MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 408866 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 171
 
 

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor sab

La M5 erau 3ani, interval estimat dupa ritmul de lucru din vremea lui Ceausescu (4km/an).
Cei 4 ani pt M6 mi se pare o estimare mai corecta ca la M5, numai sa se tina de treaba. Sapatul cu TBM-ul am vazut ca se face relativ repede, problema este sa nu se intampine probleme pe parcurs (ca la Parc...), sa  existe finantare si sa se lucreze in ritm sustinut, mai ales la finisaje. La M4 s-a reusit.
Pe de alta parte, M6 se poate inaugura si partial, nu este musai sa ajunga la aeroport in prima faza. Sau sa ajunga la aeroport, insa cateva statii pot sa fie inaugurate mai tarziu,pe modelul Basarab/ Brancoveanu. Unele statii chiar pot sa mai astepte.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor mcosmin

Sunt diferente intre M5 si M6...

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor sab

Exact, M6 trece prin zone slab populate, n-ar trebui sa existe problemele de la M5.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor mcosmin

Plus ca M6 are experienta lui M5 si probabil unele probleme de birocratie care au pus pauza lui M5 nu vor mai exista pt M6.

 



Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor mindmasster

Sunt foarte impresionat de entuziasmul vostru. Hai sa asteptam constructor si o sa vedem atunci cum decurg lucrarile ca din cate imi aduce aminte pe M5 imi primul 1an au mers foarte bine si dupa s-au oprit din lucru din cauza de finante.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor mcosmin

Cat timp nu e Astaldi va fi bine.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor shoppy

Stati linistiti ca orice papagal care POATE a invatat ceva la M5 nu o sa mai fie si la M6, deci tabula rasa, o luam de la capat.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Valentin

Ministerul Transporturilor: Comisia Europeană a acceptat să finanțeze proiectul magistralei de metrou M6 spre Aeroport


Acum ce mai urmeaza?

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor TibiV

Stiti ca eu sunt adeptul informatiei oficiale si directe, nu ce a inteles presa din comunicatul X....

MAGISTRALA 6 DE METROU, FINANȚATĂ PRIN FONDURI EUROPENE
Publicat: 13 Septembrie 2018

Comisia Europeană a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni).

În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Valoarea finală depinde și de discuțiile dintre autoritățile române, Comisia Europeană și Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei.

Obiectul cererii de finanțare este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Valoarea totală a proiectului este 1.391.634.272 euro, iar cofinanțarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și din fonduri de la bugetul de stat.

http://www.mt.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/2110-13092018

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Puss in Boots

La fonduri europene se fura greu dar se mai pot suci niste maini ici colo si ciupi cate ceva. Cand se va decide circulatia banului in natura probabil se vor incepe si lucrarile.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor mcosmin

Noroc cu M6 ca altfel iar eram pe 0 la fonduri UE pe transport.

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Goldmund

Puss in Boots wrote:
La fonduri europene se fura greu dar se mai pot suci niste maini ici colo si ciupi cate ceva. Cand se va decide circulatia banului in natura probabil se vor incepe si lucrarile.


Eu zic ca tocmai asta este si "problema" cu Fondurile Europene: nu se pot fura....fara sa afle OLAF( https://ro.wikipedia.org/wiki/Oficiul_E ... raud%C4%83 )
Ex., cine controleaza proiectele finantate de catre Stat?(care nu prea mai sunt din lipsa de bani...)Nimeni! - sau, in cel mai bun caz,  "ai nostri" controleaza totul...La fel si cu proiectele finantate in PPP(si acesta ar fi un motiv pentru care se vrea A3 pe Valea Prahovei sa fie construita in PPP...)

UE finanteaza M6 si reprezinta un pas urias inainte, doar ca autoritatile sa spun "da"-ul acela mult asteptat.
Oricum, M6 reprezinta un proiect major pt. Bucuresti si Jud. Ilfov, o noutate pt. transportul  in comun, un pas inainte pt. Romania(un pas important pt. modernizarea Romaniei, cum altfel? cu trenul, ca pana acum?!

PS
Anul acesta am fost pe OTP de patru ori si de fiecare data haosul cel mai mare a fost la "Plecari", mii si mii de masini(si taxi-uri) care NU aveau loc unde sa parcheze "scurt" - ce circ! Autobuze? Ce gluma! "Tren"(adica ceea ce avem acum, e jale!) va fi pana in 20 20? Adica fara garile CF subterane imediat langa aeroport?! - ce minciuni si betie cu apa de ploaie!

 


Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor punmeister

Corect, sa nu uitam de ce sa intamplat la Budapesta cand a venit OLAF pentru frauda de la M4.
https://www.agerpres.ro/externe/2017/01 ... u-20-10-31

 


Go to page:  1  ... 117 118 119 120 121 122 123  ... 171
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419378 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use