Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Gaze

111 posts, 38780 views
 
Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Re: Gaze andrei11

Șerban, n-ai cum să interzici unui user să nu-ți răspundă la postările tale. Vezi că în << Panoul Utilizatorului >>  ai <<Prieteni & persoane neagreate>>. O să ai o surpriză dacă te joci puțin cu setările de acolo.
_____________________
În ceea ce privește lucrarea la care faci referire, cred că a câștigat un concurs, cea mai proastă idee de racord. Mircea G, am întâlnit în acest domeniu pe care-l reprezinți atâți oameni incompetenți încât îmi ajunge. Nu gândesc absolut deloc. Pentru ei important e să ajungă țeava din punctul A în punctul B și să trântească regulatorul nu are importanță unde, că nu e la el acasă. Sunt convins că la el acasă s-ar fi gândit puțin și la aspecte estetice. Că nu și-a ales mireasa la Târgul de Nunți, nu ?
Traseul acelei țevi astfel proiectat de capetele deștepte pe lângă aspectul inestetic reprezintă și un pericol public, orice puști cu un polizor manula în mână o taie în 2 secunde.
Asa s-a facut proiectul si probabil exista un motiv

Motivul e că nu mai gândim decât cu picioarele unii dintre noi. Aștept polizorul să ne jucăm de-a artificile.

 


Re: Gaze Costin

Asta e un caz extrem cu polizorul. Suficient sa se catere copii pe ea toata vara ca o deformeaza pana incepe sa aiba pierderi la imbinari... sau vine nea Gicu si-si bate covorul pe teava.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Gaze Mircea G

andrei11 wrote:
.......
_____________________
În ceea ce privește lucrarea la care faci referire, cred că a câștigat un concurs, cea mai proastă idee de racord. ......

Se poate si mai naspa .
Cel care a pus pozele , sa vada cum a fost inainte de modernizare , apoi sa inteleaga solutia actuala .
Daca nu vreti sa intelegeti ca sint reguli de proiectare , va pot spune ce spune si distrigazul : " nu este obligatoriu sa aveti gaz " , deci puteti renunta .
Dar ...estetica si placerea utilizatorului este pe ultimul plan . Important este sa faci lucrarea cum este corect .

 


Re: Gaze Adrian Rosca

Se poate si muult mai nashpa:











 


Re: Gaze Serban

"Asa este proiectul. Estetica este pe ultimul plan. Nu este obligatoriu sa aveti gaz."

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Gaze Mircea G

Adrian Rosca wrote:
Se poate si muult mai nashpa:

Pozele alea arata cel mai bine prostia omeneasca , dar NU a celor de la Gaze ci a beneficiarilor .
Acolo sigur n-au vrut sa monteze coloana prin casa scarii , apoi sa treaca cu teava prin apartamente , sa ajunga la bucatarie si centrala eventual , si au vrut pe exterior , sa intre direct ....
Ce-a iesit , a iesit .

 


Re: Gaze ByOnu

Pai si totusi, GDF sau cine se ocupa n-au niste standarde?

 


Re: Gaze shoppy

Nu exista standarde de estetica.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Gaze Mircea G

ByOnu wrote:
Pai si totusi, GDF sau cine se ocupa n-au niste standarde?

Nu exista standarde de estetica , caci primeaza functionalitatea . Cu toate astea , se incerca pe cit posibil sa nu se ajunga in situatii ciudate .
Principiul este instalatie scurta , si cit mai putine imbinari .

 


Re: Gaze ByOnu

Cine a spus de estetica, ma refer la siguranta.

Cate o coloana (unica) principala pe fiecare scara (pe casa scarii), iar de acolo bransat fiecare apartament.

Avem pana la urma niste blocuri tip.

 


Re: Gaze shoppy

Ai tot felul de oameni la bloc care se opun din tot felul de motive, unii cred ca de la o gaura in sapa o sa pice blocul la cutremur, altii pentru ca se pierde spatiu in spatiul comun si nu o sa mai poata sa isi care mobila pe scara, altii ca daca pateste ceva teava aia o sa fie bagata la plata toata scara la comun iar altii nu vor pentru ca isi dau seama ca individual o sa plateasca mai mult decat la comun si altii ca au boala pe aia de vor sa se bage.
La mine erau sa se ia la bataie pensionarii cu aia de au bagat primul "cablu" tv, ca pica blocul, si era o gaura de 10mm, ce sa inteleaga capsomanii ca sapa aia oricum este deja ciur de gauri mai ales ca toate apartamentele au instalatia electrica sub parchetul vecinului de deasupra cu gauri la fiecare intrerupator si lustra, ei nu si nu, ca politia si arhitectul.

Pana la urma la siguranta trebuie sa ai o distanta maxima intre punctele de sustinere a conductei, puncte de sustinere solide si sa nu ai rasuflari, daca le-ai bifat pe astea, poti sa faci orice.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Gaze Mircea G

Cea mai nasoala treaba a fost si este la blocurile cu risc seismic , adevarat sau imaginar . Acolo deoarece nu ne dau voie sa carotam planseele , trebuie sa alegem alte solutii , mai putin fericite si imbirligate dar si mai costisitoare pt ei .
Faza cu politia , deja este depasita . Nu inteleg ca politia nu are treaba cu asa ceva .

 


Re: Gaze misterr

Transgaz a scos sistemul de gaze din starea de alertă/ A modificat valorile limitelor normale de funcționare/ În rețea e gaz mai mult ca oricând




Line Pack, luni dimineata

Transgaz a modificat luni dimineață, la ora 7.00, limitele normale de funcționare ale sistemului național de transport și astfel l-a scos din starea de alertă în care intrase la miezul nopții, aflându-se acum în stare de prealertă. Modificarea a fost făcută în sens de creștere a valorilor normale ale Line Pack- indicatorul care arată volumul de gaze din conducte. Dacă până acum, se declara stare de alertă pentru o cantitate care depășea 50 milioane metri cubi în rețeaua de transport, începând de astăzi, nivelul va fi de 53 mil. mc.

Acum, în conducte se află 51,3 milioane mc, sistemul fiind în stare de prealertă. Practic, la un asemenea volum, până astăzi, ar fi fost stare de alertă. Practic, acum în conducte se află o cantitate de gaze neobișnuit de mare, mai mare ca oricând. Pe noile valori, după cum arată estimările Trangaz, sistemul ar urma să iasă din starea de prealertă luni, în jurul prânzului. Adică, vor fi scăzute ușor sub 51 mil mc cantitățile de gaze din conducte.

Cum au fost modificate valorile Line Pack

• Până acum, starea optimă era pentru o cantitate cuprinsă între 43 și 45 mil. mc. Acum este pentru o cantitate între 46 și 48 mil. mc
• Starea normală era atunci când Line Pack arata între 38 și 43 milioane metri cubi de gaze sau între 45 și 48 milioane mc. Acum, starea normală este când cantitatea de gaze cuprinsă între 40 și 46,0 mil sau între 48 și 51 mil. mc.
• Stare de prealertă era pentru o cantitate între 33 milioane mc și 38 mil mc, ceea ce însemna deficit, sau între 48 și 50 mil mc, ceea ce însemna excedent. Acum, stare de prealertă este pentru o cantitate între 35 și 40 mil sau între 51 și 53 mil. mc
• Stare de alertă era pentru o cantitate sub 33 mil mc sau peste 50 mil mc. Acum, stare de alertă este pentru o cantitate sub 35 mil sau peste 53 mil. mc

Sistemul național de transport se afla de câteva zile în stare de prealertă, iar în timpul nopții de duminică spre luni, la ora 1.00, a intrat în starea de alertă pe vechile valori Line Pack, care arată volumul de gaze efectiv aflat în sistemul Transgaz. Cum s-a ajuns aici? Ca în niciun an, depozitele sunt arhipline, iar pe fondul unor temperaturi neobișnuit de ridicate, s-a ajuns în situația de a avea mult prea mult gaz pe conducte. Când este prea mult gaz, există pericolul dezechilibrelor în sistem.

Un actor de pe piață ne spune că dacă nu vom avea în următoarele două luni iarnă autentică, pentru a fi eliminat excedentul, se va prăbuși complet piața.

Transgaz arăta într-un document de acum câteva zile că "deși se află în starea de prealertă, Sistemul Național de Transport gaze naturale funcționează fără probleme". Potrivit documentului Transgaz, pe 23 decembrie, la ora 7.00, ar urma să fie modificate limitele de funcționare ale Sistemului Național de Transport gaze naturale, în sensul creșterii acestora pe toate intervalele de funcționare. Transgaz susține că au fost puse în funcțiune noi conducte de transport, după reabilitări.

Prea mult gaz care nu poate fi consumat/ Prețurile s-au prăbușit

În condițiile în care există mult prea mult gaz, prețurile au scăzut neobișnuit de mult. Pe piața SPOT, au ajuns în ultimele zile chiar și sub 50 lei/MWh, mult chiar și sub prețul plafonat de 68 lei/MWh, cât a fost impus prin OUG 114/2018 pentru gazele destinate consumului casnic și producerii de energie termică. Pentru comparație, în ceilalți ani, în mijlocul iernii, prețurile depășeau cu mult 100 lei/MWh. Erau duble sau chiar triple față de cât este acum. Prețuri joase sunt, de obicei, vara, când consumul este redus. Dar nici vara nu ajungeau la un nivel atât de scăzut.

Cantitățile de gaze din depozite sunt aproape duble față de cât erau în alți ani în această perioadă. În primul rând, au fost umplute pe timpul verii până aproape de maxim, ca în niciun an, iar în condițiile unor temperaturi crescute, consumul a fost mult prea redus pentru a elibera din cantități. Prețurile au început să scadă încă din luna octombrie. De altfel, și lunile de toamnă au fost neobișnuit de calde.

Ceea ce părea în urmă cu câteva luni o chestiune de laudă, faptul că depozitele au fost umplute la maxim, acum se dovedește a fi o decizie nepotrivită. În luna octombrie, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) anunța triumfător că stocurile de gaze realizate pentru iarnă reprezintă circa 96% din capacitatea existentă la nivel național. Pe fondul panicii, operatorii au depozitat chiar și mai mult decât a cerut ANRE.

Legat de panică, trebuie precizat că și ANRE a avut un rol. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pomenit despre pericolul sistării tranzitului de gaze prin Ucraina de către Rusia într-o scrisoare transmisă Comisiei Europene, la sfârșitul lunii august. ANRE a scris despre un fenomen speculativ în privința prețurilor la gaze, pe "fondul unei probabilități semnificative a întreruperii în furnizarea gazelor naturale provenite de pe direcția Ucraina".

ANRE a mai scris despre pericolul sistării tranzitului de gaze prin Ucraina și într-un document publicat în august, pentru scurt timp, pe site-ul său. Atunci arăta că pentru următoarea iarnă există "suspiciuni rezonabile" ca furnizarea gazelor naturale pe direcţia Ucraina să fie redusă, motiv pentru care ar putea fi necesară întreruperea unor categorii de consumatori și trecerea unor grupuri termoenergetice pe păcură. Documentul ANRE a fost retras pentru câteva minute de pe site, chiar dacă a fost preluat de presă, și înlocuit cu unul din care au fost eliminate paragrafele referitoare la posibilitatea ca Rusia să reducă tranzitul de gaze.

 


Go to page:  1  ... 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420985 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use