Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Dispecerizarea automată a transportului public

946 posts, 296262 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 68
 
 

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur V2A

PMB și RATB achiziționează echipamente de informare a călătorilor

Primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București vor implementa un sistem informatic, prin care călătorii vor putea să-și aleagă ruta optimă între două puncte de pe raza municipiului București, fiindu-le comunicat și timpul estimat de așteptare până la sosirea vehicululul dorit.

Publicul călător va beneficia de aceste informații prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile de tip "smartphone", atât pentru sistemul de operare "Android", cât și pentru sistemul de operare "iOS", acestea ocupând în prezent peste 99% din piața de profil.

Această aplicație pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispoziția călătorilor, până la sfârșitul acestui an, cu titlu gratuit.

Sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al RATB, astfel că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile în aplicație pentru publicul călător.

În urma licitației organizate de R.A.T.B. pentru achiziția ,,Sistemului de informare a călătorilor privind traseele RATB și timpii estimați de așteptare a vehiculelor în stații”, a fost declarată câștigătoare firma RADCOM S.R.L., valoarea contractului fiind de 915.000 lei, fără TVA.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=925

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Florinds

Cred ca numai PMB si RATB ar putea sa vina cu wifi atunci cand nu mai e nevoie de el si cu aplicatii de mobil atunci cand exista deja (moovit, transport urban de ex.)...
Faptul ca sunt redundante nu conteaza, mai grav e ca ni se iau banii pentru asa ceva...
Pe placuta cu atutobuzul ti se arata si linia, statia si data si ora...
Rusine...

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Costin

Aici gresesti. Daca e vorba de informarea calatorilor IN TIMP REAL, aplicatiile terte nu vor avea niciodata acces la acele informatii. Cam peste tot prin Europa informatiile in timp real sunt doar pe site-ul/aplicatia originala a operatorului.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Valentin

Ar fi frumos daca in aplicatie ai putea selecta o statie anume, sa-ti apara o coloana cu liniile care ajung acolo si in cat timp fiecare.. Apoi daca selectezi o linie (sa zicem 69) sa apara locatia in timp real al celui care ajunge primul in statia selectata.. Asta pe langa ruta optima pe care vor sa o implementeze..

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur neur000

Ar fi bine ca din aplicaţia aia să se poată achita şi călătoriile pe bază de cod QR.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Florinds

Costin wrote:
Aici gresesti. Daca e vorba de informarea calatorilor IN TIMP REAL, aplicatiile terte nu vor avea niciodata acces la acele informatii. Cam peste tot prin Europa informatiile in timp real sunt doar pe site-ul/aplicatia originala a operatorului.

Incearca cele doua aplicatii... O sa vezi ca vin cu 2-3 minute mai devreme decat spun in statie. ;)
Am testat de vreo 10 ori dupa ce am instalat...
Partea proasta e ca intr-adevar nu iti dau toate variantele, ci doar linia cu intervalul cel mai mic si posibil sa vina altceva mai devreme.

Ar fi interesant si iti arate unde sunt pe harta prin GPS, asa cum poti vedea alte vehicule.
Bineinteles ca nu tot parcul, ar fi imposibil, s-ar bloca, dar macar unde sunt mijloacele de pe o anumita linie.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Costin

Localizarea vehiculului (si, implicit, ora sosirii in statie, caci sunt corelate cele doua) sunt 100% convins ca nu este si nici nu va fi facuta publica de RATB. Faptul ca cele doua aplicatii functioneaza arata ca vehiculele respecta programul teoretic, atat. In caz de accident / aglomeratie / etc, nu vor mai functiona.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur BGP2597

Nu știu de Transport Urban, dar în cazul Moovit poate fi integrat orice feed GTFS dat de operator, inclusiv date în timp real. RATB poate încheia un parteneriat cu Moovit pentru așa ceva care le poate pune la dispoziție un întreg pachet software, inclusiv analize de trafic și o aplicație de șofer care să țină loc de GPS.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Robert24

In multe parti in lume, datele sunt publice si pot fi folosite de aplicatii terte.
Exemplu TMB Barcelona - aplicatia lor este inferioara altora terte, dar toate folosesc aceleasi informatii in timp real (inclusiv Google Maps).
Daca RATB va dori sa faca publice aceste informatii, vom vedea, insa nu au anuntat nimic momentan. Hai sa vedem ca o sa existe o aplicatie ratb functionala si precisa si dupa vom putea sa ne dam cu parerea.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur mcosmin

Pentru API public in timp real iti trebuie infrastructura serioasa, pentru ca nu poti controla cum e folosit acel API. Cand doar aplicatia ta are access e mai simplu pentru ca poti doza oarecum traficul. Pentru niste sarantoci ca RATB, sa aibe aplicatie proprie in TR e o super realizare.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur Florinds

Probabil ca soferii se vor impotrivi cat vor putea publicarii datelor prin GPS sau vor sabota operatiunea... E foarte usor, stai pe banda 1 si dai prioritate pentru doua-trei masini care vin din dreapta, suficient cat sa prinzi un stop un plus. Varianta sa il prinzi pe cel din fata ca sa stai mai mult in pauza la capat cred ca va pica si de aici apar nemultumirile.

 


Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur misterr

Jumătate din autobuze n-au aer condiționat, dar noua aplicație RATB îți va spune când ajung exact în stație

VIDEO: https://vid2.stirileprotv.ro/2018/08/22/61981259-2.mp4

Cu întârziere față de alte oraşe, şi în Capitală am putea afla ora exactă la care vine autobuzul.

Cei de la Regia de Transport promit să dezvolte până la sfârşitul anului o aplicaţie pentru telefonul mobil, care să ne arate cum ajungem la destinaţia dorită, ce legături avem şi cât o să facem până la destinaţie. Între timp, însă, pe trasee sunt tot autobuzele vechi, iar în jumătate dintre ele nu funcţionează aerul condiţionat, în plină vară. Cele noi, de la turci, ar urma să ajungă abia prin octombrie.

Suntem la Universitate şi vrem să ajungem la Piaţa Muncii. Putem afla cu ce autobuze sau tramvaie fie de pe o hartă, fie întrebând pe cineva, dar cât avem de aşteptat nimeni nu ştie. În curând însă vom putea găsi toate aceste informaţii pe telefonul mobil. O aplicaţie va urmări în timp real toate mijloacele de transport în comun din Bucureşti şi ne va spune cu exactitate cu ce şi în cât timp ajungem la destinaţie.

RATB va plăti pentru aplicaţie firmei care a câştigat licitaţia peste un milion de lei. Pentru călători va fi gratuită.

Adrian Mihail, director RATB: „Îşi poate estima timpul, ca să ajungă înainte cu cinci minute şi să nu mai petreacă mai mult timp într-o staţie. Pentru acele situaţii neplăcute - tamponări în trafic - va şti că avem acea blocare, că va dura sau nu va dura. FInalizarea maximă este 31 decembrie.”

Acum, doar călătorii care aşteaptă în zona Iancului - Pantelimon sunt ceva mai bine informaţi. RATB a montat panouri pentru două linii, care se afla acum în teste.

Călător: „Aşa ar fi normal să spunem într-o ţară civilizată. În vest sunt demult. Şi aşa a durat până le-au pus în funcţiune, cred că două luni de zile.”

Tot civilizat, spun oamenii, ar fi să aibă aer condiţionat în mijloacele de transport în comun. Însă aproape jumătate dintre autobuze, de exemplu, nu au.

Călător: „Când mergem cu 335 mai aşteptăm să vedem care vine cu aer condiţionat să îl luăm, că e aglomerat. E o problemă, mai ales acum pe căldurile astea.”

Autobuzele noi, turceşti, vor ajunge abia din octombrie în Capitală; până la finalului anului 100, promite Regia de Transport. Toate cele 400 ar urma să fie pe trasee abia peste un an.

 



Re: Dispecerizarea automată a transportului public din Bucur punmeister

punmeister wrote:
Cristy wrote:
S-au inscris nu mai putin de 14 companii la licitatia privind sistemul de informare a calatorilor prin intermediul aplicatiei pentru telefonul mobil.
Printre participanti se numara Orange, Vodafone, Telekom sau RCS-RDS. Lista completa o gasiti aici:
http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/pr ... /100005413
Data limita de evaluare a ofertelor este inceputul lunii octombrie.

Pe 30 iulie s-a incheiat evaluarea tehnica (plus DUAE). Data limita pentru evaluarea financiara este 3 octombrie.

Contractul a fost atribuit ieri celor de la RADCOM SRL pentru suma de (doar) 915 mii de lei.
Nu e mult prea putin? Valoarea estimata era la 4,5 milioane de lei.

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419453 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use