Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1713 posts, 371947 views
 
Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 123
 
 

📖 Pagination options


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Adrian Rosca wrote:
Si de ce nu ai facut-o?

Pai vrei sa-l dea in judecata??? :lol: :lol: :twisted:

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces adila

Tot despre infrastructura, una despre care se vorbeste mai putin. Nici nu meriata asta este adevarul :popa: Daca aveti rabdare veti vedea si lucrarile marete de betonare ale acestui oras.
https://www.youtube.com/watch?v=od2dPm3X-Hc

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces neb1

http://www.b365.ro/premiera-in-bucuresti-parcari-pentru-biciclete-securizate-cu-aplicatii-it-cum-arata_258992.html

Sectorul 4 al Municipiului București va implementa în perioada imediat următoare un proiect pilot privind amenajarea, în spațiile publice, a unor containere speciale destinate depozitării în siguranță a bicicletelor.

Astfel, bicicliștii din sectorul 4 nu vor mai fi obligați să-și care bicicletele pe scările blocurilor și nici nu vor mai bloca culoarele de pe etaje, ci le vor lăsa într-un spațiu sigur, monitorizat video. Primul container de acest fel, folosit deja cu succes în Olanda, urmează să fie amplasat în zona Palatului Copiilor din sectorul 4 și va oferi posibilitatea tuturor celor ce locuiesc în zonă ori vin în Parcurile Tineretului și Parcul Lumea Copiilor să-și exprime opinia cu privire la oportunitatea achiziționării a cel puțin 30 de astfel de spații.





Alta categorie nu am gasit pentru stirea asta,mutati-o daca e.Multam !

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces URANUS

http://www.b365.ro/tarifele-majorate-pe ... 59007.html

Tarifele majorate pentru PARCAREA în centrul Capitalei intră în vigoare de la 1 IULIE

Noile tarife pentru utilizarea locurilor de parcare din centrul Capitalei, majorate prin votul Consiliului General, vor intra în vigoare de la 1 iulie, municipalitatea susţinând că măsura era necesară întrucât în Bucureşti au fost depăşite valorile-limită stabilite prin legislaţia Uniunii Europene privind calitatea aerului, iar una dintre cauze este poluarea din cauza traficului intens şi a utilizării pe scară largă a autovehiculului propriu. În zona centrală, taxa pentru parcare a fost majorată la 10 lei pe oră.

Primăria Capitalei spune că, prin decizia de majorare a tarifelor de parcare din zona centrală, pune în aplicare una dintre măsurile de reducere a poluării şi a traficului cuprinse atât în Planul Integrat pentru Calitatea Aerului, cât şi în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, iar astfel Bucureştiul se aliniază marilor capitale europene care au adoptat un tarif mai mare pentru parcarea în zonă centrală, cu scopul de a reduce traficul, şi implicit poluarea, dar şi pentru a promova transportul public şi transportul alternativ. De asemenea, prin implementarea acestei măsuri, va fi eliberată bandă 1 de circulaţie, iar accesul în instituţii publice, precum unităţi de învăţământ şi spitale, va fi mai uşor, spune Primăria Capitalei.

Astfel, pentru punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 14 iunie privind majorarea tarifelor de parcare, Administraţia Străzilor actualizează în acestă perioadă, în toate parcările de utilitate publică aflate în administrare, informaţiile de pe panourile de utilizare a locurilor de parcare.

Prin Hotărârea CGMB se instituie trei zone de taxare în Capitală, iar de la 1 iulie taxa va fi de 10 lei pe oră în zona centrală (zona 0).

Zona 0 este compusă din patru sub-zone: zona parcajului subteran Intercontinetal, străzile N. Bălcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I; zona parcajului subteran din Piaţa Unversităţii , străzile N. Bălcescu-I. Câmpineanu-Calea Victoriei-Splaiul Independenţei -Halelor-I. C. Brătianu; zona parcajului suprateran Cocor, străzile I. C. Brătianu-Sf. Vineri-Calea Moşilor-H. Botev-C. Coposu. A patra zonă este cea a parcajului suprateran Unirea, cu străzile C. Coposu-M. Basarab-Mircea Vodă-Unirii-Brătianu.

Tarifele scad la 5 lei, 2,5 lei, respectiv 1,5 lei pe oră pe măsură ce ne îndepărtăm de centru, iar rezidenţilor li se aplică tarife preferenţiale.

Zona 1 cuprinde locurile de parcare special amenajate între zona 0 şi perimetrul stabilit prin acordul Planului Integrat de Calitate a Aerului, delimitat de străzile: Piaţa Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – str. Nerva Traian – bd. Gh. Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B. P. Haşdeu – str. Vasile Parvan – str. Berzei – str. Buzesti – Piaţa Victoriei.

În zona 1 se aplică tarife de 5, respectiv 2,5 lei pe oră: 5 lei/oră - tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06.01-18.00, cu extindere, în funcţie de parcaj, în zone unde numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00.00-24.00; după intervalul maxim de parcare de 2 ore, se aplică măsura suprataxarii la un nivel dublu pentru fiecare oră de depăşire. Se aplică 2,5 lei/oră - tarif unic în zilele săptămânii în intervalul orar 18.01-06.00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 5 lei/oră .În ambele cazuri, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare. Pentru unităţile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive - locuri de parcare rezervate pe bază de contract tariful este de 5 lei/oră x 24 ore x 30 zile. Riveranii beneficiază de un tarif preferenţial lunar de 100 lei.

Zona 2 cuprinde locurile de parcare special amenajate între zona 1 şi limita administrativă a oraşului.

Tarife utilizabile în zona 2: 2,5 lei/oră – tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06.01-18.00, cu extindere, în funcţie de parcaj, în zone unde numărul de vizitatori este mare, de luni până duminică în intervalul orar 00,00-24.00 (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare); 1,5 lei/oră-tarif unic în zilele săptămânii în intervalul orar 18.01-06.00, acolo unde nu s-a dispus extinderea tarifului de 2,5 lei/oră (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare). Tariful preferenţial pentru unităţile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive – locuri de parcare rezervate pe bază de contract este de 2,5 lei/oră/24 ore/zi, iar penru riverani – de 80 lei/luna. Ca şi în cazul celorlalte zone, tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare.

Tariful pentru serviciul de blocare/deblocare autovehiculelor este de 200 de lei.

Sursa: B365.RO

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

Am vazut politia dand amenzi de parcare in lipsa pe Marasti vizavi de Elias, acum scriu pe PV "s-a sustras semnarii Procesului Verbal de Constatare", deci daca se vrea atunci se poate da amenda si in lipsa.

 



Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Chiar ca. Deci domeniul prioritar e praf. Eu zic sa nu treaca la alt domeniu prioritar in urmatorii doi ani. Nu de alta dar poate mai scapa ceva. Ii tot da cu cele 400 de autobuze pe care abia le-a luat, chinuit si neclar referitor la criteriile care au stat la baza luarii lor. Sunt curios despre ce reabilitari de linii de tramvai e vorba. Nu s-a lucrat nicaieri, cel mult s-a finalizat pe ici colo cate ceva. Faptul ca a taiat panglica la Pantelimon si a dat drumul la 55 inchizand 5-ul intra la capitolul reabilitari linii tramvai? Aia cativa metri din intersectia de la Sudului care au fost pusi la loc dupa ce fusesera deja reabilitati? Care sunt demersurile pentru incurajarea folosirii bicicletei? pistele la care abia acum se lucreaza? se lucreaza la mai mult de una, cea din centru? Si iar ii da cu sutele de tramvaie, gnc, electrice etc.

Mie mi se pare ca este doar un copy paste de blabla-uri vechi de 2 ani plus o tampenie de declaratie rostita cica de duamna primar.
Si cand vad lista de proiecte de pe urmatorii doi ani zici ca in astia doi s-au luat bateriile si acum incepe munca pe ffwd.

 



Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Trist mi se pare faptul ca tramvaiele se iau la 2,2 milioane de euro, asta avand in vedere ca Firea o sa le vrea si full option + garantie extisa si full warranty.
Plus faptul ca troleibuzele si autobuzele pe gaz vor fi luate din bugetul primariei.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Dar de ce troleele nu se iau pe fonduri europene? nu mai e loc si de ele? La 2.2 mil euro nu mi se pare un pret atat de rau pentru un producator gen PESA, Skoda, poate chiar si Stadler. Pana la urma vorbim de 100 de bucati, se poate face un pret bun.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces punmeister

Primaria le vrea pe platforma GTx, iar pe GTx mai fac doar Astra (Imperio/Autentic), Siemens (Avenio) si Solaris-Stadler (Tramino).
Avenio-urile din Haga (de 36m si bidirectionale) au costat 100 de milioane de euro (40 de bucati).

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Astrei nu i-as da pe mana un astfel de contract chiar daca fac "cel mai modern si economic tramvai din lume". Isi vor face plinul vanzand prin tara suficiente tramvaie incat sa mearga treaba, sa-si dezvolte produsul etc. Inca 100 de bucati e totusi o palarie prea mare pentru o fabrica ce a produs "decat" 6 bucati. Va veni si randul lor pentru Bucuresti. Momentan au Cluj, Oradea....urmeaza Galati daca am inteles corect, la rand sunt Ploiesti, Arad si Iasi. Botosaniul si Resita stau si ele la panda. Parcul necesar la Bucuresti e de multe sute, e loc pentru toata lumea, in timp.

 


Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2257 forum members have written 418817 posts in 5221 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use