Stiri, proiecte, perspective

Reportaje de pe șantierele actuale precum și proiecte de viitor

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde TibiV » Mie, 29 Aug 2018, 19:57

Mama ce pasarela lunga...
Calea Văcăreşti - la intersecţia cu strada Pridvorului: amplasamentul propus este la baza rampelor de acces ale pasajului Mihai Bravu, în imediata vecinătate a accesului la staţia de metrou Mihai Bravu

:lol:
Andrei are dreptate.
Au fumat ceva foarte tare si in cantitati mari....
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 9582
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde Florinds » Joi, 30 Aug 2018, 14:18

Incredibil, astia (in frunte cu proasta asta a lui Pandele) chiar nu pot sa inteleaga care e cauza pentru care avem acest trafic si acest cerc vicios... Ar investi in orice, numai in transportul in comun nu!
Ma simt bine cand sunt informat, dar deja imi creste tensiunea cand citesc tot felul de masuri. :roll:
Florinds
Membru Silver
 
Mesaje: 2481
Membru din: Sâm, 15 Noi 2014, 16:08

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde misterr » Joi, 06 Sep 2018, 19:53

Ministerul Transporturilor îi răspunde Gabrielei Firea privind transferul Centurii Capitalei la PMB

Imagine

Ministerul Transporturilor a anunţat joi că a propus, inclusiv la discuţiile din 30 august, ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul şoselei de centură să fie elaborat în cadrul Primăriei Capitalei.

Potrivit instituției, propunerea a fost agreată, urmând ca ministerul să promoveze proiectul pe circuitul de avizare.

Primarul Gabriela Firea a acuzat Guvernul, joi, că a minţit în legătură cu Centura Capitalei.

Ministerul Transporturilor a făcut, joi, unele precizări referitoare la transferul unor obiective de la minister către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Precizările au apărut după ce primarul Gabriela Firea a acuzat Guvernul, joi, că a minţit în legătură cu Centura Capitalei, spunând că, deşi i s-a spus că s-ar pierde fonduri europene dacă acest obiectiv va fi transferat de la CNAIR la municipalitate, Guvernul nici măcar nu a făcut cerere pentru obţinerea acestor fonduri. Firea a mai spus că această cerere nici nu poate fi făcută prea curând, pentru că Centura nu are nici cadastru, nici intabulare.

Ministerul susţine că propunerea referitoare la acest proiect a fost deja agreată.

”Ministerul Transporturilor a propus atât în discuţiile din mai 2018 cât şi la ultima întâlnire din 30 august, la care au participat ministrul Transporturilor şi Primarul general al Capitalei, ca proiectul de act normativ ce va reglementa transferul şoselei de centură să fie elaborat în cadrul Primăriei Generale. Această propunere a fost agreată, urmând ca Ministerul Transporturilor să promoveze proiectul pe circuitul de avizare”, se arată în comunicat.

Ministerul a menţionat că se caută soluţie legală legată de modul în care o Unitate Administrativ Teritorială (UAT), precum Municipiul Bucureşti, va putea administra un drum naţional aflat în afara teritoriului său, având în vedere faptul că acest obiectiv nu se află pe teritoriul UAT, fiind un drum naţional cuprins într-un proiect finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

”Soluţia privind rezolvarea acestei probleme urmează să fie propusă de Primăria Generală în cadrul proiectului de act normativ sus menţionat. Ministerul Transporturilor, Guvernul sunt în aşteptare şi sunt gata să dea tot concursul necesar”, se arată în comunicat.

Podul Constanţa

Ministerul a făcut precizări şi referitor la Podul Constanţa, aflat într-o stare avansată de degradare, pentru care primăria a făcut cerere să fie trecut din administrarea Ministerului Transporturilor în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, în 30 august, au avut loc ”discuţii în care se convine completarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu prevederi referitoare la garanţii în ceea ce priveşte predarea imobilului fără pretenţii de plată a valorii lucrărilor executate şi fără condiţionarea vreunei plăţi pentru traversarea podului de liniile de cale ferată”.

Ministerul susţine că, pentru acest obiectiv, s-a lucrat ”ritmic, sistematic, fără sincope sau blocaje”.

”În acest moment CFR SA deţine certificatul de urbanism pentru realizarea lucrărilor de reparaţie capitală pentru zona administrată de companie”, se arată în comunicat.

Pasajul Domneşti

Referitor la Pasajul Domneşti, în urma discuţiilor purtate între Primăria Generală şi CNAIR, a fost elaborată o foaie de parcurs privind responsabilităţile pe care urmează să le îndeplinească fiecare dintre participanţi, în vederea schimbării soluţiei de proiectare şi realizării pasajului în conformitate cu solicitările făcute de PMB, potrivit ministerului.

”După 6 luni, s-a reliefat faptul că proiectul stagnează, pentru că Primăria Generală nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind elaborarea şi avizarea documentaţiilor tehnico-cadastrale aferente exproprierilor suplimentare, rezultate ca urmare a introducerii în proiectul tehnic al liniei de tramvai. Acest fapt a pus în dificultate obiectivul de investiţie”, se arată în comunicat.

La întâlnirea din 30 august, de la Ministerul Transporturilor, ministrul Lucian Şova a înmânat Primarului General un tabel însoţit de documentele pe care PMB trebuia să le refacă, urmând ca acesta să le analizeze şi să le retransmită CNAIR rectificate, astfel încât să poată fi promovată Hotărârea de Guvern pentru exproprierile suplimentare.

Tronsonul de pe DN 1

Referitor la tronsonul de pe DN 1 (mm 7+50 – km 12), cu o suprafaţă totală de 19,43 ha, ministerul susţine că transferul acestuia către PMB a fost iniţiativa Ministerului Transporturilor, prin CNAIR, încă din 2013.

”Primăria Generală a refuzat preluarea pe bază de protocol de predare-primite, aşa cum prevede art. 21 alin 2 al O.G. nr. 43/1997, privind regimul drumurilor şi a solicitat promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru preluarea în administrare”, se arată în comunicat.

Ministerul a precizat că, în prezent, este în desfăşurare procesul de remediere a unor observaţii formulate de către Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), astfel încât după rezolvarea tuturor problemelor, proiectul de act normativ să fie repus pe circuitul de avizare.

”Pentru acest obiectiv nu există niciun blocaj, ci doar proceduri legale ce trebuie parcurse. Este o stare de fapt, impusă de probleme concrete, a căror rezolvare legală cere timp. S-a ajuns aici dat fiind că PMB a preferat transferul obiectivului prin HG şi nu prin modalitatea operativă propusă iniţial – protocol de predare-primire”, se arată în comunicat.

Teren din domeniul public

Ministerul a făcut precizări şi referitor la solicitarea Primăriei Sectorului 5 privind trecerea unui teren din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Transporturilor şi concesiunea CFR SA, în domeniul public al municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului Local al Sectorului 5.

”În cadrul discuţiilor din 30.08.2018, la care au participat atât ministrul Transporturilor, cât şi Primarul General al Capitalei, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au susţinut că este obligatoriu ca terenul să fie transferat Primăriei Generale în mod exclusiv, deşi la acea dată nu exista nicio solicitare oficială în acest sens. Ulterior, pe 3 septembrie, PMB a transmis la Ministerul Transporturilor o informare că a solicitat Guvernului să emită o Hotărâre de Guvern pentru transferul terenului”, se arată în comunicat.

Metroul

Referitor la transferul administrării metroului, ministerul susţine că nu există nicio solicitare oficială adresată de către PMB în acest sens.

”Nu au avut loc niciun fel de discuţii cu privire la acest subiect. In ultimul an, nu a existat corespondenţă oficială pe aceasta temă. La ultima întâlnire între reprezentanţii Primăriei Generale şi Ministerul Transporturilor care a avut loc pe 30 august, subiectul Metrorex nu a fost pe agendă. Transferul metroului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Generală nu există ca proiect concret iniţiat şi asumat oficial de primărie”, se arată în comunicat.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3957
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde survola » Vin, 07 Sep 2018, 21:45

ByOnu scrie:Nu stiu daca s-a mai discutat undeva, dar au inceput sapaturile pentru realizarea unui nou acces in parcajul subteran Intercontinental chiar aici. Acum cativa ani circula pe internet si schita proiectului.

Din fuga mașinii am făcut astăzi două poze. La ora 19.30 se turna betonul pe rampă:
Imagine
by survola, on Flickr

Sunt deja armați mare parte dintre pereții laterali și rampă:
Imagine
by survola, on Flickr

E cam ”în drum” coborârea în parcare, îmi e cam frică de câteva intrări involuntare :roll:
Avatar utilizator
survola
Membru Silver
 
Mesaje: 2822
Membru din: Lun, 06 Feb 2012, 12:08

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde realistul » Dum, 07 Oct 2018, 21:00

Am pus foto la ,,Construcția de parcări in București". Dar orice informație și foto sunt întotdeauna bine-venite, normal.
realistul
Membru Gold
 
Mesaje: 1831
Membru din: Joi, 08 Dec 2011, 16:32

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde realistul » Joi, 15 Noi 2018, 09:18

Știrbei Vodă cu Berzei, clădire veche demolată.
Fişiere ataşate
IMG_20181114_143821.jpg
IMG_20181114_143821.jpg (1.72 MiB) Vizualizat de 1930 ori
realistul
Membru Gold
 
Mesaje: 1831
Membru din: Joi, 08 Dec 2011, 16:32

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde cris_m » Joi, 15 Noi 2018, 22:24

Am mutat mesajele despre magazinul "Bucuresti" in topicul Centrul Vechi. Continuati acolo discutiile. :)
Semnează și tu petiția pentru Muzeul Transportului Bucureștean!
Avatar utilizator
cris_m
Moderator forum
 
Mesaje: 4654
Membru din: Vin, 11 Iul 2014, 22:11
Localitate: Bucuresti, Titan

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde Cristi N » Mie, 12 Dec 2018, 21:56

Cei de la USR S6 au o initiativa prin care incearca sa convinga oamenii de importanta inchiderii inelului median si pentru asta s-au apucat de strans semnaturi. Strazi Noi

Shere Marinescu explica cu markerul pe foaia de calc ceea ce noi stim deja. Video
Cristi N
Membru Silver
 
Mesaje: 886
Membru din: Joi, 24 Iun 2010, 18:09
Localitate: Bucuresti S2

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde shoppy » Sâm, 05 Ian 2019, 23:45

Cica iar a promis blonda pasajele de pe Petricani si Andronache, nu gasesc stirea dar se vorbea la serviciu.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9131
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde andrei11 » Dum, 06 Ian 2019, 00:05

Presupun pasajele CF, nu ?
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 17994
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde shoppy » Dum, 06 Ian 2019, 00:37

Da, pasajele peste CF.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9131
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde TibiV » Dum, 06 Ian 2019, 09:51

Asta ma ingrijoreaza.
De cate ori promite blonda ceva, inseamna ca NU se face...
:lol:
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 9582
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde V2A » Mie, 16 Ian 2019, 20:34

Mai jos sunt avize de toaletare/defrișare copaci cerute de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București pentru construirea a două pasarele pietonale: pe Calea Griviței, în zona stației Carpați și pe Șos. Alexandriei, vis-a-vis de Penitenciarul Rahova, până în trecerea de pietoni pe sensul de mers dinspre Bragadiru:
defrisari_arbori_constructii_20190115.pdf
(385.37 KiB) Descărcat de 46 ori
Avatar utilizator
V2A
Membru Silver
 
Mesaje: 1907
Membru din: Vin, 15 Ian 2010, 11:25
Localitate: București, Sector 4

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde shoppy » Joi, 17 Ian 2019, 13:59

Pot sa faca 10 pasarele la Carpati, tot blocaj o sa fie.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9131
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori