Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Canalizare

298 posts, 109256 views
 
Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Canalizare TibiV

Primăria Capitalei: Reabilitarea principalelor colectoare de canalizare din București a ajuns la 20%

Proiectul de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare din București (A0 și B0), între Podul Ciurel și Podul Mihai Bravu, a ajuns la la 20%, anunță Primăria Capitalei. Lucrările au început în martie 2017 și se vor finaliza până la finalul anului 2018, valoarea investiției fiind de circa 64 milioane lei. Lucrarea va reduce nivelul de infiltraţii în reţeaua de canalizare și va mări capacitatea de transport, ceea ce va reduce inundațiile în zona Unirii-Tineretului atunci când sunt ploi abundente.

”Proiectul a fost împărțit în 22 de tronsoane, iar în prezent constructorul lucrează la 18 dintre acestea. Mai mult decât atât, patru dintre aceste tronsoane sunt în curs de finalizare. Conform graficului de execuție, înaintat de către contructor, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2018. Valoarea acestui contract este de 63.799.648,46 lei, fără TVA, el fiind atribuit în urmă procedurii de achiziţie publică, Asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRl, lider al asocierii fiind Tahal Consulting Engineers Ltd”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Pe data de 21.12.2016, primarul general, Gabriela Firea, a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Oprational Infrastructură Mare, pentru implementarea proiectului "Finalizarea Stației de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare a canalului colector Dâmbovița (casetă) în Municipiul București - Etapă II", în valoare de 330 de milioane de euro, fără TVA.

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22478710-prim-ria-capitalei-reabilitarea-principalelor-colectoare-canalizare-din-bucure-ajuns-20.htm

 


Re: Canalizare cris_m

Exista undeva vreo harta cu reteaua de canalizare? Tin minte ca era ceva pe aici pe forum... As fi vrut sa reperez pozitia colectoarelor A0 si B0.

 


Re: Canalizare TibiV

De la Baba Novac spre Hurmuzachi.
Organizarea de santier.




Groapa din mijlocul drumului...







Nu par sa fie la finalul lucrarii...


 


Re: Canalizare realistul

Apa Nova pe Olteniței, pe linia de tramvai, în dreptul așa zisei parcări supraterane.
IMG_20180622_165749.jpg (1.92 MB; downloaded 5288 times)
IMG_20180622_165801.jpg (1.39 MB; downloaded 5290 times)

 


Re: Canalizare misterr

Explicaţiile autorităţilor pentru inundaţia din Capitală: ”O astfel de ploaie loveşte la 10 ani”





Partea de est a Bucureştiului arăta dimineață de parcă ar fi cedat un dig. Şuvoaiele strânse după o oră şi jumătate de ploaie au intrat în maşini şi în subsolurile blocurilor, iar oamenii s-au descălţat pentru ca balta le ajungea până la genunchi.

Apa Nova susţine că a fost o situaţie excepţională, pentru că o astfel de ploaie ne loveşte o dată la 10 ani. Au căzut aproape 50 de litri pe metru pătrat, în timp ce sistemul de canalizare suporta cel mult 20 de litri.

Disperaţi ca inundaţiile se produc tot mai des, oamenii fac haz de necaz. A plouat cu găleata timp de o oră şi jumătate, iar cantitatea de apă a depăşit 50 de litri pe metru pătrat. Suficient cât să acopere 82 de străzi din Sectorul 3 al Bucureştiului.

Tot în Sectorul 3, bulevardul 1 Decembrie a fost şi el acoperit de ape. Din nou. Pietonii şi-au scos încălţămintea şi şosetele ca să-şi vadă de drum, autobuzele şi tramvaiele au fost trase pe dreapta şi doar curajoşii au îndrăznit să mai traverseze bălţile cu maşinile. Temerarii şi inconştienţii.

Şi pe şoseaua Colentina, în Sectorul 2, gurile de canal au început să refuleze, însă problemele n-au fost atât de grave.

În cele 3 ore de cod portocaliu, de la 5 la 8 dimineaţa, Bucureştiul n-a fost lovit în mod egal de ploi. În timp ce în est au căzut 45-50 de litri pe metru pătrat, în nord şi centru s-au înregistrat 20-30 de litri, iar în în sud şi vest 10-20 de litri pe mp.

Asta în condiţiile în care 60-65 de litri pe metru pătrat se strâng în toată luna iulie.

″În zona Pantelimon ploaia căzută se încadrează în frecvența medie de apariție de 1 la 10 ani”, au explicat printr-un comunicat reprezentanţii Apa Nova neputinţa reţelei de canalizare de a prelua toată apa.

Reţeaua a fost proiectată pentru a transporta cel mult 20 de litri, adică mai puţin de jumătate din cantitatea căzută în Sectorul 3.

Şi nici nu se va schimba nimic prea curând, pentru că în acest moment canalizarea Bucureştiului este doar curăţată, nu redimensionata.

 


Re: Canalizare cris_m

Eu un lucru nu inteleg, cum de a plouat in cantitati diferite in parti opuse ale orasului... mai ales ca, ploaia zdravana a fost in nord-est, nu in sud-vest de unde vine in ultima vreme...

 


Re: Canalizare Costin

Pai cateodata ploua numai intr-o singura zona. Sau doar pe jumatate de bloc :) de ce ar fi ciudate cantitatile diferite?

 


Re: Canalizare 1689

cris_m wrote:
Eu un lucru nu inteleg, cum de a plouat in cantitati diferite in parti opuse ale orasului... mai ales ca, ploaia zdravana a fost in nord-est, nu in sud-vest de unde vine in ultima vreme...


O perioada destul de indelungata am fost pasionat de meteorologie si am tinut o statistica destul de detaliata. Printre altele, am notat și directia din care venea frontul de ploaie (in sudul Bucurestiului).

In peste 95% din cazuri, ploaia venea dinspre sud-vest, o singura data a venit dinspre nord vest si in restul cazurilor dinspre nord-est-est. Asta de-a lungul a peste cinsprezece ani de observatii. Daca precipitatiile venite pe directia sud-vest erau de obicei normale, cele dinspre nord-est erau de cele mai multe ori torentiale si insotite de grindina.

Asta insa se intimpla inainte de 2000.

 


Re: Canalizare cris_m

Pai da, dar si in acest caz frontul venea din sud-vest si mergea spre nord-est. Anomalia dupa mine este ca a ploua mai mult in Titan si Pantelimon, nu in Drumul Taberei, Militari sau Berceni, de unde venea... Cred ca e cazul sa incheiem discutia, natura oricum este din ce in ce mai imprevizibila, iar unele ciudatenii mai bine raman neelucidate :)

 


Re: Canalizare andrei11

Ce colector de apă este pe malul stâng al Splaiului ?
Are un traseu curios când se întâlnește cu Plevnei :
7-18-2018 12-09-55 AM.jpg (172.72 KB; downloaded 4933 times)

Oricum se lucrează în Piața Kogălniceanu.
7-18-2018 12-09-18 AM.jpg (172.08 KB; downloaded 4978 times)

Cine ar fi spus că simpatica străduță ( Plevnei )  are un asemenea << vierme >> în măruntaiele ei ?
7-18-2018 12-16-00 AM.jpg (157.81 KB; downloaded 4936 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Canalizare Mircea G

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
canalizare.jpg (161.59 KB; downloaded 4952 times)

 


Re: Canalizare TibiV

Tineti minte asta?....

TibiV wrote:
De la Baba Novac spre Hurmuzachi.
Organizarea de santier.




Groapa din mijlocul drumului...





In sens invers, pe 20 iulie 2018.
Este GATA!
#faragroapa!




Mai sunt ceva utilaje pe banda 1 in zona organizarii de santier...



Scuzati calitatea pozelor, era trecut de 20.30 intr-o seara foarte mohorata....


 


Re: Canalizare cris_m

Am vazut si eu ieri, chiar m-am bucurat ca au terminat in sfarsit cu gatuirea aia... :)

 


Re: Canalizare TibiV

Azi pe Splai intre Hanul lui Manuc si Calea Victoriei.








Am fost prea departe ca sa pot fotografia, dar ovoide erau si aici:
TibiV wrote:
Aproape de Podul Izvor mai sunt doua "gauri".
Una la care se lucra...



 


Go to page:  1  ... 16 17 18 19 20 21 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420544 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use