Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Centrul vechi

197 posts, 72212 views
 
Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15
 
 

📖 Pagination options
Re: Centrul vechi misterr

Mă uit în globul de cristal și văd prin timp...
Nu e nici din București, nici din România, nici din Europa...
Paharul spune că trebuie trecută o apă mare!

Bonus: cine se uită atent vede și o fantomă...

 


Re: Centrul vechi ByOnu

Traim in era vitezei, sunt prea batran sa mai am rabdare la ghicitori.. :lol:
casa alba ca zapada.png (112.29 KB; downloaded 4278 times)

 


Re: Centrul vechi Puss in Boots

No fun  :lol:  :bere:

 


Re: Centrul vechi andrei11

E În regulă, problema e simplă.
CA.jpg (33.48 KB; downloaded 4258 times)

Fotografiile sunt din interiorul Casei Albe /  Washington, D.C. / U.S.A. de prin anii 1945 - 1947 ( oricum după ce s-a încheiat WW2 ).
Așa cum ditamai americanii și-au refăcut total simbolul național păstrând pe unde s-a putut numai fațada așa trebuie să procedăm și noi în București cu Centrul Vechi acolo unde casele nu mai prezintă siguranță în exploatare.
Inclusiv pe Moșilor vechi, etc, etc.

 


Re: Centrul vechi ByOnu

Desi in principal ma consider un conservator in ceea ce priveste zonele vechi ale orasului, nu pot decat sa iti dau dreptate. Pastrate fatadele (ba chiar reconstruite integral de la zero, ca aici unde a iesit o bijuterie ce va dainui niste secole bune de acum inainte) si reproiectat interiorul in functie de necesitatile zilelor noastre. :bere:

 


Re: Centrul vechi WT_fan06

Pasajul Macca-Villacrosse, văzut altfel...




Bucharest through the looking glass by WT_fan06, on Flickr

 


Re: Centrul vechi catalinm

Exista vreun program de intretinere a strazilor din centrul vechi? In zona pietonala pavajul este din ce in ce mai degradat, ba chiar devine periculos....Extinzand aria geografica de discutie, zona centrala a Bucurestiului este in general neintretinuta, de la starea trotuarelor, la iluminat, la curatenie. Am ajuns ca, intr-un mod bizar, zonele mai periferice (Berceni, Titan) sa arate mult mai bine decat centrul Capitalei la toate capitolele. Care o fi logica?

 


Re: Centrul vechi 1689

Centrul vechi a ramas tot un fel de spelunca, doar ca acum este populata cu o alta fauna comparat cu acum 30-40 de ani.
Bisnitarii de pe vremuri s-au reprofilat iar maghernitelor li s-a dat o spoiala hype si au fost transformate in circiumi.
In rest, aceeasi promiscuitate.
E o diferenta ca de la cer la pamint intre centrul vechi din Praga din Ljubljana sau Varsovia (desi acesta a fost complet reconstruit dupa razboi) si cel din Bucuresti.
Bucurestiul a ales sa se pozitioneze intr-un loc cu distractie ieftina si fara pretentii si a atras o clientela pe masura.
In Ljublljana preturile sint doar cu putin mai mari, insa atmosfera e cu multe clase deasupra (atit arhitectura restaurantelor, diversitatea ofertei cit - mai ales - categoria de turisti care frecventeaza).
Pina si Belgrad incepe sa pozitioneze zona vechilor docuri intr-o destinatie pentru clasa mediu-superioara, la fel Bratislava. De Budapesta nu mai vorbesc, acolo deja tinta este mult mai ridicata (si preturile pe masura).
Sintem ceea ce am ales sa fim si aspectul reflecta aceasta alegere.

 


Re: Centrul vechi catalinm

Cred ca ar fi de folos o reorganizare a orasului (stiu, politic vorbind este extrem de dificila) care sa asigure o corenta de organizare, zona centrala trebuind a fi un sector unic iar zonele de margine sa fie restrangeri ale actualelor sectoare. Altfel vom continua a avea dezechilibre majore ca cele din prezent accentuate si de disparitatile evidente dintre sectoare (a se vedea "entuziasmul" de a investi in 3 si 4 si ramanerea in urma in celelalte) ca sa nu mai vorbesc de situatia centrului vechi unde gestiunea este a Capitalei. O varza totala actualmente...

 


Re: Centrul vechi Budy187

A intrat in consolidare si restaurare si Palatul Nifon de pe Calea Victoriei colt cu str. Doamnei. Lucrarile incepute de anul trecut fusesera sistate din pricina descarcarii arheologice de la subsol unde au fost gasite morminte cu schelete umane.
De asemenea se va incepe in curand si executia in teren pentru consolidarea, restaurarea si reconversia functionala a cladirii de la nr 21, cladire de la final de secol XIX. De anul trecut, Vitalis, fiind PM pentru lucrare, au delimitat santierul si se incepuse evacuarea diverselor din interiorul imobilului.
Asadar pe strada Doamnei avem gata noul Hotel Moxy, se lucreaza la extindere consolidare si modernizare la Marmarosch Blank,se lucreaza la refacerea fatadelor si modernizari interioare la Universitatea Spiru Haret (sediu central colt cu Ion Ghica), iar pentru galeriile Blanduziei urmeaza un proiect fain pentru inchiderea frontonului stradal.
Probabil in urmatorii 5 ani, Doamnei va arata beton, daca cu putin noroc si schimbarea administratiei actuale ale orasului, s-ar reface carosabilul, s-ar latii trotuarele si s-ar semipietonaliza la greu.

 


Re: Centrul vechi ByOnu

Cum sa nu iubesti progresul?
sepcari.png (148.86 KB; downloaded 2560 times)

 


Re: Centrul vechi TibiV

Dar in august 2019 nu mai arata chiar atat de rau...
Si au refacut destul de frumos prima cladire de pe Gabroveni.




LE  
Obervati in stanga sus adresa: "33 DN5".... ;)

 


Re: Centrul vechi andrei11

Trebuiau să o refacă tot P + 3...

 


Re: Centrul vechi subway guru

O sandrama parter pitica la colt de strada mult mai joasa decat fronturile construite adiacente e un caraghioslac penibil rau de tot

 


Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2295 forum members have written 422056 posts in 5257 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use