment a fost ilegala. Recunoasterea ilegalitatii e un semn de slabiciune. Nu au vrut sa recunoasca decizia judecatoreasca, asa ca au intors-o ca la Ploiesti.

 


Re: Greva la metrou Puss in Boots

Nu cred ca m-am inselat cu ceva. N-am zis decat ce e la suprafata. Evident ca LOV nu a fost numita nimic inca, dar probabil cand va fi numita negocierile se vor relua si vor esua sau nu. Asa se si zice. Si e logic sa fie asa. Asa cum probabil e adevarat si ce zici si explicatia suspendarii ca urmare a numirii noului ministru e de forma, dar asta e partea neoficiala si speculativa.

 


Re: Greva la metrou punmeister

Olguta a fost respinsa.

 


Re: Greva la metrou alexxd_31

Eu zica, ca Sova nu a fost remaniat de presedinte. (Deci declaratia sindicalistilor referitoare la negocierile cu noul ministru nu este valabila)

 


Re: Greva la metrou mindmasster

Avem o decizie finala cu greva? Ceva oficial?

 


Re: Greva la metrou alexxd_31

Avem! Nu se tine indiferent de ce ministru este. Acum sindictul cere doar 35%.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/tr ... ta-1035426

 


Re: Greva la metrou Puss in Boots

Nu stiam ca Olguta e respinsa. O sa fie alt ministru. Ideea de baza ramane. Daca e reala (si probabil e) speculatia.

 


Re: Greva la metrou 1689

survola wrote:
Să vedem cum se termină telenovela, că +42% sigur nu vor primi.
[...]

Cere si ti se va da

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Sindicaliștii de la metrou anunță o nouă posibilă grevă

https://m.digi24.ro/stiri/economie/tran ... va-1036968

Sindicaliștii de la metrou susțin că ar putea intra totuși în grevă, în intervalul 15-20 decembrie. Ei au amânat greva de săptămâna aceasta pentru că au așteptat numirea unui nou ministru al Transporturilor. Între timp, sunt dispuși să mai renunțe la pretențiile de majorare salarială.

Sindicaliștii nu mai vor 45% creștere salarială, cum au cerut până acum, și se mulțumesc cu 35%. Însă, dacă această majorare nu va avea loc, la mijlocul lunii decembrie, ar urma să fie grevă generală.


Angajaţii Metrorex urmau să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4,00 - 16,00. Marţi, Consiliul General de la USLM a decis să amâne declanşarea grevei generale până la instalarea noului ministru al Transporturilor.

„Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, a anunţat USLM.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex.


Nu pot sa faca greva  dupa 24 decembrie? :D

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Sindicatele şi administraţia Metrorex nu s-au înţeles asupra salariilor, negocierile continuă

https://www.mediafax.ro/social/sindicat ... a-17707763
Negocierile dintre administraţia Metrorex şi sindicate vor continua şi marţi, după ce discuţiile de luni nu au avut rezultate concrete, cele două părţi venind cu propuneri diferite de creştere a salariilor.

„Dând dovadă de inflexibilitate administraţia Metrorex a venit cu acelaşi procent de 18%”, precizează un comunicat al USLM.

„USLM a dat dovadă de flexibilitate în negociere şi faţă de ultimul procent solicitat de 35% creştere salarială propune administraţiei că aceasta să fie aplicată în procent de 25%, apoi USLM revine şi propune în mod diferenţiat, principalii beneficiari fiind salariaţii cu încadrări la clasele mici de salarizare, după cum urmează: 24% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 1 -22; 21% pentru salariaţii încadraţi la clasele de salarizare 23 -42”, precizează documentul.

USLM aşteaptă ca marţi, când va avea loc următoarea întâlnire de negociere, administraţia Metrorex să vina cu soluţionarea acestei noi propuneri sindicale, altfel conflictul colectiv de muncă va continua.
USLM spunee că deciziile politice afectează grav viaţă de zi cu zi şi mai ales viaţă de salariat la metrou, şi că ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova nu mai vrea să muncească pentru cetăţeni, urăşte metroul şi se joacă cu dreptul sindicatelor de a negocia.

Sindicatul a declanşat o grevă de avertisment pe 15 noiembrie, care a fost declarată nelegală de Tribunalul Bucureşti. La fel şi greva generală care era programată pentru 21 noiembrie.

Eu n-am prea inteles cum din 24% si 21% a iesit pe medie un procent de 25% crestere, dar astea sunt amanunte. Important este ca se vede bluff-ul, au incercat, n-a iesit, incet-incet cedeaza si Radoi...Daca n-a mers cu 42%, se multumeste si cu 25%. Probabil in final se va ajunge la 20% sau chiar 18% (cat ofera Metrorex), care , oricum, mie tot mi se pare mult, avand in vedere ca in fiecare an au avut cresteri de peste 10% ...

 


Re: Greva la metrou subway guru

Eu intelesesem ca 18% ar fi fost maximul posibil legal...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

De ce "legal" ?

 


Re: Greva la metrou subway guru

Asa afirma administratia.

 


Re: Greva la metrou TibiV

Probabil este vorba de cresterea productivitatii...
Care in cazul asta se masoara in pasageri*km...
Si nu m-ar mira ca de la precedentul CCM acest indicator sa fi crescut cu 18% (Bazilescu-Straulesti, cladiri noi de birouri prin Pipera etc...)

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420547 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use