Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1713 posts, 371906 views
 
Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Corect, in PMUD sunt prevazute 300 de tramvaie pana-n 2030. Deci o sa prinda si ei un contract la Bucuresti.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Sunt sigur sanse si-mi si doresc. Doar ca nu acum. Cu scuzele de rigoare pentru lipsa de patriotism. Astra are destule tramvaie de facut pentru restul tarii unde probabil va castiga majoritatea licitatiilor daca vor fi toate trase la indigo, si sper sa le faca bune si fiabile. Momentan vreau -eu unul- pentru Bucuresti niste tramvaie de la un producator consacrat in domeniu si de un tip care circula prin mai multe orase din lume si in numar mai mare, tramvaie deja rulate si trecute prin multe. Cat despre PMUD.....sper sa iasa macar si aceste 100 pana in 2030 :D

Mi-ar placea si Avenio si Tramino, si cu cat mai multe bidirectionale cu atat mai bine. Se pot opera linii de genul 5 si 55 si fara capat normal si altele la fel (noi sau vechi). Se poate face un acord si asambla niste Avenio la URAC daca au capacitatea de a face asa ceva -si mai iese un ban- sau la Arad chiar, daca ar mai fi loc si e mana de lucru. E clar cred de acum ca Astra participa cu Imperio, ca tramvaiul ala ce circula deja prin Germania nu e Imperio ci un tramvai din ale carui piese are si Imperio deci in ochii lui Blidar e "acelasi tramvai", parteneriatul cu Siemens s-a reluat asa ca de ce nu s-ar face si asamblare?

Oare vom vedea un prim tramvai nou in Bucuresti pana in 2020? Sa fiu in locul Fierei m-as zbate sa tai panglica la cat mai multe lucruri pana atunci :) Poate asta sa fie sansa noastra.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Conform caietului de sarcini se cumpara 90 de tramvaie de 36m si 10 tramvaie bidirectionale de 27m. Poate pana publica licitatia pe SEAP (adica in Septembrie cand RATB devine SC) mai fac modificari la caietul de sarcini.
Poate pana-n toamna intra in vigoare noua lege a achizitiilor publice, ca la tramvaie sigur va fi razboi si ne trezim cu contestatii peste contestatii la CNSC/TB.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces misterr

Marea Moschee din Bucureşti nu se mai construieşte din motive financiare. Terenul va fi înapoiat statului român





Cultul Musulman din România a renunţat la ideea de a ridica în nordul Capitalei cea mai mare moschee dintr-o ţară creştină, pe motiv că nu sunt fonduri. Muftiul se contrazice în declaraţii privind motivul abandonării investiţiei.

În 2015, statul român ceda musulmanilor din România un teren în suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani, pentru ridicarea unui centru impresionant, care să cuprindă o moschee, o bibliotecă, două săli de curs pentru şcoala de weekend a copiilor şi o cantină socială pentru nevoiaşi indiferent din ce religie ar proveni ei. Singura condiţie era ca investiţia să demareze în trei ani.

La acea vreme, muftiul Iusuf Murat a declarat că fondurile necesare realizării investiţiei, de aproximativ trei milioane de euro, urmau să fie suportate de statul turc, pentru a nu împovăra contribuabilul român. „Nu am vrut să ridicăm moscheea din banii contribuabilului român, iar Turcia ne-a mai ajutat, fără pretenţii, şi la reabilitarea moscheilor din Dobrogea. Am dori să fie cea mai mare dintr-o capitală europeană, în semn de preţuire pentru ţara noastră care asigură drepturile şi libertăţile minorităţilor“, spunea, în 2015, muftiul.

Ideea ridicării unei moschei în Bucureşti a provocat valuri de nemulţumiri din partea fundamentaliştilor, care s-au mobilizat în mediul online şi apoi au protestat într-un mod inedit: au adus mai mulţi porci la păscut pe terenul pe care urma să se ridice lăcaşul de cult musulman, încercând să îi facă pe musulmani să renunţe la idee, pe motiv că pământul a fost „spurcat“, ştiut fiind faptul că din alimentaţia lor lipseşte carnea de porc.

Muftiu: „Nu mi-a zis nimeni că nu vrea să mai finanţeze proiectul“

După trei ani, când s-a împlinit termenul limită pentru demararea investiţiei, muftiul Iusuf Murat a anunţat, în emisiunea „Matinal“ de la televiziunea naţională, că moscheea nu se va mai construi. „Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în ţară şi s-au împotrivit acestui proiect“, a declarat muftiul. El a spus că proiectul ridicării acestei moschei depăşeşte foarte mult bugetul pe care şi-l permite cultul musulman.

Asupra deciziei de a abandona investiţia se ridică multe semne de întrebare, întrucât tot muftiul, întrebat dacă Recep Erdogan a refuzat să mai dea bani, a spus că nimeni nu i-a zis că nu vrea să mai finanţeze proiectul. Specialiştii în diplomaţie consideră că trecutul istoric este cel care explică reticenţa unei părţi din opinia publică vizavi de construcţia unei moschei în Capitală.

Teodor Baconschi, fostul ministru de externe al României, spune că în Europa occidentală există destul de multe moschei, una majestuoasă, la Roma, chiar în centrul mondial al catolicismului. „Şi naţiunile apusene s-au luptat cu turcii, însă după bătălia de la Lepanto şi respingerea asediului Vienei, ameninţarea otomană a intrat în recul. În partea noastră de continent, imaginarul anti-otoman e mult mai viguros: cine l-a martirizat pe, acum sfântul, voievod Constantin Brâncoveanu? Faţă de cine ne-am câştigat independenţa în 1877? Acestor amintiri negative recente li se adaugă teama difuză faţă de terorismului islamic. Aşa se explică reticenţa unei părţi din opinia publică faţă de proiectul «Marii Moschei»”, validat în 2015, sub pretextul diplomatic al parteneriatului strategic româno-turc“, spune fostul ministru.

El consideră că subiectul a fost politizat şi chiar geopolitizat. „Cinstit vorbind, un buget de 3 milioane de euro nu putea acoperi un edificiu prea impunător. Cred că sistarea finanţării, decizie luată la Ankara, reflectă anumite dificultăţi care determină regimul Erdogan la oarece prudenţă, deşi doctrina neo-otomanismului rămâne în vigoare. Oricum, ca partener strategic (bilateral şi în NATO), România s-a comportat amical, nu i se poate reproşa nimic. Dosarul Marii Moschei de la Bucureşti intră, ipso facto, sub zodia foarte românescului «n-a fost să fie»“.

Europarlamentarul Cristian Preda spune că pot fi două cauze care au dus la acest deznodământ. „Fie Recep Erdogan nu mai are bani, fie cei de la Ankara au realizat că moscheea riscă să tensioneze relaţiile cu Bucureştiul, românii fiind printre ultimii suporteri ai integrării Turciei în UE“, crede europarlamentarul.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces neur000

Pe ce mai dăm banii: https://www.g4media.ro/capitalismul-de- ... a-nat.html

Respectul primăriei faţă de cetăţeni: https://www.scena9.ro/article/raport-primaria-bucuresti

Numai 4,28% dintre proiectele de hotărâre din al doilea an de mandat al Gabrielei Firea au fost publicate pentru dezbatere publică, așa cum cere legea. Cetățenilor nu li se oferă posibilitatea să își exprime punctul de vedere.

Active Watch, CeRe și Optar au făcut cel puțin zece notificări de protest anul trecut. (Adunările publice trebuie anunțate în prealabil). Primăria le-a refuzat pe toate pe motiv că ar fi existat un „protest anterior notificat”, iar legea nu permite organizarea a două proteste în același loc simultan. Oricât de repede te-ai mișca, e cineva mai rapid. Care nu se prezintă, de fapt, la niciun protest.

Doar trei oameni au putut să ia cuvântul în fața Consiliului General de-a lungul celui de-al doilea an de mandat. Dintre aceștia, unul singur a avut o atitudine critică față de primărie. Ceilalți doi, reprezentanții unor ONG-uri, au susținut două proiecte de hotărâre: sprijin financiar pentru adulții cu dizabilități și program de sterilizare a câinilor și adopție la distanță.

Au fost înființate 9 instituții noi (trei de cultură) în cadrul Primăriei Capitalei, ceea ce înseamnă un total de 90 de posturi noi. Atribuțiile unora se suprapun cu cele ale unor instituții deja existente, mai ales la cele de cultură.

Peste 200 dintre proiectele votate în Consiliul General țin de organizarea și funcționarea primăriei. În comparație, doar 25 de proiecte (de opt ori mai puțin) vizează domeniul social sau al locuirii sociale, deși autoritățile locale și-au asumat o strategie de reducere a sărăciei cetățenilor din București.

În domeniul mobilității urbane, Primăria Municipiului București nu a implementat încă nicio măsură din setul de măsuri pe termen scurt (doi ani) din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, fie că e vorba de trasarea pistelor de biciclete, adoptarea unor măsuri pentru a încuraja mersul pe jos sau îmbunătățirea infrastructurii de tramvai.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Cristi N

Tovarasi ni se pregateste ceva. Pe ordinea de zi suplimentara pentru sedinta CGMB de maine vom avea urmatorul punct.





sursa: link

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces 1689

Sa pregateasca terenul pentru Compania Municipale de Cimitire...? :D

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

Or fi cerut si acestia sa fie desfintati, asa cum au cerut spitalele sa li se taie din fonduri.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Cristi N

Duamna este persecutata inclusiv de curtea de apel :mrgreen:

Curtea de Apel București a decis anularea hotărârilor de Consiliu General prin care Gabriela Firea a înființat companiile municipale

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, inițiatorul procesului. Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.


”Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, așa cum am spus și noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găștile din Voluntari care își văd năruit visul de a pune mâna pe București bucată cu bucată. Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureșteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiți sute de milioane de euro așa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eșec managerial și financiar de proporții pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul Primar este cel care a girat și a forțat împotriva legii înființarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înființate peste noapte. Și actualul Primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar și financiar din București din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată și i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat și a împins orașul și banul public într-o groapă de unde vom ieși foarte greu”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

”Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

Sursa: Hotnews
Sursele sursei: Ana Ciceala (USR) si Roxana Wring (USR)

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

Ca raspuns, doamna a declarat ca societatile nu isi vor intrerupe activitatea pentru ca nu au fost radiate.
(RockFM)

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces TibiV

Luminitele de sarbatori de pe bulevardul Aviatorilor



Nu vad eu bine sau astia au comandat luminite in forma de avion?



Probabil pentru ca este drumul spre aeroport


 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Cristi N

Noaptea mintii, dar mergem inainte.  :shock:

Primăria Capitalei amenință CAB cu plângere penală pentru abuz în serviciu și susține că anularea hotărârilor de înființare a companiilor municipale încalcă ”cu intenție” legea

Primăria Capitalei afirmă că suspectează "existența unui interes" în decizia recentă a Curții de Apel București de a anula definitiv, în recursul unui proces intentat de USR, hotărârile Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de aprobare a înființării unui număr de 20 de companii municipale bucureștene, inițiate de primarul general Gabriela Firea, și transmite Curții că își rezervă dreptul de a se adresa "organelor competente să cerceteze săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu" în această cauză, considerând că decizia CAB este ilegală "cu intenție".

Mesajul apare într-o cerere oficială trimisă Curții de către viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, văzută de Profit.ro, în care acesta solicită, în numele Primăriei, motivarea de urgență a deciziei prin care Curtea de Apel anulează hotărârile de înființare a companiilor municipale. "Vă solicităm motivarea de urgență a deciziei (...) în vederea asigurării respectării dreptului la apărare și dreptului la un proces echitabil, în condițiile în care înțelegem să ne îndreptăm împotriva acesteia prin exercitarea căilor extraordinare de atac prevăzute de dispozițiile codului de procedură civilă și, totodată, ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor abilitate să cerceteze încălcarea cu intenție a dispozițiilor legale aplicabile în prezenta cauză", se arată în cererea adresată de Bădulescu Curții. Viceprimarul mai solicită CAB să aibă în vedere faptul că în curând se încheie exercițiul bugetar pe 2018, iar hotărârea pronunțată are un impact major asupra cauzei deduse judecății, creând în plus probleme accesorii. Din aceste motive, Bădulescu consideră că este "absolut necesară" redactarea de urgență a motivării deciziei CAB, cu atât mai mult cu cât aceasta ar fi în "totală contradicție" cu sentința pronunțată de Tribunalul București în aceeași cauză. "În acest sens, înțelegem să ne exprimăm dezacordul total față de hotărârea pronunțată (...), aceasta fiind una nelegală și netemeinică și în contradicție evidentă cu dispozițiile Legii administrației publice locale republicată nr. 215/2001, atât timp cât pentru înființarea societăților pe acțiuni este necesară și suficientă majoritatea cerută de art. 45 alin. 2, respectiv "se adoptă cu votul majorității consilierilor locali în funcție următoarele hotărâri ale consiliului local: (...) f) hotărâri privind asocierea sau cooperarea cu alte autorități publice, cu persoane juridice române sau străine (... )”, și nicidecum cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcție, cum în mod eronat ați acreditat prin hotărârea pronunțată", mai spune Bădulescu în cerere. Potrivit acestuia, nu se poate discuta de un exces de putere din partea Consiliului General al Municipiului București, atât timp cât înființarea unei societăți prin asocierea dintre o autoritate publică și o persoană juridică nu încalcă Constituția României, Legea Concurenței nr. 21/1996 sau Legea achizițiilor publice nr. 98/2016. "Având în vedere faptul că atât modalitatea de soluționare a dosarului în discuție, cât și soluția pronunțată, nasc suspiciuni cu privire la existența unui interes în această cauză, înțelegem de asemenea să ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor competente să cerceteze săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu, cu atât mai mult cu cât, în mod evident, decizia civilă nr.6504/2018 nu respectă dispozițiile legii 215/2001 și creează un prejudiciu imens Primăriei Municipiului București, prin încercarea de împiedicare a desfășurării activităților ce țin de interesul general al cetățenilor și respectiv blocarea activității administrației publice locale", conchide Aurelian Bădulescu în cererea sa adresată CAB.

Link: Profit

 



Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces subway guru

Ar fi de-a dreptul prosti gramada daca nu ar face-o, desi personal nu simpatizez deloc cu jdemiile lor de companii municipalicescoshmeneshti...
Atzatza-i Doamne ca doar asa poate-poate o iesi adevarul la suprafata ca untdelemnul si sa-l aflam si noi...

 


Go to page:  1  ... 103 104 105 106 107 108 109  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2257 forum members have written 418807 posts in 5221 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use