Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

 

Topic: Stiri si articole din presa

159 posts, 112823 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa punmeister

"Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Administrației Naționale „Apele Române” în domeniul public al Municipiului București și administrarea Consiliului General al Municipiului București a unei suprafețe de teren din imobilul situat în Șoseaua Virtuții nr. 69, sectorul 6, București în vederea realizării obiectivului de investiții „Penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești”:
24_20180926.pdf
24_20180926.pdf (502.74 KB; downloaded 366 times)

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

Cineva de la benzinari a studiat documentul...

nenea_hartia wrote:
Din ce văd eu numărul cadastral cu pricina e lacul însuși și e vorba de un teren dinspre stăvilar. În actuala încadrare juridică el nu poate fi expropriat, iar primăria cere trecerea lui în administrare. Nu cunosc în amănunt proiectul, încă cred că terenul le trebuie pentru una din bretele. Am folosit saitul ANCPI și am desenat (aproximativ) terenul în cauză cu magenta, poate așa se înțelege mai bine:




 




Re: Stiri si articole din presa shoppy

Altu cu mintea pe miriste.

 



Re: Stiri si articole din presa punmeister

"Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 28/12.02.2015 privind declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitatea publică ”Penetrație Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești” între strada G-ral Petre Popovăț și strada Amilcar C. Săndulescu – Etapa I"
14_20190423.pdf
14_20190423.pdf (482.16 KB; downloaded 342 times)

 


Re: Stiri si articole din presa Adrian Rosca

Cel mai mare proiect, fără autorizație. Pentru a ajunge spre A1 trebuie demolate zeci de imobile noi

Cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România nu a avut autorizație de construcție timp de 12 ani! Așa că nu e de mirare că între timp, în calea lui s-a ridicat un cartier de locuinţe! Străpungerea Splaiul Independenței - Autostrada A1 s-a oprit la Lacul Morii, iar ca să facă legătura cu șoseaua de centură a Capitalei, constructorii trebuie să demoleze acum câteva zeci de imobile.

Proiectul străpungerii Splaiul Independenţei- Autostrada A1, cu o lungime de peste 8 kilometri, a demarat în 2007, pe vremea când primar era Adriean Videanu. În 2010 era programată inaugurarea.

Până acum s-a lucrat la primul tronson, cel mai complex, care include un pod hobanat peste râul Dâmboviţa şi încă unul, din grinzi metalice, peste şoseaua Virtuţii.

Beneficiarul susţine că s-a făcut doar "o ranforsare minoră a consolelor existente pentru a asigura un comportament mai bun în exploatare", fără costuri suplimentare sau întârzieri.

Edilii afirmă că bucureştenii vor circula pe cele două poduri, la sfârşitul acestui an.

Oricum, podul se va termina, deocamdată,  într-un sens giratoriu, de unde şoferii vor fi obligaţi să se întoarcă tot pe vechiul traseu pentru a ajunge la autostradă. Pentru al doilea tronson, care face legătura cu şoseaua de centură, e nevoie de bani şi de exproprieri!

Şoseaua expres până la Centura Capitalei ar fi gata într-un an, din momentul începerii lucrărilor.

Iar pentru cel de-al treilea tronson , care face legătura cu Autrostrada Bucureşti-Piteşti este nevoie de hotărâri de Guvern pentru alte exproprieri şi investiţii. Niciunul dintre aceste obiective nu are stabilit vreun termen exact.

La 12 ani de la demararea lucrărilor la străpungerea Splaiul Independeţei-A1, lucrările s-au oprit aici. Nici o treime nu este gata şi nu sunt şanse să vedem prea curând luminiţa de la capătul străpungerii.

http://stiri.tvr.ro/cel-mai-mare-proiec ... .html#view

 


Re: Stiri si articole din presa CataOT

De pe pagina de Facebook a primariei capitalei.

" Lucrarile la Pasajul Ciurel avanseaza! Se montează prima grindă a podului peste şoseaua Virtuţii

In aceasta dimineata s-a montat prima grinda aferenta tablierului metalic ce face jonctiunea peste bd. Virtutii. In greutate de 41 de tone, aceasta este prima grinda din cele 8 care vor asigura podul Ciurel. De altfel, pentru realizarea lucrarilor, ieri, 3 iulie, s-a deviat traficul in zona, pe sensul Piata Presei catre bd. Ghencea. Devierea se realizeaza pe breteaua executata de antreprenor.

Detalii tehnice

Acest proiect, iniţiat în urmă cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de execuţie de 10 %, iar în prezent, nodul Virtuţii, componentă a acestei investiţii, e realizat în proporţie de peste 90%. Proiectul are 3 componente: Nodul Virtuţii (care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Drumul Taberei), o altă secţiune până în centura Bucureştiului şi a treia - din centura Bucureştiului până în autostrada A1.
S-au făcut economii importante pentru că a fost refăcut coridorul de expropriere: în proiectul iniţial erau afectate 200 de clădiri, iar noul proiect prevede aproximativ 20 de imobile (construcţii) pentru expropriere.CGMB a aprobat culoarul de expropriere pentru cea de-a doua etapa a proiectului( Nod Virtutii-Uverturii) si s-a dat ordin de incepere pentru proiectare.

Proiectul urmăreşte realizarea unui drum expres care face legătura între Splaiul Independenței și Autostrada A1: se traversează Șoseaua Virtuții, apoi se poate ieși în cartierele Drumul Taberei și Militari, de acolo în Centura Bucureștiului și mai departe în Autostrada A1. ''

 


Re: Stiri si articole din presa andrei11

Facebook Primăria Generală[/b:grlsmeyy]":grlsmeyy](care presupune un pasaj peste râul Dâmboviţa şi peste Şoseaua Virtuţii cu descărcare imediat în Cartierul Drumul Taberei),

Imediat, imediat este descărcarea în Militari, după aceea urmează Dr. Taberei.

 


Re: Stiri si articole din presa ByOnu

Eu am auzit ca are descarcare direct pe Regina Elisabera, vis a vis de Cismigiu... :think:

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Atenţie! Breteaua de viraj dreapta de pe Şos. Virtuţii către Splaiul Independenţei, închisă temporar

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că, începând de joi, ora 10,00, se va închide temporar breteaua de viraj dreapta de pe Şos. Virtuţii către Splaiul Independenţei, pe sensul dinspre Pasajul Lujerului, urmând ca virajul la dreapta să se facă prin intersecţie, după semafor.

Potrivit sursei citate, măsura este luată în vederea continuării lucrărilor la obiectivul de investiţii ''Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii''.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

http://www.b365.ro/atentie-breteaua-de- ... 594.html#n

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

https://www.stiripesurse.ro/video-accid ... 11236.html

O macara s-a răsturnat luni pe şantierul Podului Ciurel din Capitală. Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, incidentul nu s-a soldat cu victime.
Primăria Capitalei nu are informaţii despre incidentul de pe şantier, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu au fost sesizaţi. La ora publicării acestei ştiri, se încearcă repunerea utilajului pe roţi.

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Nu este de la pasaj, sunt ăia cu blocurile de lângă biserică.

 


Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419374 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use