Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Brașov

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

653 posts, 259218 views
 
Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 47
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Ar fi fost frumos sa fie 65 trolee. Dar nu cred ca avem parte de asa o bucurie. Or sa fie un mix de autobuze electrice, trolee si cine stie ce altceva.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Vor fi 25 de trolee (printre șoferi umblă știrea că directorul a zis la ședințe 52) și 35 (13 în cazul II) de autobuze hibride (sau electrice).

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

E mare diferenta intre 25 si 52. Sper ca nu citea de pe o foaie unde e simplu sa gresesti. Prefer sa fie 52, ar fi un nou suflu pt trolee in BV.

 


Re: Știri, noutăți, perspective SPA29

Sedeti voi cumimti. Pe asta cu transport metropolitan o auzim de zece ani. Nu e cazul sa facem scenarii. Cele 65 pot fi la fel de bine alte turcisme de toata frumusetea.

 


Re: Știri, noutăți, perspective punmeister

La troleibuze si la autobuze electrice/hybrid slabe sanse. Posibil la autobuze electrice/hybrid sa participe MAN Ankara.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

SPA29 wrote:
Cele 65 pot fi la fel de bine alte turcisme de toata frumusetea.

Cele 65 vor fi luate cu fonduri europene. Deci va fi ceva electric / hibrid. Din cele 65, cel puțin 25 sunt troleibuze.

 


Re: Știri, noutăți, perspective sorinache96

BRAŞOV. A fost semnat contractul pentru achiziţionarea celor 105 autobuze turceşti după concept italian

În prezenţa primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, şi a Excelenţei Sale, ambasadorul Turciei la Bucureşti, O. Koray Ertas, reprezentanţii Karsan Otomotiv şi RATBV S.A. au semnat astăzi contractul de achiziţie a 105 autobuze Menarinibus Citymood. Mijloacele de transport în comun vor fi produse după un concept, proiect şi design Menarini (Italia), având componentele principale furnizate de producători din Uniunea Europeană, asamblarea urmând a fi realizată în Turcia, de firma Karsan Otomotiv.      

„Semnarea acestui contract este doar una dintre etapele de modernizare și  extindere a sistemului de transport în Brașov. Eu consider că transportul public poate fi cea mai bună alternativă de circulație în Brașov și zona metropolitană, dar pentru aceasta trebuie să le oferi călătorilor confort, siguranță, respectarea orarului și posibilitatea de a ajunge oriunde au nevoie. Următoarea etapă de modernizare a parcului auto al RATBV S.A. va avea și o componentă importantă de mijloace de transport ce vor utiliza propulsia electrică. Chiar în următoarea ședință de Consiliu Local am propus consilierilor aprobarea unei hotărâri care vizează achiziția de troleibuze, printr-un proiect în parteneriat cu MDRAP”, Scripcaru.[/b]

Ambasadorul Koray Ertas a ţinut să-şi exprime satisfacţia pentru faptul că „o companie din Turcia a reuşit să câştige o licitaţie de asemenea anvergură în Braşov, un oraş extraordinar, care este tot mai vizitat de turiştii din Turcia şi tot mai atractiv pentru oamenii de afaceri din ţara mea. După ce în anii ’60, s-a început producţia de autobuze, Turcia a devenit acum în Europa un producător important şi apreciat”. Oficialul turc s-a referit şi la relaţiile foarte solide existente între România şi Turcia, bazate pe un parteneriat strategic ce a permis în ultimul timp derularea de schimburi comerciale anuale în valoare de peste cinci miliarde de dolari.

La ceremonie a luat parte, din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Venera Vlad, Associate Director, Senior Banker Municipal & Environmental Infrastructure, care a precizat că „este o adevărată performanţă faptul că echipa formată din conducerea Primăriei Municipiului Braşov şi cea a RATBV S.A. a reuşit să parcurgă din luna decembrie a anului trecut şi până acum toate etapele acestei licitaţii”.

Venera Vlad a adăugat şi faptul că acest proiect este doar un punct dintr-unul mai amplu, ce vizează nu doar modernizarea parcului de autobuze al RATBV S.A., ci şi modernizarea şi eficientizarea întregului sistem de transport public din municipiul Braşov.

Muzaffer Arpacioglu, directorul general adjunct al Karsan Otomotiv, compania care va asambla autobuzele Menarini, a spus că acest proiect cu Primăria Municipiului Braşov şi RATBV S.A. va deveni cu siguranţă unul de referinţă pentru oraşe din România şi Europa, aceasta în condiţiile în care produsele companiei pe care o reprezintă sunt utilizate în comunităţi importante din Italia, România sau Azerbadjan.

„Una dintre liniile noastre de producţie, respectiv cea pe care vor fi asamblate şi autobuzele pentru Braşov, a fost dedicată şi pentru produse ale unor firme precum Hyundai, BMW sau Menarini”, a adăugat reprezentantul firmei Karsan.

Din partea RATBV S.A., preşedintele Consiliului de Administraţie, George Cornea, a ţinut să precizeze, printre altele, faptul că „această achiziţie este un prim pas dintr-o strategie pe termen lung, următoarea etapă referindu-se la cumpărarea de troleibuze. Autobuzele Menarini, dotate cu motoare EURO 6, sunt o soluţie foarte stabilă pentru Braşov şi ne vor ajuta să punem şi mai mult accent pe calitatea serviciului de transport public oferit”.

De menţionat este faptul că autobuzele ce vor intra în exploatarea RATBV S.A., prima livrare, de 30 de bucăţi, urmând a avea loc în luna noiembrie a.c., prin motoarele EURO 6 de clasa C cu care sunt dotate, reprezintă soluţia cea mai puţin poluantă dintre motoarele diesel. Toate autobuzele vor avea podea joasă, toate facilităţile pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilităţi şi vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat şi sisteme de supraveghere video în salon şi în exteriorul autobuzelor. Achiziţia cuprinde 30 de autobuze cu o lungime de 10,6 metri, 40 de autobuze de 12 metri şi 35 de autobuze articulate cu lungimea de 18 metri.    

Directorul general al RATBV S.A., Ovidiu Bucurei, a precizat că autobuzele ce vor intra în exploatarea RATBV S.A. vor înlocui mijloace de transport care se încadrau în normele de poluare EURO 2 sau EURO 3 şi că vor fi un câştig pentru utilizatorii sistemului de transport public. Acesta a mai spus că, din punct de vedere financiar, oferta primită de la firma câştigătoare a fost cu cinci milioane de euro mai avantajoasă decât cea a companiei clasate pe următorul loc.


http://www.mytex.ro/stiri/177-politic/579496-video-brasov-a-fost-semnat-contractul-pentru-achizitionarea-celor-105-autobuze-turcesti-dupa-concept-italian.html

 


Re: Știri, noutăți, perspective shoppy

Da, au mai cumparat altii si trenuri dupa concept italian, nu se pare ca le-ar merge foarte bine.

 


Re: Știri, noutăți, perspective punmeister

Te referi la automotoarele V250 si IC2/IC4 facute de AnsaldoBreda?

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Conținutul pct 16 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 25.07.2018.
1.jpg (355 KB; downloaded 3510 times)

2.jpg (337.86 KB; downloaded 3511 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

De la 1 august, te urci în autobuz și îți plătești biletul direct de pe telefonul mobil

Începând cu data de 1 august, RATBV va implementa o nouă modalitate de plată a călătoriei mult mai facilă pentru călători prin intermediul unei aplicaţii gratuite ce se poate descărca pe telefoanele mobile inteligente (smartphone), respectiv aplicaţia „24 pay”. Aceasta este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS şi va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor. După cum a precizat directorul RATBV, Ovidiu Bucurei, prin intermediul aplicației vor putea fi achiziționate călătorii simple, în cuantum de 2 lei/călătorie, călătorii pentru linia 20 de Poiană (5 lei/călătorie), dar și abonamente de o zi, în cuantum de 10 lei. Aplicația nu va permite însă achiziția de biletele pentru pensionari. De asemenea, călătoria va fi valabilă tot 50 de minute, ca și în cazul biletelor clasice sau cardurilor de călătorie. De menţionat că RATBV S.A. va amplasa până pe 1 august în toate mijloacele de transport în comun şi în toate staţiile de pe raza municipiului Braşov coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicaţii.

Cum plătești direct din aplicație

În ceea ce priveşte paşii catre trebuie urmaţi pentru utilizarea acestui nou sistem: se descarcă aplicaţia pe telefon; se înrolează (ataşează) un card bancar în aplicaţie, VISA sau Mastercard; la deschiderea aplicaţiei pe telefon se selectează secţiunea „Transport public”, iar apoi „cumpără bilet” şi se scanează codul QR din staţie sau mijlocul de transport în comun; se selectează apoi una dintre opţiunile titlurilor de călătorie a căror cumpărare se doreşte, se efectuează cumpărarea şi se primeşte mesajul de confirmare a efectuării tranzacţiei. În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV S.A., călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic. Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe www.24pay.ro sau Google play/Appstore.

De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.

De asemenea, începând cu luna noiembrie, când la autobuz vor ajunge noile autobuze, călătorii vor avea posibilitatea de a-și plăti călătoria în autobuz și cu cardul.

Sursa: http://www.bizbrasov.ro/2018/07/27/de-l ... aplicatie/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Pe perioada "Cerbului", program prelungit de circulaţie pentru opt linii de transport

Călătorii RATBV S.A. care vor ajunge la Festivalul „Cerbul de Aur” vor avea posibilitatea să se deplaseze după terminarea fiecărui spectacol cu mijloacele de transport în comun ale RATBV S.A., aceasta după ce conducerea societăţii a aprobat prelungirea orarelor de circulaţie de pe opt linii până la orele 00.30. Astfel, în perioada 29 august – 02 septembrie a.c., autobuzele de pe liniile 1 (spre zona Craiter - Triaj), 2 (spre zona Tractorul - Rulmentul), 4 (spre zona Toamnei – Gara CFR), 6 (zona Gemenii - Saturn), 17 (zona Dârste - Noua), 20 (Poiana Braşov), 31 (spre zona Carpaţilor – Valea Cetăţii) şi 50 (spre zona Şchei – Pe Tocile) vor circula şi în intervalul 23.30 – 00.30, conform orarelor obişnuite al zilelor lucrătoare.
De asemenea, în fiecare zi de festival, înaintea începerii spectacolelor, RATBV va monitoriza şi adapta capacitatea de transport de pe liniile care se îndreaptă spre capătul de linie Livada Poştei la cererea existentă, pentru a asigura deplasarea spre Centrul Vechi al Braşovului în condiţii cât mai bune.
RATBV S.A. aduce şi cu acest prilej la cunoştinţa clienţilor săi faptul că plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun se poate realiza şi cu telefonul mobil (smartphone) prin intermediul aplicaţiei 24pay. De menţionat şi faptul că bilete sau carduri de călătorie se pot achiziţiona şi de la automatele amplasate în staţiile Livada Poştei şi Teatrul Dramatic.

Venim în sprijinul celor care vor viziona spectacolul Festivalului "Cerbul de Aur" și le aducem la cunoștință orele de plecare din Livada Poștei a autobuzelor care vor circula după program prelungit:
Linia 1: 23:10, 23:30, 23:50, 00:15, 00:30
Linia 2: 23:00, 23:40, 00:30
Linia 4: 23:00, 23:30, 00:00, 00:30
Linia 6: 23:00, 23:20, 23:40, 00:00, 00:20, 00:35
Linia 17: 23:10, 23:30, 23:50, 00:10, 00:30
Linia 20: 23:00, 23:30, 00:00, 00:30
Linia 31: 23:05, 23:30, 23:50, 00:15, 00:30
Linia 50: 23:10, 23:30, 23:50, 00:10, 00:30


Sursă -> https://ratbv.ro/noutati/pe-perioada-ce ... sport_270/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Primăria Braşov vrea să cumpere 35 de mijloace de transport ecologice. În Centrul Vechi vor circula autobuze hibrid

Primăria Braşov va depune o cerere de finanţare pentru achiziţia a 25 de troleibuze noi şi 10 autobuze hibrid. Proiectul „Achiziţia de mijloace de transport moderne“ va fi înregistrat pe POR 2014-2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, mijloacele de transport ecologice urmând să fie utilizate pentru 8 trasee ale RATBV din municipiul Braşov.  Pentru a depune cererea, Municipalitatea va comanda un studiu de trafic. Contractul pentru acest studiu, estimat la 42.000 de lei, va fi atribuit prin achiziţie directă, data limită de depunere a ofertelor fiind 14 septembrie.
După ce vor fi achiziţionate, autobuzele hibrid şi troleibuzele vor înlocui o parte dintre vehiculele vechi, cu un grad mare de poluare.

Troleibuzele vor  circula pe cele cinci trasee existente şi în prezent:
* Linia 3 (Valea Cetăţii – Stadionul Tineretului);
* Linia 7 (Rulmentul – Roman);
* Linia 8 (Rulmentul – Saturn);
* Linia 10 (Triaj – Valea Cetăţii);
* Linia 33 (Roman – Valea Cetăţii).

Autobuzele hibrid vor fi alocate pe traseele din Centrul vechi al oraşului înlocuind vehiculele existente cu norma de poluare EURO 2 sau 3:
* Linia 50 (Livada Poştei – Podul Creţului);
* Linia 51 (Tocile – Gara Braşov);
* Linia 52 (Tocile – Roman/Panselelor).


Sursă -> https://brasovmetropolitan.ro/2018/09/p ... ze-hibrid/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

Modicări temporare trasee

Joi, 20 septembrie a.c., se vor produce unele modificări temporare în orarele şi traseele de circulaţie ale mai multor linii, schimbările fiind determinate de desfăşurarea pe Drumul Poienii (DN 1 E) și în zona Livada Poștei a unei etape a Turului Ciclist al României.

Astfel, între orele 16.30 şi, aproximativ, 18.30, va fi oprită circulația rutieră pe DN 1 E (Drumul Poienii), fapt ce va determina în acestinterval orar sistarea circulației autobuzelor pe linia 20. Ultimele plecări în cursă de la cele două capete de linie vor fi efectuate la orele 16.00.

De asemenea, în intervalul orar cuprins între 16.15 și 18.30, circulaţia autobuzelor de pe liniile 1, 2, 4, 6, 16, 17, 31, 34, 36 şi 41 se va face, pe sensul de deplasare spre Livada Poştei, cu întoarcere pe Strada Vlad Ţepeş. RATBV S.A. va înfiinţa o staţie temporară pentru aceste linii în capătul Străzii Vlad Ţepeş, care să înlocuiască staţia „Teatrul Dramatic“. De asemenea, în acelaşi interval orar, autobuzele de pe linia 5, pe sensul de deplasare Stadion Municipal – Roman, vor circula pe ruta Stadion Municipal – Stadion Tineretului – Bulevardul Griviţei – Strada 13 Decembrie – Strada Castanilor, iar apoi pe traseul obişnuit. Totodată, autobuzele de pe liniile 14, 24 și 28 nu vor mai intra prin capătul de linie Livada Poștei: la sensul de urcare spre centrul orașului vor parcurge sensul giratoriu din zona Livada Poștei, iar apoi se vor îndrepta pe Strada Lungă spre zona Bartolomeu. În ceea ce privește circulația autobuzelor de pe linia 50, în intervalul orar menționat, pe sensul spre cartierul Schei, mijloacele de transport se vor deplasa de pe Strada Iuliu Maniu pe Strada Mureșenilor, fără a mai intra prin capătul de linie Livada Poștei.

Alte modificări ale traseelor pot interveni pentru scurt timp în urma măsurilor operative luate de Poliţia Rutieră. RATBV S.A. îşi cere scuze pentru disconfortul creat călătorilor şi îi asigură că va lua toate măsurile necesare pentru ca, imediat după orele 18.30, să se revină în cel mai scurt timp posibil la circulaţia după orarele şi traseele obişnuite.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/modicari-t ... -2018_275/

 


Go to page:  1  ... 21 22 23 24 25 26 27  ... 47
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brașov  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419378 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use