Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre acestea

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde punmeister » Mie, 11 Iul 2018, 11:57

Trist mi se pare faptul ca tramvaiele se iau la 2,2 milioane de euro, asta avand in vedere ca Firea o sa le vrea si full option + garantie extisa si full warranty.
Plus faptul ca troleibuzele si autobuzele pe gaz vor fi luate din bugetul primariei.
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4336
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde Puss in Boots » Mie, 11 Iul 2018, 13:02

Dar de ce troleele nu se iau pe fonduri europene? nu mai e loc si de ele? La 2.2 mil euro nu mi se pare un pret atat de rau pentru un producator gen PESA, Skoda, poate chiar si Stadler. Pana la urma vorbim de 100 de bucati, se poate face un pret bun.
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 3886
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde punmeister » Mie, 11 Iul 2018, 13:06

Primaria le vrea pe platforma GTx, iar pe GTx mai fac doar Astra (Imperio/Autentic), Siemens (Avenio) si Solaris-Stadler (Tramino).
Avenio-urile din Haga (de 36m si bidirectionale) au costat 100 de milioane de euro (40 de bucati).
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4336
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde Puss in Boots » Mie, 11 Iul 2018, 13:11

Astrei nu i-as da pe mana un astfel de contract chiar daca fac "cel mai modern si economic tramvai din lume". Isi vor face plinul vanzand prin tara suficiente tramvaie incat sa mearga treaba, sa-si dezvolte produsul etc. Inca 100 de bucati e totusi o palarie prea mare pentru o fabrica ce a produs "decat" 6 bucati. Va veni si randul lor pentru Bucuresti. Momentan au Cluj, Oradea....urmeaza Galati daca am inteles corect, la rand sunt Ploiesti, Arad si Iasi. Botosaniul si Resita stau si ele la panda. Parcul necesar la Bucuresti e de multe sute, e loc pentru toata lumea, in timp.
Ultima oară modificat de Puss in Boots pe Mie, 11 Iul 2018, 13:13, modificat 1 dată în total.
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 3886
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde punmeister » Mie, 11 Iul 2018, 13:12

Corect, in PMUD sunt prevazute 300 de tramvaie pana-n 2030. Deci o sa prinda si ei un contract la Bucuresti.
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4336
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde Puss in Boots » Mie, 11 Iul 2018, 13:16

Sunt sigur sanse si-mi si doresc. Doar ca nu acum. Cu scuzele de rigoare pentru lipsa de patriotism. Astra are destule tramvaie de facut pentru restul tarii unde probabil va castiga majoritatea licitatiilor daca vor fi toate trase la indigo, si sper sa le faca bune si fiabile. Momentan vreau -eu unul- pentru Bucuresti niste tramvaie de la un producator consacrat in domeniu si de un tip care circula prin mai multe orase din lume si in numar mai mare, tramvaie deja rulate si trecute prin multe. Cat despre PMUD.....sper sa iasa macar si aceste 100 pana in 2030 :D

Mi-ar placea si Avenio si Tramino, si cu cat mai multe bidirectionale cu atat mai bine. Se pot opera linii de genul 5 si 55 si fara capat normal si altele la fel (noi sau vechi). Se poate face un acord si asambla niste Avenio la URAC daca au capacitatea de a face asa ceva -si mai iese un ban- sau la Arad chiar, daca ar mai fi loc si e mana de lucru. E clar cred de acum ca Astra participa cu Imperio, ca tramvaiul ala ce circula deja prin Germania nu e Imperio ci un tramvai din ale carui piese are si Imperio deci in ochii lui Blidar e "acelasi tramvai", parteneriatul cu Siemens s-a reluat asa ca de ce nu s-ar face si asamblare?

Oare vom vedea un prim tramvai nou in Bucuresti pana in 2020? Sa fiu in locul Fierei m-as zbate sa tai panglica la cat mai multe lucruri pana atunci :) Poate asta sa fie sansa noastra.
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 3886
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde punmeister » Mie, 11 Iul 2018, 13:48

Conform caietului de sarcini se cumpara 90 de tramvaie de 36m si 10 tramvaie bidirectionale de 27m. Poate pana publica licitatia pe SEAP (adica in Septembrie cand RATB devine SC) mai fac modificari la caietul de sarcini.
Poate pana-n toamna intra in vigoare noua lege a achizitiilor publice, ca la tramvaie sigur va fi razboi si ne trezim cu contestatii peste contestatii la CNSC/TB.
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4336
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde misterr » Joi, 12 Iul 2018, 20:46

Marea Moschee din Bucureşti nu se mai construieşte din motive financiare. Terenul va fi înapoiat statului român

Imagine

Cultul Musulman din România a renunţat la ideea de a ridica în nordul Capitalei cea mai mare moschee dintr-o ţară creştină, pe motiv că nu sunt fonduri. Muftiul se contrazice în declaraţii privind motivul abandonării investiţiei.

În 2015, statul român ceda musulmanilor din România un teren în suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani, pentru ridicarea unui centru impresionant, care să cuprindă o moschee, o bibliotecă, două săli de curs pentru şcoala de weekend a copiilor şi o cantină socială pentru nevoiaşi indiferent din ce religie ar proveni ei. Singura condiţie era ca investiţia să demareze în trei ani.

La acea vreme, muftiul Iusuf Murat a declarat că fondurile necesare realizării investiţiei, de aproximativ trei milioane de euro, urmau să fie suportate de statul turc, pentru a nu împovăra contribuabilul român. „Nu am vrut să ridicăm moscheea din banii contribuabilului român, iar Turcia ne-a mai ajutat, fără pretenţii, şi la reabilitarea moscheilor din Dobrogea. Am dori să fie cea mai mare dintr-o capitală europeană, în semn de preţuire pentru ţara noastră care asigură drepturile şi libertăţile minorităţilor“, spunea, în 2015, muftiul.

Ideea ridicării unei moschei în Bucureşti a provocat valuri de nemulţumiri din partea fundamentaliştilor, care s-au mobilizat în mediul online şi apoi au protestat într-un mod inedit: au adus mai mulţi porci la păscut pe terenul pe care urma să se ridice lăcaşul de cult musulman, încercând să îi facă pe musulmani să renunţe la idee, pe motiv că pământul a fost „spurcat“, ştiut fiind faptul că din alimentaţia lor lipseşte carnea de porc.

Muftiu: „Nu mi-a zis nimeni că nu vrea să mai finanţeze proiectul“

După trei ani, când s-a împlinit termenul limită pentru demararea investiţiei, muftiul Iusuf Murat a anunţat, în emisiunea „Matinal“ de la televiziunea naţională, că moscheea nu se va mai construi. „Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în ţară şi s-au împotrivit acestui proiect“, a declarat muftiul. El a spus că proiectul ridicării acestei moschei depăşeşte foarte mult bugetul pe care şi-l permite cultul musulman.

Asupra deciziei de a abandona investiţia se ridică multe semne de întrebare, întrucât tot muftiul, întrebat dacă Recep Erdogan a refuzat să mai dea bani, a spus că nimeni nu i-a zis că nu vrea să mai finanţeze proiectul. Specialiştii în diplomaţie consideră că trecutul istoric este cel care explică reticenţa unei părţi din opinia publică vizavi de construcţia unei moschei în Capitală.

Teodor Baconschi, fostul ministru de externe al României, spune că în Europa occidentală există destul de multe moschei, una majestuoasă, la Roma, chiar în centrul mondial al catolicismului. „Şi naţiunile apusene s-au luptat cu turcii, însă după bătălia de la Lepanto şi respingerea asediului Vienei, ameninţarea otomană a intrat în recul. În partea noastră de continent, imaginarul anti-otoman e mult mai viguros: cine l-a martirizat pe, acum sfântul, voievod Constantin Brâncoveanu? Faţă de cine ne-am câştigat independenţa în 1877? Acestor amintiri negative recente li se adaugă teama difuză faţă de terorismului islamic. Aşa se explică reticenţa unei părţi din opinia publică faţă de proiectul «Marii Moschei»”, validat în 2015, sub pretextul diplomatic al parteneriatului strategic româno-turc“, spune fostul ministru.

El consideră că subiectul a fost politizat şi chiar geopolitizat. „Cinstit vorbind, un buget de 3 milioane de euro nu putea acoperi un edificiu prea impunător. Cred că sistarea finanţării, decizie luată la Ankara, reflectă anumite dificultăţi care determină regimul Erdogan la oarece prudenţă, deşi doctrina neo-otomanismului rămâne în vigoare. Oricum, ca partener strategic (bilateral şi în NATO), România s-a comportat amical, nu i se poate reproşa nimic. Dosarul Marii Moschei de la Bucureşti intră, ipso facto, sub zodia foarte românescului «n-a fost să fie»“.

Europarlamentarul Cristian Preda spune că pot fi două cauze care au dus la acest deznodământ. „Fie Recep Erdogan nu mai are bani, fie cei de la Ankara au realizat că moscheea riscă să tensioneze relaţiile cu Bucureştiul, românii fiind printre ultimii suporteri ai integrării Turciei în UE“, crede europarlamentarul.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3823
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde neur000 » Mar, 21 Aug 2018, 08:03

Pe ce mai dăm banii: https://www.g4media.ro/capitalismul-de- ... a-nat.html

Respectul primăriei faţă de cetăţeni: https://www.scena9.ro/article/raport-primaria-bucuresti

Numai 4,28% dintre proiectele de hotărâre din al doilea an de mandat al Gabrielei Firea au fost publicate pentru dezbatere publică, așa cum cere legea. Cetățenilor nu li se oferă posibilitatea să își exprime punctul de vedere.

Active Watch, CeRe și Optar au făcut cel puțin zece notificări de protest anul trecut. (Adunările publice trebuie anunțate în prealabil). Primăria le-a refuzat pe toate pe motiv că ar fi existat un „protest anterior notificat”, iar legea nu permite organizarea a două proteste în același loc simultan. Oricât de repede te-ai mișca, e cineva mai rapid. Care nu se prezintă, de fapt, la niciun protest.

Doar trei oameni au putut să ia cuvântul în fața Consiliului General de-a lungul celui de-al doilea an de mandat. Dintre aceștia, unul singur a avut o atitudine critică față de primărie. Ceilalți doi, reprezentanții unor ONG-uri, au susținut două proiecte de hotărâre: sprijin financiar pentru adulții cu dizabilități și program de sterilizare a câinilor și adopție la distanță.

Au fost înființate 9 instituții noi (trei de cultură) în cadrul Primăriei Capitalei, ceea ce înseamnă un total de 90 de posturi noi. Atribuțiile unora se suprapun cu cele ale unor instituții deja existente, mai ales la cele de cultură.

Peste 200 dintre proiectele votate în Consiliul General țin de organizarea și funcționarea primăriei. În comparație, doar 25 de proiecte (de opt ori mai puțin) vizează domeniul social sau al locuirii sociale, deși autoritățile locale și-au asumat o strategie de reducere a sărăciei cetățenilor din București.

În domeniul mobilității urbane, Primăria Municipiului București nu a implementat încă nicio măsură din setul de măsuri pe termen scurt (doi ani) din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, fie că e vorba de trasarea pistelor de biciclete, adoptarea unor măsuri pentru a încuraja mersul pe jos sau îmbunătățirea infrastructurii de tramvai.
neur000
 
Mesaje: 59
Membru din: Vin, 10 Aug 2018, 14:08

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde Cristi N » Mie, 17 Oct 2018, 19:48

Tovarasi ni se pregateste ceva. Pe ordinea de zi suplimentara pentru sedinta CGMB de maine vom avea urmatorul punct.

Imagine

sursa: link
Cristi N
Membru Silver
 
Mesaje: 824
Membru din: Joi, 24 Iun 2010, 18:09
Localitate: Bucuresti S2

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde 1689 » Joi, 18 Oct 2018, 00:28

Sa pregateasca terenul pentru Compania Municipale de Cimitire...? :D
Avatar utilizator
1689
Membru Silver
 
Mesaje: 1068
Membru din: Mie, 10 Mar 2010, 19:38

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde shoppy » Joi, 18 Oct 2018, 08:22

Or fi cerut si acestia sa fie desfintati, asa cum au cerut spitalele sa li se taie din fonduri.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9076
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde Cristi N » Joi, 22 Noi 2018, 23:24

Duamna este persecutata inclusiv de curtea de apel :mrgreen:

Curtea de Apel București a decis anularea hotărârilor de Consiliu General prin care Gabriela Firea a înființat companiile municipale

Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, inițiatorul procesului. Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.


”Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii, așa cum am spus și noi încă de anul trecut. Este o veste foarte proastă pentru găștile din Voluntari care își văd năruit visul de a pune mâna pe București bucată cu bucată. Este în schimb o veste foarte bună pentru bucureșteni pentru că aceste companii nu vor mai înghiți sute de milioane de euro așa cum au făcut-o până acum. Aceste companii sunt un eșec managerial și financiar de proporții pentru care Gabriela Firea trebuie să răspundă. Actualul Primar este cel care a girat și a forțat împotriva legii înființarea acestor Companii. Actualul Primar este cel care a dat peste jumătate de miliard de euro către aceste structuri înființate peste noapte. Și actualul Primar trebuie să plătească. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mai mare dezastru edilitar și financiar din București din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare dată că legea este încălcată și i-am cerut Gabrielei Firea să nu se aventureze într-un astfel de experiment. Din păcate nu a ascultat și a împins orașul și banul public într-o groapă de unde vom ieși foarte greu”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

”Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de <<tel-drumuri>> nu mai mici, ci chiar mai mari decât cunoscuta companie din Teleorman. Pentru că, dacă instanța nu ar fi pus stop acestei ilegalități în formă continuată, o majoritate simplă PSD-ALDE ar fi putut să vândă pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectați la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung după o schemă deja consacrată în buzunarele unor indivizi care nu au nicio legătură cu binele și cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai există. Instanța a decis că toate companiile sunt înființate ilegal, ceea ce înseamnă că banii bucureștenilor trebuie să se întoarcă la bugetul Capitalei”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal și semnatar al acțiunii în instanță.

Sursa: Hotnews
Sursele sursei: Ana Ciceala (USR) si Roxana Wring (USR)
Cristi N
Membru Silver
 
Mesaje: 824
Membru din: Joi, 24 Iun 2010, 18:09
Localitate: Bucuresti S2

Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces

Mesajde shoppy » Vin, 23 Noi 2018, 09:50

Ca raspuns, doamna a declarat ca societatile nu isi vor intrerupe activitatea pentru ca nu au fost radiate.
(RockFM)
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 9076
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori