MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Stiri despre proiect

1308 posts, 511007 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 94
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect confucius

subway guru wrote:
Versiunea asta cu inchisul M2 e de cosmar...sau punem de o revolutie?

Dupa cum sunt de ruginite deja CAF-urile ar fi o solutie inchiderea mag 2. :oops:  :popa:

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

subway guru wrote:
Why do you ask me???
Ask them...or ask yourself!
:bere:


Cine monitorizeaza derularea contractului si notifica antreprenorul in caz de intarzieri?
Cine recomanda aplicarea de penalitati contractuale si intocmeste CIP-urile?

Sau in cazul de fata nu exista consultant?  :twisted:

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Ce legatura au CIPurile cu stampila postei???  :twisted:
Iar confunzi marfa cu ambalajul...consultantul e consultant, in probleme strict contractuale decidentul e in alta parte...probabil ca ar trebui sa stii unde...dar tie iti place la nebunie sa te razboiesti cu morile de vant, nu-i asa?
:oops:
Off, off, off...ce ne mai place sa ne dam rotunzi si dastepti cand suntem complet pe dinafara...
:ugeek:

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Decizia e la Metrorex, dar analiza situatiei si recomandarile catre beneficiar sunt la voi. Sau nu?

Cum zice si la FIDIC, Inginerul (consultantul) are un rol important in problemele legate de intarzieri:

8.6 Ritmul Evoluţiei Lucrărilor
În situaţia în care:
(a) evoluţia lucrărilor este nesatisfăcătoare pentru respectarea Duratei de Execuţie, şi/sau
(b) evoluţia lucrărilor nu mai corespunde (sau nu va mai corespunde) programului de execuţie valabil potrivit prevederilor Sub-Clauzei 8.3
[Programul de Execuţie] din cauze diferite de cele menţionate în Sub-Clauza 8.4 [Prelungirea Duratei de Execuţie], atunci Inginerul poate solicita Antreprenorului transmiterea, potrivit prevederilor Sub-Clauzei 8.3 [Programul de Execuţie], unui program actualizat şi unui raport justificativ care să descrie metodele revizuite propuse de Antreprenor spre a fi adoptate în vederea stimulării evoluţiei lucrărilor pentru încadrarea în Durata de Execuţie.
Dacă nu este notificat altfel de către Inginer, Antreprenorul va adopta metode revizuite care pot necesita majorarea numărului orelor de lucru şi/sau a numărului de Personal şi/sau Bunuri, cu riscul şi pe cheltuiala Antreprenorului.
Dacă aceste metode revizuite produc costuri suplimentare pentru Beneficiar, Antreprenorul va plăti Beneficiarului aceste costuri, în conformitate cu prevederile Sub-Clauzei 2.5, [Revendicările Beneficiarului], precum şi penalităţi pentru întârzieri (dacă e cazul), potrivit prevederilor Sub Clauzei 8.7 de mai jos.


Dar deja incep sa citesc printre randuri ca nici Metrorex nu are "Mani Pulite", care sa ii permita o abordare in forta. Hai sa ghicesc: probleme cu predarea fronturilor de lucru catre antreprenor?

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Nope, doar ignoranta ta, contractul nu e deloc FIDIC, cum ar fi trebuit sa fie si cum l-a propus consultantul...in rest doar fuga de raspundere...iar la <mani pulite> nu-s probleme, e ok...oricum, mai <studiaza> si tu inainte de a-ti da cu presupusul ca precupeata-n targ...
P.S.
De ce te pisca-n qur sa ma tot provoci?...duci lipsa de replici acide?...ca mie chestiile astea chiar nu-mi fac absolut nicio placere si nici nu le-as duce lipsa...si mai ales nu te lasa amagit ca n-as avea replica potrivita in orice situatie...dar la ce bun sa ma razboiesc cu tine???...ca am eu altii mai <babani> la pipota...
:cry:

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Aici incepi sa depasesti limitele unei discutii civilizate. Ma abtin sa o continui.

Oricum, inteleg ca sunteti doar spectatori in cazul asta. Daca vrea constructorul sa faca treaba, o face. Daca nu, nu. Foarte trist, ce sa zic.

 


Re: Stiri despre proiect subway guru

Cu singura precizare ca nu am inceput eu...

 


Re: Stiri despre proiect TibiV

Ca "spectator din tribune"...

Se vede urat cand doi jucatori "de top" se iau la pumni pe teren in timpul meciului. :(
Si nici macar nu au scuza ca "motivul" era o blonda cu cracii lungi. Ala ar fi fost un argument mai usor de inteles "omeneste"...

 


Re: Stiri despre proiect Adrian Rosca

Relax Tibi, e doar o harjoneala  :mrgreen:



 


Re: Stiri despre proiect subway guru

In realitate vorbim despre aceleasi lucruri dar din perspective diferite...iar punctul meu de vedere e doar unul singur...hai sa sprijinim dezvoltarea infrastructurii nu sa o sabotam...ca <franariI> idioti se gasesc usor si sunt cata frunza si cata iarba...vorba lu’ Lapusneanu...prosti, prosti...dar multi...
In rest e valabila teorema postuma a lui Einstein...cantitatea de inteligenta a lumii e o constanta universala, doar populatia creste!
:bere:

 


Re: Stiri despre proiect TibiV

subway guru wrote:
In rest e valabila teorema postuma a lui Einstein...cantitatea de inteligenta a lumii e o constanta universala, doar populatia creste!
:bere:

Mama ce destepti vor fi romanii, peste vreo 30 de ani...
Asta daca teorema postuma a lui Einstein este "o constatnta" pe kilometrul patrat.

Modelarile Bancii Mondiale spun ca poplatia Romaniei va scadea la 16 milioane prin 2050...
Deci romanii vor fi cu fo' 25% mai inteligenti.
Sau poate doar romii vor fi cu 50% mai inteligenti, daca in 2050 va fi ca in bancul ala" "Mhama, mhama, uithe un rhoman pe strada !..." :(

 


Re: Stiri despre proiect misterr

Metroul din Drumul Taberei s-a oprit la tribunal. Cum arată statiile de pe Magistrala 5





Metroul din Drumul Taberei este blocat în instanţă, iar uşile se vor deschide după finalizarea contestaţiilor depuse la licitaţia pentru sistemele de automatizare şi securitate.

În rest, şinele vor fi montate până la toamnă şi staţiile sunt aproape gata. Le-au filmat Vitalie Cojocari şi Mihai Bucşa, care au ajuns în noile galerii.

Prima garnitură care circulă oficial pe Magistrala 5 este o drezină. Cu ajutorul ei au fost montate 9 kilometri de şină din cei 14, iar până în octombrie sinele vor fi la locul lor. Constructorii laudă calitatea lucrărilor.

Finisajele staţiilor sunt în linie dreaptă. Eroilor, o staţie cu iluminator şi pereţi oblici, a ajuns la 60%. Academia Militară la 40%.

Vitalie Cojocari: “Urmează stația Orizont, cu peronul pe partea dreaptă. Stația este finisata în proporție de 98%. Şi își aşteaptă călătorii. De altfel, un specific al magistralei 5 este ca toate peroanele sunt pe mijloc.”

Pentru staţia Favorit, constructorul s-a inspirat din simbolurile fostului cinematograf cu acelaşi nume, acum o ruină. Iar staţia Tudor Vladimirescu aminteşte de lego, în timp ce staţia Parcul Drumul Taberei va fi colorată în verde.

Staţiile Romancierilor, Brâncuşi sunt practic terminate. La Râul Doamnei şi la Valea Ialomiţei lucrările au ajuns la 40, respectiv 91%.

Stația Romancierilor - 98 %
Stația Brâncuși - 98%
Stația Râul Doamnei - 40 %
Stația Stația și Depoul Valea Ialomiței - 91 %


Deşi nu ar mai fi mult de muncit, Metrorex nu ştie dacă vom merge cu metroul din Drumul Taberei anul acesta sau în 2019.

Pentru că licitaţia este contestată, firma câştigătoare nu poate monta sistemele de automatizare şi siguranţă, care frânează trenurile în situaţii de urgenţă. Aceste lucrări durează 9 luni şi vor începe când contestaţia va fi respinsă. Altfel, ne aşteaptă noi licitaţii.

 


Re: Stiri despre proiect punmeister

Pentru că licitaţia este contestată, firma câştigătoare nu poate monta sistemele de automatizare şi siguranţă, care frânează trenurile în situaţii de urgenţă. Aceste lucrări durează 9 luni şi vor începe când contestaţia va fi respinsă. Altfel, ne aşteaptă noi licitaţii.

Sa nu uitam ca mai sunt si negocierile cu Bombardier pentru racordarea macazului E1-E2 la CITYFLO 350.

 



Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 94
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use