Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1714 posts, 387551 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: News Gabi23

Spitalul Colţea renaşte din ruine după 11 ani

Saloanele unităţii sanitare veche de peste 300 de ani au fost reabilitate, iar întreaga clădire a fost salvată de la prăbuşire. Pe Bulevardul I.C. Brătianu nr.1, peste 300 de muncitori lucrau de zor, astăzi, la ultimele finisaje ale faţadelor şi interioarelor. În trei luni, toate corpurile spitalului vor fi date în folosinţă.
Marmura, tâmplăria din lemn stratificat şi lustrele noi sunt câteva dintre modernizările ce se văd după mai bine de un deceniu de restaurare. Cupolele impunătoare ale acoperişului sunt din metal, iar laboratoarele şi sala de reanimare au fost dotate cu centrale de ventilaţie şi răcire.
Grădinile interioare au bănci şi fântâni arteziene, piatră cubică, 360 de arbori tuia şi 4.000 de plante, iar electricienii legau astăzi irele la cele 134 de corpuri de iluminat din exterior.
Reprezentaţii firmei BauTech General Construct SRL, care se ocupă acum de renovare, spun că peste câteva zile principala curte a clădirii, cea dinspre Bulevardul I.C. Brătianu va fi gata. „Mâine (astăzi n.r.) dăm jos schela de pe corpul C1 al spitalului”, a spus şeful de şantier Nicolae Ghiţă, românul venit din Austria pentru a termina lucrările la Spitalul Colţea.

Statuia lui Cantacuzino, restaurată
Subsolul din aripa stângă a spitalului este ocupat de laboratoare moderne ce funcţionează de câteva luni. De asemenea, pe latura dinspre Parcul Colţea, iarba fusese ieri însămânţată şi se netezise pământul.
„Cine a pus iarbă la Corpul A1, că nu a făcut treaba cum trebuie? Responsabilul să vină să repare”, a strigat prin staţia de transmisie Nicolae Ghiţă. Statuia ctitorului, spătarul Mihai Cantacuzino, a fost restaurată şi se mai lucrează la piedestal.
„La intrarea dinspre strada Colţea am construit un foişor pentru ca pacienţii cu probleme grave să nu stea cu ceilalţi, dar să aibă parte de condiţii decente. Vom mai face unul. Corpurile C1 şi C2 sunt finisate deja, şi la corpul A1 ne pregătim să demolăm schela. În corpul B1am finalizat deja totul în interior în proporţie de 99%. Această parte va fi dată în folosinţă la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful muncitorilor.

Intrare fără paznici
Zilele acestea au început lucrările de reabilitare la corpul central al spitalului, B5, unde se află Amfiteatrul pentru studenţi şi Aula pentru conferinţe. Intrarea principală încă nu este finalizată, dar stâlpii au fost turnaţi din beton şi vor fi placaţi cu granit şi calcar.Poarta va fi automată şi dotată cu camere video, aşa încât să nu mai fie nevoie de paznic.
„Nu vor fi paznici pentru că e bine să faci reduceri de costuri”, a spus Nicolae Ghiţă.
În 1999, Guvernul a hotărât modernizarea Spitalului şi a Bisericii Colţea, proiect în care s-au investit 90 de milioane de dolari. De atunci mai multe firme de construcţii au încercat să termine lucrările.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...63801.html€

 


Re: News Goldmund

Bine ca l-au refacut.
Intr-un spital nu trebuie sa fie paznici, insa trebuie sa fie puncte de informatie, sali comode de asteptare.
Daca ar fi dupa mine, eu as (re)construi din temelii ceea ce bucurestenii au iubit enorm si au pierdut odata cu mii de case, Biserici vechi, pentru planurile lui Nero II:Spitalul Brancovenesc.
http://www.tc.ro/arhiva/312-24.03.2005/ ... venesc.JPG

 



Re: News Goldmund

Tavi,
au fost zile in care m-am plimbat  impreuna cu prietenii sa descoperim Bucurestiul.Numai pe jos!  Am umblat prin Drumul Sarii, Cotroceni, la "Sosea", Casin, Aviatorilor, cartierul din jurul Gradinii Icoanei si Biserica Engleza pana la Rosetti, de pe "Ana Ipatescu" pana la Stefan cel Mare, Centrul Vechi(care acum 35 de ani nu era "modernizat", dar inca nu decazuse ca in anii 80-90!) Crede-ma, am descoperit mii de case fantastice, Biserici frumoase, stucatura deosebita, strazi minunate - asteptarile noastre au fost cu mult intrecute de realitatea Bucurestiului anului 70...
Cel mai mult imi pare rau ca nu am avut un aparat de fotografiat. Altii au avut din fericire un aparat foto inainte de razboi!
http://bucuresti.itbox.ro/fotografii/tr ... -ipatescu/

 


Re: News Dominatrix

Tavi wrote:
un articol interesant despre orasul in care traim
http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2010/11/08/eurofile-back-to-bucharest/?scp=1&sq=bucharest&st=cse

Acest articol ilustreaza perfect zicala lui Caragiale: "Daca vrei sa intelegi un lucru, priveste-l de aproape. Daca vrei sa-ti placa, priveste-l de departe". Mai mult ca sigur si Coreea de Nord e "frumoasa" daca te duci acolo ca turist, mai ales ca "ghizii" nu-ti arata decat ce "trebuie" sa vezi.

 


Re: News Goldmund

Dominatrix a scris:
"Acest articol ilustreaza perfect zicala lui Caragiale: "Daca vrei sa intelegi un lucru, priveste-l de aproape. Daca vrei sa-ti placa, priveste-l de departe". Mai mult ca sigur si Coreea de Nord e "frumoasa" daca te duci acolo ca turist, mai ales ca "ghizii" nu-ti arata decat ce "trebuie" sa vezi."

Dominatrix, viata e dura oriunde, crede-ma. In Bucuresti eu nu am avut masina mica, tv color, telefon(doar al parintilor - care era in ...dormitorul lor!)sau combina muzicala stereo - toate astea erau vise frumoase...Dar eram o banda de oameni care si-au iubit la nebunie orasul in care s-au nascut, au copilarit si au mers la scoala.
Cat despre Coreea de Nord a fost o exagerare din partea ta, care si-a atins scopul...(prin parcurile si statiile mijloacelor de transport in comun din Koreea comunista sunt montate mii de megafoane din care rasuna zi si noapte cuvantarile unui Kim si "cantece revolutionare" :shock:  Tara aia e cosmarul absolut pe Pamant!- comunismul in toata "splendoarea" lui...

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: News Utilizator anonim

Primăria Capitalei vrea trenuri de mare viteză spre munte şi mare

Reţele de trenuri de mare viteză, extinderea aeroportului Henri Coandă şi realizarea unor legături rapide cu Gara de Nord şi centrul Capitalei. Asta vrea să le ofere municipalitatea bucureştenilor, pe viitor.
Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, împreună cu mai multe firme private, va primi 729.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) de la Primăria Capitalei pentru elaborarea unui studiu privind dezvoltarea urbană a Bucureştiului şi a teritoriului din jur.

În caietul de sarcini – pe baza căruia s-a atribuit contractul – , sunt menţionate, în linii mari, obiectivele edililor privind dezvoltarea urbană, care trebuie cuprinse în acest studiu. Astfel, conectarea la marile coridoare europene de transport, realizarea unei reţele de trenuri de mare viteză (spre Braşov, Constanţa, Galaţi-Iaşi, Craiova şi Sofia), extinderea aeroportului Henri Coandă şi realizarea legăturii rapide cu Gara de Nord şi centrul Capitalei sunt doar câteva din obiectivele enumerate de specialiştii Primăriei Capitalei.

Autorităţile spun că, pe baza studiului realizat de Universitatea „Ion Mincu” va fi formulată strategia de dezvoltare a Capitalei pe termen scurt, mediu şi lung, scrie evz.ro.

http://b365.ro/news/primari...e-si-mare/€

 


Re: News Dominatrix

Utilizator anonim wrote:
Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, împreună cu mai multe firme private, va primi 729.000 de lei (aproximativ 170.000 de euro) de la Primăria Capitalei pentru elaborarea unui studiu privind dezvoltarea urbană a Bucureştiului şi a teritoriului din jur.
Da, dragi bucuresteni, AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA! Onor primariei chiar nu e rusine sa cheltuiasca bani publici pentru proiecte care nu vor niciodata realizate de ei fiindca nu intra in competenta lor?
Si daca Dr. Oetker vrea trenuri de mare viteza, atunci n-ar fi rau sa faca o colaborare cu japonezii de exemplu, ca ei sunt "experti" in asa ceva. Dar inainte de indeplinirea obiectivelor marete din articol, un obiectiv mult mai important ar fi sa stranga  :evil: 'ului cainii vagabonzi de pe strazi, ca daca vin japonezii sa ne faca trenuri de mare viteza parca vad ca iar iese la rampa un Boschito sa le vina de hac la niste omuleti galbeni.€

 


Re: News andrei11

Da cu banii pentru studiul de fezabilitate pentru magistrala de metrou Rahova - Colentina cum ramane ? La ce "capitol" de cheltuieli o punem ? Crezi ca se va realiza in viitorul apropriat ? Si cati bani "mananca" acest studiu de fezabilitate ?

 


Re: News Dominatrix

Stai putin, studiul de fezabilitate pentru Rahova - Colentina e comandat de Metrorex, deci NU e subventionat de primarie. Conform articolului publicat, in viziunea lui Dr. Oetker, trebuie subventionate cu prioritate, printre altele, studiiile privind introducerea de trenuri de mare viteza spre litoral, probabil ca sa ajunga si el mai repede acolo sa vada la plaja fetite in chilotei roz. Se pare ca pentru "baietii" din administratia locala sunt mai importante aceste lucruri decat transportul in comun din oras, de orice natura ar fi el.

 


Re: News fider

Nu stiu de ce, dar de la primarul care a devenit celebru pentru acel cretin carnat, mosi craciuni, brad de sarma, telegondola peste salba de lacuri, nu ma mai mira nimic. Probabil ar trebui sa se ia in curand de mana cu alt penal pe nume Mazare si sa se consilieze reciproc. Oricum, nea Oprica ramane marele sifonar pentru care reparatia si modernizarea unui amarat de spital municipal au durat 10 ani si mai bine. Costul si smenurile le stie el.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: News Utilizator anonim

Primăria Capitalei reziliază contractul pentru Aqua Park din cauza “tromboanelor investitorilor”

Sorin Oprescu a anunțat că municipalitatea va rezilia contractul privind construirea complexului Aqua Park în Tineretului pentru că s-a săturat “de atâtea tromboane din partea investitorilor”. Investitorul ar fi trebuit să aducă în proiect 25 de milioane de euro.
Edilul-şef intenţiona rezilierea contractului încă de la jumătatea lunii iulie, când s-a declarat nemulţumit de faptul că proiectul stagnează de doi ani de zile, potrivit agenției NewsIn.

Proiectul Aqua Park trebuia dezvoltat pe cinci hectare de teren din parcul Tineretului, în urma unei asocieri dintre Primăria Capitalei, prin intermediul Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), şi o firmă privată. Complexul urma să includă restaurant de lux, club de noapte, patinoar, bar, bazine de înot şi centru de spa şi fitness.

Aqua Park-ul din Tineretului a fost contestat din numeroase direcţii, printre care şi cea a viceprimarului general Mircea Raicu. Acesta a afirmat că terenul pe care urma să fie construit complexul are o valoare estimativă de 100 de milioane euro, iar proporţia de ocupare a terenului (POT) este de 80%, ceea ce depăşeşte de aproape patru ori limita prevăzută de reglementările în vigoare pentru zona respectivă

http://b365.ro/news/primari...aqua-park/€

 


Re: News DanCld

O veste exceptionala, se intrevede speranta de a scapa de muntii de gunoaie din spatiile publice  :!:

evz dot ro wrote:
Oprescu plateşte gunoiul din sectorul condus de Vanghelie

Banii provin din veniturile proprii ale municipalităţii: concesionări, închirieri, vânzări de active.
Oprescu plateşte gunoiul din sectorul condus de VanghelieSursa: Codrin Prisecanu

Sectorul 5 al Capitalei, condus de edilul Marian Vanghelie, singurul care nu are contract cu o firmă responsabilă de curăţenie, a primit cinci milioane de lei pentru salubrizare şi deszăpezire.

Cele cinci milioane de lei ar trebui să ajungă pentru salubrizare şi deszăpezire până la sfârşitul anului, estimează edilii Capitalei.

Potrivit consilierilor generali, Municipalitatea va organiza săptămânile următoare, licitaţie pentru serviciul public de salubrizare a sectorului 5.


link€

 


Re: News aztec

Despre revitalizarea Centrului civic al Capitalei, la emisiunea "100%"

Arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, şi arhitectul Teodor Frolu de la Asociaţia Spaţii Urbane Bucureşti sunt invitaţii lui Robert Turcescu, în această seară, la emisiunea "100%", difuzată de B1Tv, de la ora 20.00.€

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2298 forum members have written 422419 posts in 5262 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use